Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vučićeva Srbija

Sotir

Vučićeva Srbija - Page 9 Empty Re: Vučićeva Srbija

Post by Sotir Wed Sep 07, 2022 8:49 am

Иначе поновљено једно пет пута у тексту.
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Sat Sep 10, 2022 9:43 am

https://rs.n1info.com/vesti/vucic-nakon-razgovora-s-izaslanicima-svi-moraju-da-se-izjasne-na-koju-ce-stranu/

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Sep 10, 2022 9:56 am

Razgovor je bio u vezi sa Ukrajinom, Kosovo je samo zavesa.

Prosto, to je mnogo veca tema od Kosova.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Sep 10, 2022 10:05 am

Majstorski je hendlovao ono za Prajd. Podsmehnuo se svima koji lazu o "majmunskim boginjama", rekao da su to nasa braca i sestre i da imaju prava da organizuju sve svoje konferencije, dogadjaje, itd, ali d ce setnja morati da bude zabranjena iz besbednosnih razloga. U istom potezu ga zavuko Jeremiji i poentirao kod Obicnog Mileta.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Sep 10, 2022 10:16 am

Dobro, Jeremija je za njega pacer.

Ali za setnju cemo videti jos sta ce biti, možda bude skup ili nesto takvo...mislim da se ne zna jos uvek. Ali - ako napravi ustupke u poziciji prema Rusiji onda može da radi šta hoće sa šetnjom.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Sep 10, 2022 10:16 am

Jedino je problem što su šetnja i Rusija povezani kao i sve ostalo uopstalom
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Sep 10, 2022 10:20 am

Evo, sad je rekao da ce nadlezni organi vec odluciti sta treba (glede Prajda). Dakle,prebacuje odgovornost i ostablja prostora i za drugaciju odluku.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Sep 10, 2022 11:18 am

Problem mu je u tome sto mu se verovatno (ne znam, ali skoro 100%, tesko da je drugacije) traze konkretni potezi.
    kapetanm

Post by kapetanm Sat Sep 10, 2022 1:44 pm

Boli ga, iznenada ce otici na saranu
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Sep 11, 2022 11:49 pm

ficfiric

Post by ficfiric Mon Sep 12, 2022 6:20 pm

Danas naletim na kilometarsku kolonu pred mostom u Sapcu. Pola sata je trebalo da se dogegamo do grada. Razlog: kacili su zastavice na stubove na mostu zbog Dana zastave

_____

Uprava napolje!

Notxor

Post by Notxor Mon Sep 12, 2022 6:25 pm

E ovo je problem, ali ne samo u Vojvodini.

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji pozvao je danas škole u Novom Sadu da odbiju čitanje teksta koji im je uputila Školska uprava povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra, jer je tekst u suprotnosti sa vojvođanskom multietničnošću.

Toga dana predviđeno je da učenicima bude pročitan tekst u kojem pored ostalog piše: „Ovaj dan je simbol junaštva i jedinstva nacije, koji Srbija, Republika Srpska i srpski narod gde god da živi, slavi zajedničkim praznikom. On je i poruka da samo jedinstvom i sabornošću možemo sačuvati svoju kulturu, tradiciju, veru“.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Sep 12, 2022 6:27 pm

Zlo.

_____

Notxor

Post by Notxor Mon Sep 12, 2022 6:33 pm

Pored toga što je potpuno netačno. Srbi su kroz istoriju razvijali i sačuvali kulturu i tradiciju i veru, u različitim zemljama bez jedinstva i sabornosti.

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Sep 12, 2022 6:33 pm

Ma sve je ovde pogresno.

_____

kapetanm

Post by kapetanm Mon Sep 12, 2022 8:06 pm

Danas sam se na poslu bavio time. Taj dan kako se vec zove, uopste nije unet u zakon o praznicima, pravno ne postoji i dalje. Jedino je, za potrebe nekog dnevnog dogadjaja prošle ili pretprošle godine, utvrdjen neobjavljenim zakljuckom vlade uoci 15og septembra  kao zajednicki praznik Srbije i RS.  Pri tome, problem je koju zastavu treba da istakneš, državnu ili nacionalnu (narodnu) jer smo i tu mimo sveta sa dve zastave. Doduše mislim da je i kod Nemačke to slučaj

[size=47]Neradne dane u Nemackoj tokom državnih praznika određuje zakonom svaka pokrajina pojedinačno, a samo je 3. oktobar – Dan nemačkog jedinstva (nem. Tag der Deutschen Einheit) nacionalni praznik kojim se obeležava ujedinjenje Nemačke 1990. godine, kada je ideja jedinstvene Nemačke, koja je nastala sredinom 19. veka, ponovo ispunjena. Dakle, naziv praznika se ne odnosi na ujedinjenje, nego na jedinstvo Nemačke. Dan nemačkog jedinstva je nacionalni praznik od 1990. godine, kada je ujedinjenje formalno završeno.[/size]
    Notxor

Post by Notxor Mon Sep 12, 2022 8:20 pm

Shodno ideji predsednika Srbije Aleksandra Vučića o formiranju novog političkog bloka ubrzano se radi na stvaranju organizacije čiji je radni naziv “Moja Srbija” sa ciljem rebrendiranja Srpske napredne stranke kako bi mogla nesmetano da deluje u novim uslovima i obezbedi kontinuitet vlasti, saznaje Danas u dobro obaveštenim izvorima.

Nakon što je predsednik Srbije najavio pregrupisavanje odnosno ukrupnjavanja političke scene kroz “srpski blok pristojnosti” aktivno se radi na osnivanju nove političke organizacije koja treba da nastavi kontinuitet Srpske napredne stranke “u novim uslovima” ali gde navodno “neće biti mesta za sve dosadašnje članove rukovodstva SNS”.

https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-gasi-srpsku-naprednu-stranku-i-formira-moju-srbiju/

_____
    kapetanm

Post by kapetanm Mon Sep 12, 2022 8:22 pm

Jel ima neki hint  ko ce biti u vrhu?
    Notxor

Post by Notxor Mon Sep 12, 2022 8:23 pm

Vučićeva Srbija - Page 9 3579118792 Vučićeva Srbija - Page 9 3579118792 Vučićeva Srbija - Page 9 3579118792

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Sep 12, 2022 9:15 pm

kapetanm wrote:Jel ima neki hint  ko ce biti u vrhu?

Nova nekompromitovana lica.

_____

паће

Post by паће Mon Sep 12, 2022 9:18 pm

Erős Pista wrote:
    kapetanm wrote:Jel ima neki hint  ko ce biti u vrhu?

Nova nekompromitovana lica.

Аха, значи АВ и Брбана мењају места, као оно Пућин и Међвеђев?

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    kapetanm

Post by kapetanm Mon Sep 12, 2022 9:48 pm

Samo da ne dodje Toma
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Sep 15, 2022 3:13 pm

Premijerno predstavljena Himna srpskoj zastavi!

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave organizovani su prigodni programi i izložbe širom zemlje. Osmišljena je i Himna srpskoj zastavi na tekst čuvenog pesnika Laze Kostića
    U susret Danu srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave na Učiteljskom fakultetu prištinskog Univerziteta ekranizovali su pesmu Laze Kostića – Himna srpskoj zastavi.

Spot su osmislili i inicirali Biljana Pavlović i Boško Milovanović, profesori Učiteljskog fakulteta sa sedištem u Leposaviću.

"Sa Kosova danas poleće pesma o srpskoj trobojci, a krila su joj Morava i Drina, krila su joj i naši studenti i profesori sa pedagoških i učiteljskih fakulteta iz Srbije i Republike Srpske, krila su joj naša velika ljubav prema svojoj zemlji narodu i zastavi", rekla je za RTS profesorka Biljana Pavlović, koja je i kompozitor.

Okupili su se, kaže, pod srpskom trobojkom i na tekst čuvenog pesnika Laze Kostića nastala je ova pesma.

"Želeli smo na taj način da vaspitavamao mlade generacije – u duhu nacionalnih vrednosti, u duhu patriotizma i prema nacionalnim simbolima", rekla je Pavlovićeva.

Profesor Boško Milovanović rekao je da je pesma "revitalizacija srpskog nacionalnog bića kroz iskazivanje srpske zastave".

"Imamo s jedne strane prostor, narod i zakon nad prostorom, to je status države, ali ono što ukazuju himna zastava i grb, to je obeležje jednog naroda", kaže Milovanović.

"Univerzitetski profesori su se udružili i dali najsnažniji umetnički dojam ove pesme koja objedinjuje svakog čoveka pojedinačno u našoj lepoj zemlji, a polazimo sa Kosova i Metohije", rekao je Milovanović.

Bolja je bila Volimo te otadzbino nasa

_____

Uprava napolje!

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Sep 15, 2022 6:05 pm

Jao boze...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Sep 15, 2022 6:14 pm

Treba ovde jedna mjetal gitara i eto spota Najtviša