boomer crook wrote: Mór Thököly wrote:
ko god da je, nije to ono sto mi je otkrovenje. to da su ti grobari srba bilo gde, to znamo.
pa nema sta. mi u politickom prostoru imamo apsolutnu zabranu govora o nezavisnosti kosova. bilo kakav sporazum koji bi ukljucivao nezavisnost kosova je nemoguc zato sto se u javnom diskursu sadasnja situacija smatra privremenom dok se ceka povratak vojske na kosovo.
sa te strane svaka eskalacija nasilja je ocekivana.
naravno
cak ne nuzno i nezavisnost kao takvu, vec pravo srba na kosovu da resavaju svoj status bez diktata beograda
ja stalno ponavlajm situaciju u hrvatskoj
dok je postojala rsk, nije se smelo govoriti o bilo kakvom sporazumu sa hrvatskom/hrvatima
ko bi i pomislio tako nesto, smatrao se izdajnikom, a to je u tim okolnostima bila smrtna presuda
uostalom, secamo se svi sta je aktuelni predsednik srbije govorio u glini, par meseci pre oluje
plan sa visokom autnomijom ne samo da je odbijen , nego nije ni razmatran od jednog dela rukovodstva krajine
kad je pao zapadni, veci deo RSK, kad se napokon izgubila bilo kakva veza sa zvanicnim beogradom, odjednom ogromna vecina srba u preostalom delu rsk nastavlja svoj zivot u republici hrvatskoj
zvanicni beograd sve i da ima najbolje moguce namere prema tim ljudima, je apsolutno nemocan da ih zastiti
a kad je vec tako, najmanje sto bi mogli uciniti je da to jasno i kazu tim ljudima i da im dozvole da ako zele sami odrede svoju sudbinu u dogovoru sa albancima
ali jbg, to im prosto nije interes, jebe im se za sudbinu srba na kosovu
zapravo, ne da su nezainteresovani, vec su izuzetno zainteresovani da ti ljudi zive pod stalnom tenzijom, jer samo takvo stanje odgovara vucicu i saborcima