Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu

boomer crook

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 7 Empty Re: Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu

Post by boomer crook Wed May 03, 2023 12:38 pm

disident wrote:
    boomer crook wrote:misim malo sam se iskulirao te ovako:

u vecini zemalja na svetu (osim amerike gde to sprecava GoP i lobisti) ovakvi dogadjaji su doveli do ozbiljnog promisljanja obrazovne politike i prakse izdavanja naoruzanja.

bilo bi dobro da se nesto slicno desi i kod nas.
    Sto se mene tice, mogu da zabrane potpuno posedovanje oruzija kao u Kini, nit imam oruzije, nit idem u streljane, a lovce prezirem iz dna duse. 
    Ali je cinjenica da je ovaj drugi deo, trenutna obrazovna politika i situacija po pitanju vrsnjackog nasilja mnogo bitnija.
    I da se tu verovatno nista zapravo nece promeniti.
    ficfiric wrote:

Ja mislim da ovo nije uporedivo ni sa Skandinavijom ni sa USA.

Ubica je izgleda bio maltretiran. Ja mislim da je ovo vreme gore od devedesetih za odrastanje. I tada su krimosi bili slavljeni ali skolovani ljudi ipak nisu bili ovoliko ponizavani kao sada. Profesori su koliko-toliko mogli da se suprotstave siledzijama i da zastite ugrozenu decu.

Osim toga, na svakom koraku moze da se vidi da se problemi mogu resiti samo silom i da nista osim sile ne funkcionise.
    1+

slazem se kao sto i kapiram da nije ovo nesto sto je nasa specijalnost. ne mislim da je vucic licno dosao da ganja decu pistoljem ali takodje verujem da covek koji slavi detetu rodjendan senluceci sa krimosima ne treba da se bavi dostupnoscu oruzja, obrazovnom politikom ili zapravo bilo cime. bolje da imamo praznu stolicu nego njega.

ako mozemo zute da krivimo za sve pod njima ne vidim da treba da se suzdrzimo sada od pitanja kakva je uloga nasilne i bahate vlasti u svemu ovome.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    bemty

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 7 Empty Re: Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu

Post by bemty Wed May 03, 2023 12:39 pm

uh Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 7 3363120308

jebote.

i u moje vreme je bilo oruzja. deca iznosila tatine pistolje u dvoriste da se hvale, mlatarala okolo. mislim da oruzja ima ko pleve po nasim kucama, ali slabo se koristi a jos slabije kontrolise. pametna drzava bi na ovo odgovorila cistkom, sklanjanjem oruzja iz privatne upotrebe i poostravanjem regulative o drzanju vatrenog oruzja u kuci tamo gde se mora imati zbog profesije i tome slicno.

a dete... sta god da mu se desilo da ga ovako slomi, nije dobro. i sada su svi zrtve, ukljucujuci i nas koji citamo o ovome.

_____
    Warning: may contain irony.
    Notxor

Post by Notxor Wed May 03, 2023 12:41 pm

index.hr pušta bez filtera ankete sa decom ispred škole

Spoiler:

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    ficfiric

Post by ficfiric Wed May 03, 2023 12:43 pm

boomer crook wrote:ako mozemo zute da krivimo za sve pod njima ne vidim da treba da se suzdrzimo sada od pitanja kakva je uloga nasilne i bahate vlasti u svemu ovome.

Ma naravno da je najveci problem ludnica od drzave u koju je pretvorena Srbija poslednjih godina. Ovde je Dijana Hrkalovic ugledniji clan drustva od profesora univerziteta

_____

Uprava napolje!

disident

Post by disident Wed May 03, 2023 12:43 pm

boomer crook wrote:
    disident wrote:
    Sto se mene tice, mogu da zabrane potpuno posedovanje oruzija kao u Kini, nit imam oruzije, nit idem u streljane, a lovce prezirem iz dna duse. 
    Ali je cinjenica da je ovaj drugi deo, trenutna obrazovna politika i situacija po pitanju vrsnjackog nasilja mnogo bitnija.
    I da se tu verovatno nista zapravo nece promeniti.

1+

slazem se kao sto i kapiram da nije ovo nesto sto je nasa specijalnost. ne mislim da je vucic licno dosao da ganja decu pistoljem ali takodje verujem da covek koji slavi detetu rodjendan senluceci sa krimosima ne treba da se bavi dostupnoscu oruzja, obrazovnom politikom ili zapravo bilo cime. bolje da imamo praznu stolicu nego njega.

ako mozemo zute da krivimo za sve pod njima ne vidim da treba da se suzdrzimo sada od pitanja kakva je uloga nasilne i bahate vlasti u svemu ovome.
    Dobro i sa tim se slazem, dodao bi i po principu, imas apsolutnu vlast deset godina, snosis indirektnu odgovornost i za ovakve tragedije

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Wed May 03, 2023 12:46 pm

čitam vest sa inicijalima ubijene dece i to je najtužnije nešto

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    boomer crook

Post by boomer crook Wed May 03, 2023 12:48 pm

uzas

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started

Post by MNE Wed May 03, 2023 12:52 pm

disident wrote:
    boomer crook wrote:

Dobro i sa tim se slazem, dodao bi i po principu, imas apsolutnu vlast deset godina, snosis indirektnu odgovornost i za ovakve tragedije
    ako su tvoji žohari klincima dilovali spid eksere ili nešto slično onda nije samo indirektna
    bela maca

Post by bela maca Wed May 03, 2023 1:27 pm

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije od sutra obustavlja rad

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Del Cap

Post by Del Cap Wed May 03, 2023 1:47 pm

Ovaj iz MUP-a na KZŠ kaže da je KK duže vreme, tipa mesec dana, planirao ovo. Poneo je pištolj, 5 magacina i 4 molotovljeva koktela, trenutak je odabrao zbog toga što se čas njegovog odeljenja održavao blizu ulaza pa mu je bilo zgodno. Nakon pucanja je otišao u dvorište, i odatle sam pozvao policiju (pre toga je pomoćnica direktora zvala policiju čim su se čuli pucnji).

Imao je spisak dece koju je planirao da ubije, oficir MUP-a pokazuje sliku. Skica, spisak prioritetnih meta, iz raznih odeljenja.
    disident

Post by disident Wed May 03, 2023 1:50 pm

Jel to Ruzic rekao da je na licu mesta bio i skolski policajac, ali da izgleda nije nista uradio?

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed May 03, 2023 1:50 pm

Tri dana zalosti...isto kao i, recimo, kad je umro patrijarh. Posto je to vrv isto
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Wed May 03, 2023 1:52 pm

Del Cap wrote:Ovaj iz MUP-a na KZŠ kaže da je KK duže vreme, tipa mesec dana, planirao ovo. Poneo je pištolj, 5 magacina i 4 molotovljeva koktela, trenutak je odabrao zbog toga što se čas njegovog odeljenja održavao blizu ulaza pa mu je bilo zgodno. Nakon pucanja je otišao u dvorište, i odatle sam pozvao policiju (pre toga je pomoćnica direktora zvala policiju čim su se čuli pucnji).

Imao je spisak dece koju je planirao da ubije, oficir MUP-a pokazuje sliku. Skica, spisak prioritetnih meta, iz raznih odeljenja.

na prvoj konferenciji za štampu bukvalno daje detaljno uputstvu za svakog mogućeg copycat ubicu. neverovatno.

Ružić o zapadnim vrednostima.

luda Gruja jedina normalna, božemeoprosti.

_____
    Del Cap

Post by Del Cap Wed May 03, 2023 1:54 pm

sad sam bacio pogled, ne može duže:

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_obelezavanju_dana_zalosti_na_teritoriji_republike_srbije.html

Trajanje dana žalosti

Član 3

Dan žalosti traje onoliko dugo koliko se odredi odlukom o proglašenju i trajanju dana žalosti, ali ne može trajati duže od tri dana.
    Del Cap

Post by Del Cap Wed May 03, 2023 1:55 pm

Uncle Baby Billy wrote:
    Del Cap wrote:Ovaj iz MUP-a na KZŠ kaže da je KK duže vreme, tipa mesec dana, planirao ovo. Poneo je pištolj, 5 magacina i 4 molotovljeva koktela, trenutak je odabrao zbog toga što se čas njegovog odeljenja održavao blizu ulaza pa mu je bilo zgodno. Nakon pucanja je otišao u dvorište, i odatle sam pozvao policiju (pre toga je pomoćnica direktora zvala policiju čim su se čuli pucnji).

na prvoj konferenciji za štampu bukvalno daje detaljno uputstvu za svakog mogućeg copycat ubicu. neverovatno.

jbg, hoćemo da znamo tačne detalje (a ne tračeve) a opet to može i bude nekome "hrana".
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed May 03, 2023 1:56 pm

Prema tome, nekakva droga tesko da ima velike veze sa ovim
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed May 03, 2023 2:00 pm

"Sam je radio plan ulaza i izlaza u školu i odredio je prioritetne mete. Koga će iz kog razreda da likvidira, imao je brojeve i imena dece. Ove šeme izgledaju kao da su iz nekih video igrica", rekao je Milić.

Kakvo zapažanje tog Milića. Video igrice.
    lalinea

Post by lalinea Wed May 03, 2023 2:03 pm

Ja nemam reci za osecanje oko svega ovoga. Ne mogu da se opasuljim otkad otvorih forum pre 20min

Ali ovaj pasus - bukvalno mi prosao strah, pravi strah, kroz grudi kad sam procitala ovo. Kako, ali kako, imas dete, i kao roditelj mesec dana ne primetis da je u ovakvom stanju i cime se bavi? Koliko je nepostojeca veza, povezanost, otvorenost izmedju roditelja i tog deteta. Ja stvarno verujem da ogromna vecina ljudi zeli najbolje za svoju decu... kako ja da znam da cu sutra umeti da primerim ako moje dete upadne u neki uporedivi mrak? Hold onto your children...

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Del Cap

Post by Del Cap Wed May 03, 2023 2:05 pm

Gašić kaže da je otac rekao da je oružje držao pod ključem tj šifrom, ali kaže i da je otac vodio dete u streljanu.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed May 03, 2023 2:06 pm

Sistemsko pitanje je sta su radili oni u skoli koi su zaduzeni za bezbednost, a politixku odgovornost moraju da snose njihovi pretpostavljeni

Sto se.nece desiti, naravno

Post by MNE Wed May 03, 2023 2:08 pm

Mór Thököly wrote:Prema tome, nekakva droga tesko da ima velike veze sa ovim
    ko zna, možda mu je pomoglo da se odluči ako je to uopšte istina da je bio na tom rođendanu ili šta li je već
    Del Cap

Post by Del Cap Wed May 03, 2023 2:11 pm

Kaže policajac da su kod njega nađena 3 puna okvira, 2 je ispucao. To je, recimo, do 30 metaka. Da sa toliko metaka ubiješ 8 i raniš još 6-7, ne bi se tog "skora" postideo ni vrhunski plaćeni ubica. Faaaaaak
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Wed May 03, 2023 2:12 pm

Del Cap wrote:
    Uncle Baby Billy wrote:

jbg, hoćemo da znamo tačne detalje (a ne tračeve) a opet to može i bude nekome "hrana".
    mislim da je izneo niz potpuno nepotrebnih detalja za ovaj trenutak. slika sveske sa spiskom imena, crtež plana škole, opis korak po korak gde je koja devojčica sedela i šta je radila kad je na nju pucao. posle nema smisla da se ljutimo na tabloide kada budu sve ovo i još štošta pride još detaljnije i more exploitatively pumpali danima i nedeljama.

trebalo je da daju primer toga kako se o ovim stvarima zvanično govori, a to mora pažljivo i promišljeno, naročito u prvim trenucima.

još se lekari bore za bar dva života.

ne znam, možda grešim ali ovo mi deluje neodgovorno i potencijalno opasno.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed May 03, 2023 2:12 pm

Del Cap wrote:Kaže policajac da su kod njega nađena 3 puna okvira, 2 je ispucao. To je, recimo, do 30 metaka. Da sa toliko metaka ubiješ 8 i raniš još 6-7, ne bi se tog "skora" postideo ni vrhunski plaćeni ubica. Faaaaaak

Apsolutno. 

O detetu mozemo da pricam i sta je ovo izazvalo, oca bih momentalno strpao u zatvor.
    ficfiric

Post by ficfiric Wed May 03, 2023 2:12 pm

Mór Thököly wrote:Sistemsko pitanje je sta su radili oni u skoli koi su zaduzeni za bezbednost, a politixku odgovornost moraju da snose njihovi pretpostavljeni

Sto se.nece desiti, naravno

Tesko da bi oni nesto mogli da sprece. Kada bi drugacije bili organizovani, klinac bi drugacije i isplanirao zlocin.

To je trebalo spreciti pre nego sto se desilo. Kao sto kaze Lalinea, mesec dana je klinac planirao a niko nista nije primetio

_____

Uprava napolje!

Post by Sponsored content

Current date/time is Mon Nov 25, 2024 10:41 pm