Vučićeva Srbija
- Guest
- Post n°77
Re: Vučićeva Srbija
Bolje otkupne cene, obustavljanje zabrane izvoza, subvencije za đubrivo, moratorijum na kredite, proglašenje elementarne nepogode zbog suše...
Svaki od tih zahteva je pojedinačno odraz velike krize, a kad se saberu, ne znam šta da mislim - kataklizma je verovatno prava reč
Svaki od tih zahteva je pojedinačno odraz velike krize, a kad se saberu, ne znam šta da mislim - kataklizma je verovatno prava reč
- Post n°78
Koliko vidim na sajtu minpolj ukinuta je zabrana izvoza žitarica i ulja. (11.8)
- Post n°79
Pricao bas pre neki dan sa jednom poznanicom. Njena porodica prvi put u poslednjih nekoliko kolena nema svoje mleko. Preskupo je drzati krave. Ovih dana su im se oprasile tri krmace i nijedno prase nece zadrzati a planirali su. Zimus su kupovali djubrivo po ovim vecim cenama ali od kukuruza nema nista. Osusio se, uopste nema zrna. Jedino suncokret imaju rezon da poskidaju, ostalo ce preorati
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°80
Чуо сам да су још пре две недеље скидали кукуруз и млели за силажу, зрна нема, а ни од овог се неће овајдити, него колико да изваде штету.
Сунцокрет је стигао солидно да порасте, само су главице упола мање него прошле године.
Сунцокрет је стигао солидно да порасте, само су главице упола мање него прошле године.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°81
kondo wrote:opet ćemo se grejemo tako
imam klimu TA peć i kaljevu peć sa grejačima
what possibly could go wrong dok je metar drva 15.000
ne verujem da će mi struja dobaciti dotle ove godine
sad da li će je biti skroz drugo pitanje
256 maraka, doom, doom
Poskupilo je i ovde, skoro udvostručene cijene u poređenju sa prošlom godinom i utrostručene spram onih iz predkoronskog doba. Hrast, grab i bukva 120 maraka kubik. Ja sam ogrev riješio početkom aprila, odlična hrastovina, iiscijepana, dovezena u avliju i još je tako iscijepanu složili, tad me koštalo 93 marke po kubiku, danas bi to koštalo 150 kemova. Joha, vrba, džanarike, janjevi, žile i panjevi te ostala drvna iznutrica je od 50 do 70 maraka za kubik.
паће wrote:Чуо сам да су још пре две недеље скидали кукуруз и млели за силажу, зрна нема, а ни од овог се неће овајдити, него колико да изваде штету.
To sa prozora mogu da uslikam, za sliku upola manjeg suncokreta, 12-15 cm prečnika je sjemeni dio, treba da išetam par stotina metara.
Last edited by fikret selimbašić on Mon Aug 15, 2022 4:19 pm; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°83
То се код нас зове паприкаш. Мада та реч, кад се мисли на дрва, углавном значи окрајке дасака и летава које оставе зидари.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°84
majka prošle godine drva plaćala 5000, ove u junu 8000, juče mi kaže da su od 10 do 12K dinara.
- Post n°85
umetreni kubik je u šumadijskim selima 10,000 pa ko ima testeru i cepač
ako nemaš računaj još barem 2,000 gore
u beogradu vidi gore
ako nemaš računaj još barem 2,000 gore
u beogradu vidi gore
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°86
Kažu da je ovde (CG) pelet oko 300e, ali je ograničena kupovina na 3T - ne koristim pa ne znam.
Familija je obezbedila drva tokom leta tako da su spremni za zimu.
I meni je u BG prošle zime išlo do 18c bez dogrevanja. Pitaj boga koliko će biti ove.
Familija je obezbedila drva tokom leta tako da su spremni za zimu.
I meni je u BG prošle zime išlo do 18c bez dogrevanja. Pitaj boga koliko će biti ove.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°87
pelet 405e na oglasima i jedva da ga ima
https://www.kupujemprodajem.com/search.php?action=list&data%5Baction%5D=list&data%5Bsubmit%5D%5Bsearch%5D=Tra%C5%BEi&data%5Bdummy%5D=name&data%5Bkeywords%5D=pelet&data%5Blist_type%5D=search&data%5Bpage%5D=2
https://www.kupujemprodajem.com/search.php?action=list&data%5Baction%5D=list&data%5Bsubmit%5D%5Bsearch%5D=Tra%C5%BEi&data%5Bdummy%5D=name&data%5Bkeywords%5D=pelet&data%5Blist_type%5D=search&data%5Bpage%5D=2
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°88
Nemojte da se ljutite, ali poljoprivrednici voze traktore od 350.000€, subvencionisani dizel preprodaju, a dodatne pare koje traže bi išle isključivo na štetu nas ostalih građana.
— Žuta Podmornica (@zuta_podmornica) August 13, 2022
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°89
Jedan od najčešćih libertarijanskih talking pointsa su upravo subvencije za poljoprivrednike.
Doslovce država da prestane davati subvencije poljoprivrednicima -> ona meme SF slika.
Doslovce država da prestane davati subvencije poljoprivrednicima -> ona meme SF slika.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Guest
- Post n°90
ovo su ostaci đinđićluka u političkoj ekonomiji Srbije. svako da prvo gleda šta je on i kako je uradio, da ne ometa druge u radu, da jednom za svagdaaa (jako akcentovano i produženo "a", blaga mikrofonija, huk mase, miris cigareta u hladnom vazduhu) zaboravimo na nasleđe komunističkog neradaaa (raštrkani aplauz, neki ludak viče "Bando crvena"), da ne mislimo da će nam država nešto dati jer se u svetu, onom bogatom, uspešnom, ne daje nego se zarađuje svojim radom, i to je Srbija koju želimo da ostavimo SVOJOJ DECI (tip sa šajkačom koji se popeo na banderu pomalo nasilno vitla zastavom, Vesna Pešić se na bini dosađuje pored Milana Komnenića).
- Post n°91
Cousin Billy wrote:Bolje otkupne cene, obustavljanje zabrane izvoza, subvencije za đubrivo, moratorijum na kredite, proglašenje elementarne nepogode zbog suše...
Podrzavam u svakom slucaju
- Post n°92
Cousin Billy wrote:ovo su ostaci đinđićluka u političkoj ekonomiji Srbije. svako da prvo gleda šta je on i kako je uradio, da ne ometa druge u radu, da jednom za svagdaaa (jako akcentovano i produženo "a", blaga mikrofonija, huk mase, miris cigareta u hladnom vazduhu) zaboravimo na nasleđe komunističkog neradaaa (raštrkani aplauz, neki ludak viče "Bando crvena"), da ne mislimo da će nam država nešto dati jer se u svetu, onom bogatom, uspešnom, ne daje nego se zarađuje svojim radom, i to je Srbija koju želimo da ostavimo SVOJOJ DECI (tip sa šajkačom koji se popeo na banderu pomalo nasilno vitla zastavom, Vesna Pešić se na bini dosađuje pored Milana Komnenića).
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°93
Posle onih 800 miliona za.prenose PL podrzavam bilo sta da im se trazi
- Post n°94
Isto ovdje + brodogradilištaCousin Billy wrote:ovo su ostaci đinđićluka u političkoj ekonomiji Srbije. svako da prvo gleda šta je on i kako je uradio, da ne ometa druge u radu, da jednom za svagdaaa (jako akcentovano i produženo "a", blaga mikrofonija, huk mase, miris cigareta u hladnom vazduhu) zaboravimo na nasleđe komunističkog neradaaa (raštrkani aplauz, neki ludak viče "Bando crvena"), da ne mislimo da će nam država nešto dati jer se u svetu, onom bogatom, uspešnom, ne daje nego se zarađuje svojim radom, i to je Srbija koju želimo da ostavimo SVOJOJ DECI (tip sa šajkačom koji se popeo na banderu pomalo nasilno vitla zastavom, Vesna Pešić se na bini dosađuje pored Milana Komnenića).
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°95
bilo je 600?Mór Thököly wrote:Posle onih 800 miliona za.prenose PL podrzavam bilo sta da im se trazi
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°96
Cousin Billy wrote:ovo su ostaci đinđićluka u političkoj ekonomiji Srbije. svako da prvo gleda šta je on i kako je uradio, da ne ometa druge u radu, da jednom za svagdaaa (jako akcentovano i produženo "a", blaga mikrofonija, huk mase, miris cigareta u hladnom vazduhu) zaboravimo na nasleđe komunističkog neradaaa (raštrkani aplauz, neki ludak viče "Bando crvena"), da ne mislimo da će nam država nešto dati jer se u svetu, onom bogatom, uspešnom, ne daje nego se zarađuje svojim radom, i to je Srbija koju želimo da ostavimo SVOJOJ DECI (tip sa šajkačom koji se popeo na banderu pomalo nasilno vitla zastavom, Vesna Pešić se na bini dosađuje pored Milana Komnenića).
To je danas Djuka rekao u onom gostovanju koje je Fifiric preneo, doduse pre renta o europrajdu
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°97
Erős Pista wrote:Cousin Billy wrote:ovo su ostaci đinđićluka u političkoj ekonomiji Srbije. svako da prvo gleda šta je on i kako je uradio, da ne ometa druge u radu, da jednom za svagdaaa (jako akcentovano i produženo "a", blaga mikrofonija, huk mase, miris cigareta u hladnom vazduhu) zaboravimo na nasleđe komunističkog neradaaa (raštrkani aplauz, neki ludak viče "Bando crvena"), da ne mislimo da će nam država nešto dati jer se u svetu, onom bogatom, uspešnom, ne daje nego se zarađuje svojim radom, i to je Srbija koju želimo da ostavimo SVOJOJ DECI (tip sa šajkačom koji se popeo na banderu pomalo nasilno vitla zastavom, Vesna Pešić se na bini dosađuje pored Milana Komnenića).
+1
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°98
nalog sa ženinog laptopa wrote:bilo je 600?Mór Thököly wrote:Posle onih 800 miliona za.prenose PL podrzavam bilo sta da im se trazi
600, ali kad dodas prava i za ostale lige a svuda su bili siroke ruke, program Arene sport kosta gradjane vise od milijarde
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°99
600m tunti ako se ne varam, cca 750m evara