uopce sam sto se tice SF-a trampista - bolje sa rusima nego sa kinezima.
Serije kao takve
- Post n°76
Re: Serije kao takve
karakterizacija nije nepostojeca vec bas rogobatna. likovi su kartonski stereotipi a premisa late 50s paranoja americkog SF-a. da je ovo napisao zapadnjak vec bi slusali o cishetnormativnom, paranoicnom i konzervativnom pogledu na svet. misli sve pet ali kako je dobio sve te nagrade uopste mi nije jasno.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°77
Pae, to kartonsko trpam u nepostojeću karakterizaciju.boomer crook wrote:karakterizacija nije nepostojeca vec bas rogobatna. likovi su kartonski stereotipi
Paranoja je aktualnija sad nego kad je knjiga izašla Na stranu sve, al zgodan je koncept - detektivsko čeprkanje, pa onda the otkriće i posljedične reakcije. Mislim jeza sve skupa. Eventualno smara ta znanost, da ne kažem scijentizam, ali jebga SF.a premisa late 50s paranoja americkog SF-a. da je ovo napisao zapadnjak vec bi slusali o cishetnormativnom, paranoicnom i konzervativnom pogledu na svet. misli sve pet ali kako je dobio sve te nagrade uopste mi nije jasno.
Pisac koliko vidim nije surađivao s kineskom produkcijom, priklonio se meričkoj. tj netflixu.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°78
Erős Pista wrote:LoU malo bolji, ali sve hiljadu puta vidjeno. A i on je spor, brate.
akcione filmove i serije gledam normalno sve ostalo zunem na 1.15 i više zavisno od smorostaja i jezika e pa braća po praznom hodu tlou i mandalorian su bile prve serije kod kojih sam prekršio spid limit
+
muška ljubav je odurna kao i svaka druga ali ćemo epizodi dat 5+ jer su antigej nazi avaxi Odlepili baš sam šadenfrojdovo čitajuć ridanja
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°79
Narcos Mexico - ja bih to puštao na časovima građanskog obrazovanja.
- Post n°80
ako smo napustili stranger things koji ima bolju muziku onda ćemo i tlou koji nema šta nije pokrao a pritom je loše pokrao
_____
- Post n°82
Ja Faudu nisam mogao da gledam nikako. The LOU mogu.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°83
Steven Spielberg at #Berlinale « We are working on a Napoleon 7-part series for HBO from Stanley Kubrick’s original script » pic.twitter.com/QejnVhC0oX
— Euronews Culture (@euronewsculture) February 21, 2023
- Post n°84
Šta se sve snima, ovo još i nije loše. Mada i ja sam pristrasan, jer volim kad se radnja dešava na negostoljubivim prostranstvima. Ono, prazan horizont, nidje nikog, vetar zviždi... E pa toga ovde ima dosta - jer Island je u pitanju. Jednom kad budem bogat i besposlen, ima da posetim tu zemlju. Glumci ok, režija - sposobna ali ništa posebno. Priča je zanimljiva, ali neutegnuta i predugačka. Jeste to neka nordijska pizdojebina, i svi su asocijalni, ali neke stvar baš frustriraju. Razlog zašto ne pišem sinopsis je zato što, ako bih ga napisao odmah bi vas asociralo na jedno poznato delo, i bili biste jebeno u pravu, jer:
- Spoiler:
- Serija je middlebrow Solaris na Islandu.
Stavljam u spojler, jer nisam siguran da li je korisnije gledati seriju sa tim predzanjem ili bez njega. U svakom slučaju ok serijica za zbindžovati za vikend. Biće i još sezona, tako kažu. Osim ako Putko ne zauzme i aerodrom u Rejkjaviku.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°85
Draži mi je filmski Baltasar Kormakur nego serijski, al zvuči zanimljivo.
_____
- Post n°86
argh msm da ću se vraćat na jebeni tlou ko pokojni vasa na ppp i to samo zbog paskala koji Dere ekrankonjski nil wrote:tlou
žbanićki svaka čast i čest kako je opravila ruski kilavu a 5+ epizodu bez kojekakvih gljivoglavaca vukodlakih furundžija i banalnih žanrovskih pozajmica
_____
- Post n°87
Super je bila epizoda, a pogotovo početak s glumcima iz Života na sjeveru, kakav blast from the past
_____
- Post n°88
Opa, Napoleon. No, ako je suditi po Spilbergovim uratcima od Bandistke brace naovamo, bice to jos jedan veliki protraćaj.
- Post n°89
Летећи Полип wrote:
Šta se sve snima, ovo još i nije loše. Mada i ja sam pristrasan, jer volim kad se radnja dešava na negostoljubivim prostranstvima. Ono, prazan horizont, nidje nikog, vetar zviždi... E pa toga ovde ima dosta - jer Island je u pitanju. Jednom kad budem bogat i besposlen, ima da posetim tu zemlju.
Јебо серију, мени је Исланд земља снова. Ем поштују дијакритику на својим словима, не смањују и не утањују квачице, ем су, што је много важније, код њих банкстери робијали због 2008.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°90
Lik je presao put od izmisljenih partizanskih eskadrila do izmisljenih cetnickih akcija za spasavanje pilota. Ali onda smo bar pravili film o necemu nasem i nasim akcijama, a sada kako smo vazda bili podguzne muve koje poturaju dupe da ucine gospodarima.
- Post n°91
паће wrote:Летећи Полип wrote:
Šta se sve snima, ovo još i nije loše. Mada i ja sam pristrasan, jer volim kad se radnja dešava na negostoljubivim prostranstvima. Ono, prazan horizont, nidje nikog, vetar zviždi... E pa toga ovde ima dosta - jer Island je u pitanju. Jednom kad budem bogat i besposlen, ima da posetim tu zemlju.
Јебо серију, мени је Исланд земља снова. Ем поштују дијакритику на својим словима, не смањују и не утањују квачице, ем су, што је много важније, код њих банкстери робијали због 2008.
A imaju i ona topla jezera.
_____
~~~~~
- Post n°92
Ovo mu dođe neki francuski trubute Stivenu Kingu i 80's teen hororima. Samo što nisu tinejdžeri nego post adolescent milenijalci. Serija je interesantna ogromnim delom zato što je negativac baš onako OP. Za gerijatriju - OP znači overpowered. I to bude interesantno sve dok se ne ispostavi da autor nema ideju kako da rasplete priču. Onda krenu klišei, loši twistovi, i sve ode u prosečnost. Svako ume da nabije tenziju, majstorija je završiti horor priču. I to ume tek poneko - Po, Lavkreft, Henri Džejms... S tim što ni njima nije uspevalo svaki put. Ista stvar važi i za serije. Možeš se početi par sranje epizoda, bitno je kakav je kraj. U ovom slučaju je obrnuto, tako da se i ovo završilo na jednoj sezoni. Sve u svemu, ko je besposlen, ovo i nije loše.
_____
~~~~~
- Post n°93
Na kraju pola sela mrtvo, pola u zatvoru.
_____
~~~~~
- Post n°94
Dobra je atmosfera i ovaj međed u glavnoj ulozi
Mada jeste malo skandi kliše iako je se dešava na islandu
Mada jeste malo skandi kliše iako je se dešava na islandu
- Post n°95
Ma meni je piš da je sex trafficking ring kobajagi neotkriven u zemlji manjoj od Novog Sada. I to crnkinje.
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°96
A opet imaju te slučajeve i odgovor sistema nije sasvim adekvatan.
https://en.wikipedia.org/wiki/Human_trafficking_in_Iceland
https://en.wikipedia.org/wiki/Human_trafficking_in_Iceland
- Post n°97
Tako sam ja upoređivao broj ubistava kod Nesbea i u Norveškoj.Летећи Полип wrote:Ma meni je piš da je sex trafficking ring kobajagi neotkriven u zemlji manjoj od Novog Sada. I to crnkinje.
- Post n°98
Kako da nemaju traficking kad imaju aplikaciju da pre sexa provere da nisu slučajno familija.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°99
Ko voli nešto potpuno drugačije - Kopenhagen kauboj. Ja volim Refna i meni je to vrlo zabavno.
- Post n°100
To ono gde se više čuje srpski nego danski?