U međuvrmenu kći je prikupila sljedbu na podcastu, svojevrsan piggybacking na oca, ciljana publika ista. Teme su kao edgy, ali budite molim vas pristojni u komentarima jer mi ljevičari jedva pristaju doć
Pinker pred anđelima bolje prirode
- Post n°601
Re: Pinker pred anđelima bolje prirode
Ufff kakav tekst, samo fali još usporedba s Elektrom i Agamemnonom.
U međuvrmenu kći je prikupila sljedbu na podcastu, svojevrsan piggybacking na oca, ciljana publika ista. Teme su kao edgy, ali budite molim vas pristojni u komentarima jer mi ljevičari jedva pristaju doć
- Post n°602
Ovaj covek je potpuno prso.
https://mobile.twitter.com/MilanCirkovic3/status/1363420629958025220
https://mobile.twitter.com/MilanCirkovic3/status/1363420629958025220
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°603
Novinar Jutarnjeg, maltene servis IDW-a je stavio još jednu kvačicu, ne znam jel više ko ostao...ovog puta to je Ayaan Ali.
U početku jako po islamu, sve sa statistikama, pa Meka, Medina, i gledaš više pa kamo ovo ide..
U početku jako po islamu, sve sa statistikama, pa Meka, Medina, i gledaš više pa kamo ovo ide..
U Wall Street Journalu pišete ovako: "Islam i woke kultura imaju osebujne rituale. Islamisti viču 'Allahu Akhbar' i 'Smrt Americi', ovi drugi: 'Black Lives Matter' i 'Ne mogu disati' (referenca na smrt Georgea Floyda, op.a.). Islamisti padaju na koljena u Meki, 'wokeisti' padaju na koljeno tijekom intoniranja himne. I jedni i drugi spaljuju američku zastavu." Možete li objasniti povezanost koju sugerirate?
- I jedan i drugi fenomen posjeduju karakteristike religije. Ne bilo kakve religije, nego konkretno radikalnog islama. Ako se ne slažeš s načelima "woke kulture", postoje posljedice. Radikalni islamisti će te, pritom, skratiti za glavu, "woke kultura" otkazati - no ugroza života je prisutna i s jedne i s druge strane. Ako smatrate da ugroziti nečiji život nije uskratiti ga da obavlja posao i zarađuje za egzistenciju, onda je to nešto drugo.
I jedan i drugi fenomen ne uređuju tek razmišljanje i način razmišljanja, nego su posvećene i brisanju povijesti. Inicijativa je oduzeti povijest kakvu poznajemo i prilagoditi je narativu. Narativ je takav da je riječ o isporuci pravde, da se ta pravda mora zadovoljiti, ako je potrebno, i stanovitim kaznama. Primjerice, u islamu se to ogleda kroz demonizaciju nevjernika, Židova, izraelske države, itd., u "woke kulturi" kroz demonizaciju zapadnjačkih praksi i onih koji su ih ustanovili - bijelih heteroseksualnih muškaraca. Kada se objektivno promotre svi nagoni ovih pokreta - sličnosti su zapanjujuće.
Kako bi klasični liberalizam trebao komunicirati s tim agresivnim kolektivističkim politikama? Koja bi bila njegova privlačnost u smislu osvajanja ideološkog terena?
- Uloga klasičnog liberalizma uvijek će biti izložiti kolektivističke ideologije suncu, razotkriti ih u stvarnoj naravi. Jedna od stvari na kojoj klasični liberalizam upravo inzistira je obrazovanje, dakle, ne indoktrinacija nego - obrazovanje. Izlaganje pojedinca znanju i naslanjanje na njegov inherentni razum i sposobnost da, u svojoj slobodi, spozna i osvijesti ono što ga filozofski privlači. Kako bi se to postiglo, vi morate imati slobodu promišljanja i potpunu slobodu govora. Druge nema.
Ono što primjerice karakterizira kolektivističke ideologije, pa tako i islam, sveopća je agresija prema konceptu slobode govora. Što više slobodnog kritičkog promišljanja kolektivističkih politika, to više pokret gubi na snazi, a ljudi odlaze. Ma zamislite, tko bi rekao?
- Post n°604
Haha. Sva njegove misli o apsolutnoj slobodi govora padaju u vodu onog trenutka kada neko na tviteru objavi broj njegovog mobilnog telefona i adresu. Tupson.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°605
woke kultura je isto sto i radikalni islam iako su gotovo svi teroristicki napadai posledica divljanja desnicara u evropi i americi. uzasna osoba.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°606
ali ovaj logicki corsokak: oni demonizuju svoje protivnike zato su isto sto i al kaida!
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°607
Od 18:30 o doktoru koji ga je lečio u Bgd.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°608
_____
- Post n°609
Start a business, Bernie, and hire some workers. https://t.co/9xeiCI9EZq
— Dr Jordan B Peterson (@jordanbpeterson) March 20, 2021
_____
- Post n°610
Čovek koji je ceo život proveo na budžetu kaže drugom čoveku koji je ceo život proveo na budžetu da započne privatni biznis.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°611
Nije Berni proveo ceo zivot na budzetu. Ne da je bitno.
Professional history and early years in Vermont
After graduating from college, Sanders returned to New York City, where he worked various jobs, including Head Start teacher, psychiatric aide, and carpenter.[27] In 1968, he moved to Stannard, Vermont, a town small in both area and population (88 residents at the 1970 census) within Vermont's rural Northeast Kingdom region, because he had been "captivated by rural life." While there, he worked as a carpenter,[29] filmmaker, and writer[41] who created and sold "radical film strips" and other educational materials to schools.[42] He also wrote several articles for the alternative publication The Vermont Freeman.[43] He lived in the area for several years before moving to the more populous Chittenden County in the mid-1970s. During his 2018 reelection campaign, he returned to the town to hold an event with voters and other candidates.[
_____
- Post n°612
Vilmos Tehenészfiú wrote:Čovek koji je ceo život proveo na budžetu kaže drugom čoveku koji je ceo život proveo na budžetu da započne privatni biznis.
Ajde to, nego tip na nenormalnim količinama antiaksilotika izgradio karijeru na predavanjima o sreći i unutrašnjem miru. Mislim, jeboteleb.
Neshvatljivo mi je da taj čovek još uvek nije prezren, pa onda sažaljen, te zaboravljen.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°613
Bromance s Muskom, beef sa Sandersom i uvođenje novog problema - toxic femininity!! Kakav content creator
- Post n°614
Lol. Jordan Peterson is upset that Red Skull seems to have been modeled after him in a Captain America comic pic.twitter.com/RG3ZZYydDH
— Parker Molloy (@ParkerMolloy) April 6, 2021
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°615
_____
- Post n°616
- Post n°617
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°618
Kakav crossover na njegovom twitteru, preuzeo je Hail Hydru i sad je Hail Lobster
- Post n°619
JORDAN PETERSON JOINED TIKTOK AND I-- pic.twitter.com/HMXU9nDSuK
— olívia🤍 (@itripley) March 6, 2021
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°620
krindz
_____
- Guest
- Post n°621
Izdržao 22 sekunde, da popijem kafu pa da pokušam da nastavim
- Post n°622
Nije bolje ni od 23. sekunde pa nadalje.
_____
- Guest
- Post n°623
https://twitter.com/jordanbpeterson/status/1392838374013165574?s=19
- Post n°624
Niall Ferguson izašao u Jutarnjem. Mislila sam da sam upoznata sa svom nomenklaturom kad ono wokestock generacija
Kaže da je Ron DeSantis novi Trump. I da je optimističan
Kaže da je Ron DeSantis novi Trump. I da je optimističan
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°625
U okolnostima gdje politički i javni život na Zapadu postaje žrtva jedinog dozvoljenog narativa, onog koji političku korektnost pretvara u zlatno tele svakog medijskog nastupa, sve više intelektualaca seli svoj mozak i rad na još uvijek nezagađeni YouTube. Ova 'seoba mozgova', s karamboliranih platformi velikih medijskih organizacija u slobodni internetski prostor stvorila je jednu neformalnu osovinu intelektualaca poznatu pod nazivom 'Intellectual Dark Web' koja, suženog PR kapaciteta i mogućnosti, predstavlja oporbu lobotomiziranim aparatčicima u zgradama nekoć poznatim kao sveučilišta.
Gad Saad, kanadsko-libanonski evolucijski psiholog (čija će nova knjiga 'Parazitski um: Kako zarazne ideje ubijaju zdrav razum'....
Izašlo u Jutarnjem, standardni IDW novinar, samo prvi put čujem za Gada Saada. Išla sam ga guglati i naišla na twitter svađicu sa Sethom Rogenom gdje ga evolucijski psiholog žica pare jer sam (Seth Rogen) je rekao da je socijalist pa zato
_____
my goosebumps have goosebumps