ipak bih da čujem i filipov sud imao je izvrsnu strategiju za cgMór Thököly wrote:Bilo kakav pokret ka Dedinju ce biti docekan kordonom. A ti prostori ulica sa 8 traka i sumama i poljanama okolo je, po meni, dosta losa opcija za liniju konfrontacije.
Protesti
- Post n°51
Re: Protesti
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°52
N1 je javio da su blokirana oba smera kod NIS-ove pumpe, one s desne strane kad se pređe Gazela. Očigledno se po kamerama zaobilazi samo taj deo pošto saobraćaj po autoputu dublje na NBG, kao i na samoj Gazeli ide u oba smera.
Dakle, autoput je formalno blokiran, a u suštini su samo primorali ljude da siđu s autoputa pa da se ponovo popnu na njega nekoliko stotina metara kasnije.
Dakle, autoput je formalno blokiran, a u suštini su samo primorali ljude da siđu s autoputa pa da se ponovo popnu na njega nekoliko stotina metara kasnije.
- Post n°53
Cousin Billy wrote:Mór Thököly wrote:Čekaj, kakvo je sad to soliranje, takve stvari se ranije govore...ili bar udogovoru sa svima.
My two cents je da a) radikalniji deo nije mogao da se dogovori sa trojancem riđim kurtončinom i/ili da bi b) ranija najava dovela do dolaska džandara na Gazelu.
trojanac riđa kurtončina je pretpostavljam đilas
uopšte nisam mogao da pretpostavljam da je uključen u proteste ali to je zato što sam retard
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°54
rumbeando wrote:Prohodan je sad i autoput kod Arene. Izgleda da zaobilaze samo taj delić gde su demonstranti.
Pre 25 minuta:
Sad:
Ovde imas bolje snimke
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°56
sad se vidi na n1, ova grupa ljudi je kod nis-ove pumpe, između dva isključenja, saobraćaj je samo tu u prekidu izađe se i uđe na autoput
mnogo ljudi je bilo, baš mnogo, prešla sam pešle i gazeli i brankov most, ne znam čija je ideja bila da se ljudi razdvoje i da se ide na dva mosta
i srećna sam zbog mnogo ljudi, ja se ne sećam da sam nekad videla onoliko i besna na organizatore zbog nedostatka ikakve organizacije
mnogo ljudi je bilo, baš mnogo, prešla sam pešle i gazeli i brankov most, ne znam čija je ideja bila da se ljudi razdvoje i da se ide na dva mosta
i srećna sam zbog mnogo ljudi, ja se ne sećam da sam nekad videla onoliko i besna na organizatore zbog nedostatka ikakve organizacije
- Post n°57
vidi je, sad bi ona htela i organizaciju
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°58
Jbg, da nisu sahranjeni zuti, mozda bi imao ko da organizuje. Ovako na nove organizacije moramo da cekamo kao Crnogorci - prvo da se drzava oslobodi od diktatora pa da se krene u tumbanje i stvaranje nove politicke scene.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°59
Nema nikakvog razloga za pesimizam, ovo je tacno izgledalo onako kako je trebalo da izgleda pred njihov petak.
- Post n°60
Ma da, kakav pesimizam posle ovakvog skupa
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°61
Поносан сам на одлучан и миран и, у данашњем свету, невиђен праведни бунт. pic.twitter.com/zI6ylMWpKf
— ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ - клуб поштовалаца (@EpGrigorije) May 19, 2023
- Post n°62
Opalac.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°63
Какав посемизам, најбоља зајебанција у граду Београду већ 11 година.
За две недеље пада СНС сигурно. Рекли су то Ћута, Зеленовић, Мариника, Миливојевић, Добрица и Радомир, Паровић, Биљана Стојковић...
СНС је сада популарнији него ли што је био пре почетка протеста.
За две недеље пада СНС сигурно. Рекли су то Ћута, Зеленовић, Мариника, Миливојевић, Добрица и Радомир, Паровић, Биљана Стојковић...
- Post n°64
Pa da, zato i dovode s koca i konopca da.dokažu da ih ima više (sad kad su najpopularniji)
- Post n°65
1 popularnost:
@BiljanaLuki @razgibavaca @BoraKonj ii šta uman čovek da kaže. pic.twitter.com/3TrYxZIFt0
— Samo Sonja (@sonja_samo) May 20, 2023
Da ne krivimo glavu... pic.twitter.com/orPyFpkGzA
— Zlatko Veljković (@zlatkoveljkovic) May 20, 2023
Last edited by rumbeando on Sat May 20, 2023 9:02 am; edited 1 time in total
- Post n°66
https://n1info.rs/vesti/deo-demonstranata-proveo-noc-u-blokadi-auto-puta-kod-arene/Deo učesnika trećeg po redu protesta "Srbija protiv nasilja" proveo je noć blokirajući deo međunarodnog autoputa u novobeogradskim blokovima kod "NIS" pumpe. U subotu ujutro oko šest sati blokada je okončana i saobraćaj je ponovo uspostavljen.
Okupljeni su u petak naveli da neće od blokade odustati dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.
Uz nekoliko postavljenih šatora, demonstranti su postavili i vreće za spavanje i baštenske stolice, a kako su učesnici protesta noćas rekli reporteru agencije Beta – tu ostaju do daljeg. Ipak, ujutru su se razišli.
Na blokadi, gde je po procenama, kasno sinoć ostalo oko hiljadu ljudi, prisutan je bio deo poslanika iz proevropske opozicije koji su sa građanima organizovali protest.
- Post n°67
Tens of thousands marched through Belgrade in Serbia for an anti-government protest in response to two mass shootings that killed 18 people, blaming the deaths on a culture of violence that critics say authorities have allowed to fester unchecked https://t.co/pmjYjT7F4R pic.twitter.com/xBhMWvY4mW
— Reuters (@Reuters) May 20, 2023
- Post n°68
lepo je reko juče Gospodin i Ljudina DPZ u šestom času desetom minutu i četrespetoj sekundi milošević nije imao problem ziilijardi video snimaka koji su na tw fb ig u roku od odmarumbeando wrote:1 popularnost
saznali smo i da je Gospodin i Ljudina Milovan Brkić u dobrom smeštaju jer je šećeraš i da vrv neće da ga drže 30 dana
_____
- Post n°69
šokijevo slepilo od silne želje za evrointegracijama is new ukicino ridanje zbog demokracije u kirgiziji
_____
- Post n°70
Čemu gradjani da se nadaju kada se policija sinoć gazi ? pic.twitter.com/w1TpXjYyMY
— Aleksandar Rajčić (@Rafinisani) May 20, 2023
MUP tvrdi da je uhapšen.
kurir.rs/crna-hronika/4165010/uhapsen-poznati-beogradski-ginekolog-krenuo-mercedesom-na-policajca-videoPripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske stanice Novi Beograd, uhapsili su M. B. (51), poznatog beogradskog ginekologa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Кako se sumnja, on se sinoć oko 20.30 časova, na raskrsnici Ulice Milentija Popovića i Bulevara Zorana Đinđića, oglušio o naređenje saobraćajnih policajaca, koji su preusmeravali saobraćaj zbog održavanja javnog okupljanja, a potom automobilom marke „mercedes“ kojim je upravljao krenuo na policijskog službenika i odgurivao ga.
Protiv osumnjičenog će biti podnete i odgovarajuće prekršajne prijave jer je odbio alkotestiranje, dok je droga testom utvrđeno da je pozitivan na kokain.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.
Last edited by rumbeando on Sat May 20, 2023 11:40 am; edited 1 time in total
- Post n°72
Pičke, koks, živi život.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°73
konjski nil wrote:šokijevo slepilo od silne želje za evrointegracijama is new ukicino ridanje zbog demokracije u kirgiziji
Jbg, jako svetlo stvarno zna da zaslepi
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°74
najgora grupa na svetuficfiric wrote:Jbg, jako svetlo stvarno zna da zaslepi
inč sam se pitao ko je ova gerilska konjušina što iskače s pouzdanim insajd infoima i pruža tvrd tw otpor otkako su počeli protesti i prati ga šund ekipa kad ono spavač iz čadora
- Spoiler:
- Uz rašireni transparent na kojem piše „Ni Kurta, ni Murta“ pod šatorom nedaleko od Slobodne zone, i nekoliko šatora za kampovanje, zatekli smo par momaka koji su nam rekli da se tu okupljaju kao bi okupili narod za ostvarivanje svojih ciljeva.
Dat nam je papir na kojem piše da u ime narodna Pokret Srbije – Gerila do 1. juna traži ispunjenje 11 zahteva. Ako zahtevi ne budu ispunjeni, kako se navodi narod Srbije počinje sa građanskom neposlušnošću na svim nivoima, a 5. juna počinje generalni štrajk pred skupštinom.
Između ostalog, traže se ostavke predsednika države, Narodne skupštine i Vlade, javnog tužioca, formiranje vlade nacionalnog spasa koja će biti sačinjena od ekspertskih timova, privremena zabrana političkih stranaka u trajanju od dve godine.
Pokret Srbije Gerila nepoznat je široj javnosti. Prema otvorenom Fejsbuk profilu pokreta može se odmah zaključiti da im je opozicija politički neprijatelj, i da su im stavovi radikalni. Koriste ćirilična slova i grb Srbije, ali aktivisti nose marame sa likom latinoameričkog revolucionara Če Gevare.
Takođe je diskretno okačen i poziv za protest ispred pekare „Roma“ u Borči 5. maja, koji su organizovali krajnji desničari zbog fotografije sa pozdravom koji simboliše albansko orla.
Na postovima je simbol pokreta – orao beloglavi sup, a izvesni Dragan Vidaković Mrki „odbacuje“ komentare da radi za državnu bezbednost, navodima da su ih obišli komunalni inspektori, kao i rečima:
„Da poručim onoj gospodi iz SZS, što kažu da radim za službu. Da gospodo, radim za službu. Toliko sam dobar saradnik, da su me držali 4 meseca u pritvoru, da su me osudili na 6 meseci. Toliko sam se dobro pokazao, da malo malo pa me privode. Toliko sam aktivan da su mi oduzeli pasoš i zabranili korišćenje lične karte.
Toliko sam dobro plaćen, da su mi naplatili i advokata po službenoj dužnosti. O uništenom privatnom poslu i životu nećemo pričati. Nećemo pričati o traumama kroz koje prolazi moja porodica. Eto ja priznajem gospodo“, navodi Vidaković.
https://www.danas.rs/vesti/politika/kampuje-i-dosad-nepoznati-pokret-srbije-gerila/
_____
- Post n°75
Gastos Lazo wrote:Какав посемизам, најбоља зајебанција у граду Београду већ 11 година.
Ma popularan u pizdu materinu, sve zbog Djilasa i Marinike.
Jebote u SNS uzbuna, zabranjuju (dovezenom) narodu da izlazi van trga, ogradjena sirotinja kao ovce, ovaj se dere sa bine crven - opet krivi Djilas i Marinika sta ti je Srbin, fiksira ono sto mi kaze Pink i ne mrda.
Veliki je promasaj sto su pozvali na ostajanje tek na kraju. Takodje je veliki promasaj sto ne umeju da se dogovore medjusobno. Kako god, poslata je slika u svet(tm) jedna od najmocnijih i najlepsih koju je ovaj sjebani narod mogao da posalje.