by Margit Savović Mon Aug 29, 2022 2:25 pm
Navodno je Porfirije Perić pritisnuo Vučića da se, kako sad ovo da kažem, 'uputi molba' da ne bude Europrajda.
Imam takođe i informaciju da PP i AV nisu u sjajnim odnosima ni najmanje. PP se izlanuo jednom prilikom da će on svakako nadživeti Vučića i tera svoju i-ili crkvenu agendu. Mislim, mi vidimo da onog SNS vladike Šarića više nema da bude hendler patrijarha kao što je bio slučaj sa Irinejem iz Niša.
Vidim neku reakciju na tw kako je Porfirije Perić the Služba. Isto tako se priča i da je SPC pod mnogo jakim ruskim uticajem.
Je l može neko malo da mi to raščlani?
Da li postoji neki trijumvirat Rusija - SPC - Služba? Ili neki duo od ta tri? Koje su sile na delu?
Ja znam neke starce udbaše koji su pod traumama još iz doba Juge i koji FSB rangiraju kao neprijatelja broj 1. Posle idu Briti, pa Nemci. To mi sve ima logike jer su to zemlje koje najviše nasrću da nas stave pod svoju šapu i čerupaju. Pa i Jovica je bio CIA, a ne Moskva.
Rusija - SPC mogu da razumem, ali Rusija - Služba not so much. Neke vladike sigurno jesu DB, tipa Grigs, ali da li je Saruman Bački i sam PP?
Olako se sve pripisuje Službi, a realno u Srbiji ne možeš da namaknes 10 blistavih umova za velika dela, a sad ispada da postoji omnipotentna služba koja radi uspešno posao.
Moje mišljenje je da Vučić ne kontroliše ni Službu ni Crkvu, a ima nultu toleranciju na rizike po rejting i zato ovako mešetari. Pičketina. Da ja imam 60% bila bih liderka, a ne brabonjak.