Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Notxor

Rat u Ukrajini - Page 9 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Notxor Fri Feb 25, 2022 10:34 am

Del Cap wrote:
    Cousin Billy wrote:Malo su dileje ljudi iz Ministarstva odbrane Ukrajine. Pozivaju narod da ostaje u kućama i sprema Molotovljeve koktele. Mislim lepo zvuči ali u realnosti ili ćeš da spališ svoj stan ili će ti srušiti zgradu.

I to ako ti sruši zgradu biće potpuno u skladu sa propisima*.

Ima snimak od juče kad tenk gađa najviši sprat zgrade sa koje su verovatno zapucali.
    Samo ludak može da traži od građana da iz svojih stanova bacaju bombe.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Feb 25, 2022 10:36 am

fikret selimbašić wrote:
    Cowboy wrote:

To je sada trend.

"Mi smo od NATO vise najebali, Rusi su super okupator"

jebeno neverovatno

Najebala su Bošnjaci od Srbije x puta jače nego Srbija od NATO-a ali nie bilo ovolikog radovanja kad je krenulo bombardovanje Srbije. 

Mi smo se prozlili, ne znam kako to drugacije da napisem. To je rezultat svesti o nacionalnom ponizenju, a ona (svest) dolazi od prethodne nesvesti o proslosti, sto nije cudno iz hiljadu razloga

Jer ovo radovanje na stradanje 1 Ukrajine, koja...apsolutno nista nam nije zgresila, ikada...tesko je akademskim recnikom objasniti.
    rumbeando

Post by rumbeando Fri Feb 25, 2022 10:36 am

Iz drugog ugla:

Sotir

Post by Sotir Fri Feb 25, 2022 10:37 am

rumbeando wrote:Navodno ruski tenk u Kijevu skrenuo na auto s kojim se mimoilazio. Osoba iz auta je živa, na donjem snimku je vade.

Ужас, али добро да је преживео човек. 
    Има и снимак из другог угла, бољи је. 

Са техничке стране, возило на слици је Стрела-10, ПВО систем. Има још снимака са њим, како иде између зграда.
    Не знам чије је, али дефинитивно му није место у првој линији. Ови изгледају изгубљено.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Feb 25, 2022 10:38 am

Erős Pista wrote:
    Del Cap wrote:^^ A propos cveća na tenkove, doživljaja lokalnog stanovništva i imperijalnog iskustva koje je vasa pomenuo ranije - zapravo gledamo tragove vrlo evropskog nacionalnog sukoba u kome se Rusija bori i da za sebe uzme "voljno" stanovništvo tj ono koje će prihvatiti novu vlast makar uz škrgutanje zubima i sutra ujutru će otići na posao i nastaviti sa svojim životom, vrv ostavljajući zapad Ukrajine kao "praaaavu" Ukrajinu u tom komadanju. To je ona dinamika porođajnih muka ukrajinske nacije-države u susedstvu imperije koja, poražena u Hladnom ratu turobno metamorfira u naciju za sebe.

Da, definitivno. Ako osvoje Kijev i nametnu im novu vladu, deo gradjana ce to sigurno prihvatiti kao i rekonstrukciju identiteta koja ide s tim. Sve to potencijalno slabi otpor, narocito ako ce on morati da istraje godinama ili decenijama.

Tesko ide rekonstrukcija identiteta u 21. veku. Pitati Mila Djukanovica.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Fri Feb 25, 2022 10:40 am

Na osnovu jezika koji koristi uzmite s rezervom, to je jermenski nalog

It is reported that unknown persons began storming the Verkhovna Rada and the government quarter in Kiev.

There is information that these are local anti-fascist security forces, with the support of Russian special forces.

_____
    ????
    rumbeando

Post by rumbeando Fri Feb 25, 2022 10:41 am

Navodno Strela-10, koju samo Ukrajinci koriste.

Viđena u tom kraju kako besciljno luta ranije.

Sotir

Post by Sotir Fri Feb 25, 2022 10:42 am

Notxor wrote:

Ima snimak od juče kad tenk gađa najviši sprat zgrade sa koje su verovatno zapucali.
    Дај линк. 
    Досад још нисам видео да су тенкови пуцали.
    Del Cap

Post by Del Cap Fri Feb 25, 2022 10:43 am

ficfiric

Post by ficfiric Fri Feb 25, 2022 10:43 am

Mór Thököly wrote:
    fikret selimbašić wrote:

Najebala su Bošnjaci od Srbije x puta jače nego Srbija od NATO-a ali nie bilo ovolikog radovanja kad je krenulo bombardovanje Srbije. 

Mi smo se prozlili, ne znam kako to drugacije da napisem. To je rezultat svesti o nacionalnom ponizenju, a ona (svest) dolazi od prethodne nesvesti o proslosti, sto nije cudno iz hiljadu razloga

Jer ovo radovanje na stradanje 1 Ukrajine, koja...apsolutno nista nam nije zgresila, ikada...tesko je akademskim recnikom objasniti.

Uz Ruse smo zato sto ne priznaju Kosovo i zato sto nas nisu bombardovali Rat u Ukrajini - Page 9 1844795956

Ma, ovde se 25+ godina lome logika i mozgovi da se nekako opravda ono sto je radjeno u Bosni i na Kosovu - da se Mladici i Arkani nekako prikazu kao zrtve. Ovo je samo jos jedna epizoda slomljenih mozgova - sto treba da se preuvelica, preuvelicace se, sto treba da se slaze, slagace se - sta im tesko, nije prvi put.

_____

Uprava napolje!

паће

Post by паће Fri Feb 25, 2022 10:44 am

Mór Thököly wrote:Iskreno, nine mi do kraja jasno zasto ukrajinci drze i dalje jake snage na istoku. Mozda ima neka logika, ali je ne uocavam. Uskoro ce biti u okruzenju. Alisad je tesko i povlaciti se pod vatrom.

Ае јел' можемо већ једном да пензионишемо лажљиви језик политичке коректуре из југословенских ратова? То се увек звало „опкољени“, онда није смело тако да се зове, јел' може сад опет да се тако зове?

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Feb 25, 2022 10:45 am

Janko Suvar wrote:Na osnovu jezika koji koristi uzmite s rezervom, to je jermenski nalog

It is reported that unknown persons began storming the Verkhovna Rada and the government quarter in Kiev.

There is information that these are local anti-fascist security forces, with the support of Russian special forces.

Pa bilo je za ocekivati da ce se kvislinzi pojaviti pre ili kasnije u ovoj ulozi
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Feb 25, 2022 10:46 am

ficfiric wrote:
    Mór Thököly wrote:

Uz Ruse smo zato sto ne priznaju Kosovo i zato sto nas nisu bombardovali Rat u Ukrajini - Page 9 1844795956

Ma, ovde se 25+ godina lome logika i mozgovi da se nekako opravda ono sto je radjeno u Bosni i na Kosovu - da se Mladici i Arkani nekako prikazu kao zrtve. Ovo je samo jos jedna epizoda slomljenih mozgova - sto treba da se preuvelica, preuvelicace se, sto treba da se slaze, slagace se - sta im tesko, nije prvi put.

Pa i to je, izmedju ostalog, ta nesvest o proslosti
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Feb 25, 2022 10:47 am

паће wrote:
    Mór Thököly wrote:Iskreno, nine mi do kraja jasno zasto ukrajinci drze i dalje jake snage na istoku. Mozda ima neka logika, ali je ne uocavam. Uskoro ce biti u okruzenju. Alisad je tesko i povlaciti se pod vatrom.

Ае јел' можемо већ једном да пензионишемо лажљиви језик политичке коректуре из југословенских ратова? То се увек звало „опкољени“, онда није смело тако да се зове, јел' може сад опет да се тако зове?

Moze
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Fri Feb 25, 2022 10:47 am

ha ha

kvislinzi 

ajde ne seri

precednik drzave u 21. veku poziva gradjane na otpor i bacanje molotovljevih koktela

ja bih prvi uzo oruzje i krenuo na precednika

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Fri Feb 25, 2022 10:49 am

Nisu kvislinzi jer Rusi nisu nacisti, nismo se prozlili, niko se ne raduje sto stradaju Ukrajinci, ne treba avion iz Rusije da ide u Beograd preko Libije, ne treba uvodimo sankcije Rusiji.

evoi, ja sam reko, sad mogu dalje topik, cisto da se informisemo svi,.

_____
    ????
    ćaća

Post by ćaća Fri Feb 25, 2022 10:50 am

Ukrajinske izbeglice mogu bez ikakvih restrickija da uđu u Poljsku, Mađarsku i ostale EU zemlje, što je za svaku pohvalu, jedino se brinem da im se ne provuče neki Afganistanac u opštoj gunguli.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Feb 25, 2022 10:51 am

Mór Thököly wrote:
    Janko Suvar wrote:Na osnovu jezika koji koristi uzmite s rezervom, to je jermenski nalog

Pa bilo je za ocekivati da ce se kvislinzi pojaviti pre ili kasnije u ovoj ulozi

A Radio Jerevan kaže: lokalne antifašističke snage već treći dan goloruke opsedaju parlament.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Feb 25, 2022 10:53 am

Janko Suvar wrote:Nisu kvislinzi jer Rusi nisu nacisti, nismo se prozlili, niko se ne raduje sto stradaju Ukrajinci, ne treba avion iz Rusije da ide u Beograd preko Libije, ne treba uvodimo sankcije Rusiji.

evoi, ja sam reko, sad mogu dalje topik, cisto da se informisemo svi,.

Ok, domaci izdajnici
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Fri Feb 25, 2022 10:55 am

ja sam mislio da je taj jezik mrtav

domaci izdajnici-kvislinzi

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Fri Feb 25, 2022 10:58 am

pitanje je da li se to zapravo desava, sad je dosta teze pratiti, ima mnogo netacnih i pristrasnih informacija sa svih strana

_____
    ????
    ficfiric

Post by ficfiric Fri Feb 25, 2022 10:58 am

Mór Thököly wrote:[Ok, domaci izdajnici

Posteni Ukrajinci

_____

Uprava napolje!

Post by MNE Fri Feb 25, 2022 10:58 am

rumbeando wrote:Navodno Strela-10, koju samo Ukrajinci koriste.

Viđena u tom kraju kako besciljno luta ranije.

ne znam čemu služi to vozilo kad tako samostalno luta ulicama (osim da nehotice gazi svoje građane), malo mi je glupavo da se Ukrajinci izgube u Kijevu
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Feb 25, 2022 10:59 am

ficfiric wrote:
    Mór Thököly wrote:[Ok, domaci izdajnici

Posteni Ukrajinci

E da
    Del Cap

Post by Del Cap Fri Feb 25, 2022 11:03 am

Mór Thököly wrote:
    Erős Pista wrote:

Da, definitivno. Ako osvoje Kijev i nametnu im novu vladu, deo gradjana ce to sigurno prihvatiti kao i rekonstrukciju identiteta koja ide s tim. Sve to potencijalno slabi otpor, narocito ako ce on morati da istraje godinama ili decenijama.

Tesko ide rekonstrukcija identiteta u 21. veku. Pitati Mila Djukanovica.

Slažem se, neće biti rekonstrukcije identiteta, samo života u novim okolnostima. Sve državne propagande, praznici, ikonografija itd imaju posve ograničen domet u modernom svetu, što ne znači da država ne živi svoj život, crpi i emituje moć.

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 7:54 pm