Srbija & Rusija
- Post n°527
Re: Srbija & Rusija
Da, da, sada je situacija stabilna. Kakav glupan.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°528
btw u aktuelnostima Nestorović, Al. Pavić i neko iz nečega što se zove "Rod" :ljaksofon:
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°529
Uncle Baby Billy wrote:btw u aktuelnostima Nestorović, Al. Pavić i neko iz nečega što se zove "Rod" :ljaksofon:
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°530
taj!
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°531
Mene zanima koji su razlozi za tako katastrofalni set odluka, neverovatno je da neko pravi takve greske 4 decenije. Bas vrtim to pitanje po glaviMór Thököly wrote:disident wrote:
1+
Sve su pogresno odigrali
Za Srbiju 87 to mozes da stavis kucu na to u kladzi
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°532
Pa kad imaš (Osamdesetsedmica) blesavu i izvitoperenu mentalnu postavku od starta.
- Post n°533
disident wrote:Mene zanima koji su razlozi za tako katastrofalni set odluka, neverovatno je da neko pravi takve greske 4 decenije. Bas vrtim to pitanje po glaviMór Thököly wrote:
Za Srbiju 87 to mozes da stavis kucu na to u kladzi
Ima x razloga. Neki od:
Nije ih skoro uopste briga za bilo sta osim za zadrzavanje monopola politicke i ekonomske moci
U onom delu u kojem ih jeste nesto malo briga, njima vlada resantiman, koji je apsolutno najgori saveznik pri donosenju odluka.
Itd.
- Post n°534
Da, sigurno ima vise razlogaMór Thököly wrote:disident wrote:
Mene zanima koji su razlozi za tako katastrofalni set odluka, neverovatno je da neko pravi takve greske 4 decenije. Bas vrtim to pitanje po glavi
Ima x razloga. Neki od:
Nije ih skoro uopste briga za bilo sta osim za zadrzavanje monopola politicke i ekonomske moci
U onom delu u kojem ih jeste nesto malo briga, njima vlada resantiman, koji je apsolutno najgori saveznik pri donosenju odluka.
Itd.
Taj deo oko zadrzavanja monopola pol/eko moci me i zbunjuje, zar u tom slucaju ne bi trebali da su racionalniji, ili makar racionalniji kada su videli kako su prosli u prvoj fazi do 2000?
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°535
Ne mogu. Rezultanta svih bitnih interesa ih neminovno vodi u greske. Vucic recimo, kao glavni menadžer tih interesa ponešto verujem i shvata, ponesto razume sta mu dobronamerni (prema njemu) govore. Ama kad saberes sve Šainoviće, sve Koluvije, sve bezbednjake, sve Peconije, Žeksove i sl. i sve strane interese koji su pod muss, sve koje treba partijski "nahraniti", šansa da se dobiju ispravni i za državu korisni potezi teže nuli. Nekad nesto ubode, ali uglavnom ne, pogotovu ako je bitno. Pa onda tu ide njihov pogled na svet i mesto Srbije u njemu koje je prosto u sukobu sa realnoscu po vise osnova.
- Post n°536
oni vide 5.X kao najvecu nesrecu, prekid kontinuiteta. iskreno oni tako vide i 1945. godinu ali su nasli nacin da izmastaju kontinuitet
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°537
mislim oni su tu u nezgodnoj poziciji '45 je za njih temelj njihove moci ali i ideoloski potpuno suprotna konsolidaciji vlasti kojoj teze.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°538
Da, 1945. su uspesno koncentrisali privatni kapital u svojim rukama...
- Post n°539
ma tacno ali oni '45 istovremeno zele da postave kao temelj drzavnosti (SLUZBA) a da negde izgube revoluciju
_____
- Post n°540
kao kada jugoslaviju zele da posrbe
_____
- Post n°541
Српски шаховски велемајстор Алексеј Сарана победио је на турниру "Олимпијске еспорт серије" у Сингапуру. Млади 23-годишњи Сарана рођен је у Русији, а од пре два месеца наступа под заставом Србије. У финалу је савладао доскорашњег земљака Максима Чигајева.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°542
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°543
Milence vanredno o ovim desavanjima, sveze.
- Post n°544
Kako sere lik, Subotica je božsačuvaj jer doselili Bosanci i čuje se ijekavica, a Beograd je sav nekako slojevit, mističan
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°545
To ti je tako. Konjski nil u Subotici, Filipenko u Beogradu.
- Post n°546
Pa ti svakako jesi misterij
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°547
Bleeding Blitva wrote:Kako sere lik, Subotica je božsačuvaj jer doselili Bosanci i čuje se ijekavica, a Beograd je sav nekako slojevit, mističan
Ma kenjator, deklasirani buržuj.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°548
Bleeding Blitva wrote:Kako sere lik, Subotica je božsačuvaj jer doselili Bosanci i čuje se ijekavica, a Beograd je sav nekako slojevit, mističan
Ih, da čuješ Milenčeta kad o ženama krene...
Emisija je fin sažetak jučerašnjeg spaljivanja putinofilskih moZgova, zakucavanje od 36:10 do 37:20.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°549
fikret selimbašić wrote:
Ih, da čuješ Milenčeta kad o ženama krene...
Crnogorcima, Kosovcima, Krajišnicima, radničkoj klasi...
_____
~~~~~
- Post n°550
I naravno, o protestima... Svim protiv Vučića, otkad se šeta.
_____
~~~~~