Pinker pred anđelima bolje prirode
- Post n°351
Re: Pinker pred anđelima bolje prirode
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°352
razbice ga piterson.
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°353
Bio sam siguran da će Žižek izdominirati, ali kad sagledam sve - može ići na bilo koju stanu.
Žižek će u startu krenuti da jajari, klasično konjušarski servilno, onako kako mu je običaj, da vergla nešto svoje, nevezano i deseto, da podilazi publici i sagovorniku, "I am so happy to be here, I respect *insert tralala*", "ja se slažem sa vama, ali"... On izbegava okruženje neistomišljenika ali ima materijala da izbombarduje konzervativce kad god hoće. Činjenice su na njegovoj strani, pitanje je samo mentaliteta.
Piterson je uglavnom drogiran i na staklenim nogama, ako dođe trezan i agresivan, može da stisne Žižeka koji će krenuti da vrda, to bi bilo lepo videti. I on je majstor defanzivne borbe, iznurivanja protivnika, ne možeš ga uhvatiti ni za glavu ni za rep.
Žižek će u startu krenuti da jajari, klasično konjušarski servilno, onako kako mu je običaj, da vergla nešto svoje, nevezano i deseto, da podilazi publici i sagovorniku, "I am so happy to be here, I respect *insert tralala*", "ja se slažem sa vama, ali"... On izbegava okruženje neistomišljenika ali ima materijala da izbombarduje konzervativce kad god hoće. Činjenice su na njegovoj strani, pitanje je samo mentaliteta.
Piterson je uglavnom drogiran i na staklenim nogama, ako dođe trezan i agresivan, može da stisne Žižeka koji će krenuti da vrda, to bi bilo lepo videti. I on je majstor defanzivne borbe, iznurivanja protivnika, ne možeš ga uhvatiti ni za glavu ni za rep.
- Post n°354
tacno. moze da ode na bilo koju stranu, ali zizek je suvise rasplinut, dok je piterson majstor vrdanja, a i fokus mu je jaca strana. koliko znam uvek je trezan i spreman i na kraju, sto nije uopste beznacajno, engleski mu je maternji. konjusar mora da izvuce najbolje iz sebe, ali znajuci ga, potcenice pitersona i sjebace se.
_____
- Post n°355
vec ga sad potcenjuje sa ovim jastozima. lose mu se pise.
_____
- Post n°356
Ja cu da gledam jer su neke levicarke najavile da će da flešuju sisama iz publike
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°357
Piterson ima na raspolaganju vašarske trikove, Žižek ne. Nema ovde govora o porazu i pobedi, Žižek je za Pitersona mislioca superteška kategorija ali u ovom ringu će to teško moći da demonstrira.
- Post n°358
ako se neko seca sta sam ovde pisao o religiji - nema veceg antiteiste ovde od mene, toliko da je i za vas ovde bilo previse.
e pa, odgledao sam sve cetiri debate pitersona sa semom harisom i iako je ovaj bio veoma ubedljiv u prvoj, mr. lobster ga je odvalio u tri poslednje. nisu to vasarski trikovi uopste (osim u par navrata). odveo je diskusiju tamo gde su novoateisti najslabiji i izvukao najvise iz svog veoma slabog argumenta na odlican nacin. nije to nimalo lako, a to mu je najslabiji deo opusa (uz stavove o marksizmu koji su mu na kafanskom nivou).
e pa, odgledao sam sve cetiri debate pitersona sa semom harisom i iako je ovaj bio veoma ubedljiv u prvoj, mr. lobster ga je odvalio u tri poslednje. nisu to vasarski trikovi uopste (osim u par navrata). odveo je diskusiju tamo gde su novoateisti najslabiji i izvukao najvise iz svog veoma slabog argumenta na odlican nacin. nije to nimalo lako, a to mu je najslabiji deo opusa (uz stavove o marksizmu koji su mu na kafanskom nivou).
_____
- Post n°359
Pa Heris je bas tupson.
Mislim da je Utvara u pravu donekle i da Zizek uopste nece ici na sukob, nego prvo na podilazenje lobsterima iz publike, a zatim na njihovo lagano pridobijanje. Pitersona ce iskoristiti samo kao prop. To je u principu njegova strategija, pogotovu sa desnicarima.
Mislim da je Utvara u pravu donekle i da Zizek uopste nece ici na sukob, nego prvo na podilazenje lobsterima iz publike, a zatim na njihovo lagano pridobijanje. Pitersona ce iskoristiti samo kao prop. To je u principu njegova strategija, pogotovu sa desnicarima.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°360
pa dobro, tebi je svako tupson williame.
_____
- Post n°361
Pa nije svako, ali Heris jeste.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°362
tupson ili ne, do sada je dobijao debate protiv apologeta religije s lakocom.
_____
- Post n°363
Mene prosto zabole šta ima da kaže tzv Piterson Žižeku. Ne znam zašto to gledate uopšte. S jedne strane je čovek koji je napisao 40 knjiga, svetski priznat, neupitan autoritet barem u svojoj oblasti. S druge strane je čovek koji je napisao jednu knjigu više od mene.
- Post n°364
Santino wrote:tupson ili ne, do sada je dobijao debate protiv apologeta religije s lakocom.
Dumb and dumber.
_____
- Post n°365
KinderLad wrote:Mene prosto zabole šta ima da kaže tzv Piterson Žižeku. Ne znam zašto to gledate uopšte. S jedne strane je čovek koji je napisao 40 knjiga, svetski priznat, neupitan autoritet barem u svojoj oblasti. S druge strane je čovek koji je napisao jednu knjigu više od mene.
zato sto je ovo 21 vek i zato sto video snimci imaju isti uticaj kao pisana rec. to gledaju milioni i jako je vazno, ako nista drugo.
i ima li ista zanimljivije od debate? sta da gledam, fudbal?
Last edited by Santino on Sat Mar 02, 2019 7:04 pm; edited 1 time in total
_____
- Post n°366
William Murderface wrote:Santino wrote:tupson ili ne, do sada je dobijao debate protiv apologeta religije s lakocom.
Dumb and dumber.
pa da, ceo svet je tupson do tupsona.
_____
- Guest
- Post n°367
šta je ovo, prate se debate ko sportski mečevi. ima najave, strategije, očekivanja... fale samo kvote ne, srsly, otvoreni su mi vidici, ima nade za nerdove iz debatnih klubova
- Post n°369
zabole pitersona za debatu, njemu bitno da uzme kintu i ugovori sledeće uzimanje kinte
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°370
malo morgen. sujetno to u pizdu materinu. bice festa ako zizek bude bio na nivou.
_____
- Post n°371
KinderLad wrote:Iz iksa u kec
i ja tako cenim.
_____
- Post n°372
Santino wrote:William Murderface wrote:
Dumb and dumber.
pa da, ceo svet je tupson do tupsona.
Verovao ili ne, postoji svet i izvan IDWa.
_____
- Post n°373
ajde.
problem je sto idw menja svet na nacin na koji se to radi u ovom vremenu. i zizek to shvata i vazno je pokriti i to medijsko polje.
pre trampa se i moglo ignorisati, sad vise ne.
problem je sto idw menja svet na nacin na koji se to radi u ovom vremenu. i zizek to shvata i vazno je pokriti i to medijsko polje.
pre trampa se i moglo ignorisati, sad vise ne.
_____
- Post n°374
i iznecu jos jedno predvidjanje: oni ce se vise slagati nego sto ce se razilaziti u debati.
_____
- Post n°375
+1kuku wrote:zabole pitersona za debatu, njemu bitno da uzme kintu i ugovori sledeće uzimanje kinte
I još ne znamo koliko se Ž. stvarno oporovio od šloga. U onom frendli razgovoru, Will Self ga je spakovao kao metar drva: "A tako, Vi ste SAMO kulturni kritičar?"