Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Naprednjakluk

Old Dry Keith

Naprednjakluk - Page 30 Empty Re: Naprednjakluk

Post by Old Dry Keith Wed Oct 09, 2024 9:54 am

Nim Chimpsky wrote:
    ♏ wrote:Nadam se da će makar te kisele kiše nakon otvaranja rudnika konačno sobaliti onu neandertalsku abominaciju nasred Drine.

Lakmus za lumpenradikalsku ubogost u mozak, stav prema toj stvari.
    Ovlas citajuci sam pomislio da pricas o tzv republici tzv srpskoj i upao u berzerk bounce odobravajuci mod al sad vidim link i nije mi jasno cemu sluzi ta kuca i zasto je ne volimo?

Tu postoje dva nivoa. Prvi je onaj pojavni, simpatični: kućica biva uništena i obnavljana, koriste je klinci kajakaši i plivači, pojavljuje se na stock fotkama. 

Drugi je ideja da je, u ime poznate srpske razbarušenosti, OK da se zauzme deo reke bez ikakve formalne dozvole. 

Zanimljivo je da ta razbarušenost, taj slobodni duh reke na kojoj ima mesta za sve, odmah nestaje kada tim uzurpatorima dirneš u njihove rečne projekte, onda se pretvaraju u gazde, tu rade pištolji i oštri psi.

_____
    Gdje punac drži pive?
    Old Dry Keith

Post by Old Dry Keith Wed Oct 09, 2024 9:58 am

Kao ona ekipa sa Lida. Zemunci kolenovići koji tu imaju svoje parče raja. Prvo, nemaju nego su uzeli delove ostrva bez pitanja, i drugo, imaju plemensko veće koje određuje ko tu sme da pravi sojenice. Advokati, doktori i zanatlije koji su bukvalno pokrali delove zaštićenog šumskog dobra.

_____
    Gdje punac drži pive?
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Wed Oct 09, 2024 3:35 pm

nalog sa ženinog laptopa wrote:mislim da te kuce nema odavno
    te kuce nema pa je ima jedno vec 3 ili 4 puta

mislim da je sada at a stage gde mora da je ima

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Oct 10, 2024 9:01 pm

Naprednjakluk - Page 30 GZi93zrX0A4OxxU?format=jpg&name=large

_____

Uprava napolje!

паће

Post by паће Thu Oct 10, 2024 9:22 pm

А ова заслужује пуцање глазуре на грнету?

_____
       the more you drink, the W.C.
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Oct 10, 2024 9:24 pm

Namestio se fino i lajk od diksi

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Oct 13, 2024 2:14 am

Naprednjakluk - Page 30 Gztjqx10

Horde mandrila indeed.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by beatakeshi Sun Oct 13, 2024 9:18 am

Uuu, nova tezga za Jerkovljeve panagirike.
    паће

Post by паће Sun Oct 13, 2024 9:21 am

Erős Pista wrote:

Horde mandrila indeed.

Дирљиво је како он има 1 Почетак, а његови родитељи, Нил и мандрили немају.

_____
       the more you drink, the W.C.
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Oct 13, 2024 9:58 am

Kvasina
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Oct 13, 2024 10:12 am

Only once in my life have I had occasion to look into the fifteen thousand alexandrines of the Polyolbion, that topographical epic in which Michael Drayton recorded the flora, fauna, hydrography, orography, military and monastic history of England. I am sure, however, that this limited but bulky production is less boring than Carlos Argentino’s similar vast undertaking. Daneri had in mind to set to verse the entire face of the planet, and, by 1941, had already dispatched a number of acres of the State of Queensland, nearly a mile of the course run by the River Ob, a gasworks to the north of Veracruz, the leading shops in the Buenos Aires parish of Concepción, the villa of Mariana Cambaceres de Alvear in the Belgrano section of the Argentine capital, and a Turkish baths establishment not far from the well-known Brighton Aquarium. He read me certain long-winded passages from his Australian section, and at one point praised a word of his own coining, the colour “celestewhite,” which he felt “actually suggests the sky, an element of utmost importance in the landscape of the Down Under.” But these sprawling, lifeless hexameters lacked even the relative excitement of the so-called Augural Canto. Along about midnight, I left.

https://saxonianfolkways.wordpress.com/2011/08/18/the-aleph-by-jorge-luis-borges/

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

ficfiric

Post by ficfiric Tue Oct 15, 2024 10:52 pm

Nego, sta bi stvarno sa Gasicem? Danima ga prozivaju da je nestao a ne vidim da je bar nekakvu sliku izbacio

edit: A, ne pratim dovoljno, ipak sam iskopao svezu sliku

_____

Uprava napolje!

ficfiric

Post by ficfiric Thu Oct 17, 2024 1:31 pm

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović podneo neopozivu ostavku
    https://insajder.net/prenosimo/gradonacelnik-loznice-vidoje-petrovic-podneo-neopozivu-ostavku

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju. U kratkom obrazloženju koje je dostavio predsednici Skupštine grada Loznice Mileni Manojlović Knežević navodi da ostavku podnosi iz zdravstvenih i porodičnih razloga.

Kako je za Insajder objasnio odbornik lozničke skupštine Dragan Pajić iz GG "SMELO", za ostavku Vidoja Petrovića zna se od ranije, ali je ovo i zvanična potvrda.

Kako se vidi u dokumentu, Petrović je ostavku podneo početkom avgusta, odnosno 5. avgusta ove godine. Poznavaoci prilika čekali su da ova informacija bude i objavljena a Insajder je nedavno, 1. oktobra tražio izjavu od Petrovića, ali se on nije javljao na telefon.

_____

Uprava napolje!

ficfiric

Post by ficfiric Thu Oct 17, 2024 1:45 pm

Btw, lik je bivsi urs-ovac i vlada Loznicom 20 godina

_____

Uprava napolje!

Del Cap

Post by Del Cap Wed Oct 23, 2024 3:52 pm

INTERVJU Momir Stojanović: SNS neće smeniti ni jedna politička opcija, oni će sami sebe da uguše
    Mirjana R. Milenković danas 11:05

„Najveća moja životna greška bio je dan kada sam postao član Srpske napredne stranke i danas se zbog toga kajem“, kaže u razgovoru za Danas Momir Stojananović, nekadašnji član SNS. Dodaje da nam je upravo ta stranka otela demokratiju, slobodu, institucije i sada nesmetano vršlja zemljom.

*SNS vam je bila prva politička stranka. Zbog čega ste se baš za nju opredelili?

Ta stranka se u odnosu na početne proklamovane ciljeve mnogo promenila i potpuno je odstupila od onoga zbog čega sam ja postao njen član.

*Zašto ste postali član?

Verovao sam da između radikalske i demokratske Srbije postoji neka treća, normalna, pristojna demokratska, tradicionalna Srbija. To je bio moj prvi politički angažman. U početku je Tomislav Nikolić, kakav god da je bio, uspeo da na ključne pozicije postavi valjane načelnike u 27 okružnih odbora SNS. Oni su predstavljali neku nadu za Srbiju. Na žalost gotovo svi predsednici tih odbora, među kojima sam i ja, vrlo brzo su se razočarali i napustili Srpsku naprednu stranku.

*Da li je napuštanje SNS bilo u vezi sa dolaskom Aleksandra Vučića na čelo stranke?

Nakon preuzimanja čelne funkcije u stranci Aleksandar Vučić postavio je izuzetno nekvalitetne ljude, po prncipu lojalnosti. Postavio je ljude koji će učiniti sve za njega i oni danas bivstvuju na političkoj sceni zastrašivanjem, maltretiranjem i rekertiranjem i pune kasu SNS. Odozgo na dole, na lestvici SNS, su servilni, nesposobni i slepo odani kadrovi.

*Kakav je učinak SNS, gledano posle 16 godina od osnivanja?

SNS je pre svega došla na vlast na jednoj ključnoj matrici, borbi protiv kriminala i korucije. U prvoj godini njihove vlasti usledilo je hapšenje Miroslava Miškovića i tada je narod poverovao da će kriminal i korupcija biti iskorenjeni, ali paradokslano danas posle toliko godina nikada većeg kriminala i korupcije u Srbiji.

*Da li su onda naprednjaci izneverili građane tvrdeći da će iskoreniti kriminal i korupciju, koju danas ni ne spominju?

Ja tvrdim da su obmanuli Srbiju, jer danas imamo nikad veći kriminal i koruciju. Svaka država ima svoje kriminalce, ali mi se čini da kriminaci u Srbiji imju svoju državu. Česta percepcija običnog naroda je da u našem autoritarnom režimu Vučić odlučuje o svemu u ovoj državi, ali ja bih rekao da neko iznad Aleksandra Vučića, koga se on plaši i koji ga je stvorio, odlučuje.

*Ko je taj neko?

To su pojedini kriminalci koji su se obogatili poslednjih godina. I čak i kad bi Vučić nešto i učinio na planu borbe protiv kriminala i korupcije, on to ne sme od njih. Mi danas imamo situaciju, a to je predsednik Vučić i rekao na RTS-u, da on navodno poštuje ljude koji su se obogatili svojim radom, ali ne i one koji su do bogatstva došli uz pomoć vlasti. Na neki način on je amnestirao i legalizovao sve one mangupe koji su od 2008. do danas uspeli da se obogate.

*Šta najviše zamerate SNS?

Osnovni problem SNS je slab kvalitet kadrova, a vrh stranke ne čini ništa da tu nešto promeni. Kadrvi koji su se javli niotkuda sa kupljenim diplomama ponašaju se kao hijene koje čekaju da dođu do svog plena. Takvi kadrovi danas haraju Srbijom. A intelektualna javnost neopravdano ćuti. Ljudi od autoriteta su se povukli i zaćutali.

*Koji je razlog tog ćutanja?

Čini se da je preovlađujuća atmosfera stvorena u društvu da je bespredmetan svaki pokušaj borbe da se u društvu nešto promeni. Spadam u one ljudi koji smatraju da se vredi boriti za slobodu, pavdu, demokratiju, za toleranciju i pošten svet, za slobodu medija, za jednake uslove za sve, empatiju za one koji nemaju, za normalni svet koji smo mi zaboravili. SNS danas uspeva da preko zarobljenih medija kreira javno mnjenje i da permanetno sprovodi psihološko propagandni rat prema sopstevenom stanovništvu, ubeđujući to stanovništvo da živi bolje nego ikada.

*Pa živi li bolje, kako tvrde naprednjaci?

Meni se čini da građani ove naše Srbije žive gore nego ikad. Na žalost ljudi su se prepustili matici sa zebnjom gde će ih ona odvesti. A ja mislim da će nas odvesti u propast. Kada ugasite sve institucije, uzmete slobdu i pravdu i sve privatizujete, narod se plaši, a to je karakteristično za privatne države. Mala je i nekritična masa koja bi nešto da menja.

*Šta ili ko onda može da smeni naprednjake?

SNS nema nikakavu ideologiju, za njih ne postiji ni zapad, ni istok, već samo interes užeg kruga ljudi. Zato verujem da SNS neće smeniti ni jedna politička opcija, SNS će sam sebe da pobedi i uguši.

Da li biste ipak bili spremni da bivšim kolegama čestitate 16 godina postojanja ?

Ne bih rekao da proklinjem dan kada je formiran SNS, ali delim mišljenje većine da ta stranka ne radi za dobrobit građana. Poremetili su čitav sistem vrednosti u ovom društvu, oteli nam državu i ne znam da na svetu, osim Severne Koreje postoji neka zemlja koja ima takav stepen nedemokratičnosti kao naša zemlja. I to im ne mogu oprostiti. Zato nemam šta da čestitam naprednjacima.
    čika Condor

Post by čika Condor Wed Oct 23, 2024 5:03 pm

Ali zamisli čoveka koji se u šešeljevski derivat učlanio jer je želeo ”jednu normalnu, demokratsku, pristojnu Srbiju”. Pa se posle, zamisli, razočarao! A zamisli i novinara koji ga najozbiljnije intervjuiše.
    Old Dry Keith

Post by Old Dry Keith Wed Oct 23, 2024 5:21 pm

Pa to ti je kao ispitivanje zarobljenika, uvek je dobro za moral  iako je malo gadno.

_____
    Gdje punac drži pive?
    Del Cap

Post by Del Cap Thu Oct 24, 2024 1:21 am

čitam olckul slobodana antonića (rane 2000-te), pa kaže:

...
    SULTANISTIČKE TEŽNJE
    (1998-2000)

Milošević je poslednje tri godine svoje vla-
    davine ubrzano jačao sultanističke crte po-
    retka. Ovakav razvoj naši društveni naučni-
    ci već su iscrpno opisali (Antonić, 2000a;
    Pavlović, 2000; Goati, 2000: 54-57;
    2001: 223-228). Stoga ću samo da pono-
    vim da je to značilo:

– da se društvena osnova vlasti, od 1989. do
    1997. godine, suzila sa oko 70% na nekih
    20% biračkog tela;
    – da je vlast, kako bi se održala, sve šire poče-
    la da upotrebljava nasilje, naročito u obra-
    čunu sa nezavisnom javnošću i opozicijom;
    – da su oslabile objedinjujuće veze između
    društva i režima (poput zajedničkih vredno-
    sti i interesa), a da je glavna kopča postalo
    štićeništvo (klijentizam), koje je počelo da se
    uvlači u sve pore društva;
    – da je osnovna odlika političkog poretka, uz
    ličnu vlast, postala porodična vladavina;
    – da je privredni poredak do kraja uobličen
    u tzv. politički kapitalizam, u kome se glavna
    dobit ne ostvaruje na tržištu već dobijanjem
    kakvog državnog monopola.

Naravno da je sam Milošević bio najzaslu-
    žniji za ovakav tok. Ali, taj razvoj događaja
    nije bio posledica nikakvog njegovog nau-
    ma. Milošević svakako nije ništa znao ni o
    sultanizmu, niti je smišljeno sledio prime-
    re ostalih sultanističkih samodržaca (Tru-
    hilja, Divalijea, Batiste, Somose, Markosa
    itd.; opširnije o njima u: SR, 1998). On se
    jednostavno ravnao prema prilikama, vu-
    kavši poteze kojima je odgovarao na svako-
    dnevne političke izazove. No, kako je njego-
    va politika uživala sve manju podršku u na-
    rodu, ali i u svetu, Milošević je morao da se
    sve više poštapa sa dva pomoćna sredstva:
    nasiljem i podmićivanjem.

Takav razvoj je svojstven za sul-
    tanizam i sasvim različit u odnosu na klasič-
    nu diktaturu. Klasična diktatura započinje
    sa širokim nasiljem usmerenim na “neprija-
    telja”. Ali, sa slamanjem protivnika, uspo-
    stavlja se nova ravnoteža političke moći koja
    podrazumeva da vlast može da se održava i uz
    neveliku upotrebu nasilja. Nasuprot tome,
    vladavina sultanističkog samodršca po pravi-
    lu započinje bez mnogo nasilja – nasleđem
    ili čak pobedom na izborima. No, kako vre-
    me prolazi, početni legitimitet postepeno
    nestaje, pa su potrebna sve češća i veća nasi-
    lja da bi se vlast zadržala. Kako puko nasilje
    nije dovoljno, režim se uporedo oslanja na
    ustroj opšteg podmićivanja (klijentizam),
    šireći ga i na mesta koja su prethodno bila
    pošteđena (univerziteti, škole, bolnice itd.).
    Na kraju, kada je celo društvo prožeto kli-
    jentizmom, to dovodi do vrlo jasne podele
    na naše, i stoga povlašćene, i ne-naše, i stoga
    obespravljene. A pošto je ovih drugih kudi-
    kamo više, oni se u pokornosti mogu držati
    jedino daljim pojačavanjem nasilja. Tako je
    napredak u korišćenju nasilja “prirodni za-
    kon” sultanističkog poretka.

I drugo, što proističe iz ovoga,
    sultanizam, za razliku od diktature, na kraju
    vodi do ličnog rata samodršca sa opozicijom.
    Klasična diktatura počiva na određenoj
    ustanovi, recimo, vojsci. Tu je i ideologija,
    poput antikolonijalizma, antikomunizma,
    nacionalizma. Vlast tamo još uvek zadržava
    izvesne odlike sredstva za ostvarenje nekog
    opštedruštvenog cilja – nacionalnog oslobo-
    đenja, modernizacije, očuvanja tradicional-
    nih vrednosti itd. U sultanizmu, pak, vlast je
    lična, a samodržac doživljava vladavinu kao
    samoj sebi cilj. I dok su u diktaturi neprija-
    telji vlasti samo neprijatelji određene usta-
    nove i/ili ideologije, dotle su neprijatelji
    vlasti u sultanizmu lični neprijatelji. Dok u
    diktaturi mogu da postoje neutralni ili
    umereni društveni krugovi, u sultanizmu
    ima samo ličnih privrženika (članova klijenti-
    stičke grupe) i ličnih neprijatelja (svih osta-
    lih). Otuda je rat sultanističkog samodršca
    sa njegovim neprijateljima prirodno stanje
    odnosa prema opoziciji (Linz and Stepan,
    1996: 56-65; 70-71; Chehabi & Linz,
    1998b: 39-40).
    ...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Oct 24, 2024 6:09 am

Nasuprot tome, vladavina sultanističkog samodršca po pravi-
    lu započinje bez mnogo nasilja – nasleđem
    ili čak pobedom na izborima.No, kako vreme prolazi...

3 meseca je dug period u politici...

Post by beatakeshi Thu Oct 24, 2024 9:22 pm

Del Cap wrote:
    INTERVJU Momir Stojanović: SNS neće smeniti ni jedna politička opcija, oni će sami sebe da uguše
    Mirjana R. Milenković danas 11:05

„Najveća moja životna greška bio je dan kada sam postao član Srpske napredne stranke i danas se zbog toga kajem“, kaže u razgovoru za Danas Momir Stojananović, nekadašnji član SNS. Dodaje da nam je upravo ta stranka otela demokratiju, slobodu, institucije i sada nesmetano vršlja zemljom.

*SNS vam je bila prva politička stranka. Zbog čega ste se baš za nju opredelili?

Ta stranka se u odnosu na početne proklamovane ciljeve mnogo promenila i potpuno je odstupila od onoga zbog čega sam ja postao njen član.

*Zašto ste postali član?

Verovao sam da između radikalske i demokratske Srbije postoji neka treća, normalna, pristojna demokratska, tradicionalna Srbija. To je bio moj prvi politički angažman. U početku je Tomislav Nikolić, kakav god da je bio, uspeo da na ključne pozicije postavi valjane načelnike u 27 okružnih odbora SNS. Oni su predstavljali neku nadu za Srbiju. Na žalost gotovo svi predsednici tih odbora, među kojima sam i ja, vrlo brzo su se razočarali i napustili Srpsku naprednu stranku.

*Da li je napuštanje SNS bilo u vezi sa dolaskom Aleksandra Vučića na čelo stranke?

Nakon preuzimanja čelne funkcije u stranci Aleksandar Vučić postavio je izuzetno nekvalitetne ljude, po prncipu lojalnosti. Postavio je ljude koji će učiniti sve za njega i oni danas bivstvuju na političkoj sceni zastrašivanjem, maltretiranjem i rekertiranjem i pune kasu SNS. Odozgo na dole, na lestvici SNS, su servilni, nesposobni i slepo odani kadrovi.

*Kakav je učinak SNS, gledano posle 16 godina od osnivanja?

SNS je pre svega došla na vlast na jednoj ključnoj matrici, borbi protiv kriminala i korucije. U prvoj godini njihove vlasti usledilo je hapšenje Miroslava Miškovića i tada je narod poverovao da će kriminal i korupcija biti iskorenjeni, ali paradokslano danas posle toliko godina nikada većeg kriminala i korupcije u Srbiji.

*Da li su onda naprednjaci izneverili građane tvrdeći da će iskoreniti kriminal i korupciju, koju danas ni ne spominju?

Ja tvrdim da su obmanuli Srbiju, jer danas imamo nikad veći kriminal i koruciju. Svaka država ima svoje kriminalce, ali mi se čini da kriminaci u Srbiji imju svoju državu. Česta percepcija običnog naroda je da u našem autoritarnom režimu Vučić odlučuje o svemu u ovoj državi, ali ja bih rekao da neko iznad Aleksandra Vučića, koga se on plaši i koji ga je stvorio, odlučuje.

*Ko je taj neko?

To su pojedini kriminalci koji su se obogatili poslednjih godina. I čak i kad bi Vučić nešto i učinio na planu borbe protiv kriminala i korupcije, on to ne sme od njih. Mi danas imamo situaciju, a to je predsednik Vučić i rekao na RTS-u, da on navodno poštuje ljude koji su se obogatili svojim radom, ali ne i one koji su do bogatstva došli uz pomoć vlasti. Na neki način on je amnestirao i legalizovao sve one mangupe koji su od 2008. do danas uspeli da se obogate.

*Šta najviše zamerate SNS?

Osnovni problem SNS je slab kvalitet kadrova, a vrh stranke ne čini ništa da tu nešto promeni. Kadrvi koji su se javli niotkuda sa kupljenim diplomama ponašaju se kao hijene koje čekaju da dođu do svog plena. Takvi kadrovi danas haraju Srbijom. A intelektualna javnost neopravdano ćuti. Ljudi od autoriteta su se povukli i zaćutali.

*Koji je razlog tog ćutanja?

Čini se da je preovlađujuća atmosfera stvorena u društvu da je bespredmetan svaki pokušaj borbe da se u društvu nešto promeni. Spadam u one ljudi koji smatraju da se vredi boriti za slobodu, pavdu, demokratiju, za toleranciju i pošten svet, za slobodu medija, za jednake uslove za sve, empatiju za one koji nemaju, za normalni svet koji smo mi zaboravili. SNS danas uspeva da preko zarobljenih medija kreira javno mnjenje i da permanetno sprovodi psihološko propagandni rat prema sopstevenom stanovništvu, ubeđujući to stanovništvo da živi bolje nego ikada.

*Pa živi li bolje, kako tvrde naprednjaci?

Meni se čini da građani ove naše Srbije žive gore nego ikad. Na žalost ljudi su se prepustili matici sa zebnjom gde će ih ona odvesti. A ja mislim da će nas odvesti u propast. Kada ugasite sve institucije, uzmete slobdu i pravdu i sve privatizujete, narod se plaši, a to je karakteristično za privatne države. Mala je i nekritična masa koja bi nešto da menja.

*Šta ili ko onda može da smeni naprednjake?

SNS nema nikakavu ideologiju, za njih ne postiji ni zapad, ni istok, već samo interes užeg kruga ljudi. Zato verujem da SNS neće smeniti ni jedna politička opcija, SNS će sam sebe da pobedi i uguši.

Da li biste ipak bili spremni da bivšim kolegama čestitate 16 godina postojanja ?

Ne bih rekao da proklinjem dan kada je formiran SNS, ali delim mišljenje većine da ta stranka ne radi za dobrobit građana. Poremetili su čitav sistem vrednosti u ovom društvu, oteli nam državu i ne znam da na svetu, osim Severne Koreje postoji neka zemlja koja ima takav stepen nedemokratičnosti kao naša zemlja. I to im ne mogu oprostiti. Zato nemam šta da čestitam naprednjacima.
    Ovo je bilo načelnik VBA.
    Pa nije ni nama lako.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Oct 24, 2024 9:33 pm

U Srbiji je najteže biti državljanin Srbije
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Oct 25, 2024 1:09 am

https://n1info.rs/vesti/aja-jung-o-optuzbama-da-je-funkciju-u-snp-dobila-zbog-sns/

_____

ficfiric

Post by ficfiric Fri Oct 25, 2024 8:17 am

Napokon nestranacke licnosti

Aja Jung o optužbama da je funkciju u SNP dobila zbog SNS: Ja se politikom nikad nisam bavila

...

„Mislim da je ovo dobra vest i za Balet i za Srpsko narodno pozorište i tome u prilogu su mnogi koji su čestitali tokom ovih proteklih nekoliko dana. Sa druge strane, naravno da ima i tih nekih zlih komentara i nekih ljudi koje žulja ovo postavljanje, iako verujem da ne bi znali ko je do sada bio na čelu Baleta, niti šta je bio repertoar tog ansambla, niti ko su možda prvaci tog baleta, prvi solisti i tako dalje“, ističe Jung.

...

„Kada ste privatnik i kada imate festival koji je veliki i koji negde stavlja Beograd na mapu sveta, kada imate baletsku školu koja je velika, svoju fondaciju i kada hoćete da uradite neke projekte koji su veliki. vi morate da razgovarate sa svim predstavnicima vlasti. Znači, neki su bili naklonjeni umetničkoj igri i pozorištu, neki su bili mnogo manje naklonjeni.“

...

„Verujte, ja se ne osvrćem na te komentare zato što da smo mi na tanjiru imali ili da smo imali u ponudi Džuli Kent i Hilija Boku i Aju Jung, onda bismo mogli da raspravljamo ko je od nas troje bolji za tu poziciju. I sad, možda za te koji me napadaju je potreban titl pošto ne znaju ko su ove dve druge osobe u ovom trenutku ja mislim da imam mnogo toga što mogu da uradim i što mogu da promenim za taj ansambl i verujem da sam ja za njih dobar izbor“, navodi.

_____

Uprava napolje!

ficfiric

Post by ficfiric Tue Oct 29, 2024 10:48 pm

Janko Suvar wrote:Ocu samo da kazem da sam u poslednjih godinu dve dana, a verovatno i pre od kako je Jankovic imao onaj rezultat neocekivano dobar na izborima - strasno pogresio oko toga kako sam dozivljavao naprednjacku administraciju i generalno politiku uopste.

Bio sam u krivu. Ponele me neke glupe stvari, ovako kulturoloski, klasni oznacitelji, kao i uvek.

Tako da eto.

Летећи Полип wrote:Кажи, Шуле. Исповедај нам се.

bounce

_____

Uprava napolje!

Janko Suvar

Post by Janko Suvar Tue Oct 29, 2024 10:51 pm

Bakir Izetbegovic wrote:Ja, i?

_____
    ????

Post by Sponsored content

Similar topics