feminizam i priključenija
- Post n°152
Re: feminizam i priključenija
Cousin Billy wrote:Nemoj mi ta dva razdvajati
I to joj je rekao dok ju je drzao za sise, ili...?
- Post n°153
neću boldovati najbitnije, čitajte sve kad sam ja morala
MEA MAXIMA CULPA
Povodom nesretnog, nemilog i neprijatnog dogadjaja u finalu snimanja epizode serijala “Dnevnica” , kao i medijske halabuke koja ga prati želim da se oglasim i objasnim svoje sasvim nedolično ponašanje prema novinarki Lejli Kašić.
Doduše, bilo bi mnogo lakše kad bi bilo izneseno šta mi se to konkretno zamjera, jer je u našoj komunikaciji čitavog dana bila gomila nesporazuma i neslaganja. Ovako Izgleda kao neka njena medijska taktika ali neka, evo pokušaću sam da taksativno nabrojim i priznam sva moja nedjela. Moliću dotičnu gospodjicu da me dopuni ako sam nešto od nedjela zaboravio.
Čitav dan sam bio nadrndan i sarkastičan zbog činjenice da sam tako brzopleto upao u nešto što nikakve veze nema sa mojim senzibilitetom i uvjerenjima.
Prije svega zbog mog protivljenja da snimamo javno porodicu kojoj se pomaže i time je stigmatizujemo u javnosti. To mi je djelovalo užasno surovo, nisam mogao da pojmim da je to nekome “cool” i da misli da time čini dobro djelo. Emisije sam čekirao površno, nisam ni primjetio da se porodica kojoj se pomaže izlaže medijima. Protivio sam se glasno pred snimateljskom ekipom, ali pošto se čitava lokalna zajednica već radovala da učestvujem u toj dobrotvornoj akciji stavljen sam pred svršen čin.
Nije mi preostalo drugo ne go da pizdim. Na primer zbog producentkinjinog permanentog ispravljanja svake moje rečenice u vezi bilo čega. To je trebalo izdržati.
Zatim zbog bestidnog koketiranja, prenemaganja, koje mi je išlo na živce čitav dan.
Zbog lažnog moralisanja i insistranja na tome kako je taj rad ne znam koliko human, a zapravo se socijalno ugroženi izlažu medijima zarad njene lične promocije.
Zbog činjenice da je generalni sponzor emisije firma koja ima kladionice , a znamo da je to trenutno najveći problem i najbrži put ka siromaštvu protiv kog se ovaj serijal kao bori.
Ali da podsjetim, optužen sam, i javno osudjen zbog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja.
Evo da preciziram.
Dotičnu gospodjicu sam - dok smo se približavali kući socijalno ugrožene porodice, savim neplanirano pipnuo ili pljesnuo po dupetu ili pak štipnuo, pojma nemam sad. To nema nikakve veze sa seksom, barem ne s moje strane. Htio sam da joj nekako dojavim da nemam više što, da me je satjerala u ponižavajući položaj. Nekakav zadnji pokušaj da odustane od grubog upada u intimu jedne porodice. Nesretno artikulisan kvazi-drugarski alarm. Seksističan možda, seksualan ne.
Nije to niko vidio, nije se ni ona bunila, mogao bih da negiram, ali mrzi me da foliram. Nisam taj lik.
Dakle pljesnuo sam, pipinuo ili štipnuo (stvar forenzičke interpretacije) u trajanju od jedne sekunde. Vjerujem da postoje satelitski snimci koji to mogu da potvrde, danas se i onako snima svaki pedalj planete.
Netom kasnije , tokom snimanja, u stančiću ugrožene porodice, dok ja lično nisam uspjevao da kontrolišem svoje ogromno uznemirenje, gdje sam psovao pred kamerom i društvo i državu zbog činjenice da moramo da prosimo da bi nekim ljudima omogućili da plate dugove i napune frižider, dotična je prikazala punu prisebnost i hladnokrvnost.
Nakon snimanja, na samom rastanku, krenula je da demonstrira nekakvu pozorišnu ljutnju i tražila da se izvinem.
Nakon što nije dobila zadovoljavajuće izvinjenje, krenula je u histerični napad, toliko jak da sam joj rekao da je ludača i da treba da se liječi. To zaista iskreno mislim i sad. Baš kao što jednako mislim da je čitava medijska scena bolesna, bez skrupula, u kojoj se u odsustvu jasnih etičkih načela prihvata cancel kultura - kultura srednjevjekovnog lova na vještice samo u eri mobilnih telefona.
Naravno želim tu da naglasim da je meni svaki oblik nasilja prema prema bilo kome, a naročito prema djeci i ženama neprihvatljiv i gnusan. Ali ovdje zaista ne osjećam da sam bio nasilan nego da sam branio sopstveni integritet. Muškarac na njenom mjestu bi prošao gore.
Znam da će me sada medijski sahraniti što nisam prihvatio dominantno društveno licemjerstvo i javno se izvinuo. Ne mogu. Ogavno mi je da se izvinjavam osobi za koju mislim da je manipulativna, devijantna i zla. Naravno da mi je žao što sam izgubio živce i dodirnuo nešto što se ne dodiruje bez dozvole. Naravno da mi je žao što sam izgubio živce i derao se. Nije bilo u redu. Mea maxima culpa. Izvinjavam se svima onima koji su od mene očekivali kvalitetetnije ponašanje pod pritiskom. Nadam se da je ova naizgled tehnikalija u izvinjavanju jasna.
Napominjem jer se time manipuliše, da sam organizaciju Unicef sam odmah sledeće jutro, blagovremeno i samoinicijativno, usmeno i pismeno obavjestio da zamrzavamo naš aranžman dok se slučaj ne rasvijetli. Oni su odreagovali tačno onako kao što valjda moraju.
Debilna cancel kultura koja pojačava današnju psihologiju stada neće me natjerati da se sada plašim od propasti mog ugleda. Boli me patka za javni ugled u kom je javna sfera potpuno degradirana.
Krenuli ste haiku, izvolte. Mogu da se izvinem mladoj novinarki, iskreno i duboko, ali samo uz opasku da vjerujem da ima dijagnozu i da po mom laičkom mišljenju treba da se liječi. Možda i ja treba da se liječim, ko to zna, nije isključeno. Ako sam uradio nešto protivzakonito, platiću globu, ili idem u zatvor, ako ne budem imao dovoljno para. Sudeći prema teškim kriminalcima koji kod nas žive po gajbama s nanogicom, a provode se po mondenskim izletištima vikendom, za vatanje za dupe u trajanju od jedne sekunde ne vjerujem da mogu da prodjem gore od toga.
Jedino nad čim trenutno imam moć je da ne dozvolim emitovanje djelova emisije u kojima sam ja. A ono što ste snimali tajno kačite po društvenim mrežama. Čim odrobijam svoje , počinje škola jedrenja.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°154
Stitio siromasnu porodicu pljeskom po dupetu voditeljke.
Skroz ubedljivo.
Skroz ubedljivo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°155
ima jedan članak msm da ga je pokojni vasakačio na ppp koji na sličan fzn brani isprovociranu decu od tatona koji je sam skočio ali sad ne mogu da nađem znam da ga je pisao neki db alkos liči na duleta savića a možda je baš on
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°156
"[size=41]savim neplanirano pipnuo ili pljesnuo po dupetu ili pak štipnuo, pojma nemam sad. To nema nikakve veze sa seksom, barem ne s moje strane."[/size]
[size=41]Ne postoji dovoljno veliki facepalm. [/size]
[size=41]Ne postoji dovoljno veliki facepalm. [/size]
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Guest
- Post n°157
Rambo je ovim stvorio situaciju u kojoj će antiwoke i anti PC krstaši objašnjavati da pljeskanje i ponižavanje žena nije baš tako strašno. Prosto - diskurs je bio podignut na nešto viši nivo, polemika o PC normama nije obuhvatala i ovakve prostačke ispade, bili smo se odmakli od toga, ali on je baš morao da ovo veže za cancel kulturu pošto smatra da nije napravio dovoljno štete.
Zanimljivo je kako sebe vidi kao nagonsko biće koje mora da pljeska, psuje, viče, on nad time nema nikakvu kontrolu jer je senzitivan umetnik.
Zanimljivo je kako sebe vidi kao nagonsko biće koje mora da pljeska, psuje, viče, on nad time nema nikakvu kontrolu jer je senzitivan umetnik.
- Post n°158
Budi tu, sad ću da ti objasnim ulogu zakonodavstva.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°159
Ma ne može ovo niko da normalizuje, bar ne niko funkcionalan. Msm ako si mizogina svinja, mozes da kazes hnjo hnjo pa sta štipnu je , al ne mozes da negiras seksualni kontekst toga.Cousin Billy wrote:Rambo je ovim stvorio situaciju u kojoj će antiwoke i anti PC krstaši objašnjavati da pljeskanje i ponižavanje žena nije baš tako strašno. Prosto - diskurs je bio podignut na nešto viši nivo, polemika o PC normama nije obuhvatala i ovakve prostačke ispade, bili smo se odmakli od toga, ali on je baš morao da ovo veže za cancel kulturu pošto smatra da nije napravio dovoljno štete.
Ustvari mene idalje ostavlja bez teksta ovaj njegov status, tj sta je on hteo da kaze, kakve su ovo nebuloze.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°160
Videćeš kako ne može. Prebaciš fokus na tabloidsko shvatanje humanosti, na manipulaciju siromaštvom, dokačiš usput i starlete iz medija, i eto. Rambo je zapravo vrlo precizno zacrtao pravac.
- Post n°161
Ma dobro,znam i ja da moze, nego sam idalje pod utiskom statusa, znam da mnogi počinioci prosto negiraju stvari, ili da izmisle svoju verziju događaja, al ovo je next lvl.Cousin Billy wrote:Videćeš kako ne može.
Bar će sudu biti olaksan postupak
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°162
Ово иста одбрана као Џони Рацковић...
ухвати жену за п*** на журци пред стотинама сведока, попије шамарчину, истерају га напоље
”ја сам уметник, мени је дозвољено мало слободније понашање”...
ухвати жену за п*** на журци пред стотинама сведока, попије шамарчину, истерају га напоље
”ја сам уметник, мени је дозвољено мало слободније понашање”...
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°164
Sam pao, sam se ubio...
...nego, da li će na koncertima svirati Kleptonovu Lejlu i sa kojim tekstom?
...nego, da li će na koncertima svirati Kleptonovu Lejlu i sa kojim tekstom?
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°165
I mene. Ovo cak nije ni situacija "ja sam mislio da ona flertuje sa mnom i da zeli da je uhvatim za dupe", nego "ja sam bio ljut i dohvatio sam je za dupe - to nema nikakve veze sa seksom". Sa seksom nema, ali sa seksualnim nasiljem ima.disident wrote:Ustvari mene idalje ostavlja bez teksta ovaj njegov status, tj sta je on hteo da kaze, kakve su ovo nebuloze.
Bukvalno moraju da odu neke generacije da bi se ovakvo nesvesno normalizovanje iskorenilo.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°166
comic relief: pokojni indy odbego od ovdašnjih nazi gej bibliotekara u vulvalini encampment da tamo lučonoši slepima povodom slučaja pa ga neka gospoja isprašila za mensplejning i gazdovanstvo
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°167
O ne, sad ce da napusti i PPPkonjski nil wrote:comic relief: pokojni indy odbego od ovdašnjih nazi gej bibliotekara u vulvalini encampment da tamo lučonoši slepima povodom slučaja pa ga neka gospoja isprašila za mensplejning i gazdovanstvo
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°168
splacina bio splacina ostao.
nije mu ovo prvi put. jednom sam ga sprecio da napada pijanu devojku.
nisam ni sumnjao da je ovo napastvovao ovu nesrecnu devojku.
evo ovi sto su se pitali podnela je i prijavu protiv manijaka
nije mu ovo prvi put. jednom sam ga sprecio da napada pijanu devojku.
nisam ni sumnjao da je ovo napastvovao ovu nesrecnu devojku.
evo ovi sto su se pitali podnela je i prijavu protiv manijaka
- Post n°169
Naravno želi da naglasi da je njemu svaki oblik nasilja prema prema bilo kome, a naročito prema deci i ženama, neprihvatljiv i gnusan.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°170
Možete da nastavite sa tovarenjem zabludelog alfa umetnika uhvćenog u laži (pip, štip, pljes) koji će da plati u novcu ili naturi za delo koje ne priznaje i neće da se pokaje. Odličan spiner i Pr maher. A nažalost to bude najčešće jedino važno.
Ne razumem dosta zakasnelu reakciju napadnute producentkinje da odreaguje tek pošto se posao zvrši tj. okonča snimanje. To može da utiče na pravni ishod i na mnjenje javnosti da razblaži ceo događaj
Ne razumem dosta zakasnelu reakciju napadnute producentkinje da odreaguje tek pošto se posao zvrši tj. okonča snimanje. To može da utiče na pravni ishod i na mnjenje javnosti da razblaži ceo događaj
- Post n°171
Ne diktira niko drugi reakciju žene. Ona je vrlo često zakasnela zbog šoka. To je opšte poznato.
Ili je možda prosto žena profesionalka.
Ili je možda prosto žena profesionalka.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°172
Можда му је дала форе пола сата да јој се извини.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°174
disident wrote:Ma ne može ovo niko da normalizuje, bar ne niko funkcionalan. Msm ako si mizogina svinja, mozes da kazes hnjo hnjo pa sta štipnu je , al ne mozes da negiras seksualni kontekst toga.Cousin Billy wrote:Rambo je ovim stvorio situaciju u kojoj će antiwoke i anti PC krstaši objašnjavati da pljeskanje i ponižavanje žena nije baš tako strašno. Prosto - diskurs je bio podignut na nešto viši nivo, polemika o PC normama nije obuhvatala i ovakve prostačke ispade, bili smo se odmakli od toga, ali on je baš morao da ovo veže za cancel kulturu pošto smatra da nije napravio dovoljno štete.
Ustvari mene idalje ostavlja bez teksta ovaj njegov status, tj sta je on hteo da kaze, kakve su ovo nebuloze.
procitaj bolje, sve pise tamo. uvatio je za dupe ne zato da bi je nagnao nego da bi je ponizio i stavio na mesto koje joj pripada, glupom zenskom.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°175
najvjerovatnije novcu čl. 208 Nedozvoljene polne radnje, ona se izletjela sa instagram objavom u kojoj se žalila što je vrijeđao tako da ispada da je to biio veći problem nego sam čin, inače je mogla da ga odere na sudu za odštetu(btw dobru sam informaciju imao da je dok su bili zajedno sa ostalima nije desilo ništa fizički, znam da me ti ljudi ne bi lagali)Zus wrote:Možete da nastavite sa tovarenjem zabludelog alfa umetnika uhvćenog u laži (pip, štip, pljes) koji će da plati u novcu ili naturi za delo koje ne priznaje i neće da se pokaje.
(1) Ko pod uslovima iz člana 204 st. 1, 2 i 3, člana 205 stav 1 i 2, člana 206 stav 1 i člana 207 st. 1 do 3 ovog zakonika izvrši neku drugu polnu radnju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dvije godine.