Srbija & Rusija
- Post n°626
Re: Srbija & Rusija
Ma mislim da je to vise poruka - potrazi srecu negde drugde
- Post n°627
Novosađani potpisivali podršku Vulinu: "Vulin nije sam, ono što misli on, mislimo i mi"
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/346847/Novosadjani-potpisivali-podrsku-Vulinu-Vulin-nije-sam-ono-sto-misli-on-mislimo-i-mi.html
U centru Novog Sada građani su potpisivali podršku direktoru BIA Aleksandru Vulinu, kojem su SAD uvele sankcije.
Pokret socijalista danas je pokrenuo peticiju i proces prikupljanja potpisa građana Srbije za, kako kažu, osudu američkih sankcija.
Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler, koji je iz Pokreta socijalista podržao je javno Vulina.
"Iz centra Novog Sada, iz Srpske Atine želimo da pošaljemo jasnu poruku podrške našem osnivaču Aleksandru Vulinu. Činjenica da ga je po ovakvom vremenu ovoliki broj ljudi podržao govori o tome šta Novosađani većim delom misle o uvođenju sankcija od SAD. Tokom prethodnih nekoliko dana dobili smo brojna pisma podrške koja i dalje stižu. Oglasio se veliki broj gradonačelnika, predsednika opština, predstavnika raznih udruženja, sindikata i mnoge poznate ličnosti i svi su osudili sraman čin uvođenja sankcija. Podrška nam i dalje stiže iz Republike Srpske, Crne Gore, sa KiM, ali i iz drugih zemalja iz regiona i iz dijaspore. Jasno je da Vulin nije sam i da ono što misli Vulin, mislimo i svi mi i to ćemo danas i u narednim danima svojim potpisima podržati", poručio je Siler.
Akcija se sprovodi i u drugim gradovima.
Širom Srbije, simpatizeri Pokreta socijalista i drugi građani daju svoj potpis u cilju neslaganja sa sramnom odlukom američke administracije uperene protiv Aleksandra Vulina, ali i protiv Srbije i celokupnog srpskog naroda, poručuje ova stranka.
"Mi iz Pokreta socijalista zajedno i ujedinjeno sa srpskim narodom, na ulicama, mirno i dostojanstveno izražavamo veliko neslaganje sa sramnim američkim sankcijama, a ujedno izražavamo i podršku našem osnivaču Aleksandru Vulinu u borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa. Jasno je da su Amerikanci Vulinu uveli sankcije iz političkih razloga, zato što se čvrsto zalaže za jedinstvo i političko ujedinjenje svih Srba, zato što ne želi da Srbija odustane od Kosova i Metohije i napusti Republiku Srpsku, zato što ne želi da Srbija uvede sankcije vekovnim prijateljima iz Rusije. Sankcije su Vulinu uvedene zato što Americi nipošto ne odgovara samostalna i nezavisna Srbija", navode u ovom pokretu.
Dodaju da će se potpisivanje peticije nastaviti i u narednim danima širom zemlje.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će Vulin biti procesuiran ukoliko američka vlada dostavi dokaze o umešanosti direktora BIA u trgovinu drogom i oružjem. Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal je saopštilo da će tražiti da im se dostave konkretni dokazi.
Američki ambasador Kristofer Hil izjavio je da su SAD "vrlo pažljivo" posmatrale aktivnosti Aleksandra Vulina i da su zaključile da Vulin nije neko koga žele da vide u SAD, niti da imaju kontakte sa njim.
Vulin je stavljen na crnu listu SAD zbog umešanosti u međunarodni organizovani kriminal, ilegalnu trgovinu narkoticima i zloupotrebu javne funkcije, objavljeno je na sajtu američkog Ministarstva finansija.
Navodi se da je Vulin je održavao obostrano koristan odnos sa srpskim trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem, koji se takođe nalazi pod sankcijama SAD, pomažući mu da se njegove ilegalne pošiljke oružja slobodno kreću preko granica Srbije.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°628
Hihi
kakav smo mi usran narod jebote, mi smo narod kurvi. Sve za sitne pare se prodaje, od ovog jalovog cekanja u redu da se potpise do prodaje cerki i zena palmama i jutkama za radno mesto od 40 hiljada dinara.
Srbija je najjeftinija javna kuca u svetu, garantujem.
kakav smo mi usran narod jebote, mi smo narod kurvi. Sve za sitne pare se prodaje, od ovog jalovog cekanja u redu da se potpise do prodaje cerki i zena palmama i jutkama za radno mesto od 40 hiljada dinara.
Srbija je najjeftinija javna kuca u svetu, garantujem.
- Post n°630
Bogami, ja izbrojao oko 35
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°631
Pa ok, u svakom slucaju doveli su koga su mogli i onda fotkali kad je najvise. Sve je to nista.
- Post n°632
Ima ih na slici koliko i clanova Dveri u celoj Srbiji.
- Post n°633
Ako cemo meriti u radularima, ima 7 DJB-ova
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°636
А и доста су раје окупили за откривање спомен билборда...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°637
Malokalibarski hitac upozorenja
08.08.2023
In relation to the difficult international situation caused by Russia’s aggression, as of 1 September 2023, no payments can be made to or accepted from the banks of Armenia, Serbia, Uzbekistan, Kyrgyzstan and Kazakhstan.
The restriction is valid to all currencies as well as to all subsidiaries of the banks that may be registered or operate outside the specified countries. We try to ensure that all payments made until 31 August 2023 (including) reach the recipients. Any payments made after 1 September 2023 will be returned to the payer.
In exceptional cases, we may receive payments from the specified countries if the recipient of the payment has informed us of their justified interest (e.g. national interests of Estonia, social reasons, etc.). More information on the payment restrictions is available on our website.
Estonija prva uvodi sankcije !
— Nikola Lunić (@Lunic_Nikola) August 12, 2023
Njihova LHV banka je uvela ograničenje platnog prometa koje se za sada odnosi na 5 zemalja, uključujući . Razlog je "teška međunarodna situacija uzrokovana agresijom ". Treba naglasiti da je članica i i NATO.https://t.co/SkTEqgdrV7
08.08.2023
In relation to the difficult international situation caused by Russia’s aggression, as of 1 September 2023, no payments can be made to or accepted from the banks of Armenia, Serbia, Uzbekistan, Kyrgyzstan and Kazakhstan.
The restriction is valid to all currencies as well as to all subsidiaries of the banks that may be registered or operate outside the specified countries. We try to ensure that all payments made until 31 August 2023 (including) reach the recipients. Any payments made after 1 September 2023 will be returned to the payer.
In exceptional cases, we may receive payments from the specified countries if the recipient of the payment has informed us of their justified interest (e.g. national interests of Estonia, social reasons, etc.). More information on the payment restrictions is available on our website.
- Post n°638
Cue naslovi sutrasnjih novina
Kuj ih jebe, sta ce nam pa oni, ko su oni uopste, Putine gadjaj Talin, i u rom stilu i nacinu. Helsinški konjušari, itd.
Kuj ih jebe, sta ce nam pa oni, ko su oni uopste, Putine gadjaj Talin, i u rom stilu i nacinu. Helsinški konjušari, itd.
- Post n°639
Ja bih im pozatvarao sve ovdasnje ekspoziture njihovih firmi, ali to sam samo ja. Pa neka osnivaju it firme po drugim zemljama otvorenog balkana. Dve buve jednim udarcem.
- Post n°640
Srbiji bi bilo bolje kad RS ne bi vodio Putinov pijun. https://t.co/0NJ9lubnfC
— Dr Nebojša Krstić (@CenzurisanoL) August 12, 2023
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°641
Moj nedeljni komentar kaze:
Sve balticke zemlje nisu nista vise do isturenih ekspozitura londonskih finansijskih spekulativnih centara.
Srbi to nece osetiti, ali srpska krimo elita bogami hoce.
To je jedan win win.
Ulazimo u drugu fazu rata, posto je ocigledno da od ofanzive ukrajinske nece biti nista. Slabija rublja i propali dil oko izvoza zita preko crnog mora meni govore sledece: Rusija zeli da unisti ono malo industrije i ekonomije sto je preostalo u Ukrajini i da se nametne kao najkonkurentniji izvoznik zita i hrane na svetu.
Kada kazem svet mislim na Afriku. Afrika je zapravo novi front. Evropski atlantisti moraju intervenisati cim pre, i to vojno.
Kontinentalci tj. Nemci ne moraju i nece uciniti nista po tom pitanju. Tako da ce se Vucicu otvoriti nove opcije.
Sve balticke zemlje nisu nista vise do isturenih ekspozitura londonskih finansijskih spekulativnih centara.
Srbi to nece osetiti, ali srpska krimo elita bogami hoce.
To je jedan win win.
Ulazimo u drugu fazu rata, posto je ocigledno da od ofanzive ukrajinske nece biti nista. Slabija rublja i propali dil oko izvoza zita preko crnog mora meni govore sledece: Rusija zeli da unisti ono malo industrije i ekonomije sto je preostalo u Ukrajini i da se nametne kao najkonkurentniji izvoznik zita i hrane na svetu.
Kada kazem svet mislim na Afriku. Afrika je zapravo novi front. Evropski atlantisti moraju intervenisati cim pre, i to vojno.
Kontinentalci tj. Nemci ne moraju i nece uciniti nista po tom pitanju. Tako da ce se Vucicu otvoriti nove opcije.
- Post n°642
A dajMór Thököly wrote:Cue naslovi sutrasnjih novina
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°644
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°645
Možda ovde
Goran Bregovic could not attend a Song festival Gustar in Moldova. Border Police denied him to enter Moldova due to the fact that he openly support Crimea annexation, hails Ruski Mir & is a devoted fan of Putin. This is what we asked from the authorities. They can when they want pic.twitter.com/TMbL5WTv6a
— Igor Munteanu (@Munteanu20) August 20, 2023
- Post n°646
kad je bregović podržao putina i aneksiju krima?
(ne deluje mi kao neko ko bi se zamerio svetu od kog živi zbog ničega)
(ne deluje mi kao neko ko bi se zamerio svetu od kog živi zbog ničega)
- Post n°647
Mislim nikada. Rekao bih da su ga pomesali sa Kusturicom. Ili se naprosto izivljavaju jer su mocna Moldavija.
- Post n°648
Bregović je svirao na Krimu nakon aneksije. Poljaci su mu prije pet-šest godina zbog toga otkazali nekoliko svirki.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°649
И Пољаци и Украјинци су му након свирке у Севастопољу 2015. забранили улаз и отказали свирке.
- Post n°650
nisam znala da je svirao u sevastopolju, guglala sam komentare u poslednje dve godine