Beograd
- Guest
- Post n°226
Re: Beograd
ako si na Telekom mreži i imaš NFC funkcionalnost na telefonu onda može, ima aplikacija za plaćanje.
- Guest
- Post n°227
a ako nemaš, onda uđeš na prva vrata, pitaš vozača da ti proda kartu, on odmahne glavom i kaže da ne radi mašina / nema papira / boli ga kurac. ta informacija se potom prenese kontrolorima koji takođe odmahnu glavom, ponekad i malo uzdahnu.
- Post n°228
Koja je to aplikacija Vaso, prvi put čujem
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°229
zove se mts Beogradska karta, ima na Google Play.
niko živ ne zna za tu aplikaciju, nikad nikog nisam video da je koristi, a kontrolori me gledaju zblanuto kad im kažem "platio sam preko aplikacije" za nekoliko godina, samo jedan kontrolor je proverio da li sam platio kartu, što se radi tako što se telefon očita kao i bilo koji objekat sa NFC funkcijom.
cela stvar je lihvarska i koruptivna glupost (karta je 10 dinara skuplja i sistem radi samo pri mts-u), ali mi baš mnogo odgovara.
niko živ ne zna za tu aplikaciju, nikad nikog nisam video da je koristi, a kontrolori me gledaju zblanuto kad im kažem "platio sam preko aplikacije" za nekoliko godina, samo jedan kontrolor je proverio da li sam platio kartu, što se radi tako što se telefon očita kao i bilo koji objekat sa NFC funkcijom.
cela stvar je lihvarska i koruptivna glupost (karta je 10 dinara skuplja i sistem radi samo pri mts-u), ali mi baš mnogo odgovara.
- Post n°230
nikad nisam video kontrolora u GSP, barem ne od 80-tih u 47-ici sa Banjice ka Slaviji
edit - serem, izlazio sam par puta iz busa kad nagrne 2/3 putnika napolje ali to je bilo isto bar pre 20 godina, kad su još nosili uniforme
edit - serem, izlazio sam par puta iz busa kad nagrne 2/3 putnika napolje ali to je bilo isto bar pre 20 godina, kad su još nosili uniforme
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°231
Cousin Billy wrote:
ovo. generalno je prevoz nebo i zemlja u odnosu na recimo 2010. uredniji polasci, manje gužve, i naravno validatori kao sprave koje su dosta olakšale putovanje. doveli su me do toga da poluzadovoljno plaćam prevoz, ono, isporučena mi je korektna usluga i ne pada mi na pamet da izbegavam plaćanje. ima tu mnogo problema - prestari i premladi vozači, a obe stvari su loše, ima krševa na ulicama ali nekako je sve utegnutije nego ranije.
Brate, ti očigledno ne putuješ do i sa posla.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°232
not as such ali nekoliko puta nedeljno idem prevozom u tim nezgodnim terminima. šta znam, meni izgleda bolje nego ranije, moguće da su jednostavno popravili te konkretne linije pa imam bias. a moguće je i da mi je SNS dao paket deterdženta, šećera, brašna i kafe, što neću ni potvrditi ni demantovati.
- Post n°233
U petak, popodnevni časovi, mi je od radiofara do vidikovca trebalo okruglo 2,5 sata.
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°234
Ček aj se dogovorimo da li pričamo o onome za šta je gradski prevoz odgovoran (broj i raspored polazaka na linijama) ili onome za šta nije (saobraćajne gužve koje često proizvode i nemogućnost korišćenja žutih traka). Kada sam rekao "manje gužve i uredniji polasci" apstrahovao sam spoljnje faktore: sada se mnogo ređe dešava da na linijama koje koristim zjapi rupa od pola sata između dolazaka autobusa - pod uslovom da nije kolaps u gradu.
U petak je bila najveća saobraćajna gužva od Nove godine a epicentar gužve je bio na autoputu u pravcu Niša.
U petak je bila najveća saobraćajna gužva od Nove godine a epicentar gužve je bio na autoputu u pravcu Niša.
- Post n°235
Pa ne može to da se razdvaja. Kako može da bude kvalitetan gradski prevoz, ako put koji bi npr trebao da potraje pola sata, ispadne sat vremena? Na stranu što onda ni raspored polazaka ne može da bude kako valja.
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°236
Ne može da valja ali može da bude bolji ako se bolje planiraju i kontrolišu polasci - čak i u okviru manjkavog većeg sistema. Recimo, uveren sam da je postojala neka mutna radnja ili organizaciona omaška zbog koje je subotom bilo mnogo manje autobusa na određenim linijama: tipa 27E ti stiže za 12 stanica, a nema gužve, sve je OK i nema razloga za toliki interval. I tako svake subote. To je nestalo pre možda pola godine.
Ali da, u pravu si - treba gledati ceo sistem.
Ali da, u pravu si - treba gledati ceo sistem.
- Post n°237
Pa to je do grada i saobraćajne politike, ne do GSP-a
Do GSP-a je na primer kad od 4 trolejbuske linije ostane samo jedna koja ide to studentskog trga.
U stvari ne znam, da li grad odlučuje o dužini linija ili GSP?
Do GSP-a je na primer kad od 4 trolejbuske linije ostane samo jedna koja ide to studentskog trga.
U stvari ne znam, da li grad odlučuje o dužini linija ili GSP?
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°238
Grad određuje linije, koje opslužuju GSP i privatni prevoznici. E sad još kad bi znali u kojoj meri GSP utiče na planiranje linija i kako izgleda odnos GSP i gradske uprave...Mislim da komotno možeš da kriviš sve njih zajedno.
- Post n°239
najavio je gangula plaćanje aplikacijom.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Guest
- Post n°240
baš ne volim da se udubljujem u psihologiju moćnika ali ovaj casual sadizam je nešto novo kod nas.
prilično sam siguran da udara zaposlene kada su kamere isključene pošto je ovo samo maleni korak do toga.
ne znam, penje mi se Šapić na šit listi, preskočio je Vulina, Vesića...
prilično sam siguran da udara zaposlene kada su kamere isključene pošto je ovo samo maleni korak do toga.
ne znam, penje mi se Šapić na šit listi, preskočio je Vulina, Vesića...
Detalji današnje konferencije za medije gradonačelnika Šapića o naplati javnog prevoza na kojoj je vređao svoje pomoćnike zbog tehničkih problema tokom prezentacije. pic.twitter.com/x6L47tQxa2
— Miloš Vučković (@ZIU_nine) April 6, 2023
- Post n°241
ok skontali smo daj nam sad loše vestiCousin Billy wrote:prilično sam siguran da udara zaposlene kada su kamere isključene pošto je ovo samo maleni korak do toga
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Guest
- Post n°242
ne mogu fakat da dobacim do empatije sa zaposlenima u gradskoj skupštini. ama ovo nekako prlja dušu, voleo bih da nisam video ovo jer imam želju da pucam u ekran. odvratan je, baš je mnogo odvratan, stravično glup i sirov lik.
- Post n°243
posle 20ak godina koristim GSP dok su mi kola kod majstora. Ja zadovoljan,protegnem noge do stanice i od stanice i neretko stizem brze nego kolima. Jos mi mladi ponude da sednem. 46 je u pitanju
- Post n°244
Ovo gore sve od onog manijaka dolazi. Ono silno samoponižavanje ima i drugu stranu, pa se onda taj frust kaskadno sliva na dole.
_____
~~~~~
- Post n°245
+1
Baš htedoh da napišem - ovo je 1/1 Vučić.
Baš htedoh da napišem - ovo je 1/1 Vučić.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°246
Samo imitira Vucica pred kamerama a ne verujem da ih zivka u cetiri ujutru da vidi da li rade
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°247
Novi dan, novi plan
https://www.danas.rs/vesti/beograd/sapic-nocni-prevoz-u-beogradu-bice-potpuno-besplatan/
https://www.danas.rs/vesti/beograd/sapic-nocni-prevoz-u-beogradu-bice-potpuno-besplatan/
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°248
Na kraju ce popizdeti i ukinuti gradski prevoz
_____
★
Uprava napolje!