USA - США - SAD
- Guest
- Post n°851
Re: USA - США - SAD
Таман посла, а свакако нисам ни у власти да овде спроводим било какву цензуру. Него само покушавам да ти објасним каква си и колика острашћена будалетина. Бајдвеј, колико си година имао 99-те?
- Post n°852
disident wrote:How the US backed kidnapping and murder - with @azamsahmed, I spent nearly a year on the ground investigating Afghanistan's largest campaign of forced disappearances since the Communists-and the man behind them https://t.co/N9YNludyUL
— Matthieu Aikins (@mattaikins) May 22, 2024
Абдул Разик је био ван закона, могао је да отме, мучи и убије било кога и ниједан суд није му ништа могао. Мучио је и убијао за рачун окупатора, а понекад и за свој грош или у интересу свог племена. Све време се сликао са свим највећим америчким чиновницима, и они су знали да то ради али нису хтели лично да прљају руке па су га подржавали у оквиру стратегије "завади па владај", како би "пацификовао" и претворио провинцију Кандахар у пустињу.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°853
Ma nije disi ostrašćena budaletina nego samo hoće da nam skrene pažnju da i ni u nji’ovo preduće ne cveta cveće. E sad pošto se sličan slučaj dogodio u Srbiji sa daleko gorim ishodom, ispalo je u ovom konkretnom slučaju da se slijep ruga kljastom, što bi rekli u Alanu Fordu, al’ disi do tog stepena samopoznaje ne dobacuje.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°854
Ali ja sam pisao xxx puta o domaćoj policiji, i spoju kartela i sekte koji se naziva srpija. I o tom slučaju koliko se sećam.Vilmos Tehenészfiú wrote:Ma nije disi ostrašćena budaletina nego samo hoće da nam skrene pažnju da i ni u nji’ovo preduće ne cveta cveće. E sad pošto se sličan slučaj dogodio u Srbiji sa daleko gorim ishodom, ispalo je u ovom konkretnom slučaju da se slijep ruga kljastom, što bi rekli u Alanu Fordu, al’ disi do tog stepena samopoznaje ne dobacuje.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°855
najbolje da ćemo ameriku i ostalu smećad na stendbaj dok se ovde dvorište ne očisti još par hiljada godina
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°856
Ma jesi, sećam se ja toga, nego je tajming baš off, sećanja na naprasnu smrt u prisustvu policije u Boru su još uvek sveža.disident wrote:Ali ja sam pisao xxx puta o domaćoj policiji, i spoju kartela i sekte koji se naziva srpija. I o tom slučaju koliko se sećam.Vilmos Tehenészfiú wrote:Ma nije disi ostrašćena budaletina nego samo hoće da nam skrene pažnju da i ni u nji’ovo preduće ne cveta cveće. E sad pošto se sličan slučaj dogodio u Srbiji sa daleko gorim ishodom, ispalo je u ovom konkretnom slučaju da se slijep ruga kljastom, što bi rekli u Alanu Fordu, al’ disi do tog stepena samopoznaje ne dobacuje.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°857
Код Нушића се то звало „умро напречац у присуству власти“.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°858
Da, to sam hteo da napišem pa sam omanuo.
_____
- Post n°859
Tako je, i ja volem Zizeka: "Kazu 'ocisti svoju sobu ore nego sto menjas svet', ali sta ako ti je soba prljava zbog zlog sveta?'" Nama nema napretka dok svet ne donese rezoluciju protivu SAD i genocida nad Indijancima, dok Milo ne zavrsi u Pluzu, dok shooki Mesic ne plati rasturanje Jugoslavije, dok se crncima ne isplati oddteta za robovsko crncenje. A dotle cemo uzimati zalet za onaj zir, Zeleznicku stanicu, cuvara u Savamaloj, zenu na naplatnoj rampi, sruseni Sajam, hotel Jugoslavija, 1000000 zgrada, plantazu u Ivanjici, ekocid Kineza, Jutku, spaljenu kucu novinara, napadnute druge novinare i novinarke, korupciju na svim nivoims i pljacku.konjski nil wrote:najbolje da ćemo ameriku i ostalu smećad na stendbaj dok se ovde dvorište ne očisti još par hiljada godina
- Post n°860
- Post n°862
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°863
Све пет, али у ствари није та прича. Та врста омразе на Америку је индикативна по светоназор који је сам по себи загађење. Бомбардовали су нас јер нас мрзе, сва Вучићева луђења око Сребренице а и иначе… то све живи у тој соби.tanjajedaska wrote:Tako je, i ja volem Zizeka: "Kazu 'ocisti svoju sobu ore nego sto menjas svet', ali sta ako ti je soba prljava zbog zlog sveta?'" Nama nema napretka dok svet ne donese rezoluciju protivu SAD i genocida nad Indijancima, dok Milo ne zavrsi u Pluzu, dok shooki Mesic ne plati rasturanje Jugoslavije, dok se crncima ne isplati oddteta za robovsko crncenje. A dotle cemo uzimati zalet za onaj zir, Zeleznicku stanicu, cuvara u Savamaloj, zenu na naplatnoj rampi, sruseni Sajam, hotel Jugoslavija, 1000000 zgrada, plantazu u Ivanjici, ekocid Kineza, Jutku, spaljenu kucu novinara, napadnute druge novinare i novinarke, korupciju na svim nivoims i pljacku.konjski nil wrote:najbolje da ćemo ameriku i ostalu smećad na stendbaj dok se ovde dvorište ne očisti još par hiljada godina
- Post n°864
To je dosta česta pojava, ali mislim, na osnovu dosadašnjeg pisanja, da Disident ima univerzalne a ne lokalne motive za svoj odnos prema institucijama SAD.
Ne bih da budem njegov drveni advokat, bilo bi zgodno da ne moramo na topiku o SAD da se pravdamo zbog prezira prema militarizovanoj policiji u toj zemlji. (Za mene je policija, svaka policija, banda sa značkom i najodvratniji oblik državnog organizovanja, što dalje sa njima, ne želim ih u porodici, među prijateljima, isto kao što ne želim secikese, narkodilere, ubice i silovatelje).
Ne bih da budem njegov drveni advokat, bilo bi zgodno da ne moramo na topiku o SAD da se pravdamo zbog prezira prema militarizovanoj policiji u toj zemlji. (Za mene je policija, svaka policija, banda sa značkom i najodvratniji oblik državnog organizovanja, što dalje sa njima, ne želim ih u porodici, među prijateljima, isto kao što ne želim secikese, narkodilere, ubice i silovatelje).
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°865
Nemam ništa protiv kad se ljudi svađaju kao vas dvojica, očigledno umete i jedan i drugi da istrpite udarce, ali mislim da ste oko Amerike malo u nesporazumu.
Inače i Bor i ovaj slučaj u Americi su posledica opadanja primarne funkcije policije, u jednoj zemlji zbog hipertrofije bezbednjačkog aparata koji se distopijski popunjava poluludim veteranima slavnih američkih pohoda i drugim problematičnim ljudima, a u drugoj zemlji zbog...mrzi me i da kucam, sve je jasno kod nas.
Inače i Bor i ovaj slučaj u Americi su posledica opadanja primarne funkcije policije, u jednoj zemlji zbog hipertrofije bezbednjačkog aparata koji se distopijski popunjava poluludim veteranima slavnih američkih pohoda i drugim problematičnim ljudima, a u drugoj zemlji zbog...mrzi me i da kucam, sve je jasno kod nas.
_____
Gdje punac drži pive?
- Guest
- Post n°866
“Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti”One Eyed Bob wrote:To je dosta česta pojava, ali mislim, na osnovu dosadašnjeg pisanja, da Disident ima univerzalne a ne lokalne motive za svoj odnos prema institucijama SAD.
Шта да ти кажем, Васо? Убеђен сам да ниси баш оволико глуп. Али да ћеш понекад да се правиш када мислиш да је то у корист неког доброг циља - ни то ти није баш страно. Но мене та ствар баш онако апсолутно не занима.
- Post n°867
Kao i svaka glupa osoba, osećam se povređeno kada to neko istakne. Napisao sam vrlo krotak, pomirljiv post i kao odgovor dobio "nisi baš ovoliko glup".
Ne znam kako je moguće da ljudima posle nekog broja decenija na zemlji ne dosade grubosti u komunikaciji i kako ne vide da one samo zamaraju i donose nevolje. U ovom slučaju nevolja je ništavna - boravak na mojoj ignore listi u trajanju od mesec dana. Ništa lično, to sam nametnuo sebi kao pravilo ne da bih iskazivao pasivnu agresiju već da ne bih ulazio u prazne polemike oko praznih gestova.
Ne znam kako je moguće da ljudima posle nekog broja decenija na zemlji ne dosade grubosti u komunikaciji i kako ne vide da one samo zamaraju i donose nevolje. U ovom slučaju nevolja je ništavna - boravak na mojoj ignore listi u trajanju od mesec dana. Ništa lično, to sam nametnuo sebi kao pravilo ne da bih iskazivao pasivnu agresiju već da ne bih ulazio u prazne polemike oko praznih gestova.
_____
Gdje punac drži pive?
- Guest
- Post n°868
Нисам ти рекао да си глуп, него да се правиш глуп. Погледај његових, штагазнам, једно 200 последњих постова на тему Америке и американаца, па онда паметуј о универзалним мотивима и опадању функција државе.
- Post n°869
Džangrizav sam od vremena. No, ne slažem se, mislim da je Disident na klasičnoj antiimperijalističkoj poziciji koja vidi Ameriku kao izvor svih zala i da bi bio takav i da nije bilo NATO bombardovanja Srbije, a to je glavni lakmus kod te stvari. Ipak ne bih da dalje govorim bez njega, ali ću još jednom istaći da mislim da ste malo bližih pozicija nego što se čini.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°870
Vasa je sve dobro napisao, mene iznenadjuje nedostatak smisla za humor ili ironiju u tvom slucaju.No Country wrote:“Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti”One Eyed Bob wrote:To je dosta česta pojava, ali mislim, na osnovu dosadašnjeg pisanja, da Disident ima univerzalne a ne lokalne motive za svoj odnos prema institucijama SAD.
Шта да ти кажем, Васо? Убеђен сам да ниси баш оволико глуп. Али да ћеш понекад да се правиш када мислиш да је то у корист неког доброг циља - ни то ти није баш страно. Но мене та ствар баш онако апсолутно не занима.
Iako je moje zezanje sa Zapadom otislo predaleko, ne znam dal bi pomoglo da pise smatram da Centar*svetskog sistema treba razoriti
*teorija svetskih sistema
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°871
Лолол, тако се и Комраков врхунски зајебавао…
Пази, једно је то што си саморадикализована Вучићева кметина, али ово када лизање квака и позиве на џихад против Америке и придруженом јој Запада - када покушаваш да завртиш педале уназад и сав свој рад на овом месту проглашаваш некаквим хумором…. онда си само јадан. Колико год да си блесав - поштуј бре ту своју блесавост, кад си већ одлучио да нас оволико смараш. Сад ћеш, шта, да се самог себе одрекнеш… е да би забележио поен код Васе??? Па фуј.
Пази, једно је то што си саморадикализована Вучићева кметина, али ово када лизање квака и позиве на џихад против Америке и придруженом јој Запада - када покушаваш да завртиш педале уназад и сав свој рад на овом месту проглашаваш некаквим хумором…. онда си само јадан. Колико год да си блесав - поштуј бре ту своју блесавост, кад си већ одлучио да нас оволико смараш. Сад ћеш, шта, да се самог себе одрекнеш… е да би забележио поен код Васе??? Па фуј.
- Post n°872
Uh ne dajem ja poene, ovde imamo samo pojene koji ne služe ničemu...a sumnjam da bi Disident i želeo poene od mene, ko sam ja da ih dajem ili ne dajem.
Hajd' svađajte se vi i dalje, ja sam tu nešto šeprtljavo pokušao ali vas dva ste zajebani kao kratko ćebe.
Hajd' svađajte se vi i dalje, ja sam tu nešto šeprtljavo pokušao ali vas dva ste zajebani kao kratko ćebe.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°873
Ovde je od nas dvoje jedan ipak iznad situacije
_____
Pristalica krvne osvete