usporiš i ako 'ne vidiš' nikoga, takav je zakon
Garijeva septička jama
- Post n°651
Re: Garijeva septička jama
usporiš i ako 'ne vidiš' nikoga, takav je zakon
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°652
Slicne stavove je imao jedan moj poznanik (naravno, programer) koji je tvrdio da su vozaci olos, da niko nista ne pazi, da ovo ono, a kada je kupio BMW-a pesaci su postali olos, nista ne gledaju, a on juri 90 kroz uske gradske ulice gde ja ne bih smeo ni tehnicki dopustenih 50. Prednost ima ona strana kojoj se on tehnicki priklanja u tom trenutku.
U ozbiljnim evropskim gradovima je odavno postalo jasno koliki su problem pesaci i uradili su puno da to srede i daju prioritet kontinualnom saobracaju, pa su i vozaci manje stresni i radije propustaju pesake, za razliku od ovdasnjeg podneblja gde je samo maltretiranje i bezobzirnost na ceni, pa se divljacki postavlja semafor na svakih 100 metara i urla kako pesacima svako mora stati. Sada cekamo da na trulom zapadu isto urade i po pitanju biciklista i trotinetista za koje se nadam da ovde ipak nece biti toliki problem kao tamo. I zanimljivo, Nemci, Britanci, Francuzi me uglavnom nisu jebavali 2% sto sam ja zakoracio na pesacki prelaz, nego ignorisu moja dva koraka na zebri i projure ili mi jos usput trube...
- Post n°653
- Post n°654
Pre par meseci u Takovskoj oko 14,00 pokvare se semafori što uvek nervozni vozači iskoriste da ignorišu pešačke prelaze, osnovna škola, deca stoje sa obe strane ulice.
Uspem da zaustavim vozilo u prvoj traci, pređem do druge, nagnem se da vidim da li su vozači u drugoj traci stali. Jeste stao treći ili četvrti kad sam počeo da urlam i mašem rukama kao ludak.
Da sam normalno prešao ispred zaustavljenog vozila prvi bi me ubio na mestu.
Koji je to mozak da se ne zaustavi na pešačkom kod osnovne škole u 14,00 kad počinju časovi, kad vidi da je vozač u prvoj traci stao da pusti pešake?
_____
- Post n°655
Sto se tice nervoze u saobracaju, ona je produkt mnogo cega (umor, stres, bahatost, divljastvo itd.) ali je jedan od najbitnijih faktora stres u voznji. Da je saobracaj regulisan kao u nekoj ozbiljnijoj zapadnoj prestonici (ne znam kako je na istoku po tom pitanju) cenim da bi takvih situacija bilo barem 10 puta manje.
Ti ovde moras da se trkas sa semaforima, gde god da krenes upadas u guzve, ne postoji kontinuitet saobracaja. Tamo negde se kombinacijom par inteligentnih semafora sa nadzorom (zeleno je po difoltu za vozila a ti kao pesak moras da trazis na dugme da predjes, pa ti se to upali kada operator proceni da nece doci do usporavanja saobraca), nadvoznjacima i podvoznjacima, kao i upotrebom kruznih tokova imas situaciju da se saobracaj odvija kontinuirano.
Mozes relativno lako da dodjes s kraja na kraj grada vozeci kontinualnih 50 na sat. To je potpuno drugacije od ovdasnjih prilika gde te siluju da vozis ispod 50, bez obzira da li je rec o dorcolskim vukojebinama gde je opasno sve preko 30 ili sirokim, lepim novobeogradskim avenijama gde realno moze da se ide barem 70, kao i u evropskim gradovima gde postoje takve avenije.
Semafori su posebna prica jer su potpuno nesnosni i desinhronizovani. Dodaju se kako kome padne na pamet, ne vodi se racuna o promeni gustine saobracaja itd. Recimo, duz Bulevara Avnoja semafori su jako dugo bili kao iz vremena kada je taj Bulevar bio glorifikovan dvosmerni drum kojim niko nije isao. Ja zivim u Omladinskih Brigada, na samom pocetku ulice. U odnosu na period od pre nekih 10-15 godina, broj semafora izmedju mene i Jurija Gagarina/Save je dupliran, potpuna katastrofa. Sve je utoliko gore sto su ti semafori vrlo desinhronizovani. Ajde sto su napravili Djilasov most pa uveli tu semafor, ali kako se koja zgrada izgradi usput - jos jedan semafor. Pa su jos budale u jednom trenutku oduzele 50% kapaciteta pretvarajuci desnu traku u zutu traku.
Posledica toga je da meni bukvalno od momenta kada sednem u automobil dok ne dodjem do npr. Delta Shita treba 20-ak minuta, nekada i vise ako je ozbiljnija guzva. To je prosto neizdrzivo. I onda je potpuno prirodno da imas gomilu stresa, cak i van tih situacija, jer si sklon stresu. Ja sam uhvatio sebe milion puta kako razmisljam samo o tome da stignem na zeleno na sledeci semafor, cak i kada nema razloga za to.
- Post n°656
Braniš neodbranjivo.
_____
- Post n°657
- Post n°658
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°659
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°660
U mojoj zgradi su upali neki manijaci sa fantomkama i vatrogasnim sekirama ljudima u stan, kad sam.pozvala policiju, rekli su mi nine nam poznat slučaj. Kažem slučaj se sad dešava, a dok vi dođete neko može biti mrtav, došli su na kraju, ali su ovi već otišli.
— Lidija (@lidija_lidi) July 6, 2023
Moja prijateljica i ja smo zvali policiju jer je sin fizički zlostavljao majku na ulici. Bukvalno su nas nagrdili zbog toga što smo ih zvali, a komšije su nam rekle da se ne mešamo jer oni tako stalno. Žena je pre mesec i po pronađena mrtva u stanu, a sin je u zatvoru.
— SM Eonomist (@EOnomist) July 6, 2023
- Post n°661
- Post n°662
Ovo nije narod, ovo je dijagnoza pic.twitter.com/V2HNGa6FIi
— Prokrastinator:tm: (@Kekalovic) July 12, 2023
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°663
i onda sam se setio zašto uvek sednemo u neke tri pešićke materine zato što sam video bukv hordu svakojako zapuštenih ljudi 1 s traheotomijom čibuči na onu grlenu rupu daje papir da mu treba 1000 dinara 2 bezuba od 150 kila traži parče pice jer imamo dva a ona je gladna 3 prolazi urličući kako ima revolucionarnu ideju za patent koji će spasiti svet samo mu treba 2000 evra na zajam onda prolaze 4&5 gde žena u midsommar nošnji sa sve vencem cveća kruzira na trotinetu a kepec šipči pored nje stenje juh juh 6 kevanija koja promenadiše i zazjava okolo s bebom dok joj 100 m dalje dva todlera sprintaju ka prometnoj ulici pa mnd juri za njima jer je konjina u kondiciji + hrpe manje živopisnih turističkih i domaćih prikaza
kontam da sam ipak ja odneo šnjur Najslučaja kad sam performativno stavio masku i krenuo u šetnju do slastičara kroz gužvu
ps
sve sam ovo piso jer sam se setio kako je mnd 1 ovakvog busolikog kad mu je seksualno uznemirio dete zgužvo ko a4 pa je bio verbalno osuđen na burunđanskom tribunalu
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°664
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°665
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°666
Evropski sud za ljudska prava osudio Srbiju po tužbi Sirijca https://t.co/cQnd9b94VA
— TV N1 Beograd (@n1srbija) July 12, 2023
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°667
https://izdvojeno.ba/nagrada-za-mrznju-srbija-nagradila-studentice-koje-su-velicale-ratka-mladica-studij-nastavljaju-u-beogradu/
Studentice Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu koje su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića na poziv Aleksandra Vulina odlučile su studij nastaviti u Beogradu, a stipendiju će im dati sama Republika Srbija.
Valentina Vujičić i Slađana Todić na 28. godišnjicu Genocida u Srebrenici, koja je bila 11. jula, veličale su ratnog zločinca Ratka Mladića kao heroja uz poruku na društvenim mrežama koja je glasila: “Neka smo vas pobili”.
- Post n°668
"kopaj dalje!"
- Post n°669
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°671
Pre par meseci vidim da ističe rok pasošu i ajde da ga produžim, odem u PS, pre toga uplatim sve što treba, sačekam red i kad su me prozvali rekli da udjem u neku sobicu i tu mi saopšte da su mi oduzeli adresu!?! I da ne mogu da mi produže pasoš, imam zabranu na produženje:arrow_down_small:
— :blossom:Jelena:blossom: (@Jelena6868) July 15, 2023
- Post n°672
_____
- Post n°673
https://www.blic.rs/slobodno-vreme/kraljevcanin-uputio-jeziv-niz-pretnji-coveku-iz-trebinja-koji-ga-je-snimio-kako-baca/tx7pqtg
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°674
Classy.
Last edited by Erős Pista on Thu Jul 20, 2023 7:46 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°675
_____
★
Uprava napolje!