Rat u Ukrajini
- Post n°801
Re: Rat u Ukrajini
Dakte neki plugin....
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°802
Ostavio sam ceo tekst na pastebinu, a plugin je bypass paywalls, ali ni on ne radi kako treba jer ponekad treba da uključiš reader mode u browseru ili da isključiš javascript.
A ni tekst nije neka bogom dana istina nego je kao što sam rekao škola novinarskog pisanja, sa korenom, stablom i epilogom, uputstvom da pišeš ono šta vidiš na liniji fronta, šta se običnim ljudima i vojnicima dešava, bez političkih prideva i intervencija, bez ustaša i četnika.
Sličan tekst bi mogao biti napisan i sa druge strane i zato je primer za ugled.
nytimes, odličan 5
A ni tekst nije neka bogom dana istina nego je kao što sam rekao škola novinarskog pisanja, sa korenom, stablom i epilogom, uputstvom da pišeš ono šta vidiš na liniji fronta, šta se običnim ljudima i vojnicima dešava, bez političkih prideva i intervencija, bez ustaša i četnika.
Sličan tekst bi mogao biti napisan i sa druge strane i zato je primer za ugled.
nytimes, odličan 5
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°804
ko ti kriv kad nisi na visokom nivou u KremljuNotxor wrote:Define catastrophic?
- Post n°805
Video of a Russian man opening fire and killing the military commandant in a draft centre in the city of Úst-Ilimsk in Irkutsk region. The military commandant was the head of the local draft committee. He has died, according to reports. pic.twitter.com/knnWNJxE9Y
— Andrew Roth (@Andrew__Roth) September 26, 2022
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°806
Erős Pista wrote:Dakte neki plugin....
Димитриј Плугин, руски шпијун.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°807
fikret selimbašić wrote:Video of a Russian man opening fire and killing the military commandant in a draft centre in the city of Úst-Ilimsk in Irkutsk region. The military commandant was the head of the local draft committee. He has died, according to reports. pic.twitter.com/knnWNJxE9Y
— Andrew Roth (@Andrew__Roth) September 26, 2022
Nije mrtav, a lik ga je upucao jer su mu mobilisali drugara bez vojnog iskustva.
https://www.themoscowtimes.com/2022/09/26/siberian-enlistment-officer-shot-as-recruitment-centers-torched-across-russia-a78886A Siberian enlistment officer has been shot and seriously wounded during Russia’s military call-up, regional authorities said Monday as discontent over President Vladimir Putin’s draft continues to spread into far-flung regions.
Gruesome footage from an Irkutsk region military recruitment office showed a man in fatigues shooting another man point-blank and sending others scattering from the assembly hall. (...)
Local media outlets with close links to the security services identified the shooter as local resident Ruslan Zinin, 25.
Zinin’s mother, Marina Zinina, told the Astra independent news website that Zinin was “very upset” because his friend without military experience had allegedly received draft papers despite the authorities’ pledge to recruit strictly experienced reservists.
“Ruslan himself did not receive a summons, but his best friend did yesterday,” Zinina was quoted as saying.
- Post n°808
Excellent conditions in authentic wooden barracks for your ultimate Russian army experience! Some pay huge money for this! pic.twitter.com/d9dCZW0PNa
— Dmitri (@wartranslated) September 26, 2022
- Post n°809
To im je Hajat za ono sto ih ceka
Btw, uhapsilo japanskog konzula u Vladivostoku. Samo ne njih...
Btw, uhapsilo japanskog konzula u Vladivostoku. Samo ne njih...
- Post n°811
Talason wrote:ko je u tim barakama kad su svi pobegli od mobilizacije
Сви? Не баш сви.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°812
Ma mobilisace oni kolko su zamislili. Kako ce biti na frontu to je drugo pitanje
- Post n°813
Lol, koji epski fak ju Jukraincima na 11:28, jeboteleb.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°814
Rusi nece takav mir. To je mnogo veci problem od Ukrajine.
- Post n°815
ispravno razmišlja, problem je što većina mladih na zapadu danas nema pojma o životu a ne o geopolitičkoj situaciji, kad gledaš komentare po njihovim forumima oni lagano misle da će F35 i F22 da bombarduju po Rusiji sa nosača aviona i da će Rusi valjda da ćute
- Post n°816
MNE wrote:ispravno razmišlja, problem je što većina mladih na zapadu danas nema pojma o životu a ne o geopolitičkoj situaciji, kad gledaš komentare po njihovim forumima oni lagano misle da će F35 i F22 da bombarduju po Rusiji sa nosača aviona i da će Rusi valjda da ćute
ne misle nista, nego je na delu banalna in-group out-group dinamika. ko god sumnja u trijumfalnu pobedu, ruski bot
- Post n°817
To je sve super i naravno podrzavam. Ima samo 1 stvar - kako se dolazi do takvog mira (više od Krima, manje od linije razdvajanja, gledano sa ruske strane). Do tog mira se dolazi na dva načina i treći realan teškoda postoji.
Jedan je da Ukrajinci pričaju Putine shvati nećemo stati, daju sve od sebe uz zapadnu podršku i onda u nekom momentu Putin predlozi ozbiljne pregovore.
Drugi je da lično Ameri kontaktiraju Putina (sto mozda postoji kao akcija i sad, nemamo pojma) i pregovaraju sa njim uz obećanje da će Ukrajince privesti poznaniju prava ako se dogovore, ali i najavu da će debelo intenzivirati pomoć Ukrajini u svakom pogledu ako se ne dogovore.
Ono što ovi kukači na Ukrajinu faktički kažu je da Ukrajina izadje sad sa predlogom da će se odreći ovoga ili onoga u zamenu za mir. Ti ljudi nisu baš klinci koji nemaju pojma, ali definitivno im manjka znanja o tome kako diplomatija izgleda u praksi tokom rata.
Jedan je da Ukrajinci pričaju Putine shvati nećemo stati, daju sve od sebe uz zapadnu podršku i onda u nekom momentu Putin predlozi ozbiljne pregovore.
Drugi je da lično Ameri kontaktiraju Putina (sto mozda postoji kao akcija i sad, nemamo pojma) i pregovaraju sa njim uz obećanje da će Ukrajince privesti poznaniju prava ako se dogovore, ali i najavu da će debelo intenzivirati pomoć Ukrajini u svakom pogledu ako se ne dogovore.
Ono što ovi kukači na Ukrajinu faktički kažu je da Ukrajina izadje sad sa predlogom da će se odreći ovoga ili onoga u zamenu za mir. Ti ljudi nisu baš klinci koji nemaju pojma, ali definitivno im manjka znanja o tome kako diplomatija izgleda u praksi tokom rata.
- Post n°818
Pa kaze Leri da treba ovo drugo.
_____
~~~~~
- Post n°819
Mislim, Leri je bio top henchman Kolina Pauela. Verodostojnije slike americke vojske i diplomatije nema.
_____
~~~~~
- Post n°820
Pa ok, ali onda Ukrajina nije prava adresa za pritužbe.
- Post n°821
Mislim, Ukrajina nema šta da traži bez pomoći US i donekle UK. Ukrajina prosto nije realno problem, problem je Putin.
- Post n°822
Imas na 16:22.
_____
~~~~~
- Post n°823
Mislim, ono... "The Ukrainians can be observers, if they wan't to."
_____
~~~~~
- Post n°824
Pa dobro, da. Oni imaju agency, ali samo ukoliko ih ovi pomažu. Druga je stvar što oni ne mogu tek tako sad da prestanu da ih pomažu i dozvole ukrajinski krah. Za to moraju da postoje dobri razlozi. Ali u samoj suštini je kukanje na Ukrajinu besmisleno.
- Post n°825
https://www.politico.eu/article/gas-leak-detected-near-nord-stream-2/?utm_source=Twitter&utm_medium=social
Nord Stream 2 gas leak detected
A no-go zone has been established in Danish waters amid fears of a ‘major accident.’
Nord Stream 2 gas leak detected
A no-go zone has been established in Danish waters amid fears of a ‘major accident.’