Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

USA - США - SAD

USA - США - SAD - Page 9 Empty Re: USA - США - SAD

Post by MNE Fri Apr 29, 2022 5:14 pm

Erős Pista wrote:Mislim da MNEu lupetanje nikad nije bilo problem.
    jeri nešto netačno u ovom interesantnom kuriozitetu  USA - США - SAD - Page 9 1861198401
    Del Cap

Post by Del Cap Sat Apr 30, 2022 1:52 am

Sve ovo će biti istovremeno i zabavno i tužno

Filipenko

Post by Filipenko Sat Apr 30, 2022 8:22 am

Samo se smejte ukrajinskim i poljskim nacionalistima pozaposljavanim po dubini americke administracije, ali znajte da isto tako ima tusta i tma bosnjackih, hrvatskih, crnogorskih i albanskih nacionalista u toj zlocinackoj organizaciji koja se dobro lose zeza.
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Sat Apr 30, 2022 10:33 am

Filipenko wrote:Samo se smejte ukrajinskim i poljskim nacionalistima pozaposljavanim po dubini americke administracije, ali znajte da isto tako ima tusta i tma bosnjackih, hrvatskih, crnogorskih i albanskih nacionalista u toj zlocinackoj organizaciji koja se dobro lose zeza.
    USA - США - SAD - Page 9 1233199462
    Meni se isto razleti mašta na sve strane kad čitam Ursulu USA - США - SAD - Page 9 1861198401

_____
    my goosebumps have goosebumps
    Del Cap

Post by Del Cap Tue May 03, 2022 3:39 am

A leaked initial draft majority opinion suggests the US Supreme Court has voted to overturn the Roe v. Wade decision that legalized abortion nationwide.

#SupremeCourt | #abortion | #RoeVWade

https://t.co/P50WyUHdUj
    plachkica

Post by plachkica Tue May 03, 2022 3:54 am

Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Tue May 03, 2022 5:26 am

Za ovo treba zahvaliti Mitch McConnellu. Direktno je odgovoran za dvojicu od ove petorice koji su glasali za obaranje zakona.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Filipenko

Post by Filipenko Tue May 03, 2022 7:44 am

Pozdravljam sve sto izaziva haos i nerede u SAD kao progres i nadu covecanstva.
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Tue May 03, 2022 8:16 am

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue May 03, 2022 8:31 am

Je bo te

A bilo je jadno da ce se to desiti cim su sastavili vecinu.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue May 03, 2022 8:38 am

Vilmos Tehenészfiú wrote:Za ovo treba zahvaliti Mitch McConnellu. Direktno je odgovoran za dvojicu od ove petorice koji su glasali za obaranje zakona.

+1

I ne samo njemu, nego celoj teroristickoj bandi koja se izdaje za stranku.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue May 03, 2022 8:49 am

Polako narode, ovaj leak je baš ozbiljan presedan, ne znam da se ikada dogodilo da procuri draft pre zvanične presude. To je ekvivalent gađanja Vrhovnog suda točkama.
    Svašta će sad da se dogodi.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue May 03, 2022 8:51 am

Slazem se, verovatno nije kraj.

Da ne pricam sto bi ovo bio poklon demokratama pred izbore na kojima bi se inace skoro sigurno lose proveli.

_____

Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Tue May 03, 2022 8:59 am

Ne sumnjam da će Manchin da bude “glas razuma” koji će reći “ljudi nemojmo filibaster, kuda to vodi”?

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Tue May 03, 2022 9:16 am

Filipenko wrote:Pozdravljam sve sto izaziva haos i nerede u SAD kao progres i nadu covecanstva.
    USA - США - SAD - Page 9 903208043

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to 
    all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are 
    picked up by children in the nursery.
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Tue May 03, 2022 10:23 am

Oduševljenje životom u Čikagu nakon 5 meseci boravka continues.

https://www.facebook.com/100001890496764/posts/7156971937709085/
    Filipenko

Post by Filipenko Tue May 03, 2022 10:44 am

Hahahhah, drajver u Cikagu...veliki glasac Dojeb-a...

Inace, veliki Trampov pristalica, cudo da nije pobegao kada su dosli zli Bajdenovi komunisti...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue May 03, 2022 10:55 am

Ako se dobro sećam, lik je u Srbiji zaradio bogatstvo snimajući mladence, kupio svu najbolju opremu što postoji, imao je i za svoj bogataški hobi - tjunovane automobile, a onda je zapalio u Ameriku kod sina jer se u Srbiji  ne može zaraditi od uhljeba i parazita, koji se mogu ukloniti samo ako se glasa za Radula i uopšte čovek mora da se bavi politikom i svojom zemljom jer to je pravi patriotizam, a čim je stupio na tle SAD rekao je "jebite se miševi, koga boli kurac za glupu Srbiju, ja sam ovde već uspeo pošto ovde svako uspe odmah i možeš da živiš kao car već posle pola godine, takva je to zemlja, besprekorna, ali njome vladaju kovid kriminalci i u njoj ništa ne funkcioniše zbog komunista".

Mongoloid. Pratim ga opsesivno, to je kao čačkanje kraste.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue May 03, 2022 10:59 am

inače Roe vs Wade je, što se anglo medija tiče, Ukraine-killer. Nema mesta za dve priče takve magnitude i čitanost vesti o Ukrajini će značajno opasti.
    Filipenko

Post by Filipenko Tue May 03, 2022 11:06 am

Cousin Billy wrote:Ako se dobro sećam, lik je u Srbiji zaradio bogatstvo snimajući mladence, kupio svu najbolju opremu što postoji, imao je i za svoj bogataški hobi - tjunovane automobile, a onda je zapalio u Ameriku kod sina jer se u Srbiji  ne može zaraditi od uhljeba i parazita, koji se mogu ukloniti samo ako se glasa za Radula i uopšte čovek mora da se bavi politikom i svojom zemljom jer to je pravi patriotizam, a čim je stupio na tle SAD rekao je "jebite se miševi, koga boli kurac za glupu Srbiju, ja sam ovde već uspeo pošto ovde svako uspe odmah i možeš da živiš kao car već posle pola godine, takva je to zemlja, besprekorna, ali njome vladaju kovid kriminalci i u njoj ništa ne funkcioniše zbog komunista".

Mongoloid. Pratim ga opsesivno, to je kao čačkanje kraste.

To je gubljenje vremena. Promenice sutra misljenje od danas, a kamoli od juce, u zavisnosti od okolnosti.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue May 03, 2022 2:41 pm

par stvari: amerika je (bila) zemlja u kojoj je pravo na abortus bilo garantovano kao ustavno pravo. 

ovo bi znacilo samo to da bi amerikanke bile u istom polozaju kao i zene sveta koje imaju pristup glasackim listicima: moraju glasati protiv onih koji zele da im to pravo oduzmu ili ogranice.

ja isto mislim da je ovo poklon bajdenovim biracima.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue May 03, 2022 2:48 pm

Većina demokratskih zemalja sveta ipak nema tako jake countermajoritatian mehanizme kao Amerika kojima se sprečava da se volja većine (koja je na nacionalnom nivou apsolutno za pravo na abortus), pretvori u zakon.

Ali u načelu se slažem sa ovim što si napisao. Pre svega američki progresivci (a bogami i liberali) moraju da se izleče od tog mita da je SC a force for good i da on može zameniti političku borbu i mobilizaciju masa.

_____

boomer crook

Post by boomer crook Tue May 03, 2022 3:11 pm

Erős Pista wrote:Većina demokratskih zemalja sveta ipak nema tako jake countermajoritatian mehanizme kao Amerika kojima se sprečava da se volja većine (koja je na nacionalnom nivou apsolutno za pravo na abortus), pretvori u zakon.

Ali u načelu se slažem sa ovim što si napisao. Pre svega američki progresivci (a bogami i liberali) moraju da se izleče od tog mita da je SC a force for good i da on može zameniti političku borbu i mobilizaciju masa.

pa usud jakog federalizma.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Tue May 03, 2022 3:12 pm

mislim ovo kazem sto cak i oni koji pravo zele da ogranice (na primer misisipi) ne prilaze tome iz neke pozicije sluskinjine price vec ono traze da se ogranici na 15 nedelja (na primer u rusiji i francuskoj je 12 nedelja).

_____
    Filipenko

Post by Filipenko Tue May 03, 2022 3:20 pm

Mislim da se precenjuje uticaj na izbore. Glasaci se jednostavno ne opredeljuju po tom kriterijumu za koga ce da glasaju, i do sada je 80+ posto ljudi bilo za abortus (uslovni ili neuslovni), pa opet republikanci nekako namaknu pola birackog tela. Zene koje zive u drzavama u kojima ce abortus biti zabranjen ce u kola pa caskom preko imaginarne granicne crte u prvi planned parenthood u plavoj drzavi da ostave svoje fetuse za klintona i gejca.

Post by Sponsored content

Current date/time is Tue Nov 12, 2024 9:26 pm