UK - Politika i društvo
- Post n°526
Re: UK - Politika i društvo
Pa i ja mislim da je teško.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°527
Ne treba pustati Torijevce da se raspadnu, ako me razumete.
- Post n°528
Filipenko wrote:Ne treba pustati Torijevce da se raspadnu, ako me razumete.
Да почнемо да шаљемо тог сирћета за балзамовање?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°529
Erős Pista wrote:
Hoću da kažem ovo - ovo je već pattern, ali on se ne ponavlja, nego se progresivno pogoršava. Torijevci prave sve veća i veća i veća sranja, a laburisti to progutaju, i čekaju da narodu dojade ludaci i da izaberu njih. Ne kažem - ako pali, okej, ali dugoročno, to je politika koja ih je i dovela dovde.
Samo je problem što je ovo, iz aspekta Britanije, dugoročno neodrživo. Svet je ušao u spiralu sranja iz koja se ne može izaći mlakim merama, kakve god one bile. Ušli smo u fazu gde je počelo da se puca.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°530
Pa da, upravo to.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°531
Socijalisti su trebali da stisnu petlju i da se odvoje. Jebao ih Labour fetišizam. Ako su Gang of Four mogli da naprave LibDemse, mogu i ovi ozbiljnu socijalističku partiju sa 20-30 poslanika.
- Post n°532
Летећи Полип wrote:Erős Pista wrote:
Hoću da kažem ovo - ovo je već pattern, ali on se ne ponavlja, nego se progresivno pogoršava. Torijevci prave sve veća i veća i veća sranja, a laburisti to progutaju, i čekaju da narodu dojade ludaci i da izaberu njih. Ne kažem - ako pali, okej, ali dugoročno, to je politika koja ih je i dovela dovde.
Samo je problem što je ovo, iz aspekta Britanije, dugoročno neodrživo. Svet je ušao u spiralu sranja iz koja se ne može izaći mlakim merama, kakve god one bile. Ušli smo u fazu gde je počelo da se puca.
+1
mssm Labour je odustao od nacionalizacije železnice, što podržava tipa 75% građana.
- Post n°533
Ako promene izborni zakon onda ce imati smisla takve stvari.
- Post n°534
mogu i ovako dvadesetak poslanika sigurno. cenim da bi bili negde u rangu 10-20%
- Post n°535
na kraju krajeva, nije ni bitno to. bitno je da se razgranici to vise i da prestaju da daju ovakvom Labour-u legitimitet s leva. bukvalno decenije bivanja taocem
- Post n°536
btw, Blair-ov Labour je ultraleva partija za ovo sada
- Post n°538
NL se previse omalovazava, a kroz prizmu spoljne politike. NL je mnogo uradio za UK iako nije srusio Tacerkinu paradigmu, to stoji. No, zemlja.koju su preuzeli 1997 i koju su ostavili 2010 su dve razlicite Britanije.
- Post n°539
ćaća wrote:btw, Blair-ov Labour je ultraleva partija za ovo sada
Pa naravno, svaka nova generacija je sve desnje jer je ceo teren sve desnje.
_____
- Post n°540
Da, ali treba ih podrzati da totalno skrše Torijevce. I iz takve situacije može da proistekne novi politički spektar, kao i iz otcepljenja (jedno ne isključuje drugo, štaviše, potpomaže)
- Post n°541
Australian state plans to poach 31,000 British doctors, police officers and teachers https://t.co/mO3uMNBTie
— The Independent (@Independent) February 16, 2023
- Post n°542
pa njima je NHS ionako u trokurcu
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°543
Зашто не школују лекаре? Што не примају Индусе?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°544
Radi se o budzetu. Imaju oni lekare. U AUS im nude mnogo vise + the weather.
- Post n°545
Jedino moraju da drežde noću za fudbal, al jbg.
- Post n°546
Гледајући Киера Стармера на теми о Украјини, решио сам да пишем овде - Скршили су сами себе Конзервативци својом идеологијом и њеном праксом, која је ударила у зид.
Нема ни Лејбор неку нову, бољу идеологији нити боље људе који ће је спроводити. Ово су Црвени Торијевци, нису ни Нови Лејбор, ово је Изногуд у црвеној одори који ће бити калиф уместо калифа у плавој одори.
Док год је тако, биће лошија копија Торијевских политичких ставова.
Нема ни Лејбор неку нову, бољу идеологији нити боље људе који ће је спроводити. Ово су Црвени Торијевци, нису ни Нови Лејбор, ово је Изногуд у црвеној одори који ће бити калиф уместо калифа у плавој одори.
Док год је тако, биће лошија копија Торијевских политичких ставова.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°547
red tory su daleko levlji od ovoga sto sir keir nudi. takodje bler je bio u daleko nepovoljnijoj poziciji nego keir i nije imao previse izbora. ovaj je mogao da bira i odabrao ovo.
inace uopste nisam siguran da je pobeda laburista na sledecim izborima gotova stvar.
inace uopste nisam siguran da je pobeda laburista na sledecim izborima gotova stvar.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°548
boomer crook wrote:red tory su daleko levlji od ovoga sto sir keir nudi. takodje bler je bio u daleko nepovoljnijoj poziciji nego keir i nije imao previse izbora. ovaj je mogao da bira i odabrao ovo.
Шта, имаш неке абере да је Стармер мајстор да из пуног џака извуче...?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°549
boomer crook wrote:red tory su daleko levlji od ovoga sto sir keir nudi. takodje bler je bio u daleko nepovoljnijoj poziciji nego keir i nije imao previse izbora. ovaj je mogao da bira i odabrao ovo.
To je 100%. Ono sto nije je da li ce uspeti da ih spuste ispod npr 150 poslanika. Ali samo spustanje ispod 100 im rusi stranku.
- Post n°550
Ma pusti stranku, bitni su glasači. Njih ne možeš da spustiš ispod 150,
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!