Vučićeva Srbija
- Post n°201
Re: Vučićeva Srbija
Иначе поновљено једно пет пута у тексту.
- Post n°202
https://rs.n1info.com/vesti/vucic-nakon-razgovora-s-izaslanicima-svi-moraju-da-se-izjasne-na-koju-ce-stranu/
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°203
Razgovor je bio u vezi sa Ukrajinom, Kosovo je samo zavesa.
Prosto, to je mnogo veca tema od Kosova.
Prosto, to je mnogo veca tema od Kosova.
- Post n°204
Majstorski je hendlovao ono za Prajd. Podsmehnuo se svima koji lazu o "majmunskim boginjama", rekao da su to nasa braca i sestre i da imaju prava da organizuju sve svoje konferencije, dogadjaje, itd, ali d ce setnja morati da bude zabranjena iz besbednosnih razloga. U istom potezu ga zavuko Jeremiji i poentirao kod Obicnog Mileta.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°205
Dobro, Jeremija je za njega pacer.
Ali za setnju cemo videti jos sta ce biti, možda bude skup ili nesto takvo...mislim da se ne zna jos uvek. Ali - ako napravi ustupke u poziciji prema Rusiji onda može da radi šta hoće sa šetnjom.
Ali za setnju cemo videti jos sta ce biti, možda bude skup ili nesto takvo...mislim da se ne zna jos uvek. Ali - ako napravi ustupke u poziciji prema Rusiji onda može da radi šta hoće sa šetnjom.
- Post n°206
Jedino je problem što su šetnja i Rusija povezani kao i sve ostalo uopstalom
- Post n°207
Evo, sad je rekao da ce nadlezni organi vec odluciti sta treba (glede Prajda). Dakle,prebacuje odgovornost i ostablja prostora i za drugaciju odluku.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°208
Problem mu je u tome sto mu se verovatno (ne znam, ali skoro 100%, tesko da je drugacije) traze konkretni potezi.
- Post n°209
Boli ga, iznenada ce otici na saranu
- Post n°210
Dobrodošli u mračni SREDNJI VEK
— Broj Jedan (@Broj__Jedan) September 11, 2022
Srbija 2022.
Mislite da vas se ovo ne tiče?
Mislite da nije vaš problem?
Čekajte samo dok pokucaju na vaša vrata. pic.twitter.com/f7xjFOcf8f
- Post n°211
Danas naletim na kilometarsku kolonu pred mostom u Sapcu. Pola sata je trebalo da se dogegamo do grada. Razlog: kacili su zastavice na stubove na mostu zbog Dana zastave
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°212
E ovo je problem, ali ne samo u Vojvodini.
Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji pozvao je danas škole u Novom Sadu da odbiju čitanje teksta koji im je uputila Školska uprava povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra, jer je tekst u suprotnosti sa vojvođanskom multietničnošću.
Toga dana predviđeno je da učenicima bude pročitan tekst u kojem pored ostalog piše: „Ovaj dan je simbol junaštva i jedinstva nacije, koji Srbija, Republika Srpska i srpski narod gde god da živi, slavi zajedničkim praznikom. On je i poruka da samo jedinstvom i sabornošću možemo sačuvati svoju kulturu, tradiciju, veru“.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°213
Zlo.
_____
- Post n°214
Pored toga što je potpuno netačno. Srbi su kroz istoriju razvijali i sačuvali kulturu i tradiciju i veru, u različitim zemljama bez jedinstva i sabornosti.
_____
- Post n°215
Ma sve je ovde pogresno.
_____
- Post n°216
Danas sam se na poslu bavio time. Taj dan kako se vec zove, uopste nije unet u zakon o praznicima, pravno ne postoji i dalje. Jedino je, za potrebe nekog dnevnog dogadjaja prošle ili pretprošle godine, utvrdjen neobjavljenim zakljuckom vlade uoci 15og septembra kao zajednicki praznik Srbije i RS. Pri tome, problem je koju zastavu treba da istakneš, državnu ili nacionalnu (narodnu) jer smo i tu mimo sveta sa dve zastave. Doduše mislim da je i kod Nemačke to slučaj
[size=47]Neradne dane u Nemackoj tokom državnih praznika određuje zakonom svaka pokrajina pojedinačno, a samo je 3. oktobar – Dan nemačkog jedinstva (nem. Tag der Deutschen Einheit) nacionalni praznik kojim se obeležava ujedinjenje Nemačke 1990. godine, kada je ideja jedinstvene Nemačke, koja je nastala sredinom 19. veka, ponovo ispunjena. Dakle, naziv praznika se ne odnosi na ujedinjenje, nego na jedinstvo Nemačke. Dan nemačkog jedinstva je nacionalni praznik od 1990. godine, kada je ujedinjenje formalno završeno.[/size]
[size=47]Neradne dane u Nemackoj tokom državnih praznika određuje zakonom svaka pokrajina pojedinačno, a samo je 3. oktobar – Dan nemačkog jedinstva (nem. Tag der Deutschen Einheit) nacionalni praznik kojim se obeležava ujedinjenje Nemačke 1990. godine, kada je ideja jedinstvene Nemačke, koja je nastala sredinom 19. veka, ponovo ispunjena. Dakle, naziv praznika se ne odnosi na ujedinjenje, nego na jedinstvo Nemačke. Dan nemačkog jedinstva je nacionalni praznik od 1990. godine, kada je ujedinjenje formalno završeno.[/size]
- Post n°217
Shodno ideji predsednika Srbije Aleksandra Vučića o formiranju novog političkog bloka ubrzano se radi na stvaranju organizacije čiji je radni naziv “Moja Srbija” sa ciljem rebrendiranja Srpske napredne stranke kako bi mogla nesmetano da deluje u novim uslovima i obezbedi kontinuitet vlasti, saznaje Danas u dobro obaveštenim izvorima.
Nakon što je predsednik Srbije najavio pregrupisavanje odnosno ukrupnjavanja političke scene kroz “srpski blok pristojnosti” aktivno se radi na osnivanju nove političke organizacije koja treba da nastavi kontinuitet Srpske napredne stranke “u novim uslovima” ali gde navodno “neće biti mesta za sve dosadašnje članove rukovodstva SNS”.
https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-gasi-srpsku-naprednu-stranku-i-formira-moju-srbiju/
Nakon što je predsednik Srbije najavio pregrupisavanje odnosno ukrupnjavanja političke scene kroz “srpski blok pristojnosti” aktivno se radi na osnivanju nove političke organizacije koja treba da nastavi kontinuitet Srpske napredne stranke “u novim uslovima” ali gde navodno “neće biti mesta za sve dosadašnje članove rukovodstva SNS”.
https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-gasi-srpsku-naprednu-stranku-i-formira-moju-srbiju/
_____
- Post n°218
Jel ima neki hint ko ce biti u vrhu?
- Post n°220
kapetanm wrote:Jel ima neki hint ko ce biti u vrhu?
Nova nekompromitovana lica.
_____
- Post n°221
Erős Pista wrote:kapetanm wrote:Jel ima neki hint ko ce biti u vrhu?
Nova nekompromitovana lica.
Аха, значи АВ и Брбана мењају места, као оно Пућин и Међвеђев?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°223
Premijerno predstavljena Himna srpskoj zastavi!
Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave organizovani su prigodni programi i izložbe širom zemlje. Osmišljena je i Himna srpskoj zastavi na tekst čuvenog pesnika Laze Kostića
U susret Danu srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave na Učiteljskom fakultetu prištinskog Univerziteta ekranizovali su pesmu Laze Kostića – Himna srpskoj zastavi.
Spot su osmislili i inicirali Biljana Pavlović i Boško Milovanović, profesori Učiteljskog fakulteta sa sedištem u Leposaviću.
"Sa Kosova danas poleće pesma o srpskoj trobojci, a krila su joj Morava i Drina, krila su joj i naši studenti i profesori sa pedagoških i učiteljskih fakulteta iz Srbije i Republike Srpske, krila su joj naša velika ljubav prema svojoj zemlji narodu i zastavi", rekla je za RTS profesorka Biljana Pavlović, koja je i kompozitor.
Okupili su se, kaže, pod srpskom trobojkom i na tekst čuvenog pesnika Laze Kostića nastala je ova pesma.
"Želeli smo na taj način da vaspitavamao mlade generacije – u duhu nacionalnih vrednosti, u duhu patriotizma i prema nacionalnim simbolima", rekla je Pavlovićeva.
Profesor Boško Milovanović rekao je da je pesma "revitalizacija srpskog nacionalnog bića kroz iskazivanje srpske zastave".
"Imamo s jedne strane prostor, narod i zakon nad prostorom, to je status države, ali ono što ukazuju himna zastava i grb, to je obeležje jednog naroda", kaže Milovanović.
"Univerzitetski profesori su se udružili i dali najsnažniji umetnički dojam ove pesme koja objedinjuje svakog čoveka pojedinačno u našoj lepoj zemlji, a polazimo sa Kosova i Metohije", rekao je Milovanović.
Bolja je bila Volimo te otadzbino nasa
_____
★
Uprava napolje!