Garijeva septička jama
- Post n°302
Re: Garijeva septička jama
Samo sto se nije promenio zakon, nego je jednostavno napravila izuzetak tamo gde joj je trebalo. Zakon bi se promenio da je prema svima postala popustljivija, ali naravno, nije.
Last edited by Erős Pista on Mon Jan 23, 2023 6:13 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°303
dajte malo priče iz vojske, deluje da je to sledeće
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°304
Чак и мала
beatakeshi wrote:Nužda zakon menja.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°305
Nešto ovde ne valja.kondo wrote:jbte to je elementarna matematika, sve je egzaktno
imaš 5 zadataka na ocenjivanju
uradiš 0 dobiješ keca
uradiš 1 dobiješ dvojku
uradiš 5 dobiješ peticu
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°306
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°307
ocenjivanje, posebno na nižim i uvodnim nivoima, po mom dubokom uverenju mora da bude art a ne science.
razumem da na etf-u na ispitu sa 250 studenata mora da se pribegne tome da se ocenjuje automatski/mašinski (da tako kažem) i bez udubljivanja u pojedinačne radove, ali to *nije* adekvatno uvek i svuda.
naročito ako se pretenduje na to da se ocenjuje razumevanje ključnih koncepata, tehnika i metoda, potrebno je da se neguju i primenjuju fleksibilniji pristupi. ofc ne kažem ovo zbog svog keca iz gimnazije, nego iz pedagoškog iskustva i uverenja.
razumem da na etf-u na ispitu sa 250 studenata mora da se pribegne tome da se ocenjuje automatski/mašinski (da tako kažem) i bez udubljivanja u pojedinačne radove, ali to *nije* adekvatno uvek i svuda.
naročito ako se pretenduje na to da se ocenjuje razumevanje ključnih koncepata, tehnika i metoda, potrebno je da se neguju i primenjuju fleksibilniji pristupi. ofc ne kažem ovo zbog svog keca iz gimnazije, nego iz pedagoškog iskustva i uverenja.
_____
- Post n°308
U bašti restorana u okviru Sportskg centra Banjica, za sada nepoznati muškarac, izvršio je samoubistvo pucajući sebi u glavu.
Po rečima očevidaca, on je jedno vreme sedeo u bašti kafića, iako je bila niska temperatura, i navodno razgovarao telefonom sa nekim rođakom, da bi potom izvadio pištolj i pucao sebi u glavu.
Kada su policija i Hitna pomoć došle na lice mesta, on je još davao znake života, ali je ubrzo preminuo.
Policija još uvek obavlja uviđaj, a ono što je posebno uznemirujuće je što restoran i dalje radi, ljudi ulaze i izlaze, piju kafu, iako samo nekoliko metara od njih leži mrtav čovek, kaga mogu da vide kroz izlog.
„Ljudi, navikli smo se na ove stvari kao da smo u Meksiku. Svi se pnašaju normalno“, izjavio je zapanjeno jedan mladić koji je prolazio pored mesta tragedije.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°309
Sa PPP-a:
Ja sam pre mnogo mnogo godina, osim ako sam prolupala sa secanjima, pokusala da pomognem jednom decku koji je bio 2. ili 3. razred te gimnazije da dobije bolju ocenu iz matematike. Bio je sin komsija maminog kolege sa posla, takva neka kombinacija, pristojno izgledajuce dete sa dobrim radnim navikama kome je, kako su mi rekli, samo trebalo da se malo pomogne da razume ono sta ne razume. Inace je bio veoma dobar djak, ne bas sve petice ali vecinom, npr. iz fizike je imao pet. On mi je rekao da je taj profesor umeo da vrsi neku vrstu mentalnog pritiska tokom kontrolnih i pismenih zadataka, tipa da stane iznad njega dok ovaj resava, ne mrda se nekoliko minuta i povremeno mu kaze "nista ti neces uraditi, ovo je mnogo tesko za tebe" a mislim da mu je cak nekoliko puta rekao i da je glup. Ne secam se svih detalja. Kako se to sve zavrsilo - profesor mu je sugerisao kod koga da ode na privatne casove.
- Post n°310
klasična laž, ali je sad u domenu pristojniti viralne distribucije pa zašto ne zavrteti i na brundiju. knežević nije davao časove svojim lošim učenicima upravo da ne bi bio doveden u konflikt interesa.... ali im jeste savetovao da uzmu časove tj kod koga. i to nije ništa nenormalno, ukoliko daje rezultate.
PPP wrote:Ja sam pisala na temi šta sam znala od njegovog učenika; to što je na kraju mali rešio stvar tako što mu je prof. Joca rekao kod koga treba da ode na privatne časove je bio pokazatelj da tu nešto ne štima, koliko god deca bila razmažena i imali mamike i tatike za roditelje.
//Znam zaa još nekoliko primera gde profesori preporučuju svojim učenicima kod koga da idu na priv. časove, tri profesorke iz tri srednje škole tako zaradjuju za pristojan život. Ne znam doduše da li i one vređaju svoje učenike, moja prijateljica ne, za druge dve se nadam da su normalne u tom smislu.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°311
Nije u novije vreme svojim, nakon što ga je neko verovatno napenalio zbog toga. Ima gomila svedočenja ljudi koji su se javljali po mrežama sa svojim sećanjima nakon vesti da je suspendovan da je isprva držao.
A ovo s konkretnom preporukom nekog drugog je po svoj prilici po principu you scratch my back and I'll scratch yours.
A ovo s konkretnom preporukom nekog drugog je po svoj prilici po principu you scratch my back and I'll scratch yours.
- Post n°312
Nikada nije, samo što si tada skupljao pačija govna u pesku pa si propustio istu ovakvu tiradu. Ljudi se prosto svete pa lažu po mrežama i štite nedodirljivu decu. Jedina razlika je što nije bilo mrtvih.
A za uzajamno češanje bulje, naravno, isto kao kada psiholog u Nemačkoj školi na Dedinju predloži roditeljima dece sa problemima u učenju (od disleksije do ozbiljnijih razvojnih poremećaja) da se javi mojoj ženi koja može da pomogne. Svi privatni edukatori su korumpirano zlo.
Ako radi kod Nemaca šta li tek rade zli Srblji....
A za uzajamno češanje bulje, naravno, isto kao kada psiholog u Nemačkoj školi na Dedinju predloži roditeljima dece sa problemima u učenju (od disleksije do ozbiljnijih razvojnih poremećaja) da se javi mojoj ženi koja može da pomogne. Svi privatni edukatori su korumpirano zlo.
Ako radi kod Nemaca šta li tek rade zli Srblji....
_____
#FreeFacu
- Post n°313
Jbt das profanu sirokih 350_400evra platu i ocekujes Gandija dok gleda kako ga balavci snimaju duplo skupljim ajfonom. Umesto da je lepo dozvolio da mu izmaknu stolicu kao onoj nesrecnici koja ce na kraju sa sve skolom popiti tuzbu.
I dalje mi nije jasno koji q postoje sad ti odbori roditelja da se mesaju u rad prosvetara, u moje vreme cale i keva su ih gledali ko bogove i autoritet im je bio neupitan kad poliju nekog. Al ovi ce klinci daleko dogurati, dobro je u tinejdz cv imati sahranjivanje profe.
Edit: al mreze su zakon, nemoj da ih zaobidjemo
I dalje mi nije jasno koji q postoje sad ti odbori roditelja da se mesaju u rad prosvetara, u moje vreme cale i keva su ih gledali ko bogove i autoritet im je bio neupitan kad poliju nekog. Al ovi ce klinci daleko dogurati, dobro je u tinejdz cv imati sahranjivanje profe.
Edit: al mreze su zakon, nemoj da ih zaobidjemo
- Post n°314
Sumnjam da je u ovoj školi iko ikad izmicao stolicu nastavnicima. A najblaže je rečeno čudno sa kakvom se ubeđenošću tvrdi da su ga učenici "ubili", dok se istovremeno odmahuje rukom na svaku mogućnost da su i deca trpela psihičke posledice zbog nastavnikovog ponašanja i ponižavanja.
Naravno da nastavnicima treba dati veće plate i generalno viši status - oni jesu poniženi. Ali i takvi, poniženi i nedovoljno plaćeni, ipak su nesumnjivo strana sa više moći u odnosu nastavnik-učenik. Međutim, kad se pođe od pretpostavke da su sva deca mali lažovi koji nastavnicima izvlače stolice, onda se naravno teško može dobaciti do ovog prilično logičnog zaključka.
Naravno da nastavnicima treba dati veće plate i generalno viši status - oni jesu poniženi. Ali i takvi, poniženi i nedovoljno plaćeni, ipak su nesumnjivo strana sa više moći u odnosu nastavnik-učenik. Međutim, kad se pođe od pretpostavke da su sva deca mali lažovi koji nastavnicima izvlače stolice, onda se naravno teško može dobaciti do ovog prilično logičnog zaključka.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°315
nigde nije napisano da su sva deca lažovi, uostalom postoji reakcija mnogo većeg broja đaka u odbranu nastavnika...
ali vas to ne sprečava da nastavite da lažete da je ovde napisano da su sva deca lažovi
a inače as usual divno je videti samoproklamovane levičare u woke operaciji virtuelne sahrane nastavnika molestera
sve to dok su nastavnici i profesori u srbiji na dnu tranzicione kace. koliko zemalja znate u kojima oni traže da imaju status službenog lica...
ali vas to ne sprečava da nastavite da lažete da je ovde napisano da su sva deca lažovi
a inače as usual divno je videti samoproklamovane levičare u woke operaciji virtuelne sahrane nastavnika molestera
sve to dok su nastavnici i profesori u srbiji na dnu tranzicione kace. koliko zemalja znate u kojima oni traže da imaju status službenog lica...
_____
#FreeFacu
- Post n°316
Notxor wrote:U bašti restorana u okviru Sportskg centra Banjica, za sada nepoznati muškarac, izvršio je samoubistvo pucajući sebi u glavu.
Po rečima očevidaca, on je jedno vreme sedeo u bašti kafića, iako je bila niska temperatura, i navodno razgovarao telefonom sa nekim rođakom, da bi potom izvadio pištolj i pucao sebi u glavu.
Kada su policija i Hitna pomoć došle na lice mesta, on je još davao znake života, ali je ubrzo preminuo.
Policija još uvek obavlja uviđaj, a ono što je posebno uznemirujuće je što restoran i dalje radi, ljudi ulaze i izlaze, piju kafu, iako samo nekoliko metara od njih leži mrtav čovek, kaga mogu da vide kroz izlog.
„Ljudi, navikli smo se na ove stvari kao da smo u Meksiku. Svi se pnašaju normalno“, izjavio je zapanjeno jedan mladić koji je prolazio pored mesta tragedije.
doslovce bi to videli da se dete nije razbolelo i neotislo na plivanje
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°317
Erős Pista wrote:Sumnjam da je u ovoj školi iko ikad izmicao stolicu nastavnicima. A najblaže je rečeno čudno sa kakvom se ubeđenošću tvrdi da su ga učenici "ubili", dok se istovremeno odmahuje rukom na svaku mogućnost da su i deca trpela psihičke posledice zbog nastavnikovog ponašanja i ponižavanja.
To sa stolicma je mislim bilo metaforički rečeno radi ilustracije u kakvom je stanju školstvo i celo društvo.
Profesora je "ubilo" društvo u kom se izvlače stolice. Društvo gde se deca prevode preko ne ostaju sama kod kuće do 12,13 godine, gde ne znaju da čitaju i pišu dobro do 8, gde se sređuju "najbolje' grupe u vrtiću, ocene, biraju drugovi/drugarice, razbacuju lovom ...
- Post n°318
Nisam siguran da ga svi upotrebljavaju metaforično, ali ni da je metaforična upotreba opravdana, jer je slučaj ipak sasvim konkretan, čovek jeste umro, a niko ne umire od metafore, nego od konkretnih uzroka.
Srbija je društvo u kojem jači tlači, na različitim nivoima i na različite načine, ponekad tako što siledžije maltretiraju nemoćnu nastavnicu, ali ponekad i tako što nastavnik ponižava uplašene đake. Zaista ne razumem zašto je to tako teško razumeti i zamisliti. Čini mi se da se na ovaj slučaj, bez dobrog opravdanja, projektuje puno pearl clutching fantazija i strahova.
Srbija je društvo u kojem jači tlači, na različitim nivoima i na različite načine, ponekad tako što siledžije maltretiraju nemoćnu nastavnicu, ali ponekad i tako što nastavnik ponižava uplašene đake. Zaista ne razumem zašto je to tako teško razumeti i zamisliti. Čini mi se da se na ovaj slučaj, bez dobrog opravdanja, projektuje puno pearl clutching fantazija i strahova.
_____
- Post n°319
— Radomir Martin (@radomir_martin) January 24, 2023
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°320
lol kakav ad hominemErős Pista wrote:Ne da mi je do rasprave sa antivakserom koji se plasi igle i veruje u picagejt, dakle tipicnim proizvodom ovakvog obrazovanja, ali mislim da je jasno sta sam hteo da kazem - na svim predmetima je moglo da se desi da te profeaor prozove i da dobijes losu ocenu, ali to je bilo to, bar za taj period. Ako hoces da popravis, javis se, ako neces, to ti sroji. Alk ovde si mogao da budes prozivan svakog casa. To nije postojalo nigde drugde. Zena je bukvalno jurila sa nas ulovi u neznanju.
Jednog drugara je narocito maltretirala. Nekom prilikom se on u pokusaju da izbegne neminovnog keca, pravio da nije tu, a redara zamolio da ga prijavi kao odsutnog (bili smo tek prva godina i racunao je da nas ona jos ne raspoznaje). Ali kurac, ona ga provali i nakon toga nastavi da ga terorise mesecima. Inace je bio dobar djak i pametan momak, a ovde je morao da se bori za dvojku.
A onda jednog dana ona dodje na mali odmor kod nas u odeljenje i zamoli ga da izadje napolje. Ispostavi se da joj jr suprug ozbiljnog bolestan, a otac ovog mog frenda je bio sef klinike, trebala joj veza. Ukratko, moj frend vise nije imao nikakvuh problema s hemijom.
To je bila cvrstina tih principa.
što se boldovanog tiče nije mi jasno kako je mogla da maltretira nekoga koga ne raspoznaje ali dobro, neka bude da je bilo tako
- Post n°321
MNE wrote:kako je mogla da maltretira nekoga koga ne raspoznaje
dugi kovid je pakaoracunao je da nas ona jos ne raspoznaje
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°322
New drone footage shows the extent to which plastic waste has filled the Balkans' scenic River Drina. Household items including fridges are also floating in the water
— BBC World Service (@bbcworldservice) January 24, 2023
https://t.co/jvPWLuLrSU pic.twitter.com/yCJ0zFPRlJ
niko da obori neprijateljski dron...
_____
- Post n°323
Uncle Baby Billy wrote:New drone footage shows the extent to which plastic waste has filled the Balkans' scenic River Drina. Household items including fridges are also floating in the water
niko da obori neprijateljski dron...
...у реку, па да му исцуре батерије.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°324
Apropo zlog profesora:
Društvo matematičara Srbije:
https://dms.rs/in-memoriam-jovan-knezevic/
Forum beogradskih gimnazija:
https://zelenaucionica.com/nagrada-za-najboljeg-gimnazijskog-profesora-nosice-ime-jovana-knezevica
Društvo matematičara Srbije:
https://dms.rs/in-memoriam-jovan-knezevic/
Forum beogradskih gimnazija:
https://zelenaucionica.com/nagrada-za-najboljeg-gimnazijskog-profesora-nosice-ime-jovana-knezevica
_____
#FreeFacu
- Post n°325
Raspojasani mamini i tatini sinovi žele na veliki odmor, sreća pa im je ugledni nastavnik i veliki pedagog Jovan Knežević stao na put.
Raspojasani mamini i tatini sinovi žele da odmah napuste učionicu kad je javljeno da je možda postavljena bomba u školi, nije ništa hitno, bitnije je da ugledni nastavnik i veliki pedagog Jovan Knežević završi zadatak.
kurir.rs/vesti/drustvo/4071904/kurir-dobio-snimke-cuje-se-kako-joca-ubica-vredja-ucenike (audio dostupan na linku)Učenik: "Pa nastavniče, jel možemo da idemo, da kupimo, da jedemo?"
Ugledni nastavnik i veliki pedagog Jovan Knežević: "A šta ste radili za vreme velikog odmora?"
Učenici: "Pa i ovo je veliki odmor."
Ugledni nastavnik i veliki pedagog Jovan Knežević: "Umrećeš od gladi! Kakav bezobrazluk bre, gde vi živite, uopšte nije mi jasno!"
Raspojasani mamini i tatini sinovi žele da odmah napuste učionicu kad je javljeno da je možda postavljena bomba u školi, nije ništa hitno, bitnije je da ugledni nastavnik i veliki pedagog Jovan Knežević završi zadatak.
kurir.rs/vesti/drustvo/4070256/nove-optuzbe-protiv-profesora-jovana-knezevicaprofesor matematike Jovan Knežević nije dozvoljavao da učenici odmah izađu i napuste školu prilikom dojave o bombi, već ih je zadržavao iz samo njemu znanih razloga (...)
Profesor poznat i po nadimku Joca Ubica tvrdi za Kurir nije pogrešio ni prilikom dojave o bombi, iako se zna da je u tim situacijama evakuacija urgentna i obavezna.
- Jednom kad je stigao mejl o dojavi bombe rekao sam učenicima da sačekaju i da ne jure napolje. Imao sam da završim još dva reda zadatka. Za to vreme raščistila se gužva na hodnicima i polako smo izašli napolje - kaže Knežević.