Erős Pista wrote:Najjaci mi je ovaj "poklon najlepsi drugima".
Wtf?
Bajaga i Biković da uglazbe
Erős Pista wrote:Najjaci mi je ovaj "poklon najlepsi drugima".
Wtf?
beatakeshi wrote:Učitelj dubinske geopolitike
Sto bi reko mimfikret selimbašić wrote:Erős Pista wrote:Najjaci mi je ovaj "poklon najlepsi drugima".
Wtf?
beatakeshi wrote:Učitelj dubinske geopolitike
disident wrote:Sto bi reko mimfikret selimbašić wrote:
am i joke to you
Not only did Putin send his personal condolences, but he also posthumously awarded her the Order of Courage, which is normally given only to military and security personnel
communist carpenter killed a small-time Nazi thug, Horst Wessel,
https://www.google.com/amp/s/www.newyorker.com/news/our-columnists/the-mysterious-murder-of-darya-dugina/amp
Dugin’s daughter, Darya, followed a path similar to her father’s. She studied philosophy, spending a year in France. She wrote her master’s thesis on Plato. She also played in a band, performing in Moscow’s hipster clubs. The name of the band was Dasein May Refuse. (“Dasein” is a Heideggerian term that means a determinate being.)
Ne razumete, to je iz onog starog filma pic.twitter.com/iGuzIuSJrK
— Radomir Martin (@radomir_martin) August 28, 2022
https://www.politika.rs/scc/clanak/515160/Pogledi/Mediji-i-smrt-Darje-Dugine
Повод за овај текст је катастрофално извештавање наших медија о овом случају. Александар Гељевич Дугин је велики пријатељ нашег народа и човек који је од деведесетих година у много наврата разним поводима долазио у српске крајеве. Пре десетак година био је и гост нашег института. У Србији и српским земљама има велики број пријатеља, а код нас је преведен солидан део његовог огромног опуса. Тај опус је веома шаролик и с обзиром на то да се он бавио великим бројем тема, често отварајући пионирска истраживања или у руском свету први пут пишући о неким непознатим ауторима, те књиге су различитог квалитета. Али оно што их је увек одликовало јесте слобода мишљења и спремност да се хвата укоштац с табуисаним темама, идејама и погледима. То је привилегија које у западном интелектуалном свету има све мање и све мање људи може себи да је допусти.