U Njemačkoj je bio nedavno slučaj gdje su one dvije curice ubile treću, kako su ispod granice kaznene odgovornosti (14g) pojia vuk tovara, neće odgovarati, eventualno ih roditelji mogu tužiti i tražit novčanu naknadu kad ove jednom počnu zarađivat.Njemačka je između 2002. i 2009. imala niz masakra u obrazovnim ustanovama, a između 1996. i 2008. masovne pucnjave u školama dogodile su se u Finskoj i Škotskoj. Nakon niza napada Njemačka je zadužila brojne akademike i stručnjake da osmisle smjernice kako rano uočiti potencijalne napadače. U Švicarskoj, jednoj od europskih zemalja s najvećim brojem vatrenog oružja po stanovniku, nikad nije bilo pucnjave u školi.
Naime, obrazovni sustav u zemlji rano uči djecu da traže kompromise umjesto da ulaze u otvorene sukobe, a uporaba oružja u Švicarskoj obično slijedi stroge društvene norme. U Velikoj Britaniji bio je dovoljan samo jedan slučaj masovnog pokolja u školi, 1996. u Dunblaneu, da se donese zakon koji zabranjuje posjedovanje pištolja kalibra većeg od 5,6 mm.
Iako nema mnogo masovnih pucnjava, regiju potresaju brojni slučajevi vršnjačkog nasilja i nasilja nad učiteljima.
Ovaj mali ne znam jel psihopat, al činjenica da je sam sebe proglasim istim mi djeluje poprilično manipulativno s njegove strane.