Beograd
- Guest
- Post n°426
Re: Beograd
Neće ih biti najmanje mesec dana (a verovatno ni nakon toga - to je u osnovi partijsko uhlebljenje, ti ljudi ne rade gotovo ništa i mogu da zamislim samo povremene i vrlo brutalne tačkaste kontrole)
- Post n°427
Da idu po busevima i da kuckaju one n-cifrene brojeve? Skeptican sam
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°428
Pa i ja. Problem je što oni nemaju ni...socijalnu inteligenciju za takav posao, da budem vrlo blag.
- Post n°429
Cousin Billy wrote:Zvanično više nema praćenja vozila GSP. Videćemo koja je sledeća faza uništavanja sistema.
Пробао данас апликацију Бг Превоз, каже укинута услуга.
Зна ли се да ли ће да покрену нешто слично?
Такође, пробао да у бусу у ком је био верификатор да откуцам картицу, каже немате довољно кредита иако ми је остала која стотина.
Жао ми је што је нисам до краја искористио, али пошто је сад јевтинија карта, брзо ћу прећи у плус.
- Post n°430
Sotir wrote:Зна ли се да ли ће да покрену нешто слично?
Iz tridesetog pokusaja su smislili ovo sadasnje placanje sms-om. Ne mogu da zamislim Sapica kako planira aplikaciju
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°431
Ne zna se. Šapić je rekao da je taj servis davao lažne informacije i da će Beograđani imati bolju uslugu. E sad praćenje vozila je bilo deo integrisanog sistema koji je, pre svega, služio organizovanju prevoza pa tek onda obaveštavanju građana. To grad neće umeti da uradi, za to je potreban tender sa ozbiljnom specijalizovanom kućom. Pod uslovom da reše da obnove sistem, ne verujem da je za manje od pola godine to moguće uraditi. E sad možda nešto skarabudže preko mobilne mreže ali to mi deluje neozbiljno.
Bukvalno je čovek vratio jedan osetljiv sistem 13 godina unazad jer mu nisu dali mito. I dalje ne mogu da verujem.
Bukvalno je čovek vratio jedan osetljiv sistem 13 godina unazad jer mu nisu dali mito. I dalje ne mogu da verujem.
- Post n°432
Значи праћење возила је ишло преко оних валидатора, а сама возила немају те уређаје?
Али то је ниво технологије сатић-смартић, лако се надомести.
Иначе, давно сам упознао лика, бивши профа са ЕТФ, који је направио систем за наплату паркинга. Цео тај систем је код нас развијен, са све камерама које читају таблице и локације.
Тако да мислим да прављење апликације за праћење градског превоза није превелик проблем, само ће им требати неко време да је ураде како треба.
Али то је ниво технологије сатић-смартић, лако се надомести.
Иначе, давно сам упознао лика, бивши профа са ЕТФ, који је направио систем за наплату паркинга. Цео тај систем је код нас развијен, са све камерама које читају таблице и локације.
Тако да мислим да прављење апликације за праћење градског превоза није превелик проблем, само ће им требати неко време да је ураде како треба.
- Guest
- Post n°433
I ja sam mislio da je preko validatora, ali su imali vozači svoju spravu koja je radila i pošto su validatori poskidani.
Nije toliko stvar u praćenju za potrebe korisnika, to je verovatno lako kao što kažeš, već u integraciji tog sistema sa dispečerskim servisom: oni su preko tog sistema kontrolisali polaske. Toga više nema, gotovo, kraj, to je kako-tako kalibrisano 12-13 godina, a pre toga su vozači jednostavno pisali lažne polaske, pa si imao one rupetine od 45 minuta između polazaka, a privatnici su uzimali novce za lažne polaske, polazila su po 3 vozila odjednom u vozićima jer ih je bolelo dupe, i tako dalje.
Da prave nov sistem praćenja vozila samo da bi učinili putnicima - ne pušim tu priču, ne verujem da će se to dogoditi. Mislim da će ovaj sadašnji "sistem", u kome je samo Vesa Jevrosimović dobar, ostati dugo sa nama i da je prevoz osakaćen na duži rok. Daj Bože da nisam u pravu.
Nije toliko stvar u praćenju za potrebe korisnika, to je verovatno lako kao što kažeš, već u integraciji tog sistema sa dispečerskim servisom: oni su preko tog sistema kontrolisali polaske. Toga više nema, gotovo, kraj, to je kako-tako kalibrisano 12-13 godina, a pre toga su vozači jednostavno pisali lažne polaske, pa si imao one rupetine od 45 minuta između polazaka, a privatnici su uzimali novce za lažne polaske, polazila su po 3 vozila odjednom u vozićima jer ih je bolelo dupe, i tako dalje.
Da prave nov sistem praćenja vozila samo da bi učinili putnicima - ne pušim tu priču, ne verujem da će se to dogoditi. Mislim da će ovaj sadašnji "sistem", u kome je samo Vesa Jevrosimović dobar, ostati dugo sa nama i da je prevoz osakaćen na duži rok. Daj Bože da nisam u pravu.
- Post n°434
Rekao sam ti to, tj. da sa programerske logike nema smisla da se prati preko validatora, a ja čak i nisam programer.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°435
Jesi, fakat. Zato smo i imali još par nedelja civilizovanog praćenja vozila.
- Post n°436
nisam siguran da ako su dali posao jevrosimoviću da će se to završiti it fijaskom.
samo kažem.
samo kažem.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°437
Dali su mu samo naplatu pomoću SMS-a i to radi, uz malo početnog štucanja. Ostalog nema ni u najavi.
- Post n°438
Sotir wrote:
Е, да, а опет је развијен тако да не уме да чита šđžčć... Била читава фрка управо због тога тих првих годину-две. Ево овде су већ стигле на преко 200, и већ од око 090 су избацили тих пет слова из шеме. Истина, те квачице на таблицама су урађене скрнаво, оне изнад су сувише ниске и прилепљене, а она на Đ је прекратка, те је питање да ли апликација и има довољно материјала да их позна.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°439
Да ли је неко покушао да уради рачуницу код цене карте градског превоза пре и сад? Колико од цене карте стиже до ГСП?
У први мах ми је било драго што је мања цена, али онда сам се забринуо јер бисмо прво имали мање пара у буџету па ће се и ГСП распасти, па ће касније повећати цену.
Али, кад сам мало боље сагледао ситуацију:
Цена карте за вожњу од 90 минута:
Раније - 89 дин, али ако се уплати 1000 дин добије се попуст па кошта практично 80.
Сад - 50 + цена поруке.
Разлика је мање од 30 динара.
Раније су се карте куповале и допуњавале на киоску, па је ту ишла трговачка маржа. Немам представу колико би могла да буде, али обзиром да су морали да купе уређај за допуне, вероватно је била двоцифрени у процентима
Плус је ту био посредник БусПлус, који је имао запослене контролоре, узимао неки кајмак и сл.
И њихов проценат је вероватно двоцифрен.
На цену иде и ПДВ,
Тако да је могуће да су смањили број посредника, тако је могуће да је количина пара која стиже до ГСП није пуно мања него пре.
Претпостављам да рачунају на већу наплату да би били на истом.
У први мах ми је било драго што је мања цена, али онда сам се забринуо јер бисмо прво имали мање пара у буџету па ће се и ГСП распасти, па ће касније повећати цену.
Али, кад сам мало боље сагледао ситуацију:
Цена карте за вожњу од 90 минута:
Раније - 89 дин, али ако се уплати 1000 дин добије се попуст па кошта практично 80.
Сад - 50 + цена поруке.
Разлика је мање од 30 динара.
Раније су се карте куповале и допуњавале на киоску, па је ту ишла трговачка маржа. Немам представу колико би могла да буде, али обзиром да су морали да купе уређај за допуне, вероватно је била двоцифрени у процентима
Плус је ту био посредник БусПлус, који је имао запослене контролоре, узимао неки кајмак и сл.
И њихов проценат је вероватно двоцифрен.
На цену иде и ПДВ,
Тако да је могуће да су смањили број посредника, тако је могуће да је количина пара која стиже до ГСП није пуно мања него пре.
Претпостављам да рачунају на већу наплату да би били на истом.
- Post n°440
Погрешна претпоставка.
Читај Рођака Билија да би разумео о чему се ради.
Читај Рођака Билија да би разумео о чему се ради.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°441
Iiiiiii, srecni dobitnik novog mesta za buvljak jeeeee....Miljakoooovaaaac
https://n1info.rs/vesti/sapic-buvljak-se-seli-na-miljakovac-visnjicka-ulica-ce-imati-sest-traka/
https://n1info.rs/vesti/sapic-buvljak-se-seli-na-miljakovac-visnjicka-ulica-ce-imati-sest-traka/
- Guest
- Post n°442
Dnevna karta važi od 00:00-23:59, sa besplatnim noćnim prevozom praktično do 04:00.
Ja shvatio *dnevnu* kao dvadesetčetvorosatnu. :šapić:
Ja shvatio *dnevnu* kao dvadesetčetvorosatnu. :šapić:
- Post n°443
Pošto sistem za naplatu i upravljanje vozilima u javnom gradskom prevozu u Beogradu ne funkcioniše od 1.juna dispečerski centar GSP-a ponovo upravlja linijama . Vratili smo se nazad 15 godina. pic.twitter.com/mZwkTDCgXJ
— Miloš Vučković (@ZIU_nine) June 2, 2023
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°444
А у том центру, ако неко још уме то д'испече, свака част на памћењу. Ма то ти је као вештина вожења бицикла, једном научиш...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°446
Uticalo je i to ali je grad to jest GSP nastavio sa smanjivanjem broja otpravnika. Evo zadnje vesti iz decembra 2022. godine.https://t.co/fBTkpYI4M7
— Miloš Vučković (@ZIU_nine) June 2, 2023
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°447
Stariji će se setiti jutarnjeg programa od pre par desetina godina kad je jedna od vesti bila otprilike: Jutros je na ulice Beograda izašlo x autobusa i y tramvaja - kao da to nešto znači.
Vraćamo se u to vreme.
Čobanin koji istera ovce na pašu prebroji ih na kraju dana da proveri da se neka nije zagubila, da je potraži. Šapić nije čak ni to.
Vraćamo se u to vreme.
Čobanin koji istera ovce na pašu prebroji ih na kraju dana da proveri da se neka nije zagubila, da je potraži. Šapić nije čak ni to.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°448
Pokušavam da razumem političku logiku iza ovolike kurcobolje za ono što se dešava sa beograskim autobuskim saobraćajem i pada mi na pamet nekoliko opcija. Prva, bgd izbori neće skoro, pa ih zabole da se sad dokazuju. Druga, izbori hoće skoro, ali je Šapić već otpisan, možda čak zajedno sa brendom SNS uopšte, i računaju da će potpuno nova osopa pod novom etiketom (npr NPzD) moći sa lakoćom da se otrese svih ovih brljotina. I treće, izbori će skoro, ali oni imaju brojke koje pokazuju da su Bgd svakako izgubili, i sad su u fazonu, patite žohari.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°449
Četvrto, neko nešto kaže Vučiću na tu temu, a on se brecne i izbeči onim buljavim očima i onda ga više ni ne pitaju. A on nema vremena da se bavi time jer mikromenadžuje sve u zemlji.
- Post n°450
Vrlo moguće. Znači raspad sistema.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije