kondo wrote:nešta za filipa
Ovo je sprdnja, ali ono gore su realne stvari.
Sto se Lole Smiljanica tice, konacno je svoj na svome.
kondo wrote:nešta za filipa
"Najviše smo potencirali teme saradnje i to otvora buduće horizonte. Dozvolite da dam obaveštenje na moj upit. Predsednik Vučić je uspeo da reši još jedno pitanje koje je značajno za Crnu Goru. On je pozvao ministra unutrašnjih poslova i zamolio da je praksa koja je postojala promeni i da od 1. jula svi građani Crne Gore mogu da u Srbiju dođu bez ikakvih restrikcija", zaključio je Abazović naglasivši da se to odnosi i na crnogorske političare, poslanike i članove vlade.
Filipenko wrote:Da ti sklapas win win sporazume, zavrsio bi sa manje teritorije, manje moci, manje uticaja i manje bogatstva. Jedino sto vucko iz ovoga izlazi licno bogatiji. Ovi win winovi ce se pokazati katastrofalno (jer cemo sledece izazove cekati sa manje moci, bogatstva, uticaja, teritorije), istorija nece stati da se upodobi sa win win sporazumima.
Erős Pista wrote:Od svih zabavnih stvari najzabavnija je ova Filipova zabrinutoat za SPC, sa sve ovim "mi".
Filipenko wrote:Naravno da pretezu zapadni spijuni. Irinej Bulovic, glavni kadrovik crkve poslednjih 30 godina, je britanski spijun. Pogledaj samo koliko se vladika namnozilo od Pavla naovamo, od 18 vladika pod poslednjim valjanim patrijarhom (Germanom) sada smo na skoro 60. I gle cuda, nisu se naotvarali eparhija po Ukrajini, Vulgarskoj i Rusiji, nego po Dizeldorfima, Buenos Airesima, Skadinavijama, Svajcarskama.
Nasa tzv. crkva je izbusena kao sito sa narkomanima vladikama koji se zamonase i onda u roku od 2-5 godina sledi njihov meteorski uspon do vrhova crkve. To sigurno ne radi FSB. A to sto crkva stalno nesto spominje Ruse i divi im se, to je samo njihova bolesna fora za zazivanje pravoslavnog carstva koje ce uspostaviti neko drugi, a mi cemo pametni da gledamo iz prikrajka, dok u medjuvremenu saradjujemo sa hordama zla sa zapada koje ih drze na uzici. SPC je za Ruse ko i Vucic sto je.
Vilmos Tehenészfiú wrote:Filipenko se razume u crkvu kao casna sestra u grupni seks.
konačno iskreni srpski vjernikFilipenko wrote:Erős Pista wrote:Od svih zabavnih stvari najzabavnija je ova Filipova zabrinutoat za SPC, sa sve ovim "mi".
Ali me interesuje SPC kao eksponent drzavne moci, dakle snage svih nas skupa, i organ uticaja na okolinu. Drugim recima, kao instrument projektovanja snage, kakve-takve. Dakle, ne interesuje mene rasprava o crkvenim pitanjima, niti da li je Hristos imao bracu i sestre, koje ce jevandjelje da preteze u slucaju kontradiktornosti itd. Mene zanima da li i koliko SPC moze da posluzi drzavnim interesima (ne Vucicevim, govorim o teoretskoj situaciji da drzavom upravlja neko valjan) i da li je u stanju da projektuje nase interese. Zato nema sta srpska crkva da daje tomose bez saglasnosti i dozvole drzave.