Beogradski restorani
- Post n°176
Re: Beogradski restorani
Nisam dugo bio, možda Grešni Miloje još radi.
- Post n°177
Radi
KMN
+381 11 3285591
https://maps.app.goo.gl/grqsbmz6T5qLoxsw7
KMN
+381 11 3285591
https://maps.app.goo.gl/grqsbmz6T5qLoxsw7
- Post n°178
I ovaj bi trebao da je dobar
BAUK domaća kuhinja
+381 63 7044428
https://maps.app.goo.gl/YbNAWxjVD3aFYMjY9
BAUK domaća kuhinja
+381 63 7044428
https://maps.app.goo.gl/YbNAWxjVD3aFYMjY9
- Post n°179
паће wrote:Не не, нисам мислио на кухињице, него на баш оно праве експрес ресторане са капацитетом.
ima jedan u Ikei
![Beogradski restorani - Page 8 4101625831](/users/2716/24/80/24/smiles/4101625831.gif)
- Post n°180
Frile wrote:паће wrote:Не не, нисам мислио на кухињице, него на баш оно праве експрес ресторане са капацитетом.
ima jedan u Ikei
Де баш тамо... цркнеш од глади док га склопиш.
_____
with modem on UPS, I will have wife even when power goes down.
нама је потребно да ви будете на робији.
- Post n°181
Могли бисмо да саставимо 1 списка са знацима упозорења (да важи и за гледатеље са јефтинијим улазницама, нпр. ван Београда). Оно типа не улазити и не наручивати ништа тамо где је
- јеловник искључиво на енглеском
- декорација урађена људски а на јеловнику нека чудна имена за која као треба однекуд да знамо
- важи и за називе на српском, оно типа чувена бабушничка љутеница за коју се још од прошле године зна да је одувек била чувена а дотле никад чуо
- колозетска врата се отварају на шифру
- има чискејк ал' нема ништа са сиром
- немају пиво него држе програм те и те пиваре
- јеловник искључиво на енглеском
- декорација урађена људски а на јеловнику нека чудна имена за која као треба однекуд да знамо
- важи и за називе на српском, оно типа чувена бабушничка љутеница за коју се још од прошле године зна да је одувек била чувена а дотле никад чуо
- колозетска врата се отварају на шифру
- има чискејк ал' нема ништа са сиром
- немају пиво него држе програм те и те пиваре
_____
- Post n°182
Sve ostalo na stranu (da ne komentarišem sad bojkot restorana jer ti predlaže nešto novo i nepoznato), ali jedini restoran sa šifrom za WC koji sam ikada čuo u Srbiji je McDonalds i to pre tipa 10-15 godina.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°183
Овде већ два - Рене(санса) на корзоу (други део назива је другим фонтом у другом реду, пола људи га зову Рене) и сад и хотел Војводина.
А и пре десетак година је тога било, уз рачун добијеш и шифру за пишање. Јер једини веце на штрафти не ради већ деценијама, а нико од њих не жели да постане јавни пишоар. То је мени знак да су на сувише добром месту и да их заболе за „дођите нам опет“, сваког се минута рађа по један.
А и пре десетак година је тога било, уз рачун добијеш и шифру за пишање. Јер једини веце на штрафти не ради већ деценијама, а нико од њих не жели да постане јавни пишоар. То је мени знак да су на сувише добром месту и да их заболе за „дођите нам опет“, сваког се минута рађа по један.
_____
- Post n°184
Bože dragi.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°185
А за то ново и непознато, то ти је кад опа кад тропа. „Домаћин“ из оне друге теме са сличним називом је имао некакву „Бечкеречку тајну“, нешто типа мућкалице, измислио кувар, пробали, одлично. Домаћин у међувремену пропо, више им ни кетеринг не иде као пре, трећи већ кувар, оно нестало са јеловника. Ал' га је моја госпоја по сећању изреверзинжењеринговала, и и даље је одлично. Она је сад чувар тајне.
А има и оно да измисле нешто, па испадне само скупо, не баш и добро. Немам проблем с тим, него са ставом „шта, ниси чуо за ~~~!?“. Па нисам чуо, а то што се ви фолирате да је то не знам колико стари и познат рецепт, то мачку о реп.
А има и оно да измисле нешто, па испадне само скупо, не баш и добро. Немам проблем с тим, него са ставом „шта, ниси чуо за ~~~!?“. Па нисам чуо, а то што се ви фолирате да је то не знам колико стари и познат рецепт, то мачку о реп.
_____
- Post n°186
Sad me zanima ta tajna!
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°187
Не верујем да ће госпоја одати... ал' покушаћу једном да ухватим тренутак кад буде расположена.
_____
- Post n°188
паће wrote:Могли бисмо да саставимо 1 списка са знацима упозорења (да важи и за гледатеље са јефтинијим улазницама, нпр. ван Београда). Оно типа не улазити и не наручивати ништа тамо где је
zzzzzzzzzzzzzzz
Predmnijevam da si ti sâm na spisku nekih restoracija.
"Onaj davez s bradom, onaj sto trazi karanfil za so, biber i tucanu papriku pa kuka kad nema cackalica, uglomerom meri uglove na kockama na stolnjaku, a kada ga mi lijepo pitamo: ´Slusaj, momci, ovaj, jel sve u redu, sta to mjeris kocke, zivota ti?´, a on brezobrazan. ´Nisu kocke no kvadrati!´ pa zakera pivo od pola litre kô da je zidar..."
Nego, sve mi se nesto mota p oglavi scena gasenja pozara. Mislim, posle onog skeca Rikija Zervaisa. "Sad nije vise retarded sad je challenged. po voukovskom JUS-u, i jednom se neko dete dailo na plazi, dodju spasioci, kamo retarded, a ne, on je challenged, protestuje majka,i dok se dogovorise, udavi se debilce"; e, u tom pravcu, ako su vatrogasci iygovorili nesto kako ne treba, ti si jamacno to precutao i tek posle kada su namotali svoje creva i spakovali smrkove i slozili merdevine, onda si pripalio cigar duhana i rekô: "Mȍre, imali su srece da se nisam naljutio, inace bih ih tabao dok mi ne nauce kako treba...!"
A inace - nema sanse da je negde jelovnik SAMO na engleskom. To si izmislio. Inace je zabavno kako na engleski prevode "kajmak", "sprza", "topal djubal" i slicno, ali za to uvek angazuju jetrve i pasenoge s Filoloskog.
- Post n°189
tanjajedaska wrote:паће wrote:Могли бисмо да саставимо 1 списка са знацима упозорења (да важи и за гледатеље са јефтинијим улазницама, нпр. ван Београда). Оно типа не улазити и не наручивати ништа тамо где је
zzzzzzzzzzzzzzz
A inace - nema sanse da je negde jelovnik SAMO na engleskom. To si izmislio.
Мора да си ме побркала с неким, или сасвим сама. Ја не зајебавам келнере, за све то су криве газде а не они.
А јеловник САМО на енглеском сам држао у рукама. После сам чуо да тај газда то има и на српском, само нисам знао да треба да тражим (!), или да погледам на другим столовима, као што иначе чиним са пепељаром кад је не затекнем на свом столу а има је на неком празном. Тај исто троши већ четвртог кувара, и сваки следећи пут је све горе али зато скупље. Последњи бисер су биле жилаве (!) палачинке са једва једном кашичицом нутеле, 700 динџи пар. Па јеботе ниси на Калемегдану него на Зеленом пољу, километар до кукуруза.
Цетерум цензео, где мој пасош и мој језик нису добродошли, нису добродошле ни моје паре.
Ал' нисам начео тему зато да кукам, него да чујем на шта још обратити пажњу, мој почетни списак је сигурно кратак.
_____
- Post n°190
паће wrote:Овде већ два - Рене(санса) на корзоу (други део назива је другим фонтом у другом реду, пола људи га зову Рене) и сад и хотел Војводина.
![Beogradski restorani - Page 8 8s4g8o](https://i.imgflip.com/8s4g8o.jpg)
Inače, pukotina koja je brecnula na meni još prije petnaestak godina dodatno se proširila tvojim postom. Piše mi se i sastavlja spisak koji je bliska rodbina ovom tvom. Moram prvo da to hronološki poredam, od prvog udara od kog se i ukazala pukotina pa do ong što se trenutno zbiva. Dug je i trebaće mi vremena da ga uradim kako zamišljam i planiram ali naći ću.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°191
Боравио сам скоро у Београду и само једна опаска гледе ресторана - нисте ни свесни шта имате.
- Post n°192
No Country wrote:Боравио сам скоро у Београду и само једна опаска гледе ресторана - нисте ни свесни шта имате.
То већ не бих ширио на ону сељачку тему, јер тамо шта је ваљало убрзано пропада. Већ поменути „Домаћин“, па онда „Банатска кућа“, где више ама никаквог јемства нема да ће клопа бити свежа, џаба што је одлично спремљена кад не знаш пре колико дана... У „Каштелу“ измишљају бесне глисте са улазом, у „Занатлију“ не вреди ићи ако мислиш да разговараш с неким јер је музику немогуће утулити, чак ни у по бела дана...
Већина тих што тихо пропадају или су већ затворили гине од мањка посете, напросто нема довољно људи који би дошли да поједу нешто. Ту остају два решења - једно је скраћење јеловника, као што то одлично ради сплав „Талија“ на Нбгу (оверено 2019. и не знам како је данас), или да си кафана на заказивање, значи само за журке, прославе и даће, као што је овде „Бечкерек“ (код Фабрике станице) а има их још неколико по граду. То опет значи да је и особље д бест ов прекаријат, па како вам се заломи.
_____
- Post n°193
No Country wrote:Боравио сам скоро у Београду и само једна опаска гледе ресторана - нисте ни свесни шта имате.
Hvala Vučiću
- Post n°195
Potvrdjujem paćetovu priču o jelovniku samo na engleskom.паће wrote:tanjajedaska wrote:
A inace - nema sanse da je negde jelovnik SAMO na engleskom. To si izmislio.
Мора да си ме побркала с неким, или сасвим сама. Ја не зајебавам келнере, за све то су криве газде а не они.
А јеловник САМО на енглеском сам држао у рукама.
![Beogradski restorani - Page 8 Img_5610](https://i.servimg.com/u/f69/20/17/61/81/img_5610.jpg)
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°196
Otvorili mi u polukomšiluku korejski restoran Mi-Đa. Stigla klopa za 20 minuta, odličan korejski roštilj i svinjski stomak u kimčiju, odlično uz pivo. Drže Srbin i žena kinesko-korejskog roda, reklamiraju se da prave kućnu hranu iz Koreje, ne znam kako to izgleda ali ako ovako jedu kod kuće - dobro je.
Još uvek sve to gasim pivom, sledeći put ću im reći da slobodno zaljute kao kod kuće.
Još uvek sve to gasim pivom, sledeći put ću im reći da slobodno zaljute kao kod kuće.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°197
паће wrote:А за то ново и непознато, то ти је кад опа кад тропа. „Домаћин“ из оне друге теме са сличним називом је имао некакву „Бечкеречку тајну“, нешто типа мућкалице, измислио кувар,...
One Eyed Bob wrote:Sad me zanima ta tajna!
паће wrote:Не верујем да ће госпоја одати... ал' покушаћу једном да ухватим тренутак кад буде расположена.
![Beogradski restorani - Page 8 E7004913](https://i.servimg.com/u/f95/19/19/98/77/e7004913.jpg)
Елем, крене од запршке па додаје месо (мислим да је без лука и паприке, само оно шаргарепа зелен), тиквице, ситнији љуштени парадајз (из лименке или који већ има), шампињоне - месо сечено на коцке отприлике 30мм, тиквице на режњеве (види се на слици), ова два напола. Од зачина дође пред крај доста босиљка. Ово та тране је пиринач.
Крчка се отприлике као гулаш, скоро без воде.
Толико сам успео знања да отмем, а ти ако се из овог снађеш, снашао си се.
_____
- Post n°198
Hvala Paće sa zakašnjenjem, deluje super!
Bili danas u Našoj Marini, na Dunavcu. Najbolje čuvana mala tajna Palilule, old skul mehana za čamdžije i bajkere, imaju i ribu i meso i kuvano, a gazde su sjajni ljudi, bajkerski par. Odemo tamo jednom u pola godine na smuđa i deveriku i uvek se lepo provedemo i naslušamo o putovanjima u Gruziju, Anadoliju, usputnim bircuzima i planinskim prevojima. Ko voli imaju škembiće na tri načina, to im je tradicija.
Bili danas u Našoj Marini, na Dunavcu. Najbolje čuvana mala tajna Palilule, old skul mehana za čamdžije i bajkere, imaju i ribu i meso i kuvano, a gazde su sjajni ljudi, bajkerski par. Odemo tamo jednom u pola godine na smuđa i deveriku i uvek se lepo provedemo i naslušamo o putovanjima u Gruziju, Anadoliju, usputnim bircuzima i planinskim prevojima. Ko voli imaju škembiće na tri načina, to im je tradicija.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°199
Imamo li nekog insajdera na "Eat Belgrade" konferenciji? Većinu sadržaja bih pohodio, a ovaj događaj dolazi baš u trenutku nekih bitnih životnih odluka, a jedna od njihovih posledičnosti je i veće okretanje ka kuhinji i kuvanju kao takvom. No, cena od 5k je stvarno previsoka, pa ako neko ima neku "alternativu", ne bilo mu zapoveđeno da se javi...
- Post n°200
mstislaw wrote:Imamo li nekog insajdera na "Eat Belgrade" konferenciji? Većinu sadržaja bih pohodio, a ovaj događaj dolazi baš u trenutku nekih bitnih životnih odluka, a jedna od njihovih posledičnosti je i veće okretanje ka kuhinji i kuvanju kao takvom. No, cena od 5k je stvarno previsoka, pa ako neko ima neku "alternativu", ne bilo mu zapoveđeno da se javi...
Брт ако напишеш „алтернатива“, понудиће ти нешто за 7к. Треба наћи баш алтернативу.
_____