Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  opozicija

  avatar

  Posts : 18477
  Join date : 2014-12-12

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by beatakeshi Mon Sep 18, 2023 4:53 pm

  Nego gde nam je Brale?
  Janko Suvar

  Posts : 7721
  Join date : 2019-06-06

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Janko Suvar Mon Sep 18, 2023 5:13 pm

  1. Usvajanje Nacionalne strategije za borbu protiv nasilja koja podrazumeva hitno ukidanje svih rijaliti programa, zabranu gostovanja ljudi osuđenih za najteža krivična dela na televizijama, preispitivanje svih prijavljenih slučajeva vršnjačkog nasilja, uvođenje video nadzora i panik tastera u sva školska dvorišta, mogućnost da se nasilje prijavi i obradi i kada se dešava van škole, jasan institucionalni mehanizam zaštite prosvetnih radnika od bilo koje vrste pritiska, maksimalnu zaštitu dece i omladine od sadržaja koji promovišu nasilje ili nasilnike na društvenim mrežama. Strategija podrazumeva uspostavljanje registra nasilnika u porodici, efikasnije mere njihovog procesuiranja i čitav set mera za ekonomsko jačanje žena koji uključuje hitno usvajanje Zakona o alimentacionom fondu kojim će država garantovati sigurnost odrastanja deci iz razvedenih brakova, tako što će teret naplate alimentacije preuzeti na sebe. U okviru ove strategije neophodno je definisati i mere zabrane kupovine alkohola, cigareta i drugih duvanskih proizvoda maloletnim licima kao i zabranu njihovog ulaska u kockarnice i kladionice uz uspostavljanje efikasnih modela kontrole ovih mera. Predlog Strategije treba da definiše skupštinska radna grupa sastavljena od predstavnika svih poslaničkih klubova, ali i nevladinih organizacija, Srpske pravoslavne crkve, akademske zajednice i stručnjaka iz oblasti prosvete, socijalne zaštite, bezbednosti i pravosuđa i da je predloži kao dokument koji ima za cilj da od Srbije napravi društvo koje ima nultu toleranciju na agresiju i nasilje.

  2. Set mera za zaštitu životnog standarda u koji spadaju: prestanak štampanja novca, utvrđivanje strukture maloprodajnih cena 100 osnovnih proizvoda, ograničenje trgovačkih marži, kao i kamata na kredite, oporezivanja ekstraprofita u energetici, rudarstvu i trgovini, kao i značajno povećanje ulaganja u poljoprivredu kroz povećanje subvencija, ukidanje akciza na gorivo poljoprivrednicima i garantovani otkup, po unapred definisanim cenama.

  3. Zaštitu privrednih potencijala i to kroz zabranu daljeg zaduživanja, rasprodaje prirodnih resursa i uvođenje obaveze svakom investitoru koji dobija subvencije da isplaćuje najmanje prosečnu platu zaposlenima. Uvođenje vanrednog stanja u EPS-u i postavljanje profesionalnog, umesto partijskog menadžmenta, koji će od ove kompanije ponovo napraviti lokomotivu razvoja.

  4. Povećanje početne plate lekarima na 150.000 dinara, medicinskim sestrama na 85.000 dinara, nastavnicima i vaspitačicama na 100.000 dinara, socijalnim radnicima za 25% uz obavezno stimulisanje mladih da upisuju ove fakultete kroz različite oblike državnih stipendija koje pomažu njihovim roditeljima da ih školuju i garantuju zaposlenje, pogodnosti za kupovinu prvog stana i pristojne zarade.

  5. Pretvaranje društva zvanja, koja se stiču isključivo zahvaljujući stranačkoj pripadnosti, u društvo znanja koje se stiče kroz obrazovni sistem za 21 vek. Za to su nam neophodna ulaganja koja će obezbediti odeljenja sa maksimalno 20 učenika u kojima će učitelji i nastavnici moći da posvete više vremena svakom našem detetu ponaosob, smanjenje nastavnog plana i programa koji treba da bude u funkciji smanjenja broja funkcionalno nepismenih i poboljšanja rezultata PISA testova, uvođenje modernih pomagala za rad sa decom, obezbeđenje besplatnih udžbenika i zdravog obroka za sve đake u osnovnim školama Srbije, više slobodnog vremena i boravak u prirodi kako bi deca učila i kroz razgovore, razumevanja i eksperimente, obaveznu srednju školu, povećanje broja upisanih na fakultete, promociju značaja i uloge prosvetnih radnika kroz materijalne i nematerijalne beneficije za sve one koji se bave našom decom, uspostavljanje naučno - istraživačkih centara u okviru fakulteta koji će biti u funkciji razvoja privrede. Sve ovo je proces koji treba da pokaže da smo kao narod jednom zauvek shvatili da se Srbija brani znanjem, a ne naoružanjem.

  6. Donošenje Nacionalnog plana za borbu protiv korupcije koji se zasniva na formiranju tužilaštva za korupciju javnih funkcionera, po ugledu na rumunski model, koji podrazumeva i tužilačku policiju bez koje nema efikasne borbe protiv korupcije. Takođe nam je neophodan nov Zakon o poreklu imovine koji teret dokazivanja finansiranja načina života direktora javnih preduzeća, predsednika opština, ministara i drugih imenovanih i izabranih lica prebacuje na njih. Pored pravne borbe neophodno je da Nacionalni plan sadrži sve preporuke UN-a za borbu protiv korupcije kao i mere za njihovo sprovođenje sa posebnim akcentom na izgradnju građanske svesti o štetnosti korupcije i potrebu međunarodne saradnje za efikasno snižavanje nivoa korupcije. Korupcija se mora tretirati kao čin najveće izdaje države.

  7. Uspostavljanje regionalnog centra, odnosno međunarodnog regionalnog krivičnog suda za borbu protiv organizovanog kriminala uz podršku Evropske unije i drugih međunarodnih institucija.

  8. Hitno usklađivanje spoljne politike sa EU kako bismo izbegli sve rizike izolacije, uvođenja viza i ekonomske stagnacije i primenu plana “Pravac Evropa” koji garantuje pravnu državu, slobodu medija i demokratiju koja je uslov za ponovno uspostavljanje normalnosti u Srbiji. Ove reforme će omogućiti da Srbija iskoristi nikada veću podršku građana Evrope procesu proširenja i plan EU za pristupanje zemalja Zapadnog Balkana do 2030. godine.


  Hitna primena ovih mera će zaustaviti dalje propadanje Srbije, ali one su samo temelj za neophodnu promenu sistema koji je državu pretvorio u servis jedne stranke, njenih funkcionera i omiljenih poslovnih partnera koji se bogate na narodnoj muci.

  Srbija je zemlja svih njenih građana i naš cilj je stvaranje države koja je njihov servis. Građani Srbije zaslužuju državu koja im je oslonac i podrška, a ne teret i briga, državu u kojoj su svi jednaki pred zakonom i nema diskriminisanih po bilo kom osnovu. Građani zaslužuju da žive slobodno, da bez straha govore šta misle i da glasaju bez pritisaka, ucena i pretnji stranačkih kabadahija, lokalnih moćnika i paradržavnih batinaša. Umesto medija koji proganjaju ljude i kreiraju podele, građani Srbije imaju pravo na istinito, pravovremeno i objektivno informisanje pri čemu je obaveza države da zaustavi i sankcioniše one medije koji zloupotrebljavaju nacionalnu frekvenciju tako što emituju lažne vesti, promovišu kriminal, nasilje i nemoral. Građani Srbije zaslužuju da se leče na najsavremenije načine, a naša deca zaslužuju obrazovanje koje im garantuje jednake šanse sa njihovim vršnjacima iz Evrope i sveta. Umesto straha, neizvesnosti, siromaštva, izolacije i neograničene vlasti jednog čoveka mi verujemo da građani Srbije zaslužuju da žive u stabilnoj, bezbednoj, modernoj, bogatoj, demokratskoj i evropskoj zemlji i znamo kako to da obezbedimo.
  avatar

  Posts : 18477
  Join date : 2014-12-12

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by beatakeshi Mon Sep 18, 2023 5:20 pm

  Sam si ovo sastavio?
  plachkica

  Posts : 16216
  Join date : 2014-11-06

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by plachkica Mon Sep 18, 2023 5:23 pm

  ssp juče u jagodini (mislim)
  Улични ходач

  Posts : 1755
  Join date : 2023-07-16

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Улични ходач Mon Sep 18, 2023 5:27 pm
  opozicija - Page 25 JFSDPO6i_normal
  Бранимир Нешић Брана
  @BranimirNesic


  02 ПРЕДИЗБОРНЕ КОАЛИЦИЈЕ Долазе избори, да ли крајем ове или почетком следеће године. Одлуку ће донети Крис Хил, а саопштиће нам је Вучић. Па да видимо шта нас ове године очекује на изборима. 
  1. Вучић и екипа - потпуно је свеједно под којим ће именом изаћи на изборе, да ли ће правни носилац листе бити СНС или фамозни и дуго најављивани Државни покрет, важно је да носилац листе буде Александар Вучић, да се избори на свим нивоима одрже истовремено и да он, наравно, буде господар свега. "Кеч ол" странка, "кеч ол" листа, без икакве идеологије, само паразери, фрижидери и снимци ауто-путева из дронова, бројке које не значе ништа, по 100 евра помоћи за сваког грађанина уочи избора, сурова медијска и организациона машинерија, донеће овом искусном политичару пристојан изборни резултат.

  2. Дачић и екипа - да ли ће СПС ићи сам на изборе или као млађи коалициони партнер са СНС, одлучиће истраживања јавног мњења. Ако у коначном збиру одвојене листе доносе више, СПС ће, у договору са СНС, ићи самостално, бусаће се у патриотска прса, носиће на митинзима слике Милошевића, Стаљина и Путина, певаће "Какаљинку" и ко зна, може да се деси да ће пребацити и преко 13 %, можда чак и до 15%. Да разјаснимо, нису Вучић и Дачић заљубљеници у нову поделу интересних зона у свету и нов мултиполарни свет у настајању, они ће ово урадити само да згрну у своју изборну кошарицу што више гласова. Одвојене листе могу да донесу више гласова, али исто тако могу и да створе потенцијални раздор код вишегодишњих партнера у власти и да, преко западних амбасадора, пре свега Криса Хила, Дачића замени Ђилас. 

  3. Ђилас и екипа - покушајем пуча у Народној странци и одласком Микија Алексића у Ђиласов табор, ситуација у овој групацији постаје јаснија. Алексић ће једнократно бити употребљен да фингира некакав патриотизам, али ова листа, уз невиђену медијску подршку N1 и NovaS, слободно може да се назове "Како Крис Хил каже". И као што је Вучић дошао на власт обећавши да ће предати север Косова Шиптарима, што је и учинио Бриселским споразумом 2013. и свим потоњим споразумима и испуњавањем ултиматума, тако се и Ђилас нада да ће му САД указати поверење да ће он све захтеве испунити брже него Вучић. 

  4. "Суверенистички" блок или тзв. "Патриотски". Оно што је битно за ову коалицију, за разлику од претходне три, где имамо главног играча и његову екипу, у овом потенцијалном блоку нема издвојеног најважнијег играча. Није то ни Милош Јовановић, а ни Бошко Обрадовић и Милица Ђурђевић. Ово може да буде добро, али и опасно место одакле може доћи до разбијање овог блока. Ту је негде и Народна странка Вука Јеремића, а не треба заборавити Радуловића, као и омиљене интернет личности које ће (можда) формирати своју листу. Уз подршку Покрета за одбрану КиМ, чији је председник Милош Ковић, као и уз подршку других угледних лица, ова коалиција би могла да буде чак и друга у генералном пласману и да се бори за резултат између 14 и 18%. Али!? Са овом листом има много "али" које девојачку срећу квари. За себе кажу да су "суверенистички блок", дакле, да се залажу да самостално воде политику у односу на друге политичке чиниоце. Па ако желе да поверујемо да се ова листа залаже да самостално води политику у односу на, рецимо, САД, Кину или Русију (што је, признаћете, врло тешко), добро би било да нас за почетак увере да самостално воде политику у односу на Вучића и СНС. Први, пресудан корак да нас увере да су иоле "суверени" у односу на Вучића јесте само постојања овог изборног блока. Уколико побројане странке буду трчале засебно у две или више колона, прве три екипе (Вучић, Дачић, Ђилас) ће их самлети, а народ ће за ове "патриотске" странке певушити песму "Има нека тајна веза" између њих и Вучића. Наводиће лидери многе "родољубиве" разлоге зашто нису могли да иду заједно, а само су два права разлога за неформирање коалиционе листе: или имаш договор са неким другим (због новца, положаја или уцена) или тражиш много велику квоту за себе (као СПО 2000. године), што опет доводи до првог разлога.
  Janko Suvar

  Posts : 7721
  Join date : 2019-06-06

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Janko Suvar Mon Sep 18, 2023 5:48 pm

  beatakeshi wrote:Sam si ovo sastavio?
  preveo s rumunskog opozicija - Page 25 2348298330
  Anonymous
  Guest

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Guest Mon Sep 18, 2023 6:32 pm

  Mór Thököly wrote:Mala mi je ova stranka
  Mala mi je ova stranka, mala mi je da
  Stranka mi je mala al smo djubrad velika

  Mala mala mala opozicija - Page 25 819872012
  Летећи Полип

  Posts : 11156
  Join date : 2018-03-03
  Age : 35
  Location : Hotline Rakovica

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Летећи Полип Mon Sep 18, 2023 7:21 pm

  4. Povećanje početne plate lekarima na 150.000 dinara, medicinskim sestrama na 85.000 dinara, nastavnicima i vaspitačicama na 100.000 dinara, socijalnim radnicima za 25% uz obavezno stimulisanje mladih da upisuju ove fakultete kroz različite oblike državnih stipendija koje pomažu njihovim roditeljima da ih školuju i garantuju zaposlenje, pogodnosti za kupovinu prvog stana i pristojne zarade.

  Ih bre, lekarima na 150k, a tehničarima samo na 85k. Gde će vam duša, govna jedna.


  _____
  Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.


  ~~~~~

  Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
  Nektivni Ugnelj

  Posts : 50353
  Join date : 2017-11-16

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Nektivni Ugnelj Mon Sep 18, 2023 7:30 pm

  host wrote:
  Mór Thököly wrote:Mala mi je ova stranka
  Mala mi je ova stranka, mala mi je da
  Stranka mi je mala al smo djubrad velika

  Mala mala mala opozicija - Page 25 819872012

  opozicija - Page 25 1399639816
  Del Cap

  Posts : 6274
  Join date : 2019-11-04

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Del Cap Mon Sep 18, 2023 8:02 pm

  Mislim da će sepsa ići samostalno, navodno bolji im je zbirni efekat sa SNS tako nego da idu pod ovima (nije da bi i želeli da idu pod SNS)
  Janko Suvar

  Posts : 7721
  Join date : 2019-06-06

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Janko Suvar Mon Sep 18, 2023 8:07 pm

  valjda i sa Palmom, al nezavisno od SNS
  boomer crook

  Posts : 37008
  Join date : 2014-10-27

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by boomer crook Mon Sep 18, 2023 8:15 pm

  zar palma nije potpuno preveslao?


  _____
  And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
  Janko Suvar

  Posts : 7721
  Join date : 2019-06-06

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Janko Suvar Mon Sep 18, 2023 8:17 pm

  pa ja mislim da ne, penzioneri su presli, al mislim da Palma nije.
  avatar

  Posts : 18477
  Join date : 2014-12-12

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by beatakeshi Mon Sep 18, 2023 9:24 pm

  Janko Suvar wrote:
  beatakeshi wrote:Sam si ovo sastavio?
  preveo s rumunskog opozicija - Page 25 2348298330
  opozicija - Page 25 3579118792 
  Mnogo im je glup manifesr.
  Janko Suvar

  Posts : 7721
  Join date : 2019-06-06

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Janko Suvar Mon Sep 18, 2023 10:01 pm

  prvo sam mislio da se Tepic kandiduje da bude ministarka prosvete u toj novoj antiruskoj administraciji, ali ipak su samo budale
  Nektivni Ugnelj

  Posts : 50353
  Join date : 2017-11-16

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Nektivni Ugnelj Mon Sep 18, 2023 10:42 pm

  Naravno, nisu "pametni" kao Jovanjičari
  Janko Suvar

  Posts : 7721
  Join date : 2019-06-06

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Janko Suvar Mon Sep 18, 2023 11:07 pm

  who's who of Vila Mir se bavi time, tako da ce biti reseno
  Atomix

  Posts : 17
  Join date : 2023-09-16
  Location : Beograd

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Atomix Wed Sep 20, 2023 9:06 am

  Vučićev parizer će pobediti lažnu opoziciju.  opozicija - Page 25 1f604
  паће

  Posts : 40255
  Join date : 2012-02-12
  Location : ропотарник

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by паће Wed Sep 20, 2023 9:22 am

  Atomix wrote:Vučićev parizer će pobediti lažnu opoziciju.  opozicija - Page 25 1f604

  Фантом, бре, то нико није видео...


  _____
     commented, fermented, demented, mementoed, cemented, lamented.
     анархеологистика: оно кад не знаш где си га затурио, и кад.
  Atomix

  Posts : 17
  Join date : 2023-09-16
  Location : Beograd

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Atomix Wed Sep 20, 2023 1:28 pm

  Za mene su svi političari isti, ali neki su manje zlo od većeg zla. Ja jesam za to da se smeni Aleksandar Vučić samo što je problem taj što nema boljeg od njega. Kio je taj bolji? Šta taj nudi bolje od njega? 

  Kada odgovorimo na ova dva pitanja možemo da krenemo da promenimo vlast.
  Janko Suvar

  Posts : 7721
  Join date : 2019-06-06

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Janko Suvar Wed Sep 20, 2023 1:31 pm

  opozicija - Page 25 3579118792 opozicija - Page 25 3579118792 opozicija - Page 25 3579118792
  Nektivni Ugnelj

  Posts : 50353
  Join date : 2017-11-16

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Nektivni Ugnelj Wed Sep 20, 2023 1:55 pm

  Atomix wrote:Za mene su svi političari isti, ali neki su manje zlo od većeg zla. Ja jesam za to da se smeni Aleksandar Vučić samo što je problem taj što nema boljeg od njega. Kio je taj bolji? Šta taj nudi bolje od njega? 

  Kada odgovorimo na ova dva pitanja možemo da krenemo da promenimo vlast.

  Sam si odgovorio
  avatar

  Posts : 18477
  Join date : 2014-12-12

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by beatakeshi Wed Sep 20, 2023 1:58 pm

  Atomixe, šta misliš, da li bi Svetislav Pešić bio mogući vođa opozicije?
  Улични ходач

  Posts : 1755
  Join date : 2023-07-16

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Улични ходач Wed Sep 20, 2023 2:06 pm

  Пешић би могао али има више кандидата.
  Atomix

  Posts : 17
  Join date : 2023-09-16
  Location : Beograd

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Atomix Wed Sep 20, 2023 3:16 pm

  Mór Thököly wrote:
  Atomix wrote:Za mene su svi političari isti, ali neki su manje zlo od većeg zla. Ja jesam za to da se smeni Aleksandar Vučić samo što je problem taj što nema boljeg od njega. Kio je taj bolji? Šta taj nudi bolje od njega? 

  Kada odgovorimo na ova dva pitanja možemo da krenemo da promenimo vlast.

  Sam si odgovorio
  Nikada nisam ni čuo za njega.

  opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

  Post by Sponsored content

   Similar topics

   -

   Current date/time is Sun May 26, 2024 5:23 pm