disident wrote:Sto se mene tice, mogu da zabrane potpuno posedovanje oruzija kao u Kini, nit imam oruzije, nit idem u streljane, a lovce prezirem iz dna duse.boomer crook wrote:misim malo sam se iskulirao te ovako:
u vecini zemalja na svetu (osim amerike gde to sprecava GoP i lobisti) ovakvi dogadjaji su doveli do ozbiljnog promisljanja obrazovne politike i prakse izdavanja naoruzanja.
bilo bi dobro da se nesto slicno desi i kod nas.
Ali je cinjenica da je ovaj drugi deo, trenutna obrazovna politika i situacija po pitanju vrsnjackog nasilja mnogo bitnija.
I da se tu verovatno nista zapravo nece promeniti.1+ficfiric wrote:
Ja mislim da ovo nije uporedivo ni sa Skandinavijom ni sa USA.
Ubica je izgleda bio maltretiran. Ja mislim da je ovo vreme gore od devedesetih za odrastanje. I tada su krimosi bili slavljeni ali skolovani ljudi ipak nisu bili ovoliko ponizavani kao sada. Profesori su koliko-toliko mogli da se suprotstave siledzijama i da zastite ugrozenu decu.
Osim toga, na svakom koraku moze da se vidi da se problemi mogu resiti samo silom i da nista osim sile ne funkcionise.
slazem se kao sto i kapiram da nije ovo nesto sto je nasa specijalnost. ne mislim da je vucic licno dosao da ganja decu pistoljem ali takodje verujem da covek koji slavi detetu rodjendan senluceci sa krimosima ne treba da se bavi dostupnoscu oruzja, obrazovnom politikom ili zapravo bilo cime. bolje da imamo praznu stolicu nego njega.
ako mozemo zute da krivimo za sve pod njima ne vidim da treba da se suzdrzimo sada od pitanja kakva je uloga nasilne i bahate vlasti u svemu ovome.