Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu
jeste, samo vi prepisujte a mi ćemo da čitamo. pa zabole me bukvalno. kakav bre incel, prestanite da štreberišete u svakoj prilici.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
ponašaj se malo pristojnije na ovoj temi i ne izdrkavaj se. razgovaramo o svim mogućim aspektima, učestvuj ili ne.
ma da. bolje da se prepustimo tvom cinizmu od milijun godina. ovako je bilo i ovako ce biti i eto jebiga sta jedete govna hranite decu pa ih saljite na streljanu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
jedino ako ću da slušam dociranje sa telektualnih visina. prizemljite se u realnost.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
poslednja opomena: ne izdrkavaj se na ovoj temi. sledeći ovakav post i letiš na nedelju dana sa foruma.
Last edited by Cousin Billy on Wed May 03, 2023 11:45 pm; edited 1 time in total
e ne dociram nego imam dete u skoli. nije mi svejedno i uplasen sam. idi se bavi bodirogom i EL ako te to zamara.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
to da je incel je prosula neka vaša drugarica i na pitanje kako zašto odgovorila je zato što je pobio toliko devojčica. e bre.
_____
#FreeFacu
boomer crook wrote:e ne dociram nego imam dete u skoli. nije mi svejedno i uplasen sam. idi se bavi bodirogom i EL ako te to zamara.
samo sam pitao kako incel sa 13.7 godina. inače razumem sve i to je ok.
_____
#FreeFacu
- Admin
Kondo neće pisati 7 dana na forumu.
- Admin
Molim sve učesnike da pokažu pijetet na ovoj temi jer će svaki nekulturni ispad biti sankcionisan jednako oštro i bez opomene.
boomer crook wrote:ma da. bolje da se prepustimo tvom cinizmu od milijun godina. ovako je bilo i ovako ce biti i eto jebiga sta jedete govna hranite decu pa ih saljite na streljanu.
Pa ima nacina jebiga... Na ulazu u svaku skolu kornjaca sa neprobojnim stitovima i rentgenom, u dvoriste ne moze da se udje i da se vidi osim kroz skolu, kamere svuda...ali cenim da nisi na to mislio.
Sto se ozbiljnih predloga tice, morao bih da razmislim, ali ne ocekujem nista konstruktivno od vlasti koja je smanjila broj psihologa i pedagoga i koja seje/sere agresiju po celom javnom prostoru 24/7.
danas je danica spominjala vraćanje psihologa i u škole i u domove zdravlja kao jednu od mera koje treba preduzeti
(iznenađujuće je bila normalna i na konferenciji (dobro, možda je delovala normalno jer je nastupala posle ružića a pre one budale iz mup-a) i u nekom uključenju večeras
(iznenađujuće je bila normalna i na konferenciji (dobro, možda je delovala normalno jer je nastupala posle ružića a pre one budale iz mup-a) i u nekom uključenju večeras
Mór Thököly wrote:boomer crook wrote:ma da. bolje da se prepustimo tvom cinizmu od milijun godina. ovako je bilo i ovako ce biti i eto jebiga sta jedete govna hranite decu pa ih saljite na streljanu.
Pa ima nacina jebiga... Na ulazu u svaku skolu kornjaca sa neprobojnim stitovima i rentgenom, u dvoriste ne moze da se udje i da se vidi osim kroz skolu, kamere svuda...ali cenim da nisi na to mislio.
Sto se ozbiljnih predloga tice, morao bih da razmislim, ali ne ocekujem nista konstruktivno od vlasti koja je smanjila broj psihologa i pedagoga i koja seje/sere agresiju po celom javnom prostoru 24/7.
Ovo je jedna od apsolutno ključnih stvari. Idioti ne kapiraju ništa, polomili su društvo, jbt.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
plachkica wrote:danas je danica spominjala vraćanje psihologa i u škole i u domove zdravlja kao jednu od mera koje treba preduzeti
Pa njoj je to svakako jasno, ali ja iskreno ne verujem da će ona potrajati na tom mestu, a da sprovede nešto što je smislila, ni u snu.
Voleo bih da grešim.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
ja sam potpuno ozbiljan. ne vidim razloge zasto se ne bi uvela zabrano drzanja i nosenja ne-sportskog vatrenog oruzja.
_____
britanski gun act iz 1997. godine je u potpunosti zabranio drzanje small firearms. inace britanci poput amera imaju dugu tradiciju nepovredivosti prava da se poseduje oruzje
_____
Potresno svedočanstvo oca devojčice koja je preživela pucnjavu na času istorije:
youtube.com/watch?v=qmMldEqfVzo
(namerno ne ugrađujem klip)
youtube.com/watch?v=qmMldEqfVzo
(namerno ne ugrađujem klip)
boomer crook wrote:ja sam potpuno ozbiljan. ne vidim razloge zasto se ne bi uvela zabrano drzanja i nosenja ne-sportskog vatrenog oruzja.
Проблем је што није уочен проблем на време и што није рађено са дететом.
Ако дођеш до ситуације да систем не може да препозна да је дете шиканирано годинама и да се после тога спрема дужи временски период да убије ђаке из своје школе онда си у проблему са или без пиштоља.
Уместо пиштоља, могао је да улети са ножевима. Или да се колима залети у двориште. Или да импровизује бомбу. Можда и на 3Д штампачу одштампа пиштољ
Можда би тако убио мање деце, али и тако може да се почини масовни злочин.
možda da se učini nešto da se ne šikaniraju djeca koja su "tiha i povučena" (a vrlo često i pomalo autistična), što isto dolazi od roditeljaboomer crook wrote:mene iskreno on ne interesuje niti malo. nema nista interesantno kod malog incela koji je frustraciju izlecio ubistvom. niti kod njegovog bitoglavog oca fetisiste nasilja i pistolja.
ono sto me interesuje kako cemo kao drustvo uciniti da skole budu sigurne za decu koja ih pohadjaju i koja ne bi trebalo da se boje.
eto čovjek je dao izjavu da ovaj nije htio da puca na njegovu ćerku koja nije bila na spisku nego je sklonio pištolj, vaspitao je svoje dijete da ne maltretira druge i sada mu je to dijete živo
ako hoćeš da riješiš neki problem moraš da kreneš od onoga što je srž problema, a ne da biješ zmiju po repu
ja ne razumem otpor zabrani ne-sportskog naoruzanja. jasno je ko dan da je slobodan pristup oruzju u kontinuitetu ovu tragediju ucinio daleko tezom a da je sa druge strane machisticki hobizam pomesan sa patologijom. da sam dobio po dolar svaki put kada je neki khaki deda pretio psu & meni u parku ako bi mu ona (mali pas) prisla da onjusi nogavicu sada bih vas sve vodio na pice.
o vaspitanju kao faktoru ne bih sada. samo je to bas sumanuto. ubio je 7 devojcica. kako jw trebalo da one budu vaspitane da njega ucine srecnim?
o vaspitanju kao faktoru ne bih sada. samo je to bas sumanuto. ubio je 7 devojcica. kako jw trebalo da one budu vaspitane da njega ucine srecnim?
_____
Ma otkud znamo da je dete "šikanirano"?
(da ne bude zabune, bojkotovanje i izolovanje jeste vid vršnjačkog nasilja)
Evo ovako bez ikakvog uvida u pravo stanje stvari, ja pretpostavljam da ostala deca nisu htela da se druže sa njim baš zato što je klinac bio asocijalni wierdo. Prepoznali su psihopatu, iako nisu umela to da imenuju, pa je ostao "štreber". U prilog tome govori ovo što znamo o njegovom ponašanju prilikom ubistva i hapšenja. Obično, normalno dete kog boli to što ga ne vole i maltretiraju se ne bi ponašalo tako. Ako bi uopšte pucalo, to bi bilo drhtavom rukom i kroz suze. Ovaj je mrtav ladan planirao mesec dana sve do tančina, nije se slomio, hladnokrvno je pozvao policiju i pričao sa njima.
U glavi psihopate, "šikaniranje" može biti bilo šta što mu se kaže/uradi ako nije u skladu sa njegovom slikom o svetu i sebi. Roditelji mogu biti podjednako odlepljeni od realnosti i podržavati takve stavove.
PS
>>Проблем је што није уочен проблем на време и што није рађено са дететом<<
Negde sam pročitao da je dete išlo kod psihologa. Ni znam ništa više od toga, ali su verovatno roditelji (majka?) videli da nešto nije u redu i pokušavali da mu pomognu.
Mislim da je glavni uzrok tragedije oružje nadohvat ruke, i nenormalni otac koji je dete od 13 godina učio kako se koristi oružje. Mislim da otac (po uputstvu advokata) masno laže da je uružje bilo u sefu. Da je bilo sreće, dete bi u nekom trenutku došlo do boljeg psihologa/psihoterapeuta koji bi prepoznao problem i možda uspeo da ga resocijalizuje.
(da ne bude zabune, bojkotovanje i izolovanje jeste vid vršnjačkog nasilja)
Evo ovako bez ikakvog uvida u pravo stanje stvari, ja pretpostavljam da ostala deca nisu htela da se druže sa njim baš zato što je klinac bio asocijalni wierdo. Prepoznali su psihopatu, iako nisu umela to da imenuju, pa je ostao "štreber". U prilog tome govori ovo što znamo o njegovom ponašanju prilikom ubistva i hapšenja. Obično, normalno dete kog boli to što ga ne vole i maltretiraju se ne bi ponašalo tako. Ako bi uopšte pucalo, to bi bilo drhtavom rukom i kroz suze. Ovaj je mrtav ladan planirao mesec dana sve do tančina, nije se slomio, hladnokrvno je pozvao policiju i pričao sa njima.
U glavi psihopate, "šikaniranje" može biti bilo šta što mu se kaže/uradi ako nije u skladu sa njegovom slikom o svetu i sebi. Roditelji mogu biti podjednako odlepljeni od realnosti i podržavati takve stavove.
PS
>>Проблем је што није уочен проблем на време и што није рађено са дететом<<
Negde sam pročitao da je dete išlo kod psihologa. Ni znam ništa više od toga, ali su verovatno roditelji (majka?) videli da nešto nije u redu i pokušavali da mu pomognu.
Mislim da je glavni uzrok tragedije oružje nadohvat ruke, i nenormalni otac koji je dete od 13 godina učio kako se koristi oružje. Mislim da otac (po uputstvu advokata) masno laže da je uružje bilo u sefu. Da je bilo sreće, dete bi u nekom trenutku došlo do boljeg psihologa/psihoterapeuta koji bi prepoznao problem i možda uspeo da ga resocijalizuje.
Ja ne verujem da je klinac psihopata. Mislim da je kvrcnuo pod pritiskom vrsnjackog bulinga i caletovog treninga da bude pravi muskarac. Tipicno je u ovakvim situacijama to slucaj.
_____
Normalna osoba kada kvrcne, kvrcne "na mah"
Kvrcnuti <> hladnokrvno pripremati pokolj mesec dana
Ma kakvi mesec dana, dovoljno je i to što je čekao da prođu prvomajski praznici. Normalna osoba bi se za ta 4 dana smirila i odustala od osvete.
Kvrcnuti <> hladnokrvno pripremati pokolj mesec dana
Ma kakvi mesec dana, dovoljno je i to što je čekao da prođu prvomajski praznici. Normalna osoba bi se za ta 4 dana smirila i odustala od osvete.
Culi smo da je menjao smenu zbog maltretiranja a i druga deca govore da ga ta druga smena nije prihvatila.
_____
★
Uprava napolje!
Mislim da to nije nezamislivo u kontekstu neke internet samoradikalizacije i caleta koji ga sve vreme pumpa sranjima. Ali istina je da nemamo dovoljno podataka i da spekulisemo i ti i ja. Meni se samo cini da se ovo malo previse olako objasnjava psihopatijom.
Et Frile
Et Frile
Last edited by Erős Pista on Thu May 04, 2023 9:19 am; edited 1 time in total
_____