Referendum-dum
Poll
Da li cete izaci na referendum 16. januara
- [ 0 ]
- [0%]
- [ 7 ]
- [41%]
- [ 0 ]
- [0%]
- [ 0 ]
- [0%]
- [ 4 ]
- [24%]
- [ 1 ]
- [6%]
- [ 5 ]
- [29%]
Total Votes: 17
Poll closed
Poll closed
- Post n°76
Re: Referendum-dum
Ima ukupno tri Roberta u zemlji i dva govore na tribini
_____
????
- Post n°78
Francuska, Nemačka, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Američke Države i Evropska unija pozdravljaju nacionalni referendum o ustavnim promenama u Srbiji 16. januara kao ključni korak u jačanju nezavisnosti pravosuđa i unapređenju transparentnosti i efikasnosti institucija vladavine prava u zemlji. Verujemo da su ove reforme korak napred ka usklađivanju Srbije sa standardima Evropske unije koje će podržati proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji.
Ohrabrujemo sve građane Srbije da učestvuju u referendumu i verujemo da je važno da građani sa pravom glasa imaju mogućnost da glasaju na izborima i referendumima. Sa žaljenjem konstatujemo da kosovska vlada nije dozvolila Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da prikuplja glasačke listiće glasača koji žive na Kosovu na predstojećem referendumu u skladu sa ranijom praksom. Pozivamo vladu Kosova da dozvoli Srbima na Kosovu da ostvare pravo glasanja na izborima i izbornim procesima u skladu sa ovom ustaljenom praksom.
Pozivamo vlade Kosova i Srbije da se suzdrže akcija i retorike koje dižu tenzije i da se konstruktivno uključe u dijalog posredstvom EU. Važno je da obe vlade postignu napredak ka sveobuhvatnom sporazumu koji otključava evropsku perspektivu i povećava regionalnu stabilnost.
https://europa.rs/zajednicka-izjava-ambasada-francuske-nemacke-italije-uk-sad-i-delegacije-eu-o-referendumu/
Ko je za Srbiju u EU zna šta mu je činiti
- Post n°79
Oce i da cestitaju gospodinu DAu na pobedi u nedelju oko pola 3 popodne?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°80
Cijenim da hoce kako bi preduhitrili Vucica da proglasi neuspeh
- Post n°81
Inače, juče sam čuo da zivkaju partijsko članstvo da vide da li će izaći na referendum, ne pitaju kako će glasati niti šalju instrukcije, samo da znaju ovo prvo.
- Post n°82
Samo da oni izadju, a ovi ce tek odluciti kako ce glasati
- Post n°83
Stranka nema baš jedinstven stav, vođa neće da ih previše cima jer se ceo mehanizam čuva za ono što je važnije (izbore).
- Post n°84
Ja sam video neke skrinsotove organizovanja sigurnih glasova, kao pred izbore. Koliko su pouzdani, ne znam.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°85
Ono saopstenje je vise bilo upravljeno proevropskom delu javnosti da ne belolistićari
- Post n°86
Inace, meni uopste nije stigao poziv tako da su mi olaksali izbor
- Post n°87
Meni jeste i za mene i za jos petoro ljudi koje ne znam.
_____
- Post n°89
Ja nisam, a za ovo petoro ne znam.
_____
- Post n°90
Možeš da glasas, kao i predsednik Vučić, bez poziva
_____
????
- Post n°91
Šta će vam ti pozivni listići, za glasanje nisu potrebni.
- Post n°92
U svakom slucaju, I'm gonna sit it out
- Post n°93
ja sam odlučila da ignorišem referendum, vadiću se na epidemiološku situaciju i nedostatak glasačkih listića.
- Post n°94
Samo vam prenosim dragi moji i naravno podržavam, za ovaj ustavni korak u borbi za nezavisnost pravosuđa u Srbiji. #ustav2022 https://t.co/z8GzsVDlcl
— Milan Antonijević :flag_rs::flag_eu: (@AntonMilan) January 14, 2022
_____
- Post n°95
Tacno cu izaci da glsam protiv, leba mi. A dosad me boleo kurac.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°97
“Valja primetiti da je EU gotovo ostala bez prirodnih saveznika – političkih stranaka, civilnog sektora, proevropski naklonjenih pojedinaca – u naporima da Srbiju gura ka članstvu, pa je u vezi sa referendumom morala da se oglasi sama.” @AntonMilan za @Pescanik
— Danko Runić (@DankoRunic) January 15, 2022
_____
- Post n°98
Nesto razmisljam, bilo bi nemoralno s moje strane da izlazim na bilo kakav referendum o ovom ustavu. Od kad je donet pricam da je nelegitiman, amozda i eustavan/nelegalan.
- Post n°99
Lol
edit: moze se jos vise folirati, ako je neko pomislio da ne moze
Ne smatram sebe baš najglupljom osobom na svetu i jesam sam uložila neko vreme da se obavestim, ali i dalje ne mogu da shvatim - šta sada znači taj referendum i da li treba za to da se glasa!
(Mina Bogavac tvit)
edit: moze se jos vise folirati, ako je neko pomislio da ne moze
Ne smatram sebe baš najglupljom osobom na svetu i jesam sam uložila neko vreme da se obavestim, ali i dalje ne mogu da shvatim - šta sada znači taj referendum i da li treba za to da se glasa!
(Mina Bogavac tvit)
_____
????
- Post n°100
Antikapitalistički razgovori o aktuelnim temama
Ratibor Trivunac i Ivan Zlatić diskutuju o tome kakvu poziciju treba da zauzme levica povodom republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije u oblasti pravosuđa, zakazanog za 16. 1. 2022. godine.
_____
★
Uprava napolje!