Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Јанош Винету

Rat u Ukrajini - Page 23 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Јанош Винету Thu Nov 17, 2022 5:48 pm

Није ми јасно што су њима судили, осим по командној одговорности Гиркину пошто је тада био министар одбране ДНР. 

Из телефонских снимака тих ополченаца што су гађали се види да нису никога консултовали из виших командних ланаца него су радили по сопственом нахођењу.
    А и ко зна где су ти ополченци са снимка, да ли су уопште живи.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.

Post by MNE Thu Nov 17, 2022 6:26 pm

a i gdje je odgovornost ukrajinske kontrole leta koja je znala da je par dana prije toga tuda oboren ukrajinski transportni avion na sličnoj visini
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Nov 17, 2022 6:33 pm

Nije nigde, osim ako ne misliš da je trebalo da Buk raketi odrede drugačiji koridor.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Nov 17, 2022 6:36 pm

MNE wrote:a i gdje je odgovornost ukrajinske kontrole leta koja je znala da je par dana prije toga tuda oboren ukrajinski transportni avion na sličnoj visini

Ma, farsa, holandski tužioci nisu naveli motiv zbog kog bi Rusi pucali na avion.

Prvo je na sve načine pokušano da se obaranje svali na ukrajinsku PVO. Kad su svi ruski dokazi o tome razbucani, kad se ispostavilo da se sam Strelkov pohvalio obaranjem aviona i da je brisanje objave u kojoj je to uradio bilo beskorisno, onda se počelo sa bacanjem krivice na ukrajinsku i evropsku kontrolu leta.

Danas sam kao proruski argument vidio i ovo potezanje njihovog motiva za obranje, pa motiv je bio što su mislili da se radi o ukrajinskom avionu, sam Strelkove je čak i naveo tip aviona koji su oborili.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Filipenko

Post by Filipenko Thu Nov 17, 2022 7:50 pm

Dobro, i ti sada mislis da zbog toga sto je neko s radoscu objavio da je oboren avion (pri cemu i nije znao tacno o kom se avionu radi) njega treba na robiju? Gde je tacno njegova krivica, je li on ispalio raketu na avion ili naredio da se ispali? Mislim, helou, zona ratnih dejstava je u pitanju.

Ovde su ljudi poprilicno hagovani i pogubili su koncepte pravosudja u korist nekih imaginarnih teorija o vrednostima. Tako sada nije bitno da li je neko kriv za nesto, bitno je samo da se ispale osude, sa pricom da ce zrtve dobiti pravdu ili da ce pravda biti zadovoljena.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Nov 17, 2022 7:55 pm

Filipenko wrote:Dobro, i ti sada mislis da zbog toga sto je neko s radoscu objavio da je oboren avion (pri cemu i nije znao tacno o kom se avionu radi) njega treba na robiju? Gde je tacno njegova krivica, je li on ispalio raketu na avion ili naredio da se ispali? Mislim, helou, zona ratnih dejstava je u pitanju.

Ovde su ljudi poprilicno hagovani i pogubili su koncepte pravosudja u korist nekih imaginarnih teorija o vrednostima. Tako sada nije bitno da li je neko kriv za nesto, bitno je samo da se ispale osude, sa pricom da ce zrtve dobiti pravdu ili da ce pravda biti zadovoljena.

Na sud?

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.

Post by MNE Thu Nov 17, 2022 10:49 pm

Cousin Billy wrote:Nije nigde, osim ako ne misliš da je trebalo da Buk raketi odrede drugačiji koridor.
    ovaj, posao kontrole leta je da zabrani let kroz zonu koja nije sigurna za let, nevezano da li je u pitanju rat, vanzemaljci ili neka treća viša sila

e sad što se mene tiče ja imam i osnovanu sumnju da su Ukrajinci(odnosno oni koji su im to naredili/odobrili) smišljeno poslali transportni avion da bi se ovi majmuni primili kad ga obore i da idući put i ne gledaju kad ovi pošalju i civilni istom tom rutom
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Nov 17, 2022 11:03 pm

to je toliko komplikovan plan da je potpuno siljast

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Nov 17, 2022 11:04 pm

mislim das nekim cobanima da samo pucaju rakete i onda se desi ovo.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Nov 17, 2022 11:22 pm

- Bio je veliki pritisak na Poljsku da objavi da je u pitanju napad Rusije, to je rekao premijer i to bi značilo potpuno drugačiju dinamiku dešavanja kod nas i u svetu - rekao je Arkadijuš Mularčik, zamenik ministra spoljnih poslova Poljske u emisiji Signali dana.

disident

Post by disident Sat Nov 19, 2022 12:12 pm

Ovaj clanak je remek delo, prirucnik kako se radi propagandi tj novinarski posao 
    https://www.bbc.com/news/world-europe-63676446

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Notxor

Post by Notxor Sat Nov 19, 2022 1:10 pm

Nikako ne može naslov sa znakom pitanja, a sam tekst se čita kao nekoliko slepljenih twitova bez kraja i početka.

BBC propo

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Jack Palance

Post by Jack Palance Sun Nov 20, 2022 12:07 am

Ukrajinci izgleda ne misle da sad stanu na Dnjepru. Neki su već na drugoj strani.

_____
    Činjenica da se između Rusije i Srbije nalazi Ukrajina je dokaz da imamo više sreće nego pameti!
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Nov 20, 2022 12:34 am

Jack Palance wrote:Ukrajinci izgleda ne misle da sad stanu na Dnjepru. Neki su već na drugoj strani.

Budale, ne gl3daju Happy.
    Roger Sanchez

Post by Roger Sanchez Mon Nov 21, 2022 4:35 pm

Bilo je već par puta glasina o tome, osim diverzanata nema smisla da iko ide preko.
    Del Cap

Post by Del Cap Tue Nov 22, 2022 1:03 pm

Niz

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Nov 22, 2022 1:15 pm

Pa nije bas lako sloziti se sa ovim

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Nov 22, 2022 1:18 pm

Mislim, first things first.

Sto se tice ostalog...moglo bi se svasta reci o ucescu totalno nacionalistickih snaga u 5.oktobru recimo. Na primer setimo se odobravajucd naslovne strane Pogleda na primer.

Interesantna je teza o paralelnim i isprepletanim gradjanskim i etnickim nacionalizmima. Ne da je tu Ukrajina nesto posebno.
    Cowboy

Post by Cowboy Tue Nov 22, 2022 2:01 pm

fikret selimbašić wrote:
    MNE wrote:a i gdje je odgovornost ukrajinske kontrole leta koja je znala da je par dana prije toga tuda oboren ukrajinski transportni avion na sličnoj visini

Ma, farsa, holandski tužioci nisu naveli motiv zbog kog bi Rusi pucali na avion.

Prvo je na sve načine pokušano da se obaranje svali na ukrajinsku PVO. Kad su svi ruski dokazi o tome razbucani, kad se ispostavilo da se sam Strelkov pohvalio obaranjem aviona i da je brisanje objave u kojoj je to uradio bilo beskorisno, onda se počelo sa bacanjem krivice na ukrajinsku i evropsku kontrolu leta.

Danas sam kao proruski argument vidio i ovo potezanje njihovog motiva za obranje, pa motiv je bio što su mislili da se radi o ukrajinskom avionu, sam Strelkove je čak i naveo tip aviona koji su oborili.

Zivo me interesuje sta pijana gomila sa raketnim sistemom pored rostilja i votke prvo pomisli kada vidi avion, na radaru ili golim okom.

Pazi molim te, trazi se motiv. Kao da u svemu ostalom ima logike.
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Nov 23, 2022 12:33 pm

Džonson prozvao Nemce da su u početku navijali da Rusi brzo završe posao, a Francuze da su do zadnjeg trenutka odbijali da poveruju da će Putin napasti.

Transkript:

QUEST: In G7 leaders' meetings, did you find different countries were to quote a predecessor of yours, "Don't go wobbly."

JOHNSON: This thing was a huge shock, right? We were all taken, I mean, we could see the Russian battalion tactical groups massing, but different countries had very different perspectives. I mean, being no doubt that the French were in denial right up to the last moment.

The Germans for all sorts of sound economic reasons really didn't want it to -- you know, they were -- I'll tell you a terrible thing. The German view was at one stage that if it was going to happen, which would be a disaster, then it were better for the whole thing to be over quickly and for Ukraine to fold.

And I couldn't support that. You know, I thought that was a disastrous way of looking at it. But I can understand why they thought and felt as they did.

I never the Italians, again, massively dependent on Russian hydrocarbons at one stage simply saying, you know, that they would be unable to support the position we were taking.

But then what happened was, everybody -- Germans, French, Italians, everybody, Joe Biden, saw that there was simply no option, because you couldn't negotiate with this guy. That's the key point. That's where the logic all breaks down when people called for a negotiated solution. There is no deal. He's not offering one. He doesn't even want one --

QUEST: Which takes me to --

JOHNSON: And Zelenskyy isn't in a position to do one. His people wouldn't let him.
    https://transcripts.cnn.com/show/qmb/date/2022-11-22/segment/01
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Nov 23, 2022 12:38 pm

Pa dobro, vrv je istina
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Nov 23, 2022 12:47 pm

Pricalo se to i ranije, mada ne sa ovako visokog mesta.

Doduse, treba imati u vidu i da je to Dzonson.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Wed Nov 23, 2022 12:51 pm

Erős Pista wrote:Pricalo se to i ranije, mada ne sa ovako visokog mesta.

Doduse, treba imati u vidu i da je to Dzonson.

Treba imati u vidu i ponašanje Njemačke, ne samo u prvim danima invazije kad je sve izgledalo da i oni čekaju pad Ukrajine za par dana već i deceniju i kusur unazad.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Nov 23, 2022 12:54 pm

Sve što je rekao deluje tačno, i to smo i gledali svojevremeno - nije ništa epohalno rekao i nije narušio diplomatski bonton imenujući i citirajući ljude koji su još na funkcijama.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Nov 23, 2022 1:00 pm

Ma slazem se. U sustini znali smo sve ovo. Jedino je moguce da niko nije bas eksplicitni rekao to sto Dzonson kaze, ali da im je to bio stav vec je bilo jasno.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 8:15 am