Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Referendum-dum

Poll

Da li cete izaci na referendum 16. januara

[ 0 ]
    Referendum-dum - Page 5 Bar_left0%Referendum-dum - Page 5 Bar_right [0%] 
    [ 7 ]
    Referendum-dum - Page 5 Bar_left41%Referendum-dum - Page 5 Bar_right [41%] 
    [ 0 ]
    [ 0 ]
    [ 4 ]
    Referendum-dum - Page 5 Bar_left24%Referendum-dum - Page 5 Bar_right [24%] 
    [ 1 ]
    Referendum-dum - Page 5 Bar_left6%Referendum-dum - Page 5 Bar_right [6%] 
    [ 5 ]
    Referendum-dum - Page 5 Bar_left29%Referendum-dum - Page 5 Bar_right [29%] 

Total Votes: 17
    Poll closed
    Anonymous
    Guest

Referendum-dum - Page 5 Empty Re: Referendum-dum

Post by Guest Sat Jan 15, 2022 4:40 am

Nisam lično upoznao Zlatića, ali mi, nezavisno od stavova, deluje kao neko sa kim bi se moglo zasesti i zanimljivo pričati jedno tri sata.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Jan 15, 2022 9:15 am

Erős Pista wrote:

Pa jedino u ovom kontekstu ima smisla izlaziti na referendum. Kao neka pasivno agresivna cerka, koja sabotira belu tehniku po kuci u prkos caletu, jer je otisao na visemesecno sluzbeno putovanje, a nju ostavio samu sa zlobnom macehom.

Rezim ocigledno boli paja za rezultat referenduma. Da je suprotno, imali bismo nesrazmerno naduvanu kampanju, sa sve Kusturicom, sportistima, patrijarhom i slicno. Isli bi gromopucatelni spotovi sa slikama srpskih vitezova, i snimci iz prvog svestkog rata, dok bi narator govorio kako je u istorijskoj prirodi srpskog naroda da slozno glasaju na referendumu. Cureli bi screenshoti telefonskih poruka gde se clanstvo ucenjuje da izadje i glasa itd. Medjutim, u ovom slucaju se ovi bas nikako ne trude.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jan 15, 2022 9:20 am

Ne boli ih bas toliko za rezultat, nego nemaju sta da rade a da se ne ostete za izbore.
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Jan 15, 2022 9:36 am

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jan 15, 2022 9:53 am

Летећи Полип wrote:
    Erős Pista wrote:

Pa jedino u ovom kontekstu ima smisla izlaziti na referendum. Kao neka pasivno agresivna cerka, koja sabotira belu tehniku po kuci u prkos caletu, jer je otisao na visemesecno sluzbeno putovanje, a nju ostavio samu sa zlobnom macehom.

Rezim ocigledno boli paja za rezultat referenduma. Da je suprotno, imali bismo nesrazmerno naduvanu kampanju, sa sve Kusturicom, sportistima, patrijarhom i slicno. Isli bi gromopucatelni spotovi sa slikama srpskih vitezova, i snimci iz prvog svestkog rata, dok bi narator govorio kako je u istorijskoj prirodi srpskog naroda da slozno glasaju na referendumu. Cureli bi screenshoti telefonskih poruka gde se clanstvo ucenjuje da izadje i glasa itd. Medjutim, u ovom slucaju se ovi bas nikako ne trude.

To se i meni isprva činilo, ali sada mislim da su naprosto procenili da je to najbolja taktika - ne praviti nikakvu buru u javnosti (koja rizikuje mobilizaciju antirežimskih birača), nego umesto toga ići na svoje sigurne glasove, i računati na apatiju ostalih. Par dana pred referendum, i Vučić i Brnabić su ipak jasno stali iza referendumskog DA, a danas botovi složno i bez izuzetka napušavaju svakog ko predloži da se glasa NE. Odatle se jasno čita da je namera vlasti da promene prođu, odnosno da im nije svejedno, bez obzira na pretvaranje u prethodnih par meseci i šaradu sa Đukom.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jan 15, 2022 9:54 am

A screenshot-ova već ima, upravo takvih kakve pominješ, samo ih nema tako mnogo, jer im treba znatno manje glasova nego za izbore.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sat Jan 15, 2022 12:49 pm

za nas sa jeftinim ulaznicama, sta mi radimo kao forum sutra ? jel izlazimo ili ne izlazimo ? kakva smo mi to kapilarna organizacija postali ? ne mozes vise da iscitas nedvosmislen stav o nekom politickom dogadjaju ni dan pred sam dogadjaj Referendum-dum - Page 5 298304839

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jan 15, 2022 12:52 pm

Čuvam dragocene telesne fluide za izlazak na izbore, ovo me ne rajca dovoljno: ustavne promene kao takve nisu strašne, a ostao sam kao neki pobornik EU iako je to sada više čuvanje vatre nego bilo šta drugo. Ipak ne bih glasao za, a ne želim da glasam protiv jer jebiga nisam sasvim protiv. Tako da idem u Decathlon a posle kuvam riblju čorbu, ako državi treba moj glas ionako će ga upisati gde treba.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jan 15, 2022 1:03 pm

Ja ću na kraju da izađem i glasam "ne", mada sam intimno bojkotaš.

Ne znam kako može od bilo koga da se očekuje da izlazi na glasanje (i kako to glasanje može da bude legitimno) u situaciji u kojoj imamo zvanično preko 12000 zaraženih, a još ko zna koliko puta više.

_____

Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sat Jan 15, 2022 1:07 pm

e da ja jesam nacelno protiv popustanja politickih kocnica :tm: nad sudstvom ali ne znam prosto da li je to sve dovoljno bitno. pored toga tu je i bitan sportsko-takticki-narativni momenat - da li sad posto smo ga stisli za rio tinto mi sad do kraja izlazimo na svaki bogovetni fajt sa rezimom ili se ipak cuvamo za nesto kao bitno (dok to pisem ukazuje mi se odgovor: zasta se vise cuvamo?)

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jan 15, 2022 1:17 pm

Meni Antonijevićevo drljanje po medijima na kraju bilo presudno da odlučim da izađem. Inače vrv ne bih.

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jan 15, 2022 2:02 pm

Erős Pista wrote:Meni Antonijevićevo drljanje po medijima na kraju bilo presudno da odlučim da izađem. Inače vrv ne bih.

Referendum-dum - Page 5 1233199462

Na mene 1 Antonijević ne može ni u ludilu da ima takav uticaj. Ali nemam nameru ni sa kim da ulazim ni u nekakvu poluraspravu oko ovoga. Intimno mislim da treba da prodje, jer 26 poglavlja je bolje nego 22, a Vucic ce ionako da radi sta oce, dok moze.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jan 15, 2022 2:02 pm

Ali ja cu izaci jedino na referendum o potpuno novom ustavu.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jan 15, 2022 2:04 pm

Inace keva i cale izlaze i glasaju "za"
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Jan 15, 2022 2:22 pm

Mór Thököly wrote:
    Erős Pista wrote:Meni Antonijevićevo drljanje po medijima na kraju bilo presudno da odlučim da izađem. Inače vrv ne bih.

Referendum-dum - Page 5 1233199462

Na mene 1 Antonijević ne može ni u ludilu da ima takav uticaj. Ali nemam nameru ni sa kim da ulazim ni u nekakvu poluraspravu oko ovoga. Intimno mislim da treba da prodje, jer 26 poglavlja je bolje nego 22, a Vucic ce ionako da radi sta oce, dok moze.
    esencija

_____
    ????
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Jan 16, 2022 12:34 am

Idem da radim, pa cu u nekoj pauzi da glasam. Dozivljavam kao svoju obavezu da kazem. 

Treba danas glasati protiv promena ustava. 

Planiram tako da uradim, jer mislim da sam time protiv naprednjackog rezima, protiv normalizacije ovakvog stanja u politici i generalno drustvu, protiv podredjivanja celog politickog zivota jednom birokratskom procesu, protiv osnazivanja nedemokratske, neizabrane, nenoradne kompradorske elite. Protiv Srbije na zapadu. 

Ako ima jos slobodarskih ljudi na forumu koji planiraju tako da urade, makar iz drugih razloga, evo vam vinjak  Referendum-dum - Page 5 1552546758

Ae zdravo.

_____
    ????
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jan 16, 2022 2:33 am

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jan 16, 2022 2:34 am

O ovome pricam, u poslednjih par dana je cela masinerija krenula u u kampanju za DA. Hoci reci, nije im svejedno.

_____

ficfiric

Post by ficfiric Sun Jan 16, 2022 3:31 am

_____

Uprava napolje!

ficfiric

Post by ficfiric Sun Jan 16, 2022 3:43 am

_____

Uprava napolje!

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Jan 16, 2022 3:48 am

ficfiric wrote:
    Antikapitalistički razgovori o aktuelnim temama

Ratibor Trivunac i Ivan Zlatić diskutuju o tome kakvu poziciju treba da zauzme levica povodom republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije u oblasti pravosuđa, zakazanog za 16. 1. 2022. godine.

Rata ga udavi sa ja anarhista, ti gavno.

_____

~~~~~

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Jan 16, 2022 3:54 am

Dai je dao najbolji argument za NE - necemo nezavisno sudstvo. Mislim...ne slazem se, ali ima smisla u Srbiji.
    Del Cap

Post by Del Cap Sun Jan 16, 2022 4:00 am

Meridian kvote su takve da će izlaznost biti 27-8% i da će pobediti Da.
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Jan 16, 2022 4:05 am

_____

Uprava napolje!

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Jan 16, 2022 4:24 am

Jelte, a ko kontrolise glasanje i listice?

_____

~~~~~

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 8:48 pm