Kosovo*
- Post n°426
Re: Kosovo*
- Post n°427
I ova kriza danas pokazuje dubinu krize u Srbiji i smrt institucija
— Slobodan Georgiev (@SlobaGeorgiev) September 24, 2023
Mediji i institucije pod uticajem i kontrolom Vučića ne rade ništa i čekaju da on javno saopšti šta i kako
Ako to nije za izbore odmah i promenu Vlade ne znam šta je
Potpuno obezglavljena zemlja
Muk na PINK
— Rock&Folklor (@HercegBluz) September 24, 2023
Muk na RTS
Izgleda da je glavni urednik u avionu
Da li Država Srbija i cela srpska politička elita (uključujući i opozicionu) čeka da na Kosovu izbije rat da bi se jasno oglasili?
— Rada Trajkovic (@trajkovic_rada) September 24, 2023
Obraćanje predsednika tek u 8 uveče. Na šta to liči? Ko radi na deeskalizaciji i traži prekid vatre?
Nezvanično, više napadača je nastradalo.
- Post n°428
The Kosovo Police, as first responder, has primary responsibility for managing the incident on the ground.
— NATO Kosovo Force - KFOR (@NATO_KFOR) September 24, 2023
The NATO-led KFOR mission strongly condemns the attack against the Kosovo Police and sends deepest condolences to the family and loved ones of the deceased.
— NATO Kosovo Force - KFOR (@NATO_KFOR) September 24, 2023
- Post n°429
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°430
https://balkans.aljazeera.net/videos/2023/9/24/janjic-ako-carsija-zna-ko-je-u-manastiru-zna-i-vucic (ima video)Janjić: Ako čaršija zna ko je u manastiru, zna i Vučić
‘Svi sve znamo. Znalo se u čaršiji ko šta radi. Ako ja znam imena znaju i oni. Ako novinari i rođaci tih koji su u manastiru iz Podgorice znaju, onda valjda zna i vlast’, tvrdi Janjić.
“Ovo mora da se raščisti i zbog zvanične Moskve, zbog budućnosti mira ovde, ali i zbog Srbije, jer te kriminalne grupe su iz Srbije, povezane sa kriminalnim biznisom u Srbiji i oni mogu i ovde da smenjuju vlast”, kaže Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose.
“Sada se čeka Vučić. Ako se ne pojavi s ozbiljnom i odgovornom analizom i sa vrlo jasnim podacima, a mislim da je uspostavljena komunikacija sa KFOR-om, da će organi Srbije, bez spekulacija, odmah dati imena. Svi sve znamo. Znalo se u čaršiji ko šta radi. Ako ja znam imena znaju i oni. Ako novinari i rođaci tih koji su u manastiru iz Podgorice znaju, onda valjda zna i vlast”, smatra Janjić.
“Ovaj događaj šalje poruku, izbor između mira i rata. Međunarodna zajednica hoće da čuje reč stabilnost, jesi li se opredelio za stabilnost ili za rat… Ovaj događaj šalje poruku vlastima Srbije, ovo je vaša šansa da budete deo rešavanja problema, a ne deo problema. Vučić mora da rešava problem a ne da postane deo problema”, dodao je.
- Post n°431
_____
~~~~~
- Post n°432
Deco, sada sam saznao od sveštenika u Banjskoj, Radojičić je sve organizovao i stoji iza ovoga, pretio je ljudima u manastiru da sae ne mešaju i da im se neće ništa desiti ako budu mirni...ta pogan i nekrst će platiti pred Bogom za svoja nedela....
— Pavle Ljudski (@Buljba8Taras) September 24, 2023
Video from the arrest of one of the uniformed Serb attackers by the Kosovo Police. pic.twitter.com/wZDACpgrwz
— kos_data (@kos_data) September 24, 2023
- Post n°433
_____
~~~~~
- Post n°434
C&C (condemnds and condolences)Летећи Полип wrote:Is Nato concerned?
- Post n°435
oglasile se i prve institucije pic.twitter.com/9LAdJLTQrc
— Radomir Martin:tm: (@radomir_martin) September 24, 2023
- Post n°436
Ovakav medijski muk u Srbiji nisam nikad doživeo. Da se ceo dan niko ne obrati sa nekim zvaničnim informacijama, da su nam jedini izvori mediji pod kontrolom prištinske vlade i poneka slika koja procuri na mreže, i da niko ne sme ništa dok se vrhovna žvala ne izjasni oko događaja
— Usrana Motka (@usrana_motka) September 24, 2023
- Post n°437
rumbeando wrote:oglasile se i prve institucije pic.twitter.com/9LAdJLTQrc
— Radomir Martin:tm: (@radomir_martin) September 24, 2023
Ako se po jutru dan poznaje, ovaj režim ne zna gde bije
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°439
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°440
Mediji sa Kosova javljaju da je tamošnja policija preuzela kontrolu nad manastirom Banjska.https://t.co/FPriHj2Q8e
— Srdjan Cvijic (@srdjancvijic) September 24, 2023
- Post n°441
Vernici iz Novog Sada i dalje u manastiru Banjska: Čuju se pucnji i povremeno lupanje na vrata https://t.co/xSMhrDbNaC
— Radio 021 (@Radio021) September 24, 2023
Drugaricina mama je u manastiru Banjska među zatočenim vernicima. Upravo su im oduzeli telefone. Ukoliko sam dobro razumela dozvolili su im da pošalju poruke svojim porodicama da će na kratko biti prekid komunikacije. Telefone su navodno predali monasima. Porodice su prestravljen
— Žgoci (@GIvkovic) September 24, 2023
- Post n°442
- Post n°443
Летећи Полип wrote:Kako sere ovaj Janjić.
dusan valjda, ne markoЛетећи Полип wrote:Ko bre plaća ovakve ljude? Ko ih (belim) lebom rani, i zašto? Mislim, koja je to javnost na koju će Marko fakin Janjić da utiče.
i ne vidim sta je problem u izjavi
- Post n°444
hk1 wrote:Летећи Полип wrote:Kako sere ovaj Janjić.dusan valjda, ne markoЛетећи Полип wrote:Ko bre plaća ovakve ljude? Ko ih (belim) lebom rani, i zašto? Mislim, koja je to javnost na koju će Marko fakin Janjić da utiče.
i ne vidim sta je problem u izjavi
Znam dobro ko je, al neću da vam kažem. Pa što si dolazio na televiziju? Da izbacuješ frazetine?
_____
~~~~~
- Post n°446
Наш Мате Немеш обрадовао нас је бронзом на СП у рвању! Олимпијски тим Србије сада је богатији за још једног врсног спортисту! Хвала, Мате! Чекамо злато на ОИ #Paris2024!
— Александар Вучић (@predsednikrs) September 24, 2023
:flag_rs: :third_place: #JedanTimIstiCilj #ZaSrbij
- Post n°447
_____
~~~~~
- Post n°449
twitter.com/kos_data/status/1705994795422720311Kosovo Tensions Update:
- Kosovo's MoI Xhelal Svecla, visited the incident scene where 1 Kosovo police officer killed, in an armed group attack
- Blamed Serbia for the attacks
- At least 3 assailants killed, ongoing identification process
- 6 arrests made, including two injured suspects and four with radios
- Kosovo Police found a cache of heavy weapons, explosives, and supplies, indicating preparations for many attackers
-These suggest preparations for a large number of assailants
Kosovo Interior Minister Xhelal Svecla JUST NOW at Kosovo Public Television said that Kosovo Police found Russian documents in some of the cars used by the terrorist group at North of Kosovo
— Besnik Velija (@BesnikVe) September 24, 2023
- Post n°450
- Spoiler:
očekujem bankrot države u sredu
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence