velike sile imaju svoj interes, kosovo ima svoj interes a srbi imaju vucica i njegov interes,
Kosovo*
- Post n°526
Re: Kosovo*
velike sile imaju svoj interes, kosovo ima svoj interes a srbi imaju vucica i njegov interes,
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°528
boomer crook wrote:ne znam kako je moguce resiti kosovo bez medjusobnog priznanja.
sto je OI tice samo zamislite da nije mrtav kako bi se izgledala situacija da postoji jos neki politicki autoritet za srbe na kosovu u ovoj situaciji
isto ovako, ne tripuj se
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°529
- Post n°530
kondo wrote:boomer crook wrote:ne znam kako je moguce resiti kosovo bez medjusobnog priznanja.
sto je OI tice samo zamislite da nije mrtav kako bi se izgledala situacija da postoji jos neki politicki autoritet za srbe na kosovu u ovoj situaciji
isto ovako, ne tripuj se
ma bio bi im problem. kao sto seselj salje poruke RT da ce proci kao OI.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°531
to sve naravno da stoji kada pricamo o albanicma 1990-ih. no ja sam mislio da pricamo o srbima danas.boomer crook wrote:nije suzivot bio generator nasilja vec policija srbije. nasilje nije bilo spontano (odnosno spontano medjuetnicko naslje je sporadicno i zapravo je moglo da se sanira) i uvek je na ovaj ili onaj nacin podstrekivano od drzave.
naravno da se danas niko ne boji da ce da ih rosu zatoci i muci u tamnici u pristini kao srpska policija 1990-ih. okej, mozda postoje i neki koji se boje bas toga ali to je uglavnom strah od revansizma komsije, hivemind albanaca i ponavljanja neceg poput marta 2004 - odn. strah od stohastickog nasilja. na tom planu su sanse za bilo sta defitivino manje jer danas imas ukupno 2 opstine i 2 mesne zajednice na celoj teritoriji KOS gde odnos izmedju 2 zajednice nije 98%-2% u korist neke i gde postoji ikakav suzivot dveju zajednica.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°532
Kurti explains his infamous 'Serbia is pro-Asian' post:
— kos_data (@kos_data) December 11, 2022
Obviously, I didn't mean Japan, but Russia and China. I also said Kosovo is 'pro-America' and I didn't mean Latin America.
via: @xhemajl_rexha
- Post n°534
Kosovo reduced tensions by postponing local elections. Recent rhetoric from Serbia did the opposite. Suggesting sending Serbian forces to Kosovo is completely unacceptable. So are the latest attacks on @EULEXKosovo. All my support goes to the EU-led dialogue @MiroslavLajcak.
— Außenministerin Annalena Baerbock (@ABaerbock) December 11, 2022
https://rs.n1info.com/vesti/ambasade-sad-u-beogradu-i-pristini-smesta-ukloniti-barikade-sa-puteva/
- Post n°535
- Post n°536
- Post n°537
Prvi put posle x godina ovo vise nije predstavaMór Thököly wrote:Mislim da je moguce da u toku noci kos.policija ili kfor uklone barikade.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°538
Mór Thököly wrote:Kosovo reduced tensions by postponing local elections. Recent rhetoric from Serbia did the opposite. Suggesting sending Serbian forces to Kosovo is completely unacceptable. So are the latest attacks on @EULEXKosovo. All my support goes to the EU-led dialogue @MiroslavLajcak.
https://rs.n1info.com/vesti/ambasade-sad-u-beogradu-i-pristini-smesta-ukloniti-barikade-sa-puteva/
- U poslednjem Saopštenju ministara inostranih poslova zemalja G7 (14. maja 2022.), u rešavanju svakog problema ili krize u svetu (Libija, Sirija, Jemen, Somalija, itd.) oni su tražili striktno sprovođenje odgovarajućih Rezolucija Saveta bezbednosti UN (UNSCR). Sada, iznenađujuće, MIP Nemačke eksplicitno poručuje da Rezoluciju SBUN 1244 – koja predviđa da Srbija ima pravo da traži povratak određenog broja svojih bezbednosnih snaga na Kosovo* – treba ignorisati, jer je to „neprihvatljivo“. Što se tiče međunarodnog prava i stabilnosti, na osnovu kojih kriterijuma odlučujete koja Rezolucija SB UN se mora poštovati, a koja se mora zanemariti – na primer, u slučaju Libije, Rezolucija 2571 se mora poštovati, ali u slučaju Srbije, Rezolucija 1244 mora da se ignoriše? Zapanjujući nivo apsurda - ističe Ana Brnabić.
- Post n°539
Sada, iznenađujuće
Srpska spoljna politika u dve reči.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°541
disident wrote:Prvi put posle x godina ovo vise nije predstavaMór Thököly wrote:Mislim da je moguce da u toku noci kos.policija ili kfor uklone barikade.
Pa nije zato sto su se "stekle okolnosti". Ali, gle cuda, to nije "promena odnosa snaga u svetu koja je vec pocela". Plus, vlasti u Pristini su uvek bile nepoznata u jednacini. Secate se da sam ovde pisao kad god bi se povela prica o tome da je ova vlast (kod nas) sve "zatvorila" -i moze mirno da spava, da sam uvek pisao: da, ali - kosovski Albanci. Kad ono ispade da ih je najvise ispalio, ne Kurti, nego Putin.
- Post n°542
Del Cap wrote:Mór Thököly wrote:[size=33][/size]Kosovo reduced tensions by postponing local elections. Recent rhetoric from Serbia did the opposite. Suggesting sending Serbian forces to Kosovo is completely unacceptable. So are the latest attacks on @EULEXKosovo. All my support goes to the EU-led dialogue @MiroslavLajcak.
[size=33]https://rs.n1info.com/vesti/ambasade-sad-u-beogradu-i-pristini-smesta-ukloniti-barikade-sa-puteva/[/size]
- U poslednjem Saopštenju ministara inostranih poslova zemalja G7 (14. maja 2022.), u rešavanju svakog problema ili krize u svetu (Libija, Sirija, Jemen, Somalija, itd.) oni su tražili striktno sprovođenje odgovarajućih Rezolucija Saveta bezbednosti UN (UNSCR). Sada, iznenađujuće, MIP Nemačke eksplicitno poručuje da Rezoluciju SBUN 1244 – koja predviđa da Srbija ima pravo da traži povratak određenog broja svojih bezbednosnih snaga na Kosovo* – treba ignorisati, jer je to „neprihvatljivo“. Što se tiče međunarodnog prava i stabilnosti, na osnovu kojih kriterijuma odlučujete koja Rezolucija SB UN se mora poštovati, a koja se mora zanemariti – na primer, u slučaju Libije, Rezolucija 2571 se mora poštovati, ali u slučaju Srbije, Rezolucija 1244 mora da se ignoriše? Zapanjujući nivo apsurda - ističe Ana Brnabić.
Meni se cini da ona oupste nije procitala tu rezoluciju.
- Post n°543
inace ukratko ovo je njegova situacija
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°544
- Post n°545
_____
- Post n°546
Informer wrote:Grenel: Kurti odmah da oslobodi uhapšenog Srbina, ako to ne učini SAD da prekinu svaku pomoć
Nekadašnji izaslanik predsednika Amerike Ričard Grenel izjavio je da kosovski premijer Aljbin Kurti treba hitno da oslobodi uhapšenog Srbina Dejana Pantića, prenosi kosovoonline
Grenel je na Tviteru poručio da uz to treba istovremeno otvoriti sve prelaza i ukloniti barikade.
"A ako Kurti to ne učini odmah, onda SAD moraju da prekinu svaku pomoć. Ne treba da podržavamo nekoga ko stvara teror. Pozivam Evropljane da promene pravce svoje strategije Kosovo-Srbija. Oni NE pomažu balkanskoj krizi – oni je pogoršavaju svojim jednostranim i neredovnim intervencijama. I osloboditi Hašima Tačija odmah iz Haga", poručio je Grenel.. @albinkurti should release the detained Serb, all crossings should be opened, and all barricades removed - simultaneously.
— Richard Grenell (@RichardGrenell) December 11, 2022
And if Kurti doesn’t do this immediately then the U.S. must stop all assistance. We should not support someone who creates terror.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°548
_____
#FreeFacu
- Post n°549
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°550
Mór Thököly wrote:Our Dick
_____