Bosna i Hercegovina
- Post n°101
Re: Bosna i Hercegovina
Spasili su ženu, noćas oko 4.30
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°102
ŽENA koja je satima visjela sa stijene na Veležu spašena je i prebačena u bolnicu.
Kako doznaje Index od GSS-a Mostar, akcija spašavanja završila je jutros u 4.30. Više informacija o stanju ozlijeđene žene dat će tijekom dana iz bolnice, no prema prvim informacijama ima ozlijeđene desnu nogu i rebra.
Ona je bila u grupi 12 planinara iz Zagreba. U jednom trenutku poskliznula se i pala u provaliju te ostala visjeti na stijeni.
U akciji spašavanja sudjelovalo je preko 100 spasilaca, a spašavanje je bilo otežano zbog izuzetno nepristupačne lokacije.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°104
"smotauz" nije nužno žena, da je napisao smotauškinja (paće?) pa ajdebela maca wrote:umesto da sedi kući rađa decu
mi imamo ovamo grdnih problema sa avanturistički nastrojenim turistima, pametnjakovići redovno odu na planinu sami ili u sandalama i onda se spopandrknu niz neku liticu, a svako angažovanje GSS je rizično po spasioce(aj sredstva manje više)
prije neki dan spasili Kineza
https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/657603/kineski-drzavljanin-spasen-nakon-akcije-od-12-sati-pogresne-koordinate-magla-vjetar
- Post n°105
Kineski telefon
Kineski državljanin spašen nakon akcije od 12 sati: Pogrešne koordinate, magla, vjetar...
...
Kazali su da je prva informacija po GPS koordinatama da se on nalazi na lokalitetu ispod Bobotovog kuka, ali da po dolasku na lokaciju koja im je dostavljena državljanina Kine nisu pronašli.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°106
To je bilo u CG, na Durmitoru.
Upao čovek u škrip tj. dubok usek što je sigurno ometalo GPS prijem, tek je iz 3. pokušaja uspeo da pošalje dobre koordinate.
Inače, praktično svi crnogorski mediji svi prenose reč "skrip" u objavi napisanoj tzv. ošišanom latinicom bez izmena, jedino RTRS ima lektora ili nekoga ko zna šta je škrip.
Upao čovek u škrip tj. dubok usek što je sigurno ometalo GPS prijem, tek je iz 3. pokušaja uspeo da pošalje dobre koordinate.
https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/657603/kineski-drzavljanin-spasen-nakon-akcije-od-12-sati-pogresne-koordinate-magla-vjetar"Gorska sluzba spasavanja Crne Gore juče oko 17 sati putem OKC 112 Direktorata za zaštitu i spasavanje MUP-a primila je poziv za pomoć od strane državljanina Kine. S.W. (2000) se juče sam uputio na planinarsku turu kroz Durmitor i u jednom trenutku je proklizao i upao uskripškrip", naveli su iz GSS na Fejsbuku.
Kazali su da je prva informacija po GPS koordinatama da se on nalazi na lokalitetu ispod Bobotovog kuka, ali da po dolasku na lokaciju koja im je dostavljena državljanina Kine nisu pronašli.
"Od tog trenutka kreće borba sa vremenom, lošim vremenskim uslovima i dostavljenim novi GPS koordinatama koje će se po drugi put pokazati kao pogrešne. Treći podatak koji smo dobili nešto nakon ponoci ispostavio se kao pravi. Nešto poslije dva sata nakon ponoći krenulo je izvlačenje kineskog državljanina koji, na sreću, nije povrijeđen", ističu iz GSS-a.
Napominju da je ekiap te službe, juče od 17 sati pa do okončanja akcije, po lošim vremenskim uslovima - uz maglu i vjetar, prešla više od 20 kilometara kroz Durmitor. "Razlog su svakako pogrešni GPS podaci koje smo dobijali", navode.
Inače, praktično svi crnogorski mediji svi prenose reč "skrip" u objavi napisanoj tzv. ošišanom latinicom bez izmena, jedino RTRS ima lektora ili nekoga ko zna šta je škrip.
- Post n°107
Na RTRS znaju za navijače Širokog, a i inače imaju iskustva sa škriparima, tj. ustašama.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°108
- Dva lanser bombardera Vazdušnih snaga SAD "B-1B" izvršiće sutra niski prelet iznad gradova u BiH, saopšteno je iz Ambasade SAD.
Iz Ambasade su istakli da će dva bombardera izvršiti sutra niski prelet iznad Sarajeva i ostalih gradova u BiH "kao znak čvrstog partnerstva između SAD i Oružanih snaga BiH i trajne posvećenosti suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru BiH".
Letjelice će učestvovati i u zajedničkom vojnom događaju u blizini Tuzle koji će uključivati angažman Zajedničke taktičke vazdušne kontrole Oružanih snaga BiH i Specijalnih snaga Vojske SAD.
Sutra ovako:
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°109
imaš li dovoljno sapuna zasutra
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°110
kondo wrote:imaš li dovoljno sapuna zasutra
I da imam, džaba mi, nije se prijašnje.
- Spoiler:
Volim sve što leti, od tice do Spejs Šatla, mlazni avioni su No1. Civilni i vojni, transportni, lovački, bombarderi, tankeri... samo nek je buka mlaznjaka, meni super. Vojnih iznad mene odavno nema, više se i ne sjećam ali mislim da su početkom vijeka prestali da lete. Civilni koji polijeću sa tuzlanskog aerodroma ulaze u Hrvatsku koridorom iznad mene ali ovde su već na pet-šest hiljada metara i nedovoljno je to za pravi užitak. Povremeno preleti vojni ili EUFOR helikopter, nekad i onaj Dodikov, par sportskih aviona mjesečno i, kad je lijepo doba godine i vrijeme, zmajevi sa motorom. Zadnji ozbiljniji let koji sam vidio bio bio je zaokret ruskog Iljušina kad se vraćao iz BLuke u koju je dostavio humanitarnu pomoć na početku pandemije. Morao je u povratku desetak kilometara južno od mene da naglo skrene na sjeveroistok, nešto ih je Hrvatska tad zajebavala. Prije toga bila su još dva dobra leta, prvi je emiratski A-380 koji inače ne lete iznad mene već kod BPolja ulaze u Semberiju i najjužnije kod Zvornika ulaze u Srbiju. Ovaj se spusto desetak kilometar južnije i bar tri hiljade metara ispod standardne visine leta. Drugi je Boing 777 Britiš Ervejsa, ogroman, rijetko viđenog kursa i takođe dosta niže od uobičajene visine, vraćao je u domovinu neke Britance koji su se zatekli u Pakistanu.
A ti se Kondo jebi.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°111
Bar nemate Vuline. Kad je on postao vojni ministar, u Sapcu nam je priredio niske prelete negde oko sest ujutru
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°112
fikret selimbašić wrote:kondo wrote:imaš li dovoljno sapuna zasutra
A ti se Kondo jebi.
a ti sapunjaj mačora
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°113
Mrzim ta preletavanja a danas sam posebno pizdila.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°114
ali ovde su već na pet-šest hiljada metara i nedovoljno je to za pravi užitak.
Јооој... да си био на мом месту, пресело би ти. Нама су летели Ф116 доста близу, што смо и знали да ће, јер је на мапи кућа тачно на месту где се завршава узлетни полукруг највећег пречника. Тако да смо их чули прилично али и подношљиво.
А онда су увели Ф117 који је већи, тежи и има већи полукруг. Тачно изнад главе, на двадесетак метара висине. То значи да четрдесет секунди не вреди да говориш, а ако смислиш нешто да кажеш, буди кратак јер следе још тројица у размаку од минут и нешто.
И онда видиш да комшија на стражњем бранику има налепницу "I JET NOISE“ и не знаш да ли да му јебеш матер или да само слегнеш раменима, јер се у град слива милијарда годишње од тог, хм, пристаништа (авиони су морски, тј припадају морнарици, тј аеродром је у морнаричкој бази у сред града).
Далеко им лепа кућа.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°115
kondo wrote:imaš li dovoljno sapuna zasutra
- Post n°116
Ekskluzivni snimak iz kuće Željka Komšića…i kamen bi zaplakao pic.twitter.com/fzUzl4b4Wh
— Vanzemoljac Inc. (@MoljacU) May 30, 2023
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°117
Ne volim ovo da gledam ni kao podjebavanje
- Post n°118
AntiDayton
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°119
Fikrete, jel ima nešto na netu da se daunlouduje što se bavi direktno Prijedorom 1992?
- Post n°121
Mór Thököly wrote:Fikrete, jel ima nešto na netu da se daunlouduje što se bavi direktno Prijedorom 1992?
Mislim da je sasvim dovoljno ono što je o zbivanjima u Prijedoru iz '92. na suđenju u Hagu utvrđeno van svake razumne sumnje, Sikirica i ostali npr.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°122
akon što su mediji objavili informaciju da je u skladištu jedne firme u Širokom Brijegu, pronađeno više od 100 kilograma kokaina, oglasili su se i iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).
- Policijski službenici SIPA su jučer na području Širokog Brijega, otkrili i privremeno oduzeli 124 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain .
U cilju daljih istražnih radnji ne možemo davati više informacija - saopćeno je iz SIPA-e.
Kokain su pronašli radnici firme među paketima banana, koji su o tome obavijestili vlasnika, a koji je odmah alarmirao policiju.
Vrijednost pronađenog kokain je između 20 i 30 miliona KM.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°123
Значи црногорска конекција.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°124
Dritanovi i Milatovicevi gliseri.
- Post n°125
herceg bosna znači dupli pas milatović milanović
_____
#FreeFacu