Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Garijeva septička jama

kondo

Garijeva septička jama - Page 14 Empty Re: Garijeva septička jama

Post by kondo Tue Jan 24, 2023 2:41 pm

Dok pišeš čovek se sahranjuje, sačekaj malo pa udri. Možda te roditelji nisu vaspitali o elementarnom pijetetu ali forum ti može pomoći.

https://beogradskagroblja.com/raspored-sahrana_i_kremacija/

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    mstislaw

Post by mstislaw Tue Jan 24, 2023 3:47 pm

MAP.
    Notxor

Post by Notxor Tue Jan 24, 2023 4:34 pm

Petaci mesec dana nisu imali matematiku jer je nastavnica bila bolesna a niko nije mogao ili hteo da dođe da je zameni, kako kaže, ni studenti. Beograd, centar.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    паће

Post by паће Tue Jan 24, 2023 4:50 pm

Ама ено у јебеном Сечњу, у гимназији, откако је наш колега отишао у пензију, математику држи апсолвент информатике. Нема људи.

Приде је од текуће школске године министарство забранило ангажовање пензионера.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Tue Jan 24, 2023 4:54 pm

Pa da, matematičari idu u privatne firme, informatičari isto tako. Ovdje su jednom zaposlili prof povijesti i grčkog da predaje matematiku, jbga.

_____
    my goosebumps have goosebumps
    rumbeando

Post by rumbeando Tue Jan 24, 2023 9:56 pm

Notxor wrote:Petaci mesec dana nisu imali matematiku jer je nastavnica bila bolesna a niko nije mogao ili hteo da dođe da je zameni, kako kaže, ni studenti. Beograd, centar.

Sa tamoa:
    Prilican je manjak nastavnika ove godine, matematike najvise ali je sve teze naci i nastavnike recimo informatike ili engleskog
    bela maca

Post by bela maca Tue Jan 24, 2023 10:57 pm

gle čuda.
    nikad ne bih radila u školi, niti iko koga znam

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    kondo

Post by kondo Tue Jan 24, 2023 11:29 pm

što, pa zar nisu deca fina a nastavnici nasilnici?

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    bela maca

Post by bela maca Tue Jan 24, 2023 11:32 pm

ne, nego je tvoj bivši komšija nasilnik.

_____
    kondo

Post by kondo Tue Jan 24, 2023 11:33 pm

nimalo, nego ti projektuješ sopstvene frustracije na čoveka o kome ne znaš ništa. koje su vrv izlečive.

_____
    #FreeFacu

bela maca

Post by bela maca Tue Jan 24, 2023 11:37 pm

evo kako prepoznati profesora koji voli decu, svoj posao i svoj život.
    iza ovakvih profesora ne nalaze se decenije žalbi i suspenzija

https://balkans.aljazeera.net/program/oni-pobjeduju/2023/1/24/borko-petrovic-oni-pobjedjuju

_____
    rumbeando

Post by rumbeando Tue Jan 24, 2023 11:39 pm

^

Najbolje da niko ne zna ništa o tome kakav je pedagog bio lik kome su kroz šake prošle na hiljade ljudi.

Samo ti koji nisi bio ni na jednom njegovom času znaš.

@bela maca:

Upravo tako.
    bela maca

Post by bela maca Tue Jan 24, 2023 11:44 pm

ja ne bih radila u školi zbog sistema koji je loš, ne zbog ovakve ili onakve dece.
    mislim, činjenica da je ovog čoveka bilo nemoguće otpustiti (pa nek sprema đake privatno za etf slobodno, kad neko sam odabere kod njega da ide) je sasvim dovoljna da me odvrati od te ideje.

_____

Post by Zus Tue Jan 24, 2023 11:55 pm

Najbolje da tviter tribunal presudi koliko je pokojni profa kriv
    rujofil

Post by rujofil Wed Jan 25, 2023 12:33 am

rumbeando wrote:
    Notxor wrote:Petaci mesec dana nisu imali matematiku jer je nastavnica bila bolesna a niko nije mogao ili hteo da dođe da je zameni, kako kaže, ni studenti. Beograd, centar.

Sa tamoa:
    Prilican je manjak nastavnika ove godine, matematike najvise ali je sve teze naci i nastavnike recimo informatike ili engleskog
    Uzeo bih ovo sa dozom rezerve, sigurno je tesko naci nastavnika za zamenu jer niko nece da se cima par meseci ali generalno ih ima.
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Jan 25, 2023 12:35 am

Vest iz novembra:
    Nastavnici matematike, fizike i hemije, ali i nemačkog, engleskog, pa i srpskog jezika, sve su deficitarnija zanimanja, a osnovne i srednje škole imaju sve više problema da nađu kadrove, kažu za Tanjug profesori iz nekoliko osnovnih i srednjih škola širom Srbije.
    https://rtv.rs/sr_lat/drustvo/nedostaju-profesori-matematike-fizike-i-jezika_1388529.html
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Jan 25, 2023 1:36 am

Biljana Lajović, psiholog na 7:21 na snimku:
    Imali smo svi stroge nastavnike, ali principijelne, dosledne, one koji su nas uvažavali, koji su vodili računa kakve reči koriste, i ja nikad nisam u svom iskustvu čula da nastavniku koji je strog, a pravičan, deca daju loš nadimak. Uvek je nadimak direktno vezan sa nečim što jako decu tangira, da kažem kolokvijalno. Znači, apsolutno sam sigurna da mi odrasli možemo i treba da napravimo jedan odnos sa decom koji će biti odnos uzajamnog uvažavanja i to je uvek recipročno. Ja sam radila u školi 22 godine i odlično se sećam, sad dok ste vi govorili, imala sam dve nastavnice, znači, prave, stroge su bile u školi, ali principijelne, dosledne, pravične.

Voditelj:
    Jesu li imale nadimke?

Biljana Lajović, psiholog:
    Ne. Zvali su ih... Nije lepo da izgovorim imena pa da razlikujem, ali to su sjajne osobe bile. Jedna je posle postala direktor, druga je otišla u penziju, bez ikakvog nadimka, ali znate kakve su im bile ocene, tačno takve. Deca kažu: "stroga, ali pravična". To je rečenica koja je pratila te nastavnice kod svih učenika. Meni, čim ima ta dihotomija, tako, kad se postavi, meni se to onda nešto ne sviđa, jer onda znači da je nastavnik diskriminatoran. Ako ću ja govoriti za nastavnika da je fantastičan, a vi da je grozan, da vas maltretira, kako to? Pa ako se još polarizuje ne jedan-jedan, nego se polarizuje škola, onda treba da stavimo prst na čelo.

kapetanm

Post by kapetanm Wed Jan 25, 2023 3:55 am

Vreme je da se ova tema izdvoji u posebnu

Post by MNE Wed Jan 25, 2023 7:48 am

rumbeando wrote:Raspojasani mamini i tatini sinovi žele na veliki odmor, sreća pa im je ugledni nastavnik i veliki pedagog Jovan Knežević stao na put.

Učenik: "Pa nastavniče, jel možemo da idemo, da kupimo, da jedemo?"
    Ugledni nastavnik i veliki pedagog Jovan Knežević: "A šta ste radili za vreme velikog odmora?"
    Učenici: "Pa i ovo je veliki odmor."
    Ugledni nastavnik i veliki pedagog Jovan Knežević: "Umrećeš od gladi! Kakav bezobrazluk bre, gde vi živite, uopšte nije mi jasno!"
    kurir.rs/vesti/drustvo/4071904/kurir-dobio-snimke-cuje-se-kako-joca-ubica-vredja-ucenike (audio dostupan na linku)

Raspojasani mamini i tatini sinovi žele da odmah napuste učionicu kad je javljeno da je možda postavljena bomba u školi, nije ništa hitno, bitnije je da ugledni nastavnik i veliki pedagog Jovan Knežević završi zadatak.

profesor matematike Jovan Knežević nije dozvoljavao da učenici odmah izađu i napuste školu prilikom dojave o bombi, već ih je zadržavao iz samo njemu znanih razloga (...)
    Profesor poznat i po nadimku Joca Ubica tvrdi za Kurir nije pogrešio ni prilikom dojave o bombi, iako se zna da je u tim situacijama evakuacija urgentna i obavezna.
    - Jednom kad je stigao mejl o dojavi bombe rekao sam učenicima da sačekaju i da ne jure napolje. Imao sam da završim još dva reda zadatka. Za to vreme raščistila se gužva na hodnicima i polako smo izašli napolje - kaže Knežević.
    kurir.rs/vesti/drustvo/4070256/nove-optuzbe-protiv-profesora-jovana-knezevica
    poslušao sam snimak, ovo je očigledno bilo "(ih) Umrećeš od gladi (ako ne odeš sad da jedeš)"

mada jasno mi je zašto generacija koja je odrasla na telefonima bez mnogo interakcije sa ljudima ne može to da ukapira iz tona kojim je rečeno
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Wed Jan 25, 2023 8:10 am

Ako je to tebi jasno, a nisi u svakodnevnom dodiru sa mladom generacijom od 1986., kako njemu to nije bilo jasno i zašto nije prilagodio način komunikacije?

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”

Post by MNE Wed Jan 25, 2023 9:24 am

on je profesor u gimnaziji a ne u specijalnoj školi za osobe sa smetnjama u razvoju
    Notxor

Post by Notxor Wed Jan 25, 2023 2:00 pm

nije sve crno u prosveti - Sečanj

- Prvi put posle niza godina, u našoj školi neće biti verskih obreda 27. januara jer su dobili mene za direktora. Ako budem smenjena zbog toga, eto koraka napred za našu lepu Srbiju - objava je Olivere Marjanović koja je zapalila mreže.

- Sveštenik je tražio da dođe u školu na Svetog Savu, bilo je tu ranijih godina i tamjana, i svete vodice i svačega. Lepo sam mu objasnila da po članu 11 Ustava Srbije moramo da odvojimo školu od crkve jer u školu mogu da idu i katolici, i muslimani i sve vere, kao i atesiti. I zato u školi nikoga ne smemo da primoravamo da prisustvuje tuđim veriskim obredima. Čovek je sve razumeo, dogovor je da u 9 sati počne liturgija u crkvi na koju su pozvani i đaci i svi zapoleni iz škole. A mi ćemo iz škole poslati i slatkiše u crkvu da mogu da se posluže - kaže za Kurir Marjanovićeva, koja ne želi da joj objavljujemo fotografiju.

_____
    Filipenko

Post by Filipenko Wed Jan 25, 2023 2:26 pm

Ne kapiram sto im jednostavno ne kazu da skola nije za bogosluzenja i da se to obavlja po crkvama. Sta sad moraju da uvlace katolike, muslimane, odnos crkve i drzave, bla bla. Sve u svemu, neka svestenik radi to sto hoce, ali u svoja 4 zida.
    kapetanm

Post by kapetanm Wed Jan 25, 2023 2:43 pm

Jel jos u programima postoji veronauka?
    Notxor

Post by Notxor Wed Jan 25, 2023 2:50 pm

Sin je 5. razred, prva 4 je imao građansko koji je alternativa veronauci. Ove godine nema ni građanskog.

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 5:07 am