Hrvatska
- Post n°626
Re: Hrvatska
Smoke, sweat, and shit. King's Landing, in short. If you have a good nose you can smell the treachery too.
- Post n°627
S obzirom na konfiguraciju terena ne znam kako im je ovo uspelo.Nektivni Ugnelj wrote:Dubrovnik je isto lijep po kiši pic.twitter.com/jNj42QIH1N
— Mare ???? #ljetogrozna (@mhinic_) September 9, 2024
- Post n°628
Zapravo znam. 2003. sam bio u DU kad je dolazio Papa. Majstori su asfaltirali ulice kuda je išla svečana povorka. Sve šahtove su pregazili (asfaltirali), za svaki slučaj. Brejniaks.
- Post n°629
Sad nek papa - ćiribućiriba neka ode voda sva
- Post n°630
beatakeshi wrote:Zapravo znam. 2003. sam bio u DU kad je dolazio Papa. Majstori su asfaltirali ulice kuda je išla svečana povorka. Sve šahtove su pregazili (asfaltirali), za svaki slučaj. Brejniaks.
Šteta što nisu odradili pripreme u stilu "Tropa de Elite". Jbg, ne dolazi papa svaki dan.
- Post n°631
Ivana Kekin kandidatkinja Možemo! za predsjednicu države
https://n1info.hr/vijesti/kandidat-mozemo-predsjednik-ivana-kekin/
Ivana Kekin je u ponedjeljak, nakon provedenih predizbora unutar stranke Možemo, službeno odabrana za kandidatkinju na predstojećim predsjedničkim izborima koji bi se trebali održati u prosincu.
“Nakon provedenog procesa unutarstranačkih predizbora, dr.sc. Ivana Kekin dr.med. odabrana je od članstva Možemo! za kandidatkinju stranke na predstojećim izborima za predsjednicu Republike Hrvatske”, priopćili su iz platforme Možemo u ponedjeljak najavivši i predstavljanje kandidature:
“Tim Vas povodom pozivamo na predstavljanje kandidature, koje će se održati sutra, u utorak 10. rujna 2024., u 13 sati na Europskom trgu u Zagrebu. U slučaju kiše, predstavljanje kandidature će se održati u prostorijama stranke, Berislavićeva 12, Zagreb, u 13 sati”, stoji u priopćenju.
Stranka Možemo jedina je koja ima takvu vrstu unutarstranačkih predizbora:
“Mi smo jedina stranka u Hrvatskoj koja ima sustav predizbora. To znači da omogućujemo proces unutar stranke kako bi se svaki član mogao kandidirati za određenu funkciju i da svi mogu sudjelovati u glasanju. Što se tiče lista, svi glasaju o njima”, kazala je koordinatorica te stranke Sandra Benčić u ponedjeljak za HRT pojasnivši:
“Statut stranke nalaže da samo kandidat koji dobije natpolovičnu većinu glasova može biti izabran”, rekla je Benčić.
Predsjednički izbori 2024. trebali bi se održati u prosincu s drugim krugom u siječnju u slučaju da niti jedan kandidat ne dobije većinu.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°632
To Miletova supruga?
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°633
Dabre
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°635
moj predsjednik pic.twitter.com/Q6rXRBp26A
— krsto (@KrstoFrankopanz) September 13, 2024
Rod prastari mi smo,
Nepalci mi nismo...
- Post n°636
bolje i srbin nego crnčuga, srbin barem može izgledati ko hrvat, iz daleka
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°637
Ali niko od tih ljudi ne zeli da ostane tu. Oni su na sezoni, da ustede za kucu itd. i vracaju se nazad. A da realan problem postoji da ljudi ovde ne zele da rade masu pristojnih poslova, to jeste tako. Ovde je ispod casti postalo ne ne raditi u kancelariji, nego raditi bilo sta. Ljudi ocekuju sinekure i menadzerske pozicije, i spremni su dupe da daju za to.
- Post n°638
Žele da rade poslove od kojih mogu da prežive a da ne moraju da žive po desetoro u malom stanu recimo
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°639
+1000
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°640
Pa ne. Stvar je u tome sto ne zele da rade unosnije poslove npr u zanatima, i da od toga mogu da zive, nego bi radije slabo placen kancelarijski posao, idealno za drzavu , i da zive kod roditelja.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°641
ima i takvih ali nisu u vecini
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°642
plate u HR ugostiteljskom sektoru su toliko mizerne da se eventualno samo ljudima iz srpske unutrasnjosti - tranzicionim gubitnicima isplati da idu tamo da rade. the cookie crumbles really badly, dojaja su alapljivi i kad uporedis njih sa bilo kakvom zapadnom evropom to je no contest. nepalci su im sudbina.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°643
To se lako da resiti - uvede se "Open Alpe-Adria" i imace koliko im treba.
- Post n°644
Svet je resio da tera ovaj model ekonomije koliko god moze, i to ce biti tako, bez obzira na kolicinu patnje i dugorocne posledice koje ce iz toga proizaci. A jednom kad pukne, sve ce biti uzalud.
- Post n°645
Nekome je tesko pao dolazak jeseni...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°646
Iz druga Polipa progovara iskonska leva kritika neoliberalizma pa i kapitalizma kao takvog, jer "potreba za radnom snagom" (pošto se beli Evropljani ne rađaju dovoljno* moramo da uvozimo neke braon AfroAzijce) nije nikakva organska, sudbinska stvar već rezultat dogovorene političke ekonomije koja, u toj izvedbi a) svodi čoveka na radnu snagu i upodobljuje mu život primarno prema potrebama poslodavca a za ostalo ko vas jebe i b) umesto da se bavi npr primenom tehnoloških inovacija koje bi odmenile radnika, relaksirale "radnu etiku" i uopšte oslobodile čoveka iz kandži tzv tržišne utakmice i trke za egzistencijom.
- Post n°647
Brao! Ne jesen, vec kapitalizan!
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°648
Ma ne, sve okej, nego mraci po svim topicima simultano.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°650
Nation-continent nema alternativu. To je prosto prirodan sled dogadjaja. Socijalizam u jednoj, ne zemlji, nego mnogo vecoj jedinici. I ne bas socijalizam, ali ne ni kapitalizam.
Last edited by Nektivni Ugnelj on Sat Sep 14, 2024 6:54 pm; edited 1 time in total