Referendum-dum
Poll
Da li cete izaci na referendum 16. januara
- [ 0 ]
- [0%]
- [ 7 ]
- [41%]
- [ 0 ]
- [0%]
- [ 0 ]
- [0%]
- [ 4 ]
- [24%]
- [ 1 ]
- [6%]
- [ 5 ]
- [29%]
Poll closed
- Guest
- Post n°101
Re: Referendum-dum
- Post n°102
Erős Pista wrote:“Valja primetiti da je EU gotovo ostala bez prirodnih saveznika – političkih stranaka, civilnog sektora, proevropski naklonjenih pojedinaca – u naporima da Srbiju gura ka članstvu, pa je u vezi sa referendumom morala da se oglasi sama.” @AntonMilan za @Pescanik
— Danko Runić (@DankoRunic) January 15, 2022
Pa jedino u ovom kontekstu ima smisla izlaziti na referendum. Kao neka pasivno agresivna cerka, koja sabotira belu tehniku po kuci u prkos caletu, jer je otisao na visemesecno sluzbeno putovanje, a nju ostavio samu sa zlobnom macehom.
Rezim ocigledno boli paja za rezultat referenduma. Da je suprotno, imali bismo nesrazmerno naduvanu kampanju, sa sve Kusturicom, sportistima, patrijarhom i slicno. Isli bi gromopucatelni spotovi sa slikama srpskih vitezova, i snimci iz prvog svestkog rata, dok bi narator govorio kako je u istorijskoj prirodi srpskog naroda da slozno glasaju na referendumu. Cureli bi screenshoti telefonskih poruka gde se clanstvo ucenjuje da izadje i glasa itd. Medjutim, u ovom slucaju se ovi bas nikako ne trude.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°103
- Post n°104
Slučajnost na @SerbiaESC koja smrdi na 90-te. Čekam sledeće vesti pic.twitter.com/LDtXziTKr6
— Senka Miloš (@MilosSenka) January 15, 2022
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°105
Летећи Полип wrote:Erős Pista wrote:“Valja primetiti da je EU gotovo ostala bez prirodnih saveznika – političkih stranaka, civilnog sektora, proevropski naklonjenih pojedinaca – u naporima da Srbiju gura ka članstvu, pa je u vezi sa referendumom morala da se oglasi sama.” @AntonMilan za @Pescanik
— Danko Runić (@DankoRunic) January 15, 2022
Pa jedino u ovom kontekstu ima smisla izlaziti na referendum. Kao neka pasivno agresivna cerka, koja sabotira belu tehniku po kuci u prkos caletu, jer je otisao na visemesecno sluzbeno putovanje, a nju ostavio samu sa zlobnom macehom.
Rezim ocigledno boli paja za rezultat referenduma. Da je suprotno, imali bismo nesrazmerno naduvanu kampanju, sa sve Kusturicom, sportistima, patrijarhom i slicno. Isli bi gromopucatelni spotovi sa slikama srpskih vitezova, i snimci iz prvog svestkog rata, dok bi narator govorio kako je u istorijskoj prirodi srpskog naroda da slozno glasaju na referendumu. Cureli bi screenshoti telefonskih poruka gde se clanstvo ucenjuje da izadje i glasa itd. Medjutim, u ovom slucaju se ovi bas nikako ne trude.
To se i meni isprva činilo, ali sada mislim da su naprosto procenili da je to najbolja taktika - ne praviti nikakvu buru u javnosti (koja rizikuje mobilizaciju antirežimskih birača), nego umesto toga ići na svoje sigurne glasove, i računati na apatiju ostalih. Par dana pred referendum, i Vučić i Brnabić su ipak jasno stali iza referendumskog DA, a danas botovi složno i bez izuzetka napušavaju svakog ko predloži da se glasa NE. Odatle se jasno čita da je namera vlasti da promene prođu, odnosno da im nije svejedno, bez obzira na pretvaranje u prethodnih par meseci i šaradu sa Đukom.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°106
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°107
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Guest
- Post n°108
- Post n°109
Ne znam kako može od bilo koga da se očekuje da izlazi na glasanje (i kako to glasanje može da bude legitimno) u situaciji u kojoj imamo zvanično preko 12000 zaraženih, a još ko zna koliko puta više.
_____
- Post n°110
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°111
_____
- Post n°112
Erős Pista wrote:Meni Antonijevićevo drljanje po medijima na kraju bilo presudno da odlučim da izađem. Inače vrv ne bih.
Na mene 1 Antonijević ne može ni u ludilu da ima takav uticaj. Ali nemam nameru ni sa kim da ulazim ni u nekakvu poluraspravu oko ovoga. Intimno mislim da treba da prodje, jer 26 poglavlja je bolje nego 22, a Vucic ce ionako da radi sta oce, dok moze.
- Post n°113
- Post n°114
- Post n°115
esencijaMór Thököly wrote:Erős Pista wrote:Meni Antonijevićevo drljanje po medijima na kraju bilo presudno da odlučim da izađem. Inače vrv ne bih.
Na mene 1 Antonijević ne može ni u ludilu da ima takav uticaj. Ali nemam nameru ni sa kim da ulazim ni u nekakvu poluraspravu oko ovoga. Intimno mislim da treba da prodje, jer 26 poglavlja je bolje nego 22, a Vucic ce ionako da radi sta oce, dok moze.
_____
????
- Post n°116
Treba danas glasati protiv promena ustava.
Planiram tako da uradim, jer mislim da sam time protiv naprednjackog rezima, protiv normalizacije ovakvog stanja u politici i generalno drustvu, protiv podredjivanja celog politickog zivota jednom birokratskom procesu, protiv osnazivanja nedemokratske, neizabrane, nenoradne kompradorske elite. Protiv Srbije na zapadu.
Ako ima jos slobodarskih ljudi na forumu koji planiraju tako da urade, makar iz drugih razloga, evo vam vinjak
Ae zdravo.
_____
????
- Post n°117
:joy:
— Radomir Martin:tm: (@radomir_martin) January 15, 2022
Spektakularni spektakl pic.twitter.com/AZyPbpV7tU
_____
- Post n°118
_____
- Post n°119
nema potrebe za još
— Dragan Todor (@todor2007) January 16, 2022
RIK: Do 10 časova na referendumu glasalo 3,61 odsto upisanih birača
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°120
1804.
— Prof. dr Vladimir Vuletić, #CNB (@PartizanusV) January 16, 2022
1815.
1914.
1941.
1948.
1999.
2022. pic.twitter.com/3o9rnXSzTV
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°121
ficfiric wrote:Antikapitalistički razgovori o aktuelnim temama
Ratibor Trivunac i Ivan Zlatić diskutuju o tome kakvu poziciju treba da zauzme levica povodom republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije u oblasti pravosuđa, zakazanog za 16. 1. 2022. godine.
Rata ga udavi sa ja anarhista, ti gavno.
_____
~~~~~
- Post n°122
- Post n°123
- Post n°124
Svima koji sutra izlaze na lažni referendum koji se ne održava na teritoriji cele Republike Srbije želim puno uspeha u "radu". pic.twitter.com/cl4v3DGy35
— Srđan Milivojevic (@srdjanmil037) January 15, 2022
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°125
_____
~~~~~