rumbeando wrote:Sa ppp-a:
sad gledam fb oca tog klinca
otac zaluđenik za oružje, streljaštvo, airsoft, igranje rata
dajte link
ono što sam gledao nema ništa od toga, lik vozi skije
rumbeando wrote:Sa ppp-a:
sad gledam fb oca tog klinca
otac zaluđenik za oružje, streljaštvo, airsoft, igranje rata
To isto postoji kao uslov u zakonu, i podleže proveri MUP-a bez najavljivanja.boomer crook wrote:Notxor wrote:
Ne samo izdavanje, nego i držanja - ako imaš maloletnu decu moraš da imaš sef za municiju i katanac za svaki pištolj.
Ako imaš pare za pištolje imaš i za sef.
+1
plachkica wrote:Cowboy wrote:
... evo navedi mi jednu Evropsku drzavu koja je ovo imala u osnovnoj skoli.
[size=30]U pucnjavi u školi u Finskoj deset mrtvih[/size]
U jednoj srednjoj školi u Kauhajokiju, naoružani 22-godišnji napadač ubio je deset učenika i zatim pokušao da izvrši samoubistvo. Pošto se teško ranio u glavu, preminuo je u bolnici nekoliko sati kasnije.
https://www.rts.rs/lat/vesti/svet/18065/u-pucnjavi-u-skoli-u-finskoj-deset-mrtvih.html
[size=54]U napadu u školi u Malmeu ubijene dvije nastavnice[/size]
https://www.slobodnaevropa.org/a/svedska-napad-skola-ubistvo/31764457.html
[size=33]Engleska: Tinejdžer pucao u dečaka, policija blokirala školu[/size]
SVET Autor Nova [size=14]07. sep 202014:03 > 14:23[/size]
https://nova.rs/vesti/svet/engleska-tinejdzer-pucao-u-decaka-policija-blokirala-skolu/
Kolumbijan Amerike?boomer crook wrote:disident wrote:
Ona je vec ostra, na EU nivou.
Sto neko napisa, ovo je kopiranje USA
ne toliko koliko, na primer, u UK. postoji ceo niz zemalja koje su se vec prilagodile ovim novim trendovima.
drugo nije ovo uvoz iz amerike vec iz jedne specificne amerike. teorije zavere, incelstina, trump godemperah amerike.
Imbecilkondo wrote:ko bi reko, nismo dugo čekaliУ ОШ Владислав Рибникар на Врачару већ годинама се слави Ноћ вештица. Данас је ђак ове школе из пиштоља убио портира, учитељицу, 8 ђака и 3 ранио.
— Радован Дамјановић (@radovandamjanov) May 3, 2023
Ово се деси кад децу намећете стране, западне и сатанске традиције. Хтели сте да будемо Америка, е сад и званично јесмо. pic.twitter.com/ZORXxFDRoD
MNE wrote:za Trampovog mandata imaš 2 pucnjave na listi jednu koju je izveo 43godišnjak i jednu 19godišnji bivši učenik koji je bio izbačen
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_school_shootings_in_the_United_States_by_death_toll
To je istina, ali po meni je ovakav kapitalizam, raspad institucija, morbidnost drustvenih mreža i svega sto nose zajednicki sadrzalac za ceo svet, sa sve USA na celu.boomer crook wrote:@disi: ta srbija se prepoznaje u toj americi.
kondo wrote:rumbeando wrote:Sa ppp-a:
dajte link
ono što sam gledao nema ništa od toga, lik vozi skije
boomer crook wrote:mislim zapravo jedite govna. palim odavde a vi normalizujte ovo sto se desilo i da se pravimo da nije simptom niceg goreg od noci vestica i americkog zla te da se desava svugde i uvek bez ikakve reakcije.
boomer crook wrote:mislim zapravo jedite govna. palim odavde a vi normalizujte ovo sto se desilo i da se pravimo da nije simptom niceg goreg od noci vestica i americkog zla te da se desava svugde i uvek bez ikakve reakcije.
boomer crook wrote:misim malo sam se iskulirao te ovako:
u vecini zemalja na svetu (osim amerike gde to sprecava GoP i lobisti) ovakvi dogadjaji su doveli do ozbiljnog promisljanja obrazovne politike i prakse izdavanja naoruzanja.
bilo bi dobro da se nesto slicno desi i kod nas.
Mór Thököly wrote:Ma potpuno je iskljuceno da klinac nije do sada baratao pistoljem, to je prosto nemoguce
Sto se mene tice, mogu da zabrane potpuno posedovanje oruzija kao u Kini, nit imam oruzije, nit idem u streljane, a lovce prezirem iz dna duse.boomer crook wrote:misim malo sam se iskulirao te ovako:
u vecini zemalja na svetu (osim amerike gde to sprecava GoP i lobisti) ovakvi dogadjaji su doveli do ozbiljnog promisljanja obrazovne politike i prakse izdavanja naoruzanja.
bilo bi dobro da se nesto slicno desi i kod nas.
1+ficfiric wrote:boomer crook wrote:mislim zapravo jedite govna. palim odavde a vi normalizujte ovo sto se desilo i da se pravimo da nije simptom niceg goreg od noci vestica i americkog zla te da se desava svugde i uvek bez ikakve reakcije.
Ja mislim da ovo nije uporedivo ni sa Skandinavijom ni sa USA.
Ubica je izgleda bio maltretiran. Ja mislim da je ovo vreme gore od devedesetih za odrastanje. I tada su krimosi bili slavljeni ali skolovani ljudi ipak nisu bili ovoliko ponizavani kao sada. Profesori su koliko-toliko mogli da se suprotstave siledzijama i da zastite ugrozenu decu.
Osim toga, na svakom koraku moze da se vidi da se problemi mogu resiti samo silom i da nista osim sile ne funkcionise.
Dečko je imao sve petice, zvali su ga štreber, prijavili vršnjačko nasilje, premestili ga.iz A u B smenu zbog toga. Tako kažu.
— StefanNemanja (@StefanNemanja10) May 3, 2023
Uciteljica za mene heroj. Na putu do parka puno hitne pomoci i policije. Deca i roditelji okolo plaču. Ne mogu da vam opišem osećaj. Mislio sam da se ovo kod nas nikada nece dogoditi. Tek sada, kada je klinac kuci, mene hvata potpuni strah i apsolutna tuga.
— Ivan Ašanin (@IvanAsanin) May 3, 2023