Pinker pred anđelima bolje prirode
- Post n°301
Re: Pinker pred anđelima bolje prirode
- Guest
- Post n°302
If someone threw a pie at your perm I'm sure we'd never hear the end of it in Quillette. https://t.co/gqXEnG4WHY
— Kieran Healy (@kjhealy) October 25, 2018
- Post n°303
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°304
Steven Pinker’s new book on the Enlightenment is a huge hit. Too bad it gets the Enlightenment wrong.
Pinker portrays Enlightenment scholars who criticize Enlightenment Now as “cultural pessimists” averse to “Western civilization,” but this is hyperbolic and mostly wrong.
It turns out that Enlightenment thinkers themselves, never mind Pinker’s contemporary critics, had very different ideas from Pinker himself about progress. David A. Bell, a Princeton historian of Enlightenment France, has observed that “since [Pinker] does not engage in any serious analysis of Enlightenment authors, he avoids having to contend seriously with the awkward fact that by far the most popular of them, Jean-Jacques Rousseau, was a fierce critic of most forms of progress.”
- Post n°305
Steven Pinker and Jordan Peterson: the missing link between neoliberalism and the radical right
JAMES A. SMITH 1 November 2018
(Mada šala na račun "Pinkersona" - portmanteau od Pinker i Peterson - meni lično dosta brzo dosadi; i ne čini članak boljim.)
- Post n°306
- Guest
- Post n°307
- Post n°308
Indy wrote:^EDIT. Odličan je članak, bez obzira na "Pinkersona".
+1
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°310
kud_genijalci wrote:Русо је био следбеник Фихтеа
- Post n°312
- Post n°313
https://mobile.twitter.com/i/web/status/1067578938405326848
Last edited by William Murderface on Wed Nov 28, 2018 10:29 am; edited 1 time in total
_____
- Guest
- Post n°314
- Guest
- Post n°316
William Murderface wrote:Peterson goes full Nolte. Never go full Nolte.
https://mobile.twitter.com/i/web/status/1067578938405326848
Hitler im zapovedio da spreme sobu i oni, šta će, pobiju 7 miliona Jevreja. Kako je drugačije i moglo da bude. To je NESVESNO. i to KOLEKTIVNO NESVESNO. Bože koje trućanje, kao da poslednjih tipa 100 godina u društvenim naukama nije ni postojalo.
- Guest
- Post n°317
Are you frustrated with the stale ideologies and mutual demonization of the Left and Right? Here's a manifesto for Radical Centrism, Liberal-tarianism, Bold Moderation, an Open Society, smart regulation, and a liberal democratic capitalist welfare state. https://t.co/mEJFBPZZAW
— Steven Pinker (@sapinker) December 18, 2018
- Guest
- Post n°318
- Post n°319
Djamolidine Abdoujaparov wrote:Liberaltarianism FTW!!!Are you frustrated with the stale ideologies and mutual demonization of the Left and Right? Here's a manifesto for Radical Centrism, Liberal-tarianism, Bold Moderation, an Open Society, smart regulation, and a liberal democratic capitalist welfare state. https://t.co/mEJFBPZZAW
stranka umerenog napretka u okviru zakona. neka odmah uclani jankaru.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°320
Djamolidine Abdoujaparov wrote:sad baš nešto razmišljam, jel to portmanteau od 'liberal' i 'libertarianism' ili 'liberal' i 'totalitarianism' ili nešteo treće
Liberal-tar-and-featherism, само скраћено.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°321
Professor Genius Discovers Puns https://t.co/AhQbUGBJWW
— Connor Wroe Southard (@ConnorSouthard) February 9, 2019
- Post n°322
_____
- Post n°323
Ali dalo bi se na tim pretpostavkama nešto napraviti uz kombinaciju s idejom kovanja karaktera u stilu radikalne ljevice. Jedan spoj liberalnih ideja koje bi se utjerivale u građane putem prisilne didaktike. Uz pomoć andragoške policije svi u školu, kritičko mišljenje u mase dok se u posljednjeg pospanog jazavca na probudi građanska svijest, te dobar ukus i općenito se svijest podigne na jedan viši nivo samoreflexije.bruno sulak wrote:Djamolidine Abdoujaparov wrote:Liberaltarianism FTW!!!Are you frustrated with the stale ideologies and mutual demonization of the Left and Right? Here's a manifesto for Radical Centrism, Liberal-tarianism, Bold Moderation, an Open Society, smart regulation, and a liberal democratic capitalist welfare state. https://t.co/mEJFBPZZAW
stranka umerenog napretka u okviru zakona. neka odmah uclani jankaru.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
- Post n°324
- Post n°325
Dok je Peterson već stigao na pirate, Anđelko nam sa Lagunom stiže u aprilu. Već vidim Olivera Toškovića i Biljanu Stojković kako združenim snagama sastavljaju panegirk pred Centarom za promociju nauke.
Zanima me ko bi se još od naših naučnjaka našao na istoj ravni sa Pinkerovom euforijom: možda Đoka Vlah ili Žare Korać? Ili Kišljuhas pre svih!
Last edited by Solus_Rex on Thu Feb 28, 2019 7:22 pm; edited 1 time in total
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.