Beogradski restorani
- Post n°26
Re: Beogradski restorani
Juce bio u Našoj marini na Višnjici. Poćopali smudja koji je do jaja bio plus roze plus suva pita, bilo ok za posni dan
- Guest
- Post n°27
Super je Naša marina, a i gazda je super, ako je još uvek on tamo (simpatični bajker metalac od 2 metra)
- Post n°28
Da, da bio, interesantna kombinacija gostiju, 5-6 tetoviranih kockastih i 4 stola porodica s decom malom, neke bebe i dede plus mi, pa i nas dvoje realno smo u toj grupi. Riba odlicnaCousin Billy wrote:Super je Naša marina, a i gazda je super, ako je još uvek on tamo (simpatični bajker metalac od 2 metra)
- Guest
- Post n°29
Klasična kombinacija gostiju za Našu marinu, bajkeri vole tamo da odu. Baš mi je drago da Daki to već toliko dugo održava na nivou. Hvala na podsećanju, iskoristiću praznik da odem tamo posle duže pauze.
- Post n°30
Mi smo izasli minut pre kiše, pirkalo je ali nije bilo hladno
- Post n°31
poslednji a možda ujedno i prvi put kad sam bio tamo završio sam na urgentnoj ORL da mi vade neku koščurdu od smuđa iz ždrela
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°32
Jedna od stvari koje nisam iskusio, a sve mi govori da ću jednom doći na red...
- Post n°33
Cousin Billy wrote:Jedna od stvari koje nisam iskusio, a sve mi govori da ću jednom doći na red...
Uh, ja sam stradao u kafani prije petnaestak godina, sitna kost bijele ribe (ko još jede kl(ij)ena). Uspio sam groktanjem, kašljanjem i gutanjem velikih komada hljeba da je ukonim nakon minut i po užasa, ne vjerujem da bih živ stigao do hitne. Od tad, sa bijelom a i ostalim vrstama ribe, oprezno ko kroz minsko polje.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°34
Da da, uvek na stolu pored ribe imam hleb za svak slučaj, iako u principu ne jedem hleb uz ribu - krompir mi je dovoljan.
- Post n°35
klen je lepa riba za upecati ali loša za jesti, njegovog brata bucova ovdašnji alasi spremaju samo na paštetu, skuvaju ga do raspada kostiju. x puta sam se tako zamalo zadavio kada sam jeo klena kog sam upecao a pržila mi baba.
nije tako dramatično iskustvo, više je skeri pogledati klešta od pola metra. kad ti jednom siđu u grlo pod svetlom one lampe na čelu ORL efendije, cela operacija vađenja kosti traje 2 sekunde. bukvalno ne stigneš da zineš ko konj a kost već napolju. nije strašno nimalo sem što je ceo setting kao u viktorijanskom hororu čarlsa dikensa.
nije tako dramatično iskustvo, više je skeri pogledati klešta od pola metra. kad ti jednom siđu u grlo pod svetlom one lampe na čelu ORL efendije, cela operacija vađenja kosti traje 2 sekunde. bukvalno ne stigneš da zineš ko konj a kost već napolju. nije strašno nimalo sem što je ceo setting kao u viktorijanskom hororu čarlsa dikensa.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°36
Cousin Billy wrote:Da da, uvek na stolu pored ribe imam hleb za svak slučaj, iako u principu ne jedem hleb uz ribu - krompir mi je dovoljan.
Drži lebac ali oprezno sa drugarima za stolom, znaju da budu i štetočine Moji su prvih tridesetak sekundi udarili na zajebanciju, kad su vidjeli da ja ne mogu da udahnem havu i da se gušim, jedan je uspaničeno krenuo da me šakom udara po leđima, ko da sam se bombonom zadavio. A šaka ko lopata, oplavio me i desetak dana sam osjećao posledice terapije.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°37
malo sam saosećao, a malo se slatko smejao čitajući unazad postove
pa žvaćite, ne gutajte, zaboga (pu, pu, nadam se da se neće i meni desiti, do sada je korica hleba završavala posao u par retkih prilika)
realno, svaka riba - osim mrene i ugora (a i to može, zavisi od veličine ribe) - može da se spremi u komadima i da bude bezbedna i laka za jelo u smislu kostiju. čak i štuka i bucov, bar iz mog iskustva. najgore su granične veličine - kad je prevelika za narezivanje, a premala za ručno vađenje.
pa žvaćite, ne gutajte, zaboga (pu, pu, nadam se da se neće i meni desiti, do sada je korica hleba završavala posao u par retkih prilika)
realno, svaka riba - osim mrene i ugora (a i to može, zavisi od veličine ribe) - može da se spremi u komadima i da bude bezbedna i laka za jelo u smislu kostiju. čak i štuka i bucov, bar iz mog iskustva. najgore su granične veličine - kad je prevelika za narezivanje, a premala za ručno vađenje.
_____
zvona i praporci
- Post n°38
Ugora uhvatiš za "vrat", stisneš i svučeš kosti ka repu.
Tako deo kod glave ostane bez kostiju, ali ih je više kod repa pa možeš da biraš šta jedeš i kome daješ.
Tako deo kod glave ostane bez kostiju, ali ih je više kod repa pa možeš da biraš šta jedeš i kome daješ.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°39
dimitrije iz čakova wrote:malo sam saosećao, a malo se slatko smejao čitajući unazad postove
Poprečni rezovi i soljenje pola sata prije prženja rade poso i kod koščatih deverika, babuški, škobalja i ostalog bjelila. A ja volim te ribe, naročito u periodu od novembra do februara i kad ih ja pripremam zaista nema problema. Tad smo se zapili u kafani, drugar donio par klijenova čakijaša i već pripitog gazdu ubijedio da nam ih pripremi, poželio gastarbajter ribe sa lokalne rječice, znaš ti otkad ja to nisam jeo i slične emotivne ucjene. Ovaj ih uvaljane u oštro brašn ispržio i opako dobro su mirisali i izgledali, meni popustio oprez i umalo da stradam.
Mrena mi je omiljena za lov ali i riba koju jedem samo kad je neko drugi priprema, ja to izbjegavam. Kako starim, sve više mi se sviđa, šljivar, deverika i babuška, a izbjegavao sam ih od prošlog milenijuma. Skroz uporedivo sa pihtijama i godinama.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°40
Kod mene obrnuto, kako idu godine sve manje podnosim recnu ribu generalno. Sa 20 sam je voleo skoro isto (dobro, ne bas...) kao morsku. Izvinjavam se na nestrucnoj upadici
A pihtije nemo' neko ni na grob da mi don'o
- Post n°41
Mór Thököly wrote:
+1
Mrzim pohtoje i ne kapiram kako neko to moze da voli, niti zasto me cudno gledaju kada doticne odbijem.
- Guest
- Post n°42
Filipenko wrote:Mór Thököly wrote:
+1
Mrzim pohtoje i ne kapiram kako neko to moze da voli, niti zasto me cudno gledaju kada doticne odbijem.
- Post n°44
Mór Thököly wrote:Lol
Valda "pehteje"
Holodec
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°45
uh pehteje... mljac
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°46
Poznatije kao
https://www.syntages-mageirikis.eu/orektika-kai-santouits/pixti.php
Πηχτή, grčki specijalitet
https://www.syntages-mageirikis.eu/orektika-kai-santouits/pixti.php
_____
#FreeFacu
- Post n°48
jebite se, nisam ove godine jela pihtije, samo jednom kupila neke otužne u univeru (kao jerry ketering, i još groznije u maksiju), sad hoću da izgorim
- Post n°49
ja na pijaci imam super pihtije tokom zime i telece i svinjske
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°50
bogu hvala uspostavljeno je snabdevanje pihtijama, posebno od korone naovamo, svako može da nađe dobavljača sa robom po ukusu.
_____
#FreeFacu