Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) protestvuje protiv izjave predsednika Srbije da „ukoliko mu neko oduzme život, da će ga naslediti brat, pa zatim sin, ćerka i ostali iz porodice“, jer Srbija ima samo jednu legitimnu dinastiju, a to su Karađorđevići. Vučići nemaju nikakvo pravo da pretenduju na presto, ako Srbija bude monarhija.
„Izjava predsednika Srbije, koju su preneli neki mediji, da u slučaju njegove smrti će ga naslediti brat, a potom sin kada bude punoletan, potvrđuje da Aleksandar Vučić misli da je vladar Srbije, a ne njen predsednik“ – izjavio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović.
„Ako je namera predsednika da obnovi Kraljevinu Srbiju, koja je nasilno, nelegalno i protivustavno ukinuta 1945. godine, mi to pozdravljamo, ali nikako ne pristajemo da Vučići zamene dinastiju Karađorđević. Karađorđevići su zaslužni za oslobođenje Srbije od petvekovnog ropstva pod Turcima, za vraćanje Kosova i Metohije i Raške oblasti u sastav Srbije, a dinastija Vučić nema apsolutno nikakve zasluge, osim što je odgovorna za kapitulaciju prihvatanjem protivustavnog francusko – nemačkog sporazuma i predaju dela teritorije Srbije u ruke Albancima“ – dodao je Mihailović.
Aleksandar Vučić je , kako prenose provladini mediji u razgovoru sa saradnicima rekao- Ako mene ubiju, iza mene ostaje moj brat Andrej. Ako ubiju moga brata, ostaje moj sin Danilo. Ako ubiju moga sina, ostaje moja ćerka Milica. Ako ubiju i nju, moju ćerku, ostaje moj sin Vukan… I grobovi naši boriće se protiv ustaša!
https://www.danas.rs/vesti/politika/mihailovic-dinastija-vucic-nema-nikakvo-pravo-na-presto-srbije/
24 sata Vučić
- Post n°476
Re: 24 sata Vučić
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°478
Za oslobodjenje Srbije od Turaka zasluzni su Obrenovici, a Karadjordjevici su ugasili Srbiju. Ukoliko pak porodica Karadjordjevic uspe da obnovi svoj projekat Jugoslaviju, neka ponovo sednu na svoj presto.
- Post n°479
Ako je namera predsednika da obnovi Kraljevinu Srbiju, koja je nasilno, nelegalno i protivustavno ukinuta 1945. godine
wut?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°481
2006te smo ukinuli monarhiju legalno
_____
????
- Post n°482
Ulazeći u drugi dan glasanja, bilo je sve legalnije i legalnije.
- Post n°483
Mór Thököly wrote:Pa dobro, nategnuto može i 1946...
Kraljevina Srbija je ukinuta 1918. Godine 1945./46. je ukinuta kraljevina Jugoslavija (formalno), a sustinski je unistena u aprilskom ratu.
Kraljevinu Srbiju su ugasili Karadjordjevici, Protici i Pasici, btw.
- Post n°484
Paaa...zavisi o kom suverenitetu pricamo
- Post n°485
ful 4 stadijum botovanja
The pipeline funnelling Serb ammunition to the Ukrainian front has been a crucial factor in a noticeable shift as the US, Nato and the EU recently backed Serbia in a recent flare-up of ethnic tensions in Kosovo, according to three western diplomats in the region.
https://www.ft.com/content/204813e0-7006-4ec6-aa66-938c346ec70d
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°486
Možda se uzmu?!
PREDSEDNIK VUČIĆ I PREMIJERKA BRNABIĆ SE OBRAĆAJU JAVNOSTI: Sutra uveče tačno u 20 sati, saopštiće važne odluke
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°487
Jedan poznanik ima teoriju d ce da predloze donosenje novog ustava.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°488
Nije to taj žanr.
Nego, nema više "mojbratSi", za Putina mi je jasno, ali ovo?
Nego, nema više "mojbratSi", za Putina mi je jasno, ali ovo?
- Post n°489
Obnova kraljevine?Erős Pista wrote:
Jedan poznanik ima teoriju d ce da predloze donosenje novog ustava.
- Post n°490
Notxor wrote:Možda se uzmu?!
PREDSEDNIK VUČIĆ I PREMIJERKA BRNABIĆ SE OBRAĆAJU JAVNOSTI: Sutra uveče tačno u 20 sati, saopštiće važne odluke
20e penzionerima i 50e mladima?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°491
Ona je 100% top, a on je garantovano bottom, grize jastuk, taj neki rad.
_____
- Post n°492
„Igrom slučaja Aleksandra Vučića sam upoznao na stadionu, ne verujem da se on toga seća. Bila je strašna tuča na Zvezdinom severu. On i njegov brat žestoko su se tukli sa jednom grupom navijača. Bio sam član stranke tada. Pravo da ti kažem bilo je neverovatno kako su se oni držali. Masa je na njih nagrnula, on sa društvom i bratom, ne da su se držali nego su im čak posle i ti navijači sa kojima su se tukli prišli i rekli ovo nikada nismo doživeli, svaka čast! Prišao sam mu i pokazao člansku kartu stranke. Njemu je bilo drago. Nije znao ko mu prilazi, kasnije sam mu ispričao tu priču. Mislim da ima oko 25 godina, možda i jače koliko se baš poznajemo. Mnogo mu hvala što je učinio za mene lično, jer da nije pitanje je da li bih ja uopšte postojao, što me je bacio u vatru i dao priliku da se dokažem.“
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°493
fikret selimbašić wrote:„Igrom slučaja Aleksandra Vučića sam upoznao na stadionu, ne verujem da se on toga seća. Bila je strašna tuča na Zvezdinom severu. On i njegov brat žestoko su se tukli sa jednom grupom navijača. Bio sam član stranke tada. Pravo da ti kažem bilo je neverovatno kako su se oni držali. Masa je na njih nagrnula, on sa društvom i bratom, ne da su se držali nego su im čak posle i ti navijači sa kojima su se tukli prišli i rekli ovo nikada nismo doživeli, svaka čast! Prišao sam mu i pokazao člansku kartu stranke. Njemu je bilo drago. Nije znao ko mu prilazi, kasnije sam mu ispričao tu priču. Mislim da ima oko 25 godina, možda i jače koliko se baš poznajemo. Mnogo mu hvala što je učinio za mene lično, jer da nije pitanje je da li bih ja uopšte postojao, što me je bacio u vatru i dao priliku da se dokažem.“
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°494
ne verujem da se on toga seća
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°495
Ko zna koliko je takvih tuca imao pa da se seca te jedne...
_____
- Post n°496
Vraćam se jednom kasno noću iz grada, prolazim pored restorana Savanova, kad izlazi Aleksandar Vučić sa nekom grupom ljudi, pozdravljaju se, oni odlaze a on ostaje da stoji na ulazu. Kad su se oni udaljili, kaže on "Dolazi ovamo", i za 5 sekundi se tu stvori Ivica Dačić.
Kaže Vučić "Umoran sam odnesi me do auta", Dačić kreće da ga obuhvati i ponese, Vučić ga odgurne i kaže "Ne tako, tako mi je neudobno" i pokaže kažiprstom na zemlju. U tom trenutku skapiram da me ne vide i da se dešava nešto čudno pa se sakrijem iza drveta. Dačić se spusti na sve četiri kao konj i Vučić ga tako zajaše i krenu tačno prema meni. Nosio ga tako jedno desetak metara, i kad su mi se skroz približili ja šta ću drugo nego izadjem iza drveta, Vučić naglo poskoči na noge i uleti u auto, Dačić, još na zemlji me tužno pogleda i kaže "Ubiće me ako se ovo pojavi u novinama". Dugo sam razmišljao da li da uopšte napišem sve ovo.
_____
- Post n°497
Zanimljivo, tukli su ga zvezdini navijaci?
Ovo ce postati dokaz za nekih 15-ak godina da je Vucic sve radio da unisti zvezdu i da je tezak grobar.
Ovo ce postati dokaz za nekih 15-ak godina da je Vucic sve radio da unisti zvezdu i da je tezak grobar.
- Post n°498
Erős Pista wrote:Ko zna koliko je takvih tuca imao pa da se seca te jedne...
Možda i nije bilo na Marakani već na Maksimiiru ili Poljudu, na vinkovačkoj žstanici, nije čudo da zaboravi.
Prije 25 godina Vučić je bio ministar informisanja. Prije 28 je održao govor u Glini,
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°499
Povodom monstruozne i neshvatljive, ali svakako veoma opasne izjave, da će se i grobovi njegove dece boriti protiv njegovih političkih protivnika, zatražio sam od Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, da u skladu sa svojim nadležnostima, hitno izvrši evaluaciju psihičkog… pic.twitter.com/hLMXrgfpj6
— Немања Шаровић (@NemanjaSarovic) June 6, 2023