Rusija i sve vezano za nju
- Post n°726
Re: Rusija i sve vezano za nju
Postoji samo jedna bitna zemlja.koja nekako pokusava da nas ugura na taj zapad i to je trenutno nas najveci prijatelj/najmanji neprijatelj (ukljucujuci u tu racunicu i nas same)
- Post n°727
A reqlno isto vazi i za mart 41
- Post n°728
kondo wrote:@notxor
to i jeste problem, što ih pustiš da te prikazuju kao severnu koreju ili nekakav nacistički gulag. ljudi dođu sa spremnim scenarijom koji su dobili na 85 albert embankment a ti si u fazonu izvolte, kako da ne, samo se vi raskomotite. isto ko i ovaj BBC ortak što je napravio 30 minuta o srbiji zemlji putina a isto tako je mogao na napravi dokumentarac sa deksi malom vranjankom, andrejem nosovim, ruskim aktivistima u krokodilu, maločas ovde pomenutim šormazom i ankl bilijem dok vrti stopicu vinske čaše sa malvazijom sa fruške.
mi živimo u većoj diktaturi od rusije čim ovde niko ali ama baš niko nije polomio pičku tom liku, koji je uz sve gadosti preko naših leđa inkasirao barem 50k funti za taj uradak. ne pičku nego ka oplavio kao vola u kupusu, gepekovao i izbacio na beton na ulazu na međunarodne polaske na surčinu, uz SMS ambasadorki da je došlo do nesporazuma.
od 27.3.1941 do danas, sa englezima se sve zna, ali mi i dalje ne znamo kako.
kondo wrote:verovatno je pride i jebo nešto, besplatno, ako je ostao duže od 24h u srbiji
Tako je. Full surplus enjoyment na račun srpskog naroda.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°729
Летећи Полип wrote:kondo wrote:@notxor
to i jeste problem, što ih pustiš da te prikazuju kao severnu koreju ili nekakav nacistički gulag. ljudi dođu sa spremnim scenarijom koji su dobili na 85 albert embankment a ti si u fazonu izvolte, kako da ne, samo se vi raskomotite. isto ko i ovaj BBC ortak što je napravio 30 minuta o srbiji zemlji putina a isto tako je mogao na napravi dokumentarac sa deksi malom vranjankom, andrejem nosovim, ruskim aktivistima u krokodilu, maločas ovde pomenutim šormazom i ankl bilijem dok vrti stopicu vinske čaše sa malvazijom sa fruške.
mi živimo u većoj diktaturi od rusije čim ovde niko ali ama baš niko nije polomio pičku tom liku, koji je uz sve gadosti preko naših leđa inkasirao barem 50k funti za taj uradak. ne pičku nego ka oplavio kao vola u kupusu, gepekovao i izbacio na beton na ulazu na međunarodne polaske na surčinu, uz SMS ambasadorki da je došlo do nesporazuma.
od 27.3.1941 do danas, sa englezima se sve zna, ali mi i dalje ne znamo kako.kondo wrote:verovatno je pride i jebo nešto, besplatno, ako je ostao duže od 24h u srbiji
Tako je. Full surplus enjoyment na račun srpskog naroda.
da bre još smo mu sanirali depresiju na tri dana tako što se proveo kao bubreg u loju i još nam pride surduknuo i dobio bonus od šefa
prvi englezi koji su u leto '99 dolazili u beograd su pisali o tome da u engleskoj to ne bi bilo moguće da su zamenjene uloge a oni došli tamo 2 nedelje posle rata, da niko ne obraća pažnju na njih, ne dao bog da ih oštemuje
ma mi smo budale ukratko
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°730
Po toj logici kako bi trebalo da se provede neko iz Beograda u Sarajevu ili Pristini?
Vrv bi momentalno trebalo da spale
- Post n°731
Президент России на концерте в Лужниках: «Сейчас идет бой на наших исторических рубежах»
Сегодня, 16:45
В Москве на стадионе «Лужники» проходит праздничный митинг-концерт в честь Дня защитника Отечества. Мероприятие открыл актер Владимир Машков. Перед собравшимися выступил президент Российской Федерации Владимир Путин.
Глава государства поздравил россиян с наступающим праздником – Днем защитника Отечества. Он отметил, что защитниками Отечества с полным правом можно назвать не только военнослужащих, но и тех, кто помогает им в тылу, кто поддерживает их – это и медики, и сотрудники предприятий военной промышленности, и работники транспорта, и даже российские дети, которые пишут письма находящимся в зоне спецоперации военнослужащим. Президент отметил, что весь народ является защитником Отечества.
Прямо сейчас идет бой на наших исторических рубежах за наших людей, его ведут такие же мужественные бойцы, которые здесь сейчас стоят рядом с нами
- заявил глава государства.
Путин опять напомнил, что сейчас Россия защищает не только свои интересы, но и своих людей, культуру, язык, территории.
Когда мы вместе, нам нет равных. За единство российского народа! Ура!
- сказал Путин.
Глава государства пожал руки присутствующим на митинге российским военнослужащим – участникам специальной военной операции. На митинге присутствовало большое количество участников спецоперации, в том числе и бойцы недавно вошедших в состав ВС РФ Народных милиций Донецкой и Луганской Народных Республик.
- Post n°732
Ne znam samo sta neko iz Tatarstana ima sa tim. Sa drzavnim interesima mozda i ima, alisa ovim - tesko.
- Post n°733
Aus Mariupol verschleppte Kinder werden auf die Bühne gezerrt und genötigt, sich bei „Onkel Yurij“ zu bedanken der sie „gerettet hat“. Von was? Von ihren Eltern, ihrer Familie, ihrem Leben. Eine ganz neue Dimension des Bösen. pic.twitter.com/XrDFSXQHh5
— Yuliya Seidel (@JuliaSeidel17) February 22, 2023
- Post n°734
Mene malo podseti na jednu Livenovu (D) lekciju, o Rusiji u 1917. i demoralizaciji obične vojske odnosno nemogućnosti vlasti (carske i građanske) da u nacionalnim tonovima efektivno oboji rat, da linija fronta (tamo negde Riga, Viljnus, Ternopolj, Karpati, Bug, šta več) nema veze sa ruskim nacionalnim imaginarijumom (rascep imperijalnog i nacionalnog) tj da se ne brane Smolensk, Moskva, Petrograd i neka "sveta" mesta.
- Post n°736
Mór Thököly wrote:Po toj logici kako bi trebalo da se provede neko iz Beograda u Sarajevu ili Pristini?
Ne, nego bi trebalo da vaspostave ustavni poredak ("Niko nema pravo da prizna ili potpise kapitulaciju, predaju ili okupaciju Jugoslavije, niti bilo kog pojedinog njenog dela") privremeno razoren unutrasnjim pobunama, disciplinuju lokalno stanovnistvo, kazne odgovorne za razaranje zemlje koji im budu dostupni na tim teritorijama i upregnu lokalce u tockove napretka ka boljoj buducnosti. Sta mi imamo da se pravdamo pobunjenicima, ustanicima i nacionalistickim banditima?
To je stav koji bi zapadnjak imao u takvoj hipotetickoj situaciji.
- Post n°737
A koja je to okupacija bila?
- Post n°738
kondo wrote:to i jeste problem, što ih pustiš da te prikazuju kao severnu koreju ili nekakav nacistički gulag. ljudi dođu sa spremnim scenarijom koji su dobili na 85 albert embankment a ti si u fazonu izvolte, kako da ne, samo se vi raskomotite. isto ko i ovaj BBC ortak što je napravio 30 minuta o srbiji zemlji putina a isto tako je mogao na napravi dokumentarac sa deksi malom vranjankom, andrejem nosovim, ruskim aktivistima u krokodilu, maločas ovde pomenutim šormazom i ankl bilijem dok vrti stopicu vinske čaše sa malvazijom sa fruške.
To i nisu novinari, nego političari ili najmanje aktivisti.
Osnovno pravilo tj. saslušati i drugu stranu je potpuno nestalo, a ako nema dijaloga u novinama zašto bi ga bilo u društvu.
Čak i tzv. slobodnim medijima vest iz HNovog je: Danica Crnogorčević, Beogradski sindikat, Litije, a nije vest da su svi direktori škola žene, najčešće sa po 2 prezimena (manje više sve žene u CG sa nekakvom karijerom ne menjaju prezime posle udaje, već dodaju još jedno), da radionice drže Marija Ratković i šmeker devojka Radmila Petrović.
Inače, ok je ovaj tekst Mašinog brata, ali nije ništa više od toga.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°739
Da, ne znam zašto nije vijest da je Srbija jedna progresivna država jer ima lezbijku za premijerku, ili da je HDZ jedna progresivna stranka jer je jedina dala dvije žene na vodeća mjesta: premijerku 'kud Ivo (Sanader) tud i ja' i predsjednicu 'nije bilo jogurta'.Notxor wrote:kondo wrote:to i jeste problem, što ih pustiš da te prikazuju kao severnu koreju ili nekakav nacistički gulag. ljudi dođu sa spremnim scenarijom koji su dobili na 85 albert embankment a ti si u fazonu izvolte, kako da ne, samo se vi raskomotite. isto ko i ovaj BBC ortak što je napravio 30 minuta o srbiji zemlji putina a isto tako je mogao na napravi dokumentarac sa deksi malom vranjankom, andrejem nosovim, ruskim aktivistima u krokodilu, maločas ovde pomenutim šormazom i ankl bilijem dok vrti stopicu vinske čaše sa malvazijom sa fruške.
Osnovno pravilo tj. saslušati i drugu stranu je potpuno nestalo, a ako nema dijaloga u novinama zašto bi ga bilo u društvu.
Čak i tzv. slobodnim medijima vest iz HNovog je: Danica Crnogorčević, Beogradski sindikat, Litije, a nije vest da su svi direktori škola žene, najčešće sa po 2 prezimena (manje više sve žene u CG sa nekakvom karijerom ne menjaju prezime posle udaje, već dodaju još jedno), da radionice drže Marija Ratković i šmeker devojka Radmila Petrović.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°741
Lezbejka premijerka je itekako bila vest kad je stupila na položaj, kao što je tema ozbiljnog teksta koliko ona ništa nije uradila na tom mestu tj. ako tako baš voliš - nema progresije, upravo suprotno od primera iz najzabačenije primorske provincije koje sam ja nabrojao.
_____
- Post n°742
Notxor wrote:Lezbejka premijerka je itekako bila vest kad je stupila na položaj, kao što je tema ozbiljnog teksta koliko ona ništa nije uradila na tom mestu tj. ako tako baš voliš - nema progresije, upravo suprotno od primera iz najzabačenije primorske provincije koje sam ja nabrojao.
Можда јој се повећала лисна маса... колико се ја разумем у собно биље, тим се мери напредак.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°743
Bleeding Blitva wrote:Da, ne znam zašto nije vijest da je Srbija jedna progresivna država jer ima lezbijku za premijerku, ili da je HDZ jedna progresivna stranka jer je jedina dala dvije žene na vodeća mjesta: premijerku 'kud Ivo (Sanader) tud i ja' i predsjednicu 'nije bilo jogurta'.Notxor wrote:
Zapravo, to su upravo bili aduti kada su dolazili na funkcije. Tada su prozapadni mediji i mediji u vlasnistvu zapadnih korporacija pisali hvalospeve o njima. Recimo, nije se moglo ziveti od price koliko je sposobno Ono Brnabic, ministarko za drzavnu upravu i lokalnu samoupravu koje je uvelo red u drzavu uvezujuci organe uprave i americki kontrolisani NALED, te da, citiram, mora biti premijer. Posle smo videli da je Ono Brnabic nepismena prostakusa, da ne ume da prica, da ne zna nista ni o cemu, ali tada je bilo kasno.
- Post n°745
Svaki jebeni zapadni medij je 2017. objavio da je Srbija dobila gej premijerku.
Hajde da se ne igramo interneta. Upravo sam na US VPN adresi i zadao sam Googlu da mi da rezultate od 2017. do 2018.
Sad svi znamo da je to bio pinkwashing, ali to je tema za tekst. Prošlo je 5, 6 godina - šta se promenilo?
U CG su gej brakovi legalni, a u Srbiji?
Hajde da se ne igramo interneta. Upravo sam na US VPN adresi i zadao sam Googlu da mi da rezultate od 2017. do 2018.
Sad svi znamo da je to bio pinkwashing, ali to je tema za tekst. Prošlo je 5, 6 godina - šta se promenilo?
U CG su gej brakovi legalni, a u Srbiji?
_____
- Guest
- Post n°746
Pitao sam lepo Filipa koji je prozapadni medij u Srbiji pisao hvalospeve Brbani, zato što se ne sećam, pamćenje je krhko. Što si podivljao tako Slažem se s tobom.
- Post n°747
U pravu si. Idem po pivo.
_____
- Post n°748
Cousin Billy wrote:Pitao sam lepo Filipa koji je prozapadni medij u Srbiji pisao hvalospeve Brbani, zato što se ne sećam, pamćenje je krhko. Što si podivljao tako Slažem se s tobom.
ngo i n1 su bili prvih dana njenog premijerovanja egzaltirani, pljuštale čestitke, puštale se suze uroševe zbog demokratije i progresa koji su i nama zasijali. bilo je mučno gledati. nije ni čudo što se bro zaboravilo
(malo je splasnulo posle formiranja vlade, ali dali su joj dobrobit sumnje (morala je zbog vučića i prokletih desničara koje mora zadovoljiti!))
- Post n°749
da bi kasnije krenula da crta freske po kosovskom vozu