Srbija i Ukrajina
- Post n°576
Re: Srbija i Ukrajina
Srbija se vraca u jednu evropsku porodicu naroda kojoj je jis davno pripadala - Kraljevinu Ugarsku.
- Post n°577
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°578
Odlicno, uglavnom se udara u ivicu od ragastola.
Edit: al zato danas sa Hilom. Mislim da ni oni ne znaju tacno sta rade.
Edit: al zato danas sa Hilom. Mislim da ni oni ne znaju tacno sta rade.
- Post n°579
Наравно да не знају, али то им није недостатак него преимућство.
Вучић мора да мисли, да се преиспитује и прилагођава стварности. Све док му се то исплати, он ће се врпољити, измотавати, предомишљати.
У једном моменту боље је да ништа не мисли него да почне да ради како му кажу. Није нека корист од његовог думања.
Тај моменат може имати две варијанте, зависи како се одигра. Било би боље да му се дискретно сугерише преко особе од поверења, а горе да му се диктира као лошем ђаку.
Довољно је интелигентан да укапира дипломатску поруку, не мора се још додатно срамотити објашњавањем очигледног.
Вучић мора да мисли, да се преиспитује и прилагођава стварности. Све док му се то исплати, он ће се врпољити, измотавати, предомишљати.
У једном моменту боље је да ништа не мисли него да почне да ради како му кажу. Није нека корист од његовог думања.
Тај моменат може имати две варијанте, зависи како се одигра. Било би боље да му се дискретно сугерише преко особе од поверења, а горе да му се диктира као лошем ђаку.
Довољно је интелигентан да укапира дипломатску поруку, не мора се још додатно срамотити објашњавањем очигледног.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°580
Јанош Винету wrote:Наравно да не знају, али то им није недостатак него преимућство.
Vucicu vec odavno govore sta da radi. S tom razlikom sto zapadni kolonijalni rezim nije monolitna celina, pa Vucic kupuje vreme potkupljivanjem ambasadora, diplomata i stranih faktora nasim parama i resursima. Da li su to subvencije, da li je to prepustanje nekog dela trzista, da li je to angazovanje stranih savetnika, zato se i smenjuju tako cesto ambasadori u poslednje vreme.
- Post n°581
https://rs.n1info.com/vesti/babakov-cenimo-vucicevu-hrabrost-da-se-suprotstavi-pritisku-zapada/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°583
Kako ga "hrabre" za sastanak sa Hilom
Sa koga jos uvek nema najavljenog saopstenja, barem koliko stizem da ispratim...
Sa koga jos uvek nema najavljenog saopstenja, barem koliko stizem da ispratim...
- Post n°584
Upozoravajući amandmani na Bilčikov izveštajNovoizabrane vlasti se pozivaju da pokažu stvarnu i nedvosmislenu privrženost evropskim vrednostima, standardima i pravilima EU što je pre moguće i da se hitno usklade sa odlukama i stavovima EU u spoljnoj i bezbednosnoj politici, uključujući i sankcije Rusiji
Piše: M.N.
Poslanici Odbora za spoljne poslove u Evropskom parlamentu (AFET) dogovorili su 29 kompromisnih amandamana na rezoluciju izvestioca za Srbiju Vladimira Bilčika, objavio je European Western Balkans (EWB). Vlasti u Srbiji se pozivaju da se značajnije angažuju na neophodnim reformama i vrate zemlju na "pravi put ka integraciji u EU".
U amandmanima u koje je EWB imao uvid se navodi da se "izrazito žali" zbog toga što se Srbija još uvek nije uskladila sa sankcijama EU nakon ruske invazije na Ukrajinu.
"Novoizabrane vlasti se pozivaju da pokažu stvarnu i nedvosmislenu privrženost evropskim vrednostima, standardima i pravilima EU što je pre moguće i da se hitno usklade sa odlukama i stavovima EU u spoljnoj i bezbednosnoj politici, uključujući i sankcije Rusiji", stoji u jednom od amandmana, a prenoi EWB.
Navodi se da bi novi pregovarački klasteri trebalo da se otvere tek kada Srbija ispune sve pomenute obaveze.
Vlada Srbije se poziva da ponovo proceni svoju ekonomsku saradnju sa Rusijom, a poslanici EP žale "zbog kontinuiranih letova između Beograda i Moskve u vreme kada je vazdušni prostor EU zatvoren za letova ka i iz Rusije".
Takođe se Izražava zabrinutost i zbog navoda da srpske vlasti prisluškuju ličnosti iz ruske opozicije u Beogradu i snimljeni materijal navodno prenose ruskim bezbednosnim službama. Naglašava se da bi svaka saradnja koja bi doprinela autoritarnim i antidemokratskim praksama u Rusiji i Srbiji bila štetna po buduće odnose EU i Srbije.
Poslanici EP u amandmanima pozivaju vlasti u Srbiji da pruže ubedljive rezultate u istragama u oblasti borbe protiv korucije, posebno u onim slučajevima za koje postoji visoko interesovanje javnosti, kao i na pravno razrešenje slučaja rušenja u Savamali i kriminalne grupe Veljka Belivuka. Dodaje se da je EP zabrinut zbog otpužbi da je iz zatvora u Srbiji Darko Šarić uspevao da kontroliše međunarodnu kriminalnu organizaciju.
"Kada je u pitanju položaj medija, iz EP napominju da je potrebno preduzeti dalje korake u cilju povećanja slobode medije i pozivaju se srpske vlasti da preduzmu ‘hitne mere za garantovanje slobode izražavanja, nezavisnosti medija i medijski pluralizam'", citirao je EWB amandmane na Bilčikov izveštaj.
Očekuje se da ovi amandmani uđu u konačni tekst rezolucije Evropskog parlamenta o Srbiji, koja bi mogla biti usvojena na plenarnoj sednici EP u Strazburu u julu.
_____
- Post n°585
Ovo je jos blago, samo se tice otvaranja novih klastera. Mislim, nije to "samo", ali ova vlast ce citati kao "samo".
- Post n°586
može li to da ima veze sa inercijom dosadašnje podrške režimu? (ipak smo izglasali ustavne reforme!)
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°587
Erős Pista wrote:Dodaje se da je EP zabrinut zbog otpužbi da je iz zatvora u Srbiji Darko Šarić uspevao da kontroliše međunarodnu kriminalnu organizaciju.
Docim u evropskim perspektivama poodmakloj Crnoj Gori sve funkcionise kul i tamo se tone i tone koksa redovno pretovaruju u lukama duz obale. Jbg, koka se ne gaji u Srbiji ili Crnoj Gori pa da se odatle rastura po Evropi. Ko hoce da se obracuna sa trgovinom drogom, mora pokrenuti specijalnu operaciju u Crnoj Gori.
- Post n°588
Uncle Baby Billy wrote:može li to da ima veze sa inercijom dosadašnje podrške režimu? (ipak smo izglasali ustavne reforme!)
Ima veze sa tim sto ima i Kosovo i sankcije Rusiji i sto stvari. Koje ako bi sve nabrojali to bi bio ekvivalent odnosnosustinski poruka da nema potrebe da se bilo sta radi.
- Post n°589
_____
- Post n°591
Istina. Ovde je poenta - mudro rukovodstvo nas stiti od takve sudbine.
_____
- Post n°592
Vise je Putin pobedjuje na svim frontovima
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°593
što je hladno kod Putina?
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°594
Istina. Trebalo je da ga nacrtaju da sedi u Versaju kako bi alternativni kosmos bio kompletan
- Post n°595
_____
- Post n°596
Da li će svirati Mother Russia
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°597
Jedino na zahtev publike...
_____
- Post n°599
prejak niz komentara. ide gas !
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°600
https://rs.n1info.com/vesti/zaharova-brnabic-neumesno-uporedila-rat-u-ukrajini-sa-srbijom-1999-i-2008/
_____