jeri nešto netačno u ovom interesantnom kuriozitetuErős Pista wrote:Mislim da MNEu lupetanje nikad nije bilo problem.
USA - США - SAD
- Post n°201
Re: USA - США - SAD
- Post n°202
Sve ovo će biti istovremeno i zabavno i tužno
This one absolutely has to go into the 2022 Time Capsule. #MinistryOfTruth pic.twitter.com/gww1JncUZW
— James Woods (@RealJamesWoods) April 29, 2022
- Post n°203
Samo se smejte ukrajinskim i poljskim nacionalistima pozaposljavanim po dubini americke administracije, ali znajte da isto tako ima tusta i tma bosnjackih, hrvatskih, crnogorskih i albanskih nacionalista u toj zlocinackoj organizaciji koja se dobro lose zeza.
- Post n°204
Filipenko wrote:Samo se smejte ukrajinskim i poljskim nacionalistima pozaposljavanim po dubini americke administracije, ali znajte da isto tako ima tusta i tma bosnjackih, hrvatskih, crnogorskih i albanskih nacionalista u toj zlocinackoj organizaciji koja sedobrolose zeza.
Meni se isto razleti mašta na sve strane kad čitam Ursulu
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°205
A leaked initial draft majority opinion suggests the US Supreme Court has voted to overturn the Roe v. Wade decision that legalized abortion nationwide.
#SupremeCourt | #abortion | #RoeVWade
https://t.co/P50WyUHdUj
#SupremeCourt | #abortion | #RoeVWade
https://t.co/P50WyUHdUj
- Post n°206
The Supreme Court has voted to strike down Roe v. Wade, according to an initial draft majority opinion written by Justice Samuel Alito and obtained by POLITICO.
— POLITICO (@politico) May 3, 2022
“We hold that Roe and Casey must be overruled,” Alito writes. https://t.co/nl3JFLx9xg
- Post n°207
Za ovo treba zahvaliti Mitch McConnellu. Direktno je odgovoran za dvojicu od ove petorice koji su glasali za obaranje zakona.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°208
Pozdravljam sve sto izaziva haos i nerede u SAD kao progres i nadu covecanstva.
- Post n°209
Congress must pass legislation that codifies Roe v. Wade as the law of the land in this country NOW. And if there aren’t 60 votes in the Senate to do it, and there are not, we must end the filibuster to pass it with 50 votes.
— Bernie Sanders (@SenSanders) May 3, 2022
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°210
Je bo te
A bilo je jadno da ce se to desiti cim su sastavili vecinu.
A bilo je jadno da ce se to desiti cim su sastavili vecinu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°211
Vilmos Tehenészfiú wrote:Za ovo treba zahvaliti Mitch McConnellu. Direktno je odgovoran za dvojicu od ove petorice koji su glasali za obaranje zakona.
+1
I ne samo njemu, nego celoj teroristickoj bandi koja se izdaje za stranku.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°212
Polako narode, ovaj leak je baš ozbiljan presedan, ne znam da se ikada dogodilo da procuri draft pre zvanične presude. To je ekvivalent gađanja Vrhovnog suda točkama.
Svašta će sad da se dogodi.
Svašta će sad da se dogodi.
- Post n°213
Slazem se, verovatno nije kraj.
Da ne pricam sto bi ovo bio poklon demokratama pred izbore na kojima bi se inace skoro sigurno lose proveli.
Da ne pricam sto bi ovo bio poklon demokratama pred izbore na kojima bi se inace skoro sigurno lose proveli.
_____
- Post n°214
Ne sumnjam da će Manchin da bude “glas razuma” koji će reći “ljudi nemojmo filibaster, kuda to vodi”?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°215
Filipenko wrote:Pozdravljam sve sto izaziva haos i nerede u SAD kao progres i nadu covecanstva.
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Korisnik
- Post n°216
Oduševljenje životom u Čikagu nakon 5 meseci boravka continues.
https://www.facebook.com/100001890496764/posts/7156971937709085/
https://www.facebook.com/100001890496764/posts/7156971937709085/
- Post n°217
Hahahhah, drajver u Cikagu...veliki glasac Dojeb-a...
Inace, veliki Trampov pristalica, cudo da nije pobegao kada su dosli zli Bajdenovi komunisti...
Inace, veliki Trampov pristalica, cudo da nije pobegao kada su dosli zli Bajdenovi komunisti...
- Guest
- Post n°218
Ako se dobro sećam, lik je u Srbiji zaradio bogatstvo snimajući mladence, kupio svu najbolju opremu što postoji, imao je i za svoj bogataški hobi - tjunovane automobile, a onda je zapalio u Ameriku kod sina jer se u Srbiji ne može zaraditi od uhljeba i parazita, koji se mogu ukloniti samo ako se glasa za Radula i uopšte čovek mora da se bavi politikom i svojom zemljom jer to je pravi patriotizam, a čim je stupio na tle SAD rekao je "jebite se miševi, koga boli kurac za glupu Srbiju, ja sam ovde već uspeo pošto ovde svako uspe odmah i možeš da živiš kao car već posle pola godine, takva je to zemlja, besprekorna, ali njome vladaju kovid kriminalci i u njoj ništa ne funkcioniše zbog komunista".
Mongoloid. Pratim ga opsesivno, to je kao čačkanje kraste.
- Guest
- Post n°219
inače Roe vs Wade je, što se anglo medija tiče, Ukraine-killer. Nema mesta za dve priče takve magnitude i čitanost vesti o Ukrajini će značajno opasti.
- Post n°220
Cousin Billy wrote:Ako se dobro sećam, lik je u Srbiji zaradio bogatstvo snimajući mladence, kupio svu najbolju opremu što postoji, imao je i za svoj bogataški hobi - tjunovane automobile, a onda je zapalio u Ameriku kod sina jer se u Srbiji ne može zaraditi od uhljeba i parazita, koji se mogu ukloniti samo ako se glasa za Radula i uopšte čovek mora da se bavi politikom i svojom zemljom jer to je pravi patriotizam, a čim je stupio na tle SAD rekao je "jebite se miševi, koga boli kurac za glupu Srbiju, ja sam ovde već uspeo pošto ovde svako uspe odmah i možeš da živiš kao car već posle pola godine, takva je to zemlja, besprekorna, ali njome vladaju kovid kriminalci i u njoj ništa ne funkcioniše zbog komunista".
To je gubljenje vremena. Promenice sutra misljenje od danas, a kamoli od juce, u zavisnosti od okolnosti.
- Post n°221
par stvari: amerika je (bila) zemlja u kojoj je pravo na abortus bilo garantovano kao ustavno pravo.
ovo bi znacilo samo to da bi amerikanke bile u istom polozaju kao i zene sveta koje imaju pristup glasackim listicima: moraju glasati protiv onih koji zele da im to pravo oduzmu ili ogranice.
ja isto mislim da je ovo poklon bajdenovim biracima.
ovo bi znacilo samo to da bi amerikanke bile u istom polozaju kao i zene sveta koje imaju pristup glasackim listicima: moraju glasati protiv onih koji zele da im to pravo oduzmu ili ogranice.
ja isto mislim da je ovo poklon bajdenovim biracima.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°222
Većina demokratskih zemalja sveta ipak nema tako jake countermajoritatian mehanizme kao Amerika kojima se sprečava da se volja većine (koja je na nacionalnom nivou apsolutno za pravo na abortus), pretvori u zakon.
Ali u načelu se slažem sa ovim što si napisao. Pre svega američki progresivci (a bogami i liberali) moraju da se izleče od tog mita da je SC a force for good i da on može zameniti političku borbu i mobilizaciju masa.
Ali u načelu se slažem sa ovim što si napisao. Pre svega američki progresivci (a bogami i liberali) moraju da se izleče od tog mita da je SC a force for good i da on može zameniti političku borbu i mobilizaciju masa.
_____
- Post n°223
Erős Pista wrote:Većina demokratskih zemalja sveta ipak nema tako jake countermajoritatian mehanizme kao Amerika kojima se sprečava da se volja većine (koja je na nacionalnom nivou apsolutno za pravo na abortus), pretvori u zakon.
pa usud jakog federalizma.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°224
mislim ovo kazem sto cak i oni koji pravo zele da ogranice (na primer misisipi) ne prilaze tome iz neke pozicije sluskinjine price vec ono traze da se ogranici na 15 nedelja (na primer u rusiji i francuskoj je 12 nedelja).
_____
- Post n°225
Mislim da se precenjuje uticaj na izbore. Glasaci se jednostavno ne opredeljuju po tom kriterijumu za koga ce da glasaju, i do sada je 80+ posto ljudi bilo za abortus (uslovni ili neuslovni), pa opet republikanci nekako namaknu pola birackog tela. Zene koje zive u drzavama u kojima ce abortus biti zabranjen ce u kola pa caskom preko imaginarne granicne crte u prvi planned parenthood u plavoj drzavi da ostave svoje fetuse za klintona i gejca.