by fikret selimbašić Sat Jun 10, 2023 9:19 am
ficfiric wrote: fikret selimbašić wrote:
Obično tako bude ali prvo treba da padne., Meni anketa ne izgleda pretjerano budžena.
Kolika je podrska, vidi se najbolje po mobilizaciji
To uopšte ne znači da su protiv SVO i Putinove politike generalno. Da je neki ozbiljniji procenat protivnika među skoro milion njih koji su jesenas utekli od mobilizacije, pojavili bi se negdje makar kao folklorno društvo. Otprilike, jedino što im ne odgovara je da oni ili neko njihov ne ostane invalid ili pogine za proširenije imperije.
Utisak da SVO ima većinsku podršku među Rusima je samo na osnovu mog praćenja tamošnje scene, uopšte ne mora da bude tačan ali ja sebe prilično neskromno smatram natprosječnim pratiocem ruskih zbivanja u zadnjih dvadeset godina. Pomeuh i rasprave (ruske, ne ukrajinske) o momku kojeg je ajukula ubila u Egiptu. Procenat onih koji ga žale je jedva dvocifren, većina seiri videći u tom božiji znak, džaba ti bogati otac koji te od mobilizacije i odlaska u rat, iz Arhangelska sklanja u Hurgadu, tu je patriotska ajkula koja je došla da izvrši kaznu nad uklonistom. Druga i dosta manja grupa, otprilike 12-15 procenata, takođe ne roni suze nad njim, oni u njemu vide pripadnika elite nastale pod Putinovom vladavinom, vjernog sledbenika njegove politike kojem je omogućen luksuz da iz Hurgade prati i navija za ciljeve SVO. Ta grupa otprilike i jeste stvaran broj ozbiljnih protivnika Putinove politike. Ostalo se da disciplinovati i dovesti u red, od baba koje kažnajvaju zbog natpisa -net voina- na papiru A4 formata do onih koji spale ili pokušaju da spale vojni odsjek.
Filipenko wrote:Meni su najjaci ovdasnji cetnicko-nedicevski i drugi monarhisticki elementi koji na sva usta pljuju Tita, komuniste, corave kutije, vape za demokratijom ugusenom od strane crvene plime. I onda odu na oslobodjene teritorije Ukrajine da budu posmatraci na referendumu, i gle cuda, tamo je sasvim OK da ti pokucaju na vrata cetiri lika gde jedan nosi neke papire, a trojica upere u tebe kalasnjikove i pitaju te jesi li za Rusiju ili nisi, pa ako jesi, zamole te da doneses ukrajinska dokumenta da ih ovi spale, a obecaju ti da ce ti za par dana doneti ruske pasose
Ferenc Puskás wrote:Ljudi, ovo ne izgleda obećavajuće. Dajte makar da banujemo Notxora i Konda da ne moramo gledati i njihovo naslađivanje.
Ti baš ne želiš dobro Burundiju, hoćeš da srozaš nivo diskusije i da ostanemo uskraćeni za ovakva umovanja:
Notxor wrote:Šteta što ranije nije bilo interneta da se smejemo... hahha
...kad Srbin na sred njive hahhahahhahahha na Kosovu hahhahahha sam sebi nabije hahhahahhahahha flašu u dupe hahhahahhahahhahahha.
hahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahhahahhahahah