А ко је кога, па боље да не улазимо у то, јер није било малобројно ни "цвеће" још 1941, иако се то сада заборавља. А ни они који су вијали Србе у јулу 1914 по Сарајеву...Срби су 1910 у БиХ на 45% па су пали у броју до данас...
Patriote srpske
- Post n°926
Re: Patriote srpske
Ја нигде нисам написао да су Срби. Само да исламизовано становништво БиХ није било јасно етничко одређено и тражило се, најчешће ко је јачи и тлачи. Јасније етничко утеривање је кренуло за време СФРј. Комунисти из КПЈ су буквално једну религиозну групу претворили у нацију са све религиозним именом.
А ко је кога, па боље да не улазимо у то, јер није било малобројно ни "цвеће" још 1941, иако се то сада заборавља. А ни они који су вијали Србе у јулу 1914 по Сарајеву...Срби су 1910 у БиХ на 45% па су пали у броју до данас...
- Post n°927
Иначе када сам већ помињао Словене а на овој теми, међу српским националистима има мешања са паганским, што је чест случај и у другим европским народима. Везе са прапрецима, па Вагнер се по томе прославио.
На основу тога се прави веза са прасловенским те другим Словенима типа Руси, Пољаци...
Али
Срби су једини народ који је дошао на Хаемус(популарни Балкан) са северо-запада. Сви остали су долази са истока, северо-истока-Хрвати, Бугари, Мађари и наравно домицилно становништво Хелени и разне верзије Влаха(Румуни, Арбанаси и нестала племена типа Цинцара). Са тиме у вези пантеон није исти. Код већине Словена, Перун је врховни Бог, врло слична прича као у осталим паганским религијама, Бог неба, муња и громова и так даљше.
Међутим за Венде, западне Словене измешане са Германина и иранским народима то је више био Свентовид, због чега код Срба значајну улогу игра Видовдан.
Свентовид је бог рата и изобиља. Чак постоји етимолошки основ да је део имена Светновид германског порекла.
На основу тога се прави веза са прасловенским те другим Словенима типа Руси, Пољаци...
Али
Срби су једини народ који је дошао на Хаемус(популарни Балкан) са северо-запада. Сви остали су долази са истока, северо-истока-Хрвати, Бугари, Мађари и наравно домицилно становништво Хелени и разне верзије Влаха(Румуни, Арбанаси и нестала племена типа Цинцара). Са тиме у вези пантеон није исти. Код већине Словена, Перун је врховни Бог, врло слична прича као у осталим паганским религијама, Бог неба, муња и громова и так даљше.
Међутим за Венде, западне Словене измешане са Германина и иранским народима то је више био Свентовид, због чега код Срба значајну улогу игра Видовдан.
Свентовид је бог рата и изобиља. Чак постоји етимолошки основ да је део имена Светновид германског порекла.
- Post n°929
https://www.politika.rs/scc/clanak/596559/Dokumentarac-Sveti-Sava-Ruska-boja-na-srpskoj-zastavi)
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°930
Miloš Ković, poznati medijevista i ekspert za srpsku srednjevekovnu istoriju....
- Post n°931
A i baš niko ko Sveti Sava ne objedinjuje Srbe i Ruse, it is known kolko je hodiio po današnjoj Rusiji i zbližavao dva tzv naroda u 13. veku
- Post n°933
Postoji ona (ne znam dal je.istinita) priča da su ga oteli od Nemanje i nagurali u Atos. To bi taman bila takva veza. Doduše, ti "Rusi" bi pre bili današnji Ukrajinci, a Srbi su ih zvali "Rusini". Tako da ne znam gde nas to ostavlja u celoj priči... U svakom slučaju, pustili bismo mi njih, ali neće oni nas. Pri tom, tačno znaju šta nam rade.
- Post n°934
lol
[size=31]Хаџи Зоран Мрђеновић, председник Краљевског реда витезова[/size]
[size=31]Хаџи Зоран Мрђеновић, председник Краљевског реда витезова[/size]
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°935
boomer crook wrote:lol
Хаџи Зоран Мрђеновић, председник Краљевског реда витезова
Паз витешког реда који има председника. Мора да има и секретара и благајника.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°936
паће wrote:boomer crook wrote:lol
pazi bas se to mislim. inace guglam ga i otkrivam starijeg i neuspesnog bikovica. freak show.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°937
паће wrote:boomer crook wrote:lol
Ekonom, šef opštih poslova
- Post n°938
Nektivni Ugnelj wrote:паће wrote:
Ekonom, šef opštih poslova
Ето, знају људи реда, неће тек тако неког референта да истуре.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°939
Del Cap wrote:A i baš niko ko Sveti Sava ne objedinjuje Srbe i Ruse, it is known kolko je hodiio po današnjoj Rusiji i zbližavao dva tzv naroda u 13. veku
Zato sam i okacio. Prvinput cujem za tu vezu i izgleda mi izmisljeno.
Del Cap wrote:Jebem ti sunce bezobrazno
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°940
_____
- Post n°941
Dekonstruisali su oni zemlju odlicno.
- Post n°942
dom omladine jebote. ko dom kulture u mrtvom dubokom.
_____
- Post n°944
Ali kakav dizajn plakata - nju ejdž idiotluk.
- Post n°945
Baš sam sinoć odslušao Goranovog doppelgängera sve očekujući neku polemiku na kraju s obzirom na obim neistina i čistog budaljenja koje se prosipalo celo veče a ono se sve skonča na slavsko podbadanje Dačića i kako to da crkva naša nikad ne izdaje epitimije vernicima pa da Ivicin popa rekne: "Žao mi je, sine moj, ja bi stvaaaaarno osveštao tvoj kolač ove godine ali si ti i tvoji pod duhovnim sankcijama zbog izdaje Kosova!"
Malo je reći koliko me još boli glava:
Malo je reći koliko me još boli glava:
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°946
Jbg, dajte bar Kovica, ovaj blage veze nema ni sa cim
https://www.fpn.bg.ac.rs/faculty/zoran-kindjic
https://www.fpn.bg.ac.rs/faculty/zoran-kindjic
- Post n°947
Najkvalitetniji frikovi su uvek s filozofije. It is known.
_____
- Post n°948
— Out of Context Human Race (@NoContextHumans) February 3, 2024
- Post n°949
_____