Nasilje u Srbiji i tzv Regionu
- Post n°751
Re: Nasilje u Srbiji i tzv Regionu
ovako i muža bije kući
- Post n°752
Učiteljica S. Đ, koja predaje u OŠ "Sveti Sava" na Vračaru, povređena je danas kada su je napali otac i majka učenice 3. razreda nakon što se odeljenje vratilo sa nastave u prirodi, saznaje "Blic".
Roditelji devojčice iz odeljenja 3/3 napali su učiteljicu koja predaje odeljenju 3/2, navodi izvor Blica.
Otac devojčice je pljunuo i gurnuo učiteljicu, a zatim ju je majka učenice čupala za kosu do te mere da ju je oborila na pod. Incidentu je prisustvovalo više roditelja i dece, kao i učiteljica iz 3/1 , objašnjava izvor.
Kako tvrdi direktorka OŠ „Sveti Sava“ Jovana Milenković, pozvana je policija, a obavešten je dežurni javni tužilac. Takođe, pristigla je i ekipa Hitne pomoći kako bi učiteljicu prevezla u Urgentni centar. Protiv roditelja koji su napali učiteljicu će biti podneta krivična prijava.
- Post n°753
Ovo je da ne izlaziš iz kuće jbt
samo što ti i onda na nju padne raketa ili ti je sruši investitor sa placa pored.
samo što ti i onda na nju padne raketa ili ti je sruši investitor sa placa pored.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°755
šta očekivati od krugodvojkaških avaxa vrv vuku dugi lokdaun
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°756
.
Last edited by Janko Suvar on Fri Jun 14, 2024 12:41 am; edited 1 time in total
- Post n°757
MNE wrote:
Prave se debili vec deceniju-dve
- Post n°758
Janko Suvar wrote:Dobro je sto su roditelji vise ukljuceni u obrazovanje svoje dece, dobro je sto prosvetni radnici nemaju vise nesporan autoritet, dobro je sto su deca vise svesna svojih prava i sto se na njima insistira.
U nemalom broju slucajeva, poziv prosvetnih radnika, privlaci autoritarne, a malo i ovako sadisticke licnosti. Ove su stvari osobito primetne u malim i zatvorenim sredinama i zajednicama, pa se zato ceo ovaj problem predstavlja kao stvar razmazenih, bogatih urbanih roditelja.
Hteo sam da kazem, posto sad ce krenuti prica kako je prosveta izgubila autoritet, pa da kazem, da je mozda bolje da neki idiot ponekad prebije nekog prosvetnog radnika i odgovara, nego da skola izgleda kako je izgledala za mene, pre samo 25-30 godina.
Nije bolje. Tj nije bilo dobro ni pre 40 godina, ali sad ne valja nista. Eno ti rezultati PISA testa za Srbiju pa gledaj. Propast.
- Post n°759
Zapravo, sve sam vise misljenja da je najbolje bilo, ta-taaaam - 90tih. Odnosno od kraja 80tih do prvih godina 2000tih
- Post n°760
Nije bilo dobro ni tada, ali mane onoga pre i ovoga posle su ogromne
- Post n°761
A šta vam je merilo? (tebi i Šuvaru) Tema he Nasilje.
- Post n°762
Pod dobro mislio sam dobro za mentalno zdravlje ucenika, ne akademski uspeh. Nektivnii je sigurno u pravu da su gori akademski.
Testovi OECD su nebitni
Testovi OECD su nebitni
- Post n°763
Opet trolovanje. Ovde imamo posla sa drustvom u kome zakazuje bilo kakav institucionalni conflict management i banalni svakodnevni konflikti prelaze u otvoreno nasilje. Sve ostalo je beside the point.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°765
Pa ne znam kako na mentalno zdravlje ulenika utiče kada roditelj prebije učiteljicu. Meni to deluje kao zakin džungle.
Et Š - zašto ostavljaš tačke?
Et Š - zašto ostavljaš tačke?
- Post n°766
Erős Pista wrote:Opet trolovanje. Ovde imamo posla sa drustvom u kome zakazuje bilo kakav institucionalni conflict management i banalni svakodnevni konflikti prelaze u otvoreno nasilje. Sve ostalo je beside the point.
Dobro, jeste, tacno, naravno. Ali i skola.je institucija.
- Post n°767
O PISA testovima sve najbolje mislim.
- Post n°768
Nekakav pokazatelj jesu sigurno.
- Post n°769
Ne, ma naravno da jeste, slazem se. Hocu samo da kazem da nije stvar u tome da li nastavnici treba bespogpvorno da se slusaju kao nekad, niti da li roditelji treba vise da se ukljucuju u obrazovni proces, nego zasto banalni konflikti poput ovog sve cesce prelaze u nasilje.
Et Nektivni
Et Nektivni
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°770
dozvolite mi mali izlet u autosovinizam. nedavno sam bio krace vreme u jednoj skandinavskoj zemlji tipa hladno al standard. no prica pocinje povratkom kuci. ubacim se ja u aerodromski bus koji mi staje pred kucom. sedim drndam telefon, povremeno bacim pogled kroz prozor na grad nestvarno ukrasen srpskim zastavama, na studentski dom s koga se vijore ogromne trobojke i studentski ves koji se susi.
elem dok tako zvrndam primetim da me gleda neki cica koji sedi preko puta mene i gleda me sa neskrivenom mrznjom. pri tome ja nisam niti jednom naznakom davao povoda za tako nesto. deda ustane i pri izlasku me namerno potkaci i opsuje.
bilo mi je potrebno tacno pet minuta po povratku da naletim na ljude preterano agresivne i rastresene. jebiga to nije zbog genetike vac zato sto je ovde ideja nasilnog resavanja konflikta dovedena do paroksizma.
elem dok tako zvrndam primetim da me gleda neki cica koji sedi preko puta mene i gleda me sa neskrivenom mrznjom. pri tome ja nisam niti jednom naznakom davao povoda za tako nesto. deda ustane i pri izlasku me namerno potkaci i opsuje.
bilo mi je potrebno tacno pet minuta po povratku da naletim na ljude preterano agresivne i rastresene. jebiga to nije zbog genetike vac zato sto je ovde ideja nasilnog resavanja konflikta dovedena do paroksizma.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°771
boomer crook wrote:dozvolite mi mali izlet u autosovinizam. nedavno sam bio krace vreme u jednoj skandinavskoj zemlji tipa hladno al standard. no prica pocinje povratkom kuci. ubacim se ja u aerodromski bus koji mi staje pred kucom. sedim drndam telefon, povremeno bacim pogled kroz prozor na grad nestvarno ukrasen srpskim zastavama, na studentski dom s koga se vijore ogromne trobojke i studentski ves koji se susi.
I tu dolazimo do onoga sto sam ja zapravo hteo da kazem - koje obrazovanje i vaspitanje kod nas (decenijama) najviše fula? Moralno vaspitanje i obrazovanje. Nesto ne treba raditi ne zato sto se ne sme, i cak ne zato sto postoje mehanizmi (koji ne postoje, funkcionalno), nego zato sto nije "dobro".
- Post n°772
pfff probaj da nosiš drečavu kn95 1 sedmicu pisaćeš po knjigu svaki danboomer crook wrote:primetim da me gleda neki cica koji sedi preko puta mene i gleda me sa neskrivenom mrznjom
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°773
Erős Pista wrote:Ne, ma naravno da jeste, slazem se. Hocu samo da kazem da nije stvar u tome da li nastavnici treba bespogpvorno da se slusaju kao nekad, niti da li roditelji treba vise da se ukljucuju u obrazovni proces, nego zasto banalni konflikti poput ovog sve cesce prelaze u nasilje.
Et Nektivni
šta je važnije od toga da mamikin genijalac namakne bar trojku iz biologije u 5. osnovne? baš si bezosećajan.
- Post n°774
tviter trač je da majka "a. r." ćerka zorana radojičića, vlasnika sportskog centra vizura.
edit: https://nova.rs/vesti/hronika/otkrivamo-identitet-majke-koja-je-pretukla-nastavnicu-bivsa-odbojkasica-i-cerka-vlasnika-ok-vizura-napala-profesorku-os-jovan-ducic/
edit: https://nova.rs/vesti/hronika/otkrivamo-identitet-majke-koja-je-pretukla-nastavnicu-bivsa-odbojkasica-i-cerka-vlasnika-ok-vizura-napala-profesorku-os-jovan-ducic/
- Post n°775
N1
Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beogradu su doneli rešenje o zadržavanju okrivljene A.R. (32) zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, navodi se u njihovom saopštenju.