Rat u Ukrajini
- Guest
- Post n°176
Re: Rat u Ukrajini
Ne loš moral u smislu da bacaju puške, piju votku i psuju Putina. Loš u smislu da im srce nije u ovoj opetaciji, da će juriti svaku priliku da pucaju iznad glava, da će biti teško narediti im akcije koje izazivaju jasnu kolateralnu štetu.
- Guest
- Post n°177
Sve se više širi priča o "Duhu iz Kijeva", letačkom asu koji je juče navodno oborio šest ruskih aviona. Biće tu građe za folkloriste.
- Post n°178
Матвиенко назвала целью военной операции в Украине «принуждение к миру»
«Россия объявила специальную военную операцию, чтоб понудить к миру, остановить идущую активнейшим образом милитаризацию Украины, нам просто не оставили другого выбора», — заявила спикер Совета Федерации.
Sovjetska terminologija, iz vica "ne želimo rat ali će naša borba za mir biti veoma krvava".
- Guest
- Post n°179
E vala pun mi je k i onih koji porede iskustvo Ukrajine sa našim iskustvom 1999. Dosadni bumeri su od 1999. u međuvremenu napravili Hirošimu
- Guest
- Post n°180
Malo su dileje ljudi iz Ministarstva odbrane Ukrajine. Pozivaju narod da ostaje u kućama i sprema Molotovljeve koktele. Mislim lepo zvuči ali u realnosti ili ćeš da spališ svoj stan ili će ti srušiti zgradu.
- Post n°181
BREAKING: Russia’s forces have entered the Obolon district in Kyiv, where the Ukrainian military is currently fighting them. Ukraine’s Defense Ministry ask residents not to leave their house and prepare Molotov cocktails. The district is approximately 10 km from central Kyiv.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) February 25, 2022
- Post n°182
ali ali "osiromašeni uranijum i šiptari koji se rađaju sa 3 ruke i 4 noge"Cousin Billy wrote:E vala pun mi je k i onih koji porede iskustvo Ukrajine sa našim iskustvom 1999. Dosadni bumeri su od 1999. u međuvremenu napravili Hirošimu
- Post n°183
"nedvosmisleno nitkovska invazija"
The tiny Federated States of Micronesia just severs diplomatic ties with nuclear power Russia over the "unambiguously villainous" invasion of Ukraine. https://t.co/Kg0lslM68m
— Byron Wan (@Byron_Wan) February 25, 2022
- Post n°184
Cousin Billy wrote:Malo su dileje ljudi iz Ministarstva odbrane Ukrajine. Pozivaju narod da ostaje u kućama i sprema Molotovljeve koktele. Mislim lepo zvuči ali u realnosti ili ćeš da spališ svoj stan ili će ti srušiti zgradu.
I to ako ti sruši zgradu biće potpuno u skladu sa propisima*.
- Post n°186
Mada se mora reci da je ukrajinska vojska do sada sascim fer u tom pogledu. Neki drugi bi do sada sve nakrcali u civilne gradjevine i onda - pogledajte sta rade.
Doduse, ima jos vremena...
Doduse, ima jos vremena...
- Post n°187
Kontramera (juče je UK blokirala svoj v/p za ruske avione)
BREAKING: Russia shuts airspace to planes registered in the UK
BREAKING: Russia shuts airspace to planes registered in the UK
- Post n°188
Cousin Billy wrote:Malo su dileje ljudi iz Ministarstva odbrane Ukrajine. Pozivaju narod da ostaje u kućama i sprema Molotovljeve koktele. Mislim lepo zvuči ali u realnosti ili ćeš da spališ svoj stan ili će ti srušiti zgradu.
Imali smo i mi Miku bosnić i bacanje ćebeta na njemački tenk, svima nam uzor bila.
To je zalog za budućnost, kao i kompletan otpor koji pruža ukrajinska vojska u unaprijed izgubljenom sukobu. Svaki ispaljeni metak i bačeni molotovljev koktel na okupatora (Rusi jesu okupatori i ovo jeste agresija) ide u prilog ukrajniskom narodu i onom na šta mu je Putin u govoru pred invazju uskratio pravo. Okupator će da pobijedi, da se zadrži tu ko zna koliko dugo ali ovaj otpor je temelj za ukrajinsko uskrsnuće, makar za tristo godina. Nema bacanja cvijeća na ruske tenkove i priča o oslobođenju ukrajinskog naroda od nacističkog režima pada u vodu, Ukrajincima, koji su usamljeniji nego Poljaci '39. kapa do poda za to.
Last edited by fikret selimbašić on Fri Feb 25, 2022 10:15 am; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°189
Bilo bi super da EU uradi isto sto i UK pa da avion iz Moskve za Beograd leti preko Libije
- Post n°190
fikret selimbašić wrote:Cousin Billy wrote:Malo su dileje ljudi iz Ministarstva odbrane Ukrajine. Pozivaju narod da ostaje u kućama i sprema Molotovljeve koktele. Mislim lepo zvuči ali u realnosti ili ćeš da spališ svoj stan ili će ti srušiti zgradu.
Imali smo i mi Miku bosnić i bacanje ćebeta na njemački tenk, svima nam uzor bila.
To je zalog za budućnost, kao i kompletan otpor koji pruža ukrajinska vojska u unaprijed izgubljenom sukobu. Svaki ispaljeni metak i bačeni molotovljev koktel na okupatora (Rusi jesu okupatori i ovo jeste agresija) ide u prilog ukrajniskom narodu i onom na šta mu je Putin u govoru pred invazju uskratio pravo. Okupator će da pobijedi, da se zadrži tu ko zna koliko dugo ali ovaj otpor je temelj za ukrajinsko uskrsnuće, makar za tristo godina. Nema bacanja cvijeća na ruske tenkove i priča o oslobođenju ukrajinskog naroda od nacističkog režima pada u vodu, Ukrajincima, koji su usamljeniji nego Poljaci '39. kapa do poda za to.
Istina.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°191
Kyiv now pic.twitter.com/gwyqltzsxi
— matthew cassel (@matthewcassel) February 25, 2022
- Post n°192
Cousin Billy wrote:E vala pun mi je k i onih koji porede iskustvo Ukrajine sa našim iskustvom 1999. Dosadni bumeri su od 1999. u međuvremenu napravili Hirošimu
To je sada trend.
"Mi smo od NATO vise najebali, Rusi su super okupator"
jebeno neverovatno
- Post n°193
^^ A propos cveća na tenkove, doživljaja lokalnog stanovništva i imperijalnog iskustva koje je vasa pomenuo ranije - zapravo gledamo tragove vrlo evropskog nacionalnog sukoba u kome se Rusija bori i da za sebe uzme "voljno" stanovništvo tj ono koje će prihvatiti novu vlast makar uz škrgutanje zubima i sutra ujutru će otići na posao i nastaviti sa svojim životom, vrv ostavljajući zapad Ukrajine kao "praaaavu" Ukrajinu u tom komadanju. To je ona dinamika porođajnih muka ukrajinske nacije-države u susedstvu imperije koja, poražena u Hladnom ratu turobno metamorfira u naciju za sebe.
- Post n°194
fikret selimbašić wrote:Cousin Billy wrote:Malo su dileje ljudi iz Ministarstva odbrane Ukrajine. Pozivaju narod da ostaje u kućama i sprema Molotovljeve koktele. Mislim lepo zvuči ali u realnosti ili ćeš da spališ svoj stan ili će ti srušiti zgradu.
Sta znam, ovo su ipak bratski narodi, ja na ovo gledam pre kao na jugoslovenske ratove. U takvom ratu su potrebniji dezerteri na ruskoj strani nego heroji na ukrajinskoj.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°195
Cowboy wrote:Cousin Billy wrote:E vala pun mi je k i onih koji porede iskustvo Ukrajine sa našim iskustvom 1999. Dosadni bumeri su od 1999. u međuvremenu napravili Hirošimu
To je sada trend.
"Mi smo od NATO vise najebali, Rusi su super okupator"
jebeno neverovatno
Najebala su Bošnjaci od Srbije x puta jače nego Srbija od NATO-a ali nie bilo ovolikog radovanja kad je krenulo bombardovanje Srbije. Jedini koji je informerski likovao i lijepio plakate podrške je i na kantonalnom nivou minorni političar Mirnes Ajanović. Još je jadnije što se ovaj rat doživljava kao ruska osveta NATO paktu a sve se u stvari lomi preko ukrajinskog naroda i države. Nijedan NATO vojnik se zbog Ukrajine još nije povrijedio otvarajući konzervu.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°196
Del Cap wrote:^^ A propos cveća na tenkove, doživljaja lokalnog stanovništva i imperijalnog iskustva koje je vasa pomenuo ranije - zapravo gledamo tragove vrlo evropskog nacionalnog sukoba u kome se Rusija bori i da za sebe uzme "voljno" stanovništvo tj ono koje će prihvatiti novu vlast makar uz škrgutanje zubima i sutra ujutru će otići na posao i nastaviti sa svojim životom, vrv ostavljajući zapad Ukrajine kao "praaaavu" Ukrajinu u tom komadanju. To je ona dinamika porođajnih muka ukrajinske nacije-države u susedstvu imperije koja, poražena u Hladnom ratu turobno metamorfira u naciju za sebe.
Da, definitivno. Ako osvoje Kijev i nametnu im novu vladu, deo gradjana ce to sigurno prihvatiti kao i rekonstrukciju identiteta koja ide s tim. Sve to potencijalno slabi otpor, narocito ako ce on morati da istraje godinama ili decenijama.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°197
Navodno ruski tenk u Kijevu skrenuo na auto s kojim se mimoilazio. Osoba iz auta je živa, na donjem snimku je vade.
#Київ #Ukraine #Kyiv the occupiers moved the car with civilians pic.twitter.com/IQPIqkNEOu
— ruslan (@0xRuslan) February 25, 2022
— ruslan (@0xRuslan) February 25, 2022
- Post n°198
ficfiric wrote:fikret selimbašić wrote:
Sta znam, ovo su ipak bratski narodi, ja na ovo gledam pre kao na jugoslovenske ratove. U takvom ratu su potrebniji dezerteri na ruskoj strani nego heroji na ukrajinskoj.
Imali smo Putinov igrokaz sa ministrima i onaj
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°199
То, затим дељење пушака цивилима, обука још пре сукоба - све су то идеје које немају везе са одбраном земље - али хушкају народ на отпор.Cousin Billy wrote:Malo su dileje ljudi iz Ministarstva odbrane Ukrajine. Pozivaju narod da ostaje u kućama i sprema Molotovljeve koktele. Mislim lepo zvuči ali u realnosti ili ćeš da spališ svoj stan ili će ti srušiti zgradu.
Тако да нису дилеје - раде људи предано посао закрвљавања односа са Русима већ дуго.
- Post n°200
Del Cap wrote:^^ A propos cveća na tenkove, doživljaja lokalnog stanovništva i imperijalnog iskustva koje je vasa pomenuo ranije - zapravo gledamo tragove vrlo evropskog nacionalnog sukoba u kome se Rusija bori i da za sebe uzme "voljno" stanovništvo tj ono koje će prihvatiti novu vlast makar uz škrgutanje zubima i sutra ujutru će otići na posao i nastaviti sa svojim životom, vrv ostavljajući zapad Ukrajine kao "praaaavu" Ukrajinu u tom komadanju. To je ona dinamika porođajnih muka ukrajinske nacije-države u susedstvu imperije koja, poražena u Hladnom ratu turobno metamorfira u naciju za sebe.
Pa gledamo borbu evropske nacije sa imperijom koja nije bas evropska, tj sigurno nije sasvim evropska. I to je problem za tu imperiju jer - ocigledno su joj "najdrazi" posedi u Evropi (jer odatle ima svest da potice). Ali joj je tu "soft power" ubedljivo najslabiji i vec dugo mora tu da nalazi oslonac u cistoj sili ili prostom potkupljivanju (i jedno i drugo elementi hard powera). Sto naravno, radja sve ostalo kod predmetnog zivlja.
Balkan, pogotovu ovaj kod nas, je druga prica. Nereferentna.