Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Anonymous
    Guest

Rat u Ukrajini - Page 12 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Guest Tue Mar 29, 2022 10:52 am

Otvorili su Potemkinovu berzu. Stranci najmanje do petka ne smeju da prodaju akcije, šortovanje je potpuno zabranjeno, sesije traju samo 4 sata.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Tue Mar 29, 2022 10:54 am

Cousin Billy wrote:Otvorili su Potemkinovu berzu. Stranci najmanje do petka ne smeju da prodaju akcije, šortovanje je potpuno zabranjeno, sesije traju samo 4 sata.

Rat u Ukrajini - Page 12 4101625831

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Mar 29, 2022 10:57 am

Rat u Ukrajini - Page 12 3579118792
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Tue Mar 29, 2022 11:03 am

Nije ni Rusima najjasnije koliko je to rublja ojačala.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.

Post by MNE Tue Mar 29, 2022 11:10 am

Cousin Billy wrote:Videćemo. Moj rezon je da nisu valjda otišli da pojedu po balik ekmek, popiju čaj, kupe ćilim i aj kući - ovi pregovori izgledaju najozbiljnije do sada i mislim da je moguće da dosegnu barem formalni minimum konsenzusa, to ne bi bio loš PR za Ruse.
    koliko je Rusima uopšte stalo do PR-a nakon što su upali naglavačke u nezavisnu državu pobili nekoliko hiljada ljudi i popili najveće sankcije ikad uz manje više totalni otklon od zapadnog svijeta
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Tue Mar 29, 2022 11:16 am

pa dobro, ja bih recimo vise voleo da osiromasim za dan 12 % ko rus

nego da me lagano eu/$ inflacija godisnja od 10 % davi

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    kondo

Post by kondo Tue Mar 29, 2022 11:20 am

Del Cap wrote:Око гаса у рубљу* - немам и даље појма је ли то покушај да се ревитализује рубља као средство плаћања на међународном нивоу, или увод у једнострани прекид испорука са изговором.

taj se rad nekada zvao "oštro i bezveze", u narodu isto i "APP". neko je bio zamislio da bajdenu uvali kurčinu umanjivanjem značaja petrodolara u korist potemkinpetrorublje ali se to u međuvremenu pretvorilo u drkanje evrope pa im se osladilo. jedna je stvar ladna kuća, uvek možeš da se natrontaš, termočarape, vunena kapa, montara a sasvim druga ugašena fabrika pa nema peneza, ničega. a sasvim treća novi izvori goriva za ovoliki prostor.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Sotir

Post by Sotir Tue Mar 29, 2022 11:29 am

Cousin Billy wrote:mislim da smo ovde došli do polukonsenzusa da se nikakav napad Ukrajine na Donbas nije očekivao u skorijoj budućnosti. zaista nijedan dokaz za to nije ponuđen, imamo samo reči Rusa.
    Овде сте дошли и до полуконсемзуса да су украјинске пропагандне акције које крше конвенције развалили Русе и да им је погинула њихова војска убила гомилу генерала. 
    Као и то што је неки протестант на снимку пао оправдање да Украјинци пуцају заробљеницима у колена. 

И немаш само руску пропаганду. Још пре рата сам писао да је Украјина спремна за напад на ЛДНР, прелистај тему.
    Набавили су 60ак Бајрактара, против којих устаници немају одговарајући ПВО. Набавили гомилу БПЛ са којима врше корекцију арт. ватре, ремонтовали више стотина тенкова. Већина војске им је била - и још увек је - ка ЛДНР. Све војне припреме су завршене, плус су одбили споразум из Минска.
    Коме то све није довољно да је напад био спреман, не могу да му помогнем за више.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Mar 29, 2022 11:36 am

Kad bi samo postojao neki drugi razlog da se Ukrajinci naoruzavaju... ali evo, nista mi ne pada na pamet.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Del Cap

Post by Del Cap Tue Mar 29, 2022 11:42 am

ecce shoigu

kaže glavni cilj - oslobođenje donbasa

Министр обороны России Сергей Шойгу заявил, что основные задачи первого этапа спецоперации на Украине выполнены. Соответствующее заявление глава Минобороны сделал на селекторном совещании во вторник, 29 марта 2022 года.

По словам Шойгу, украинские вооруженные силы понесли серьезный урон, что позволяет сосредоточиться на одной из основных задач - освобождении республик Донбасса.

"В целом основные задачи первого этапа операции выполнены, - констатировал Шойгу. - Существенно снижен боевой потенциал украинских Вооруженных сил, что позволяет сосредоточить основное внимание и основные усилия на достижении главной цели - освобождении Донбасса".

Глава Минобороны России добавил, что специальная военная операция будет продолжена до выполнение всех поставленных целей.

Читайте на WWW.KP.RU: https://www.kp.ru/online/news/4684586/
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Tue Mar 29, 2022 11:47 am

pa to je bio cilj otpocetka, tzv pokrajina 

ali budimo realni

tako krhka i slaba i mlada ukrajinska demokratija tu nosi mini suknjice 

pa ja joj ne bi odoleo, ja bih isao skroz do kieva

_____

smrk kod dijane hrk
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Mar 29, 2022 11:49 am

da je nabavka oruzja razlog za preventivnu intervenciju nasi susedi bi vec trebalo nas da preoru.

jasno je da je ovo imperijalno izivljavanje i pogresna procena. iskreno rusima bi bilo bolje bez putina i bajden im zeli samo dobro.

mislim ponovicu da smo blize rusiji danas bi nama vladao marko milosevic kao kadirov cecenima.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Mar 29, 2022 11:52 am

Mr.Pink wrote:pa to je bio cilj otpocetka, tzv pokrajina 

ali budimo realni

tako krhka i slaba i mlada ukrajinska demokratija tu nosi mini suknjice 

pa ja joj ne bi odoleo, ja bih isao skroz do kieva

sta seres? danas sam pricao sa drugarom iz ukrajine. vozio neku decu do granice kojoj su poginuli roditelji. jel to ta mini suknjica? jel bi bilo bas kul da za pozarevackog tiranina tebi klinac ostane siroce zato sto je prdnulo botoksiranim dedi koji je umislio da je ivan grozni?

nista ovo nije moralo i ovo je siledzijstvo najgore vrste.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Mar 29, 2022 11:53 am

Nas pogled na Rusiju je iskrivljen, i to upravo - geografijom. Kad god su se priblizili na puskomet, nastali su  problemi.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Mar 29, 2022 11:58 am

mislim ja se ne slazem. staljin je nekada govorio kada je vrbovanje u pitanju: daj im novac ako nece novac zenu ako nece ni novac ni zenu marksa. mislim kod sovjeta je postojala ideoloska baza koja je bila sve tanja od breznjeva nadalje ali je postojala. fellow travelers su bili intelektualci i idealisti. putinovi pomagaci danas su resantimanski desnicari, rasisti i lokalne siledzije. nema tu nicega pa mora da bije.

_____
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Tue Mar 29, 2022 12:04 pm

boomer crook wrote:mislim ja se ne slazem. staljin je nekada govorio kada je vrbovanje u pitanju: daj im novac ako nece novac zenu ako nece ni novac ni zenu marksa. mislim kod sovjeta je postojala ideoloska baza koja je bila sve tanja od breznjeva nadalje ali je postojala. fellow travelers su bili intelektualci i idealisti. putinovi pomagaci danas su resantimanski desnicari, rasisti i lokalne siledzije. nema tu nicega pa mora da bije.

Сагласан сам са овим, једино бих додао "и олигарси".

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Del Cap

Post by Del Cap Tue Mar 29, 2022 12:08 pm

boomer crook

Post by boomer crook Tue Mar 29, 2022 12:11 pm

Јанош Винету wrote:
    boomer crook wrote:mislim ja se ne slazem. staljin je nekada govorio kada je vrbovanje u pitanju: daj im novac ako nece novac zenu ako nece ni novac ni zenu marksa. mislim kod sovjeta je postojala ideoloska baza koja je bila sve tanja od breznjeva nadalje ali je postojala. fellow travelers su bili intelektualci i idealisti. putinovi pomagaci danas su resantimanski desnicari, rasisti i lokalne siledzije. nema tu nicega pa mora da bije.

btw ja bih veselo uveo sankcije putinu i njegovim pomagacima kao vetovziju za to sto deceniju kriju ljude umesane u ubistvo premijera srbije.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Mar 29, 2022 12:19 pm

boomer crook wrote:
    Јанош Винету wrote:

btw ja bih veselo uveo sankcije putinu i njegovim pomagacima kao vetovziju za to sto deceniju kriju ljude umesane u ubistvo premijera srbije.

To da ne pocinjemo.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Tue Mar 29, 2022 12:30 pm

Ivan grozni ili petar veliki

Putin je izabro prvog. Sasvim legit izbor

Msm da ograniceni rat nije bio moguc, niti da se rokaju u rovovskom ratu godinama po nekim vukojebinama plus krim je problematican, to se mora i u ratu potvrditi, a ne samo u preambuli

_____

smrk kod dijane hrk
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Tue Mar 29, 2022 12:31 pm

Mini suknja je 2014 i maidan, jbg

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Mar 29, 2022 12:49 pm

Zamisljam ruski genijalan prinudni plan da sruše pola Ukrajine i onda oni uzmu tu srušenu polovinu. Bez para da je podignu.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Tue Mar 29, 2022 12:49 pm

da li je moglo humanije

nije. jbg, takav svet

_____

smrk kod dijane hrk
    паће

Post by паће Tue Mar 29, 2022 12:55 pm

Cousin Billy wrote:mislim da smo ovde došli do polukonsenzusa da se nikakav napad Ukrajine na Donbas nije očekivao u skorijoj budućnosti. zaista nijedan dokaz za to nije ponuđen, imamo samo reči Rusa.

А онда су кренули да виде да се овима није нешто десило.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Del Cap

Post by Del Cap Tue Mar 29, 2022 1:49 pm

RUSSIAN DEF MIN TO CREATE CONDITIONS FOR DIALOGUE WILL STOP MILITARY ACTIVITY AROUND KYIV AND CHERNIHIV

RUSSIAN TOP NEGOTIATOR MEDINSKY SAYS WILL LOOK AT UKRAINIAN PROPOSALS AND REPORT ON THEM TO PUTIN
    ISTANBUL

TOP RUSSIAN NEGOTIATOR VLADIMIR MEDINSKY SAYS TALKS WERE CONSTRUCTIVE

-

UKRAINE NEGOTIATOR SAYS THERE HAVE BEEN ENOUGH DEVELOPMENTS TO HAVE MEETING OF PRESIDENTS OF UKRAINE AND RUSSIA

UKRAINE NEGOTIATOR SAYS UKRAINE PROPOSES HOLDING CONSULTATIONS WITH RUSSIA ON STATUS OF CRIMEA OVER NEXT 15 YEARS

UKRAINE NEGOTIATOR SAYS THERE NEEDS TO BE FULL PEACE ACROSS UKRAINIAN TERRITORY FOR ANY FINAL AGREEMENT WITH RUSSIA TO COME INTO FORCE

UKRAINE NEGOTIATOR SAYS ALL OF THIS HAS BEEN PUT TO RUSSIAN SIDE AND WE WAIT THEIR OFFICIAL ANSWER

Post by Sponsored content

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 5:57 am