Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

rumbeando

Rat u Ukrajini - Page 6 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by rumbeando Sun Mar 06, 2022 7:02 pm

Demantovano za načelnika gš. Belorusije.

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13985285

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Mar 06, 2022 7:14 pm

Povodom Ukrajine, prakticno sam se sveo na informisanje sa mejnstrim medija. Koliko toliko proverene informacije, makar i par dana da kasne.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 06, 2022 7:17 pm

Летећи Полип wrote:Povodom Ukrajine, prakticno sam se sveo na informisanje sa mejnstrim medija. Koliko toliko proverene informacije, makar i par dana da kasne.
    ma da, od OSINT trolova i propagandista možeš samo da poludiš.
    Notxor

Post by Notxor Sun Mar 06, 2022 7:28 pm

3, 4 telegram kanala i nešto malo Youtuba.
    Sve vesti kasne u odnosu na telegram i većina je anti-ruska što mi smeta jer želim objektivnu informaciju bez komentara i bez cenzure.
    Navikao sam se da nikome ne verujem. Ovde su ostali tragovi moje paranoje kad su Ukrajinci, od Zelenskog pa dalje, alarmirali planetu zbog požara u atomskoj centrali.
    Na kraju od toga nije bilo ništa tako da sam naročito oprezan kad su u pitanju vesti sa ukrajinske strane, iako je pravda na njihovoj strani.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sun Mar 06, 2022 7:53 pm

šest tviter nalog koji objavljuju snimke uništene tehnike, svi su proukrajinski, rusi ionako ne smiju da objave ni foto ni video svojih gubitaka. Komentari su korisni zbog geolokacije događaja, brojeva vozila, dokumenata i sl. Na vkontakte sam pratio poluzvanični nalog azerbejdžasnke armije, admini su bili 100% proukrajinski i prilično antiruski. Onda ja Alijev dan-dva prije invazije bio kod Putina, potpisao sa njim (ubijeđen sam da je iznuđen pod ucjenom, a možda i otvorenom prijetnjom) sporazum o savezništvu. Admini su pizdili zbog sporazuma, par objava kontra Alijeva i suze za Erdoganom, treći dan rata su ukinuli komentarisanje članovima, a onda su prešli u potpuno ignorisanje Ukrajine, nema ništa o tome, samo slike sa vježbi njihove vojske i dokumentarci o ratu iz 2020.

Yaplakal mi je željeznička stanica u Vinkovcima, internetski čvor sa kojeg se ide dalje. Sad već uređen po  novim zakonima ali i dalje je koristan.

Smatram korisnom i Zoranu Baković, odnosno njen intervju koji sam već okačio ovde.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Mar 06, 2022 7:54 pm

nije iznuda. mislim da ce se i tu desiti shift. jermeni ce kod amera a azeri kod rusa.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sun Mar 06, 2022 7:57 pm

boomer crook wrote:nije iznuda. mislim da ce se i tu desiti shift. jermeni ce kod amera a azeri kod rusa.

Ali mnogi su se nadali da će Turskoj i NATO-u. Bilo je i hapšenja nekih generala i ministara zbog pronevjere, malo pred odlazak kod Putina.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Mar 06, 2022 8:01 pm

pa dao mu je vvp jermene na tacni. turci su se sada prelomili za nato again zato sto od mocne ruske ekonomije mogu dobiti nista. putin ide naokolo i nudi da diktatorcicima da zajedno ubiju serifa a da ce im pomoci kinez koji je nedavno dosao u grad i otvorio general store. al kinez se sada pravi da ne razume engleski.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sun Mar 06, 2022 8:14 pm

Nema vijesti o protestima u Azerbejdžanu, Alijev sigurno zna nešto više o ruskim planovima i meni njegov sporazum (+ Alijev na rijetkim snimcima i slikama sa tog susreta sa Putinom) i dosadašnja dosledna sprovedba, pojačava strah da se nešto puno veće od Ukrajine sprema. Kazahstan je juče dozvolio da se za ovaj vikend organizuju skupovi podrške Ukrajini.

Dodatni mi + da će ovo, u boljoj opciji, zaista da se završi svjetskim Dejtonom. + knjiže i konvoji vojske koji se kreću i raspoređuju po BiH.

Last edited by fikret selimbašić on Sun Mar 06, 2022 8:17 pm; edited 1 time in total

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Mar 06, 2022 8:15 pm

mislim mogu dobiti nista a ekonomski su u nevidjenoj bul(j)i.

_____
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sun Mar 06, 2022 8:21 pm

Летећи Полип wrote:Povodom Ukrajine, prakticno sam se sveo na informisanje sa mejnstrim medija. Koliko toliko proverene informacije, makar i par dana da kasne.

Cousin Billy wrote:
    ma da, od OSINT trolova i propagandista možeš samo da poludiš.

Welcome to the dark side.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sun Mar 06, 2022 8:23 pm

https://www.facebook.com/Krajina24h/videos/484313896475377/

0:45-1:10 Rat u Ukrajini - Page 6 1848198029

Last edited by fikret selimbašić on Sun Mar 06, 2022 8:36 pm; edited 2 times in total

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    ćaća

Post by ćaća Sun Mar 06, 2022 8:33 pm

fikret selimbašić wrote:
    Mr.Pink wrote:fikrete, previse blejis na balkanskim deponijama i medju tim zivljem 

ja ne kazem da je to nekakav ukrajinski igrokaz, nego da ta slika par emo likova i ficfirica sa ulica moskve ne znaci apsolutno nista. to nije rusija

Burundi i pepepe su jedine balkanske deponije na kojima blejim. Yaplakal mi je omiljena ruska deponija već dvanaest-trinaest godina. A ovi ljudi koji protestuju protiv rata u ruskim gradovima su, po mom skromnom mišleniju, trenutno najhrabriji ljudi na svijetu, naravno, uz one Ukrajince koji se okupljaju na protestnim skupovima u okupiranim gradovima.

+1000
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sun Mar 06, 2022 8:46 pm

Rat u Ukrajini - Page 6 16522915

Evo npr. fejk, odnosno reenactment. Donji tvit.

Spoiler:

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sun Mar 06, 2022 9:02 pm

pa jeste fejk 

ovo tehnicki ukrajinci ubijaju svoju bracu iz donbassa

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sun Mar 06, 2022 9:07 pm

msm da ta tiktok praksa kacenja video materijala bez nekog konteksta je bas onako retardirana

_____

smrk kod dijane hrk
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Mar 06, 2022 9:11 pm

fikret selimbašić wrote:https://www.facebook.com/Krajina24h/videos/484313896475377/

0:45-1:10 Rat u Ukrajini - Page 6 1848198029

jbg Rat u Ukrajini - Page 6 1848198029

_____

Uprava napolje!

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Mar 06, 2022 9:16 pm

Nista, to je samo upozorenje, podsecanje u cijoj smo zoni odgovornosti
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Mar 06, 2022 9:25 pm

Mór Thököly wrote:Nista, to je samo upozorenje, podsecanje u cijoj smo zoni odgovornosti

0:55

_____

Uprava napolje!

Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sun Mar 06, 2022 9:35 pm

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Notxor

Post by Notxor Sun Mar 06, 2022 9:37 pm

Koliko prilika za bacanja preko glave a nijedna iskorišćena.

_____
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sun Mar 06, 2022 9:38 pm

"bukvalno rizikuju sve"

ja mislim da je taj retardizam poleteo sa burundija

pa to su doslovno lgbt-evci i ostale ngo sise koje su zabranili

_____

smrk kod dijane hrk
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Mar 06, 2022 9:41 pm

ficfiric wrote:
    Mór Thököly wrote:Nista, to je samo upozorenje, podsecanje u cijoj smo zoni odgovornosti

0:55

Rat u Ukrajini - Page 6 1233199462

ali, ne Rat u Ukrajini - Page 6 4101625831
    Notxor

Post by Notxor Sun Mar 06, 2022 10:27 pm

Rat u Ukrajini - Page 6 E3KpO5r

GPS Jamming detected detected within Ukraine. This is pretty typical of a Russian Battlegroup's organic GPS jamming capabilities. Aside from effecting navigation capabilities of troops and vehicles, GPS Jamming can significantly degrade the accuracy of precision guided munitions and degrade the effectiveness of corrections provided by forward observers.

Russia has the GLONASS network which is similar to GPS but operates on its own frequencies. Therefor Russian troops and Russian supported DPR/LPR troops are able to benefit from jammed GPS and unjammed GLONASS. GLONASS jamming is swiftly met with an anti-radiation missile from the Russian side as well.

_____
    disident

Post by disident Sun Mar 06, 2022 10:35 pm

Iz slicnih razloga pratim prvenstveno razmenu vatre na nivou diplomatije,sankcija i gasenja firmi i usluga. Lako proverljiv i dostupan Ping pong koji kos uvek traje i ne sluti na dobro.

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 11:47 pm