UK - Politika i društvo
- Post n°152
Re: UK - Politika i društvo
Kaže Torigraf da je gotov.
EXC: The Tory whips office has calculated Boris Johnson would get the backing of just 65 Tory MPs in a second confidence vote.
— Ben Riley-Smith (@benrileysmith) July 6, 2022
That’s out of almost 360 Tory MPs - so support from less than a fifth. Boris allies have been discussing that today. More in @Telegraph tomorrow.
- Post n°153
Ajmo malo naslovnica
_____
my goosebumps have goosebumps
- Guest
- Post n°155
Attorney general im se zove Suella.
Meni mnogo smešno jbg.
Meni mnogo smešno jbg.
- Post n°157
Ja mu preporucujem da nikako ne ide, a pogotovo ne mirno, te da se mora drzati vlasti do poslednjeg konzervativca umesto da popusti pred napadima opozicije i javnosti.
Neka naoruza sve torijevce i pusti ih na ulicu.
Neka naoruza sve torijevce i pusti ih na ulicu.
- Guest
- Post n°158
BoJo was a man who thought he was a loner
But he knew it couldn't last
BoJo left his home at Downing Street in London
Something something he sucks ass...
(nisam ovo razvio do kraja, sori )
- Post n°159
Уууу где си се овог сетио
Ал' стварно фали тај четврти стих, да закуца како треба.
Ал' стварно фали тај четврти стих, да закуца како треба.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°160
Kakav šou, jbt.
Ne treba zaboraviti da je njegovo učešće u Brexit kampanji zapravo bilo ključno. A sve zbog čega? Ne čak ni celog jednog premijerskog mandata, nego pola!
Ne treba zaboraviti da je njegovo učešće u Brexit kampanji zapravo bilo ključno. A sve zbog čega? Ne čak ni celog jednog premijerskog mandata, nego pola!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°161
kao koronarumbeando wrote:
- Post n°162
Шта му значе бројке с леве стране, постотак или стање по попису?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°163
Cousin Billy wrote:BoJo was a man who thought he was a loner
New song: HAS BORIS GONE?https://t.co/8C4POiFzMj pic.twitter.com/UDVBXRpfYL
— Mitch Benn :flag_gb::flag_eu: (@MitchBenn) July 6, 2022
- Post n°165
konzervativci su u stanju unutarpartijskog gradjanskog rata od kameronovog odlaska. ne znam sta je samo anti-bojo kampu endgame. koga da dovedu?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°166
Meni ovo bila zabavna spekulacija, i iako nije previše verovatno da će se desiti, ne bih potpuno isključio ni takvu mogućnost:
Oni su raspad, raspadaju se, izazivaju sve oko njih da se raspadne, and still they always come out on top.
More likely, and already essayed in the rightwing tabloids, is a rerun of 2019, with a twist: not “Labour wants to stop Brexit”; rather “they want to take your Brexit away”. Keir Starmer sought to pre-empt this in his speech on Monday night about how there was no going back, not into the EU, not into the single market, not into the customs union. Labour is now the party of hard Brexit, since the Tory proponents for leaving the EU are simply too busy falling apart to make a case one way or the other. The Conservatives, even the worst of them, are so much more agile than Labour that it would be no surprise at all to see them throw up their hands and select a JeremyHunt-like figure as leader, becoming a Rejoin party on the hoof.
Oni su raspad, raspadaju se, izazivaju sve oko njih da se raspadne, and still they always come out on top.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°167
Kremlj o odlasku Johnsona: On ne voli nas, ni mi ne volimo njega
Očekuje se da će britanski premijer Boris Johnson danas podnijeti ostavku, što bi moglo imati posljedice za britansku podršku Ukrajini. Treba napomenuti da će Boris Johnson podnijeti ostavku na mjesto čelnika Konzervativne stranke, dok će na funksiji premijera ostati na jeseni. Potvrdio je to britanski ministar obrane Ben Wallace navodeći kao razlog "pitanja nacionalne sigurnosti", što uključuje doprinos Ujedinjenog Kraljevstva obrani Ukrajine.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij je u proteklih par mjeseci imao samo riječi hvale za Borisa Johnsona, jednog od prvih zapadnih lidera koji je posjetio Kijev nakon što je Rusija napala Ukrajinu.
Kremlj, naravno, stvari gleda sasvim drugačije. Putinov glasnogovornik Dmitri Peskov danas je komentirao najavu odlaska Johnsona.
"To nas se ne tiče puno", rekao je Peskov, pa dodao: "On ne voli nas, ni mi ne volimo njega"
Očekuje da bi se Liz Truss, aktualna britanska šefica diplomacije, koja je danas otkazala put u Indoneziju na summit G20, kandidirati za šeficu Konzervativne stranke i, posljedično, za novu britansku premijerku.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°168
https://www.theguardian.com/politics/2022/jul/08/collapsing-public-support-suggests-brexit-is-anything-but-done
_____
- Post n°169
https://jacobin.com/2022/07/boris-johnson-resignation-labour-media-allies-against-corbyn
_____
- Post n°170
Ne volim ovo prosto prenošenje tvitova, ali mnogima dragi pesmopevac ovde zakiva:
- Post n°171
instructions are in Russian.
- Post n°172
Mene sramota kolko ne pratim i nemam pojma o britanskoj političkoj sceni.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°173
Ne propustas previse. Ukoliko znas koliko je americki sistem korumpiran, zamisli koliko je tek korumpiran sistem na kome su bazirali svoj, plus sa visevekovnim nasledjem tiranije, aristokratije, rasizma, ropstva, pompe, imperijalne svesti itd.
- Post n°174
Indy wrote:Ne volim ovo prosto prenošenje tvitova, ali mnogima dragi pesmopevac ovde zakiva:
_____
- Post n°175
We must fully take back control of our borders. That means leaving the jurisdiction of the ECHR. #Suella4Leader pic.twitter.com/ADU9jFcKwx
— Suella Braverman MP (@SuellaBraverman) July 10, 2022