Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Garijeva septička jama

Garijeva septička jama - Page 13 Empty Re: Garijeva septička jama

Post by beatakeshi Mon Jan 23, 2023 6:04 pm

Nužda zakon menja.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jan 23, 2023 6:08 pm

Samo sto se nije promenio zakon, nego je jednostavno napravila izuzetak tamo gde joj je trebalo. Zakon bi se promenio da je prema svima postala popustljivija, ali naravno, nije.

Last edited by Erős Pista on Mon Jan 23, 2023 6:13 pm; edited 1 time in total

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    kondo

Post by kondo Mon Jan 23, 2023 6:12 pm

dajte malo priče iz vojske, deluje da je to sledeće

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    паће

Post by паће Mon Jan 23, 2023 6:17 pm

Чак и мала
    beatakeshi wrote:Nužda zakon menja.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Mon Jan 23, 2023 6:20 pm

kondo wrote:jbte to je elementarna matematika, sve je egzaktno

imaš 5 zadataka na ocenjivanju
    uradiš 0 dobiješ keca
    uradiš 1 dobiješ dvojku
    uradiš 5 dobiješ peticu
    Nešto ovde ne valja.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Mon Jan 23, 2023 6:26 pm

Garijeva septička jama - Page 13 286371741

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Mon Jan 23, 2023 6:34 pm

ocenjivanje, posebno na nižim i uvodnim nivoima, po mom dubokom uverenju mora da bude art a ne science.

razumem da na etf-u na ispitu sa 250 studenata mora da se pribegne tome da se ocenjuje automatski/mašinski (da tako kažem) i bez udubljivanja u pojedinačne radove, ali to *nije* adekvatno uvek i svuda.

naročito ako se pretenduje na to da se ocenjuje razumevanje ključnih koncepata, tehnika i metoda, potrebno je da se neguju i primenjuju fleksibilniji pristupi. ofc ne kažem ovo zbog svog keca iz gimnazije, nego iz pedagoškog iskustva i uverenja.

_____
    Notxor

Post by Notxor Mon Jan 23, 2023 7:01 pm

U bašti restorana u okviru Sportskg centra Banjica, za sada nepoznati muškarac, izvršio je samoubistvo pucajući sebi u glavu.

Po rečima očevidaca, on je jedno vreme sedeo u bašti kafića, iako je bila niska temperatura, i navodno razgovarao telefonom sa nekim rođakom, da bi potom izvadio pištolj i pucao sebi u glavu.

Kada su policija i Hitna pomoć došle na lice mesta, on je još davao znake života, ali je ubrzo preminuo.

Policija još uvek obavlja uviđaj, a ono što je posebno uznemirujuće je što restoran i dalje radi, ljudi ulaze i izlaze, piju kafu, iako samo nekoliko metara od njih leži mrtav čovek, kaga mogu da vide kroz izlog.

„Ljudi, navikli smo se na ove stvari kao da smo u Meksiku. Svi se pnašaju normalno“, izjavio je zapanjeno jedan mladić koji je prolazio pored mesta tragedije.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Jan 23, 2023 8:47 pm

Sa PPP-a:
    Ja sam pre mnogo mnogo godina, osim ako sam prolupala sa secanjima, pokusala da pomognem jednom decku koji je bio 2. ili 3. razred te gimnazije da dobije bolju ocenu iz matematike. Bio je sin komsija maminog kolege sa posla, takva neka kombinacija, pristojno izgledajuce dete sa dobrim radnim navikama kome je, kako su mi rekli, samo trebalo da se malo pomogne da razume ono sta ne razume. Inace je bio veoma dobar djak, ne bas sve petice ali vecinom, npr. iz fizike je imao pet. On mi je rekao da je taj profesor umeo da vrsi neku vrstu mentalnog pritiska tokom kontrolnih i pismenih zadataka, tipa da stane iznad njega dok ovaj resava, ne mrda se nekoliko minuta i povremeno mu kaze "nista ti neces uraditi, ovo je mnogo tesko za tebe" a mislim da mu je cak nekoliko puta rekao i da je glup. Ne secam se svih detalja. Kako se to sve zavrsilo - profesor mu je sugerisao kod koga da ode na privatne casove.
    kondo

Post by kondo Mon Jan 23, 2023 9:17 pm

klasična laž, ali je sad u domenu pristojniti viralne distribucije pa zašto ne zavrteti i na brundiju. knežević nije davao časove svojim lošim učenicima upravo da ne bi bio doveden u konflikt interesa.... ali im jeste savetovao da uzmu časove tj kod koga. i to nije ništa nenormalno, ukoliko daje rezultate.

PPP wrote:Ja sam pisala na temi šta sam znala od njegovog učenika; to što je na kraju mali rešio stvar tako što mu je prof. Joca rekao kod koga treba da ode na privatne časove je bio pokazatelj da tu nešto ne štima, koliko god deca bila razmažena i imali mamike i tatike za roditelje.
    //Znam zaa još nekoliko primera gde profesori preporučuju svojim učenicima kod koga da idu na priv. časove, tri profesorke iz tri srednje škole tako zaradjuju za pristojan život. Ne znam doduše da li i one vređaju svoje učenike, moja prijateljica ne, za druge dve se nadam da su normalne u tom smislu.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Jan 23, 2023 9:29 pm

Nije u novije vreme svojim, nakon što ga je neko verovatno napenalio zbog toga. Ima gomila svedočenja ljudi koji su se javljali po mrežama sa svojim sećanjima nakon vesti da je suspendovan da je isprva držao.

A ovo s konkretnom preporukom nekog drugog je po svoj prilici po principu you scratch my back and I'll scratch yours.
    kondo

Post by kondo Mon Jan 23, 2023 9:32 pm

Nikada nije, samo što si tada skupljao pačija govna u pesku pa si propustio istu ovakvu tiradu. Ljudi se prosto svete pa lažu po mrežama i štite nedodirljivu decu. Jedina razlika je što nije bilo mrtvih.

A za uzajamno češanje bulje, naravno, isto kao kada psiholog u Nemačkoj školi na Dedinju predloži roditeljima dece sa problemima u učenju (od disleksije do ozbiljnijih razvojnih poremećaja) da se javi mojoj ženi koja može da pomogne. Svi privatni edukatori su korumpirano zlo.

Ako radi kod Nemaca šta li tek rade zli Srblji....

_____
    #FreeFacu

kapetanm

Post by kapetanm Mon Jan 23, 2023 11:21 pm

Jbt das profanu sirokih 350_400evra platu i ocekujes Gandija dok gleda kako ga balavci snimaju duplo skupljim ajfonom. Umesto da je lepo dozvolio da mu izmaknu stolicu kao onoj nesrecnici koja ce na kraju sa sve skolom popiti tuzbu.
    I dalje mi nije jasno koji q postoje sad ti odbori roditelja da se mesaju u rad prosvetara, u moje vreme cale i keva su ih gledali ko bogove i autoritet im je bio neupitan kad poliju nekog. Al ovi ce klinci daleko dogurati, dobro je u tinejdz cv imati sahranjivanje profe. 
    Edit: al mreze su zakon, nemoj da ih zaobidjemo
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jan 23, 2023 11:37 pm

Sumnjam da je u ovoj školi iko ikad izmicao stolicu nastavnicima. A najblaže je rečeno čudno sa kakvom se ubeđenošću tvrdi da su ga učenici "ubili", dok se istovremeno odmahuje rukom na svaku mogućnost da su i deca trpela psihičke posledice zbog nastavnikovog ponašanja i ponižavanja.

Naravno da nastavnicima treba dati veće plate i generalno viši status - oni jesu poniženi. Ali i takvi, poniženi i nedovoljno plaćeni, ipak su nesumnjivo strana sa više moći u odnosu nastavnik-učenik. Međutim, kad se pođe od pretpostavke da su sva deca mali lažovi koji nastavnicima izvlače stolice, onda se naravno teško može dobaciti do ovog prilično logičnog  zaključka.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

kondo

Post by kondo Mon Jan 23, 2023 11:41 pm

nigde nije napisano da su sva deca lažovi, uostalom postoji reakcija mnogo većeg broja đaka u odbranu nastavnika...

ali vas to ne sprečava da nastavite da lažete da je ovde napisano da su sva deca lažovi

a inače as usual divno je videti samoproklamovane levičare u woke operaciji virtuelne sahrane nastavnika molestera 

sve to dok su nastavnici i profesori u srbiji na dnu tranzicione kace. koliko zemalja znate u kojima oni traže da imaju status službenog lica...

_____
    #FreeFacu

boomer crook

Post by boomer crook Tue Jan 24, 2023 12:02 am

Notxor wrote:
    U bašti restorana u okviru Sportskg centra Banjica, za sada nepoznati muškarac, izvršio je samoubistvo pucajući sebi u glavu.

Po rečima očevidaca, on je jedno vreme sedeo u bašti kafića, iako je bila niska temperatura, i navodno razgovarao telefonom sa nekim rođakom, da bi potom izvadio pištolj i pucao sebi u glavu.

Kada su policija i Hitna pomoć došle na lice mesta, on je još davao znake života, ali je ubrzo preminuo.

Policija još uvek obavlja uviđaj, a ono što je posebno uznemirujuće je što restoran i dalje radi, ljudi ulaze i izlaze, piju kafu, iako samo nekoliko metara od njih leži mrtav čovek, kaga mogu da vide kroz izlog.

„Ljudi, navikli smo se na ove stvari kao da smo u Meksiku. Svi se pnašaju normalno“, izjavio je zapanjeno jedan mladić koji je prolazio pored mesta tragedije.

doslovce bi to videli da se dete nije razbolelo i neotislo na plivanje

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started

Post by Zus Tue Jan 24, 2023 12:03 am

Erős Pista wrote:Sumnjam da je u ovoj školi iko ikad izmicao stolicu nastavnicima. A najblaže je rečeno čudno sa kakvom se ubeđenošću tvrdi da su ga učenici "ubili", dok se istovremeno odmahuje rukom na svaku mogućnost da su i deca trpela psihičke posledice zbog nastavnikovog ponašanja i ponižavanja.

Naravno da nastavnicima treba dati veće plate i generalno viši status - oni jesu poniženi. Ali i takvi, poniženi i nedovoljno plaćeni, ipak su nesumnjivo strana sa više moći u odnosu nastavnik-učenik. Međutim, kad se pođe od pretpostavke da su sva deca mali lažovi koji nastavnicima izvlače stolice, onda se naravno teško može dobaciti do ovog prilično logičnog  zaključka.

To sa stolicma je mislim bilo metaforički rečeno radi ilustracije u kakvom je stanju školstvo i celo društvo.

Profesora je "ubilo" društvo u kom se izvlače stolice. Društvo gde se deca prevode preko ne ostaju sama kod kuće do 12,13 godine, gde ne znaju da čitaju i pišu dobro do 8, gde se sređuju "najbolje' grupe u vrtiću, ocene, biraju drugovi/drugarice, razbacuju lovom ...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Jan 24, 2023 12:14 am

Nisam siguran da ga svi upotrebljavaju metaforično, ali ni da je metaforična upotreba opravdana, jer je slučaj ipak sasvim konkretan, čovek jeste umro, a niko ne umire od metafore, nego od konkretnih uzroka.

Srbija je društvo u kojem jači tlači, na različitim nivoima i na različite načine, ponekad tako što siledžije maltretiraju nemoćnu nastavnicu, ali ponekad i tako što nastavnik ponižava uplašene đake. Zaista ne razumem zašto je to tako teško razumeti i zamisliti. Čini mi se da se na ovaj slučaj, bez dobrog opravdanja, projektuje puno pearl clutching fantazija i strahova.

_____

ficfiric

Post by ficfiric Tue Jan 24, 2023 10:47 am

_____

Uprava napolje!

Post by MNE Tue Jan 24, 2023 10:56 am

Erős Pista wrote:Ne da mi je do rasprave sa antivakserom koji se plasi igle i veruje u picagejt, dakle tipicnim proizvodom ovakvog obrazovanja, ali mislim da je jasno sta sam hteo da kazem - na svim predmetima je moglo da se desi da te profeaor prozove i da dobijes losu ocenu, ali to je bilo to, bar za taj period. Ako hoces da popravis, javis se, ako neces, to ti sroji. Alk ovde si mogao da budes prozivan svakog casa. To nije postojalo nigde drugde. Zena je bukvalno jurila sa nas ulovi u neznanju.

Jednog drugara je narocito maltretirala. Nekom prilikom se on u pokusaju da izbegne neminovnog keca, pravio da nije tu, a redara zamolio da ga prijavi kao odsutnog (bili smo tek prva godina i racunao je da nas ona jos ne raspoznaje). Ali kurac, ona ga provali i nakon toga nastavi da ga terorise mesecima. Inace je bio dobar djak i pametan momak, a ovde je morao da se bori za dvojku.

A onda jednog dana ona dodje na mali odmor kod nas u odeljenje i zamoli ga da izadje napolje. Ispostavi se da joj jr suprug ozbiljnog bolestan, a otac ovog mog frenda je bio sef klinike, trebala joj veza. Ukratko, moj frend vise nije imao nikakvuh problema s hemijom.

To je bila cvrstina tih principa.
    lol kakav ad hominem

što se boldovanog tiče nije mi jasno kako je mogla da maltretira nekoga koga ne raspoznaje ali dobro, neka bude da je bilo tako
    konjski nil

Post by konjski nil Tue Jan 24, 2023 11:06 am

MNE wrote:kako je mogla da maltretira nekoga koga ne raspoznaje

racunao je da nas ona jos ne raspoznaje
    dugi kovid je pakao  Garijeva septička jama - Page 13 2304934895

_____
    Garijeva septička jama - Page 13 2692   Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence   Garijeva septička jama - Page 13 2692
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Tue Jan 24, 2023 11:32 am

niko da obori neprijateljski dron...

_____
    паће

Post by паће Tue Jan 24, 2023 11:42 am

Uncle Baby Billy wrote:

niko da obori neprijateljski dron...

...у реку, па да му исцуре батерије.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    kondo

Post by kondo Tue Jan 24, 2023 12:07 pm

Apropo zlog profesora:

Društvo matematičara Srbije:

https://dms.rs/in-memoriam-jovan-knezevic/

Forum beogradskih gimnazija:

https://zelenaucionica.com/nagrada-za-najboljeg-gimnazijskog-profesora-nosice-ime-jovana-knezevica

_____
    #FreeFacu

rumbeando

Post by rumbeando Tue Jan 24, 2023 1:27 pm

Raspojasani mamini i tatini sinovi žele na veliki odmor, sreća pa im je ugledni nastavnik i veliki pedagog Jovan Knežević stao na put.

Učenik: "Pa nastavniče, jel možemo da idemo, da kupimo, da jedemo?"
    Ugledni nastavnik i veliki pedagog Jovan Knežević: "A šta ste radili za vreme velikog odmora?"
    Učenici: "Pa i ovo je veliki odmor."
    Ugledni nastavnik i veliki pedagog Jovan Knežević: "Umrećeš od gladi! Kakav bezobrazluk bre, gde vi živite, uopšte nije mi jasno!"
    kurir.rs/vesti/drustvo/4071904/kurir-dobio-snimke-cuje-se-kako-joca-ubica-vredja-ucenike (audio dostupan na linku)

Raspojasani mamini i tatini sinovi žele da odmah napuste učionicu kad je javljeno da je možda postavljena bomba u školi, nije ništa hitno, bitnije je da ugledni nastavnik i veliki pedagog Jovan Knežević završi zadatak.

profesor matematike Jovan Knežević nije dozvoljavao da učenici odmah izađu i napuste školu prilikom dojave o bombi, već ih je zadržavao iz samo njemu znanih razloga (...)
    Profesor poznat i po nadimku Joca Ubica tvrdi za Kurir nije pogrešio ni prilikom dojave o bombi, iako se zna da je u tim situacijama evakuacija urgentna i obavezna.
    - Jednom kad je stigao mejl o dojavi bombe rekao sam učenicima da sačekaju i da ne jure napolje. Imao sam da završim još dva reda zadatka. Za to vreme raščistila se gužva na hodnicima i polako smo izašli napolje - kaže Knežević.
    kurir.rs/vesti/drustvo/4070256/nove-optuzbe-protiv-profesora-jovana-knezevica

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 5:08 am