Rat u Ukrajini
- Post n°926
Re: Rat u Ukrajini
budale su zato sto ne moze sa rusijom i putinom da se vodi politika ovako kako rade, a za sada je isto kao sa milosevicem u srbiji na pocetku i cilj je isti, da se skloni putin i instalira zapad frendli rezim u moskvi. to je nemoguce, pogotovo ne ovako. ovaj ishod za sada i jeste posledica guranja balvana u oko rusima preko ledja ukrajine.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°927
Jao molim te...
Uostalom, ajmo da vidimo kako izgleda inkorporiranje Ukrajine u Ruskij mir.
Ljudi u Ukrajini imaju sami neku volju
- Post n°928
rumbeando wrote:SAD napad sa 300.000 vojnika ukupno u koaliciji na znatno manji i lakši za napredovanje Irak je trajao četrdesetak dana pre nego što je Buš proglasio pobedu.
Јој сећам се какве су им санкције опампрчили сви, горе него Израелу...
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°929
Mór Thököly wrote:Jao molim te...
Sami? U jbte, koji su to dometi politicke emancipacije jedne nacije.
Inokorporiranja nece biti, naravno, zar to nije ocigledno. Nemace sta da se inokorporira ali kao sto rekoh ovaj igrokaz nema veze sa Ukr nego sa Moskvom.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°930
Finansijska atomska bomba.
Russia will force companies to sell 80% of their foreign currency earnings - in other words buy rubles - Finance Ministry announces
— Jake Cordell (@JakeCordell) February 28, 2022
- Post n°931
kondo wrote:Mór Thököly wrote:Jao molim te...
Sami? U jbte, koji su to dometi politicke emancipacije jedne nacije.
Inokorporiranja nece biti, naravno, zar to nije ocigledno. Nemace sta da se inokorporira ali kao sto rekoh ovaj igrokaz nema veze sa Ukr nego sa Moskvom.
Naravno da ima najvise veze sa Moskvom. Moskva donosi odluke uglavnom uvezi sa Moskvom
- Post n°932
Cousin Billy wrote:Finansijska atomska bomba.
[size=30][/size]Russia will force companies to sell 80% of their foreign currency earnings - in other words buy rubles - Finance Ministry announces
— Jake Cordell (@JakeCordell) February 28, 2022
Bar sam zadovoljan sto se bave ekonomijom. Sta god bilo u Ukrajini, Rusija posle ovoga nece moci da se bavi nicim drugim osim sama sobom...sto je bar nesto pozitivno.
- Post n°934
Ukrajinci najavili placanje svojih vojnika 3000 dolara mesecno. Ovo se sada skoro sigurno nece brzo zavrsiti.
- Post n°935
Anduril wrote:Ukrajinci najavili placanje svojih vojnika 3000 dolara mesecno. Ovo se sada skoro sigurno nece brzo zavrsiti.
Ubijeđen sam da od toga nema ništa, naročito ako se otegne, novaca možda bude za neke strane dobrovoljce ili instruktore. Baška što to nije toliko presudno za motivaciju.
Je li još neko iznenađen reakcijom EU? Zadnjih godina mi je sve ukazivalo da ih je Putin dublje izbušio.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°936
Ja nisam posebno iznenađen. Ne da sam predviđao u detalje neke izlive javne i manifestne podrške Ukrajini, nisam, nego sam bio prilično siguran da će ići paket širokih i jakih sankcija i da niko iz EU neće blokirati to.
Last edited by Del Cap on Mon 28 Feb 2022, 09:11; edited 1 time in total
- Post n°938
Za to vreme u Beogradu...
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°940
fikret selimbašić wrote:Anduril wrote:Ukrajinci najavili placanje svojih vojnika 3000 dolara mesecno. Ovo se sada skoro sigurno nece brzo zavrsiti.
Ubijeđen sam da od toga nema ništa, naročito ako se otegne, novaca možda bude za neke strane dobrovoljce ili instruktore. Baška što to nije toliko presudno za motivaciju.
Je li još neko iznenađen reakcijom EU? Zadnjih godina mi je sve ukazivalo da ih je Putin dublje izbušio.
Naravno da nema nista. Vojska im je razvaljena i u sustini se povukla u predgradja gradova. Gledamo potpuno prepustanje svega ostalog neprijatelju, sto funkcionise samo zbog toga sto Rusi jos uvek ne gase struju i vodu, ili sto rece general Keane na Fox-u, "ostaje nejasno zasto Rusi ne rade ono sto bismo mi uradili prvog dana, a to je prekid infrastrukturne podrske u vidu struje i vode." Kad ispale to sto imaju od fensi americkih zolja, to im je to. Vlada nije u stanju da isplacuje nikakav novac bilo kome.
Sto se erekcije EU tice, ona ne postoji, osim kao spoljni omotac za pokrivanje nekih ozbiljnih baja koji im daju odredjenu autonomiju, ali kada postaje bitno onda ih postroje. To su sve Vucici, samo sto nas zavarava sto imaju siru autonomiju od njega i pritisci nam nisu tako jasni kao u slucaju naseg pljackaskog idiota. Verujem da je i Putinu dozlogrdilo da se druzi sa kojekakvim Lepenkama i tamosnjim varijantama Boskica Obradovica, rodjenim luzer-lopovima koji nikada nece biti bilo kakav politicki faktor, a i da to postanu, morali bi da olizu dupeta americkih ambasadora, nesto poput Vucica. Americki ambasadori su vec sada efektivno ono sto su nekada bili guverneri po provincijama Rima. To sto mi odbijamo da prihvatimo da Pontije Pilat rukovodi zemljom X, nego vidimo cara Iroda ili koga vec, pa umisljamo po sistemu "znas li ti sta je carstvo", to je nas problem.
- Post n°942
Кадры прибытия украинской делегации.
В её составе:
• министр обороны Резников
• замглавы МИД Точицкий
• советник главы офиса президента Подоляк
• глава фракции "Слуга народа" Арахамия
• депутат Умеров
• первый замглавы украинской делегации в трехсторонней контактной группе Костин
В её составе:
• министр обороны Резников
• замглавы МИД Точицкий
• советник главы офиса президента Подоляк
• глава фракции "Слуга народа" Арахамия
• депутат Умеров
• первый замглавы украинской делегации в трехсторонней контактной группе Костин
_____
- Guest
- Post n°943
Ozbiljna delegacija Ukrajine vs. mikimaus delegacija Rusije. Ne izgleda dobro za sada ali aj da se nadamo da Rusi donose neki konkretluk na sto. Nažalost više izgleda kao predstava za uznemirenu javnost u Rusiji.
- Post n°944
problem je što zapad ne vidi koliko su Rusi ludaci a Rusi ne vide koliki su zapadnjaci debili, i onda imamo ovoVilmos Tehenészfiú wrote:Problem je (njihov, ruski) što se ovo na zapadu ne shvata ozbiljno. Niko im ne veruje da je Ukrajina srce Rusije i da je Ukrajina brdo na kome će svi Rusi da izginu ako treba (a sa njima i ceo svet).Mór Thököly wrote:Ova ekipa je luda
- Post n°945
Ruska delegacija će da ispostavi zahteve.
Ukrajinci će da ih odbiju, a onda može da se desi ono što je Filipenko pominjao, tj. da im za početak isključe struju, pa kad padne mrak, a svi naoružani...
edit: Украина обращается к Евросоюзу с просьбой о немедленном присоединении по новой специальной процедуре — Зеленский
Ovo je šansa i mi da se privalimo, a onda, izvinite braćo Rusi, moramo kao i ostali.
Ukrajinci će da ih odbiju, a onda može da se desi ono što je Filipenko pominjao, tj. da im za početak isključe struju, pa kad padne mrak, a svi naoružani...
edit: Украина обращается к Евросоюзу с просьбой о немедленном присоединении по новой специальной процедуре — Зеленский
Ovo je šansa i mi da se privalimo, a onda, izvinite braćo Rusi, moramo kao i ostali.
_____
- Post n°946
Del Cap wrote:Nije ovo slučajno
meni je od starta prva asocijacija:
- Post n°947
BREAKING: Ukraine demands 'immediate ceasefire', Russian troop withdrawal.
@AFP
@AFP
- Post n°948
Kris Hedziszsz, za one koji su i dalje u zabludi da pamet nije umrla, a kad ce ne znamo.
- Post n°949
Notxor wrote:Ruska delegacija će da ispostavi zahteve.
Mi trenutno idemo u drugom smeru. Ali jeste sansa za CG, SMK, ALB...
- Post n°950
:zap: All civilians in Kiev can leave the city via the Kiev-Vasilkov highway, says Russian defense ministry
— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) February 28, 2022